snofi
Naslednji Pil izide 6. decembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pilov blog: BLOG VSE VSE, NATEČAJ 2. DEL

BLOG VSE VSE, NATEČAJ 2. DEL

1
bubu
HEJ HOJJJ

danes bom pisala o mojih 5 najbolj nerodnih minutah, ko sem bila sama v svoji sobi. to se je zgodilo danes zjutraj in sicer sem morala pospraviti svojo mizo ker je že cel čas nisem ampak a ni pravzapav vseeno, ker je do večera, že postala ponovno razmetana? kr neki. :rolling_eyes:
v glavnem, vse liste sem zložila na kup, jih položila na posteljo potem pa zvezek za matko poskušala položiti v katonsko škatlo za zeske, ki sem jo sama izdelala, ampak seveda je zmanjalo, prostora, zato sem jo položila zraven, ampak ker sem tak štor sem pozabila na škatlo z nakitom čisto ob robu mize, ki je zaradi pritiska padla dol in vse raztresla. zgroženo sem se umaknila da ne bi česa pohodila, pa sem se z mezinčkom udarila v rob postelje. kdo ve zakaj mi je postalo neskončno vroče zato sem odprla okno a veter je vse liste na postelji odpihnil na vse strani moje sobe, potem pa sem hotela le ta šmentan zvezek za matematiko utaknit nekam drugam pa sem se umaknila da bi razgledala po sobi in videla kam naj ga dam in sem z glavo udarila ob omaro, zaradi česar je stenski koledar padel na tla in se raztrgal potem pa je veter odpihnil še moje zapiske za nek projekt pri slovenščini. GROZA!
kakorkoli, pozabimo zdaj na to...
izglasovali ste, naj pišem o kuhanju in receptih!!!
tudi meni je tako všeč, čeprav tudi ustvarjam rada, pravzaprav, bi bila v vsakem primeru vesela, haha.

danes bom torej zapisala nekaj mojih favourite receptov ( okej priznam da še nisem vse sprobala ampak vsi izgledajo slastno)

NAJPREJ PREDJED:
KROMPIRJEVA JUHA
priprava: 10 min
kuhanje: 20 min
sestavine:
- tri večji krompirji
- manjši korenček
- polovica gomolja zelene
- čebula
- 0,5 l mleka
- liter vode/jušne osnove
- žlica masla
- sol, poper,
PRIPRAVA:
1) krompir, korenje, zeleno in čebulo očistimo, narežemo na večje kose in stresemo v lonec, dodamo maslo in zelenjavo. pražimo 5 minut.
2) prelijemo vodo, ali osnovo, da prelije zelenjavo.
3) ko je kuhano, zelenjavo pretlačimo s paličnim mešalnikom v redek pire.
4) prelijemo toplo mleko, premešamo, dodamo poper in sol.
NADALJUJEMO Z GLAVNO JEDJO.
FILE V KREMNI OMAKI
sestavine:
- 60 dag svinjskega fileja
- 2 žlici olja
- 1,5 dag masla
- 20 dag čebule
- 2 strok česna
- 20 dag češnjevca
- 15 dag šampinjonov
- 15 dag kisle smetane
- sol, poper
- 40 dag kuhanega riža
PRIPRAVA:
koščke fileja posolimo, popopramo in pečemo na stopljenem maslu približno 5 minut. maslo preložimo na krožnik in v vok stresemo na drobno zrezan česen in čebulo, ju na hitro popražimo, dodamo narezane šampinjone in dušimo nekaj minut. v vok dodamo narezan češnjevec, posolimo, popopramo, dodamo kislo smetano ter kuhamo še nekaj minut, dokler ne dobimo omake. v omako vrnemo meso, premešamo in kuhamo nadaljne 2 do 3 minute, nato na krožike postrežemo riž, priložimo file v kremni omaki in okrasimo.
ZDAJ PA SLADICAAAAA(lol)
NAJPREJ SADNA, POTEM ČOKOLADNA:
BOROVNIČEV SLADOLED
1) v kozici zmešamo borovnice s sladkorjem ter limonino lupinico in sokom. zavremo iz kuhljamo 4-5 miut, da se borovnice razpočijo.
2) odstavimo z ognja in pretlačimo skozi gosto cedilo v skledo, da nastane gladka vijoličasta omaka. ohladimo.
3) sladko smetano vlijemo v veliko skledo in rahlo stepemo z mešalnikom ali metlico, da se začne gostiti.
4) z žlico vmešamo jogurt in sladkor v prahu, da nastane enovita gladka zmes, nato vmešamo še borovničevo omako.
5) zmes vlijemo v posodo s pokrovom. postvimo v zmrzovalnik za 4-5 ur, da zamrzne. vsako uro zmes premešamo z vilicami, da razbijemo ledene kristale
ČOKOLADNI MOUSE
rabimo:
- 4 rumenjaki
- 200 g temne čokolade
- 200 g bele čokolade
- 200 g mlečne čokolade
- 2 dcl mleka
- 0,5 sladke smetane
POSTOPEK:
rumenjake v posodo,stopi čokolado ( naj bo brez grudic) vsako posebej. moko daj k rumenjakom. zmiksaj, dodaj mleko, zmiksaj. malo dodaj dodaj k vsaki vrsti čokolade in zmešaj, vsako posebej. v posodi: smetana, daj čokolado, zmešaj, nato po želji dodaj napolitanke in čokolado po vrsti.

to bo vse za danes.
povejte mi o čem želite da pišem naslednjič, če ne veste pa bo neko presenečenje.
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Pilov blog


Objava:

Ta fajni blog ♡ 29. del

Ogledov: 26 Odgovorov: 1
 
2
Objava:

Oh ta šola! 2. del

Ogledov: 28 Odgovorov: 1
 
2
Objava:

🖤Dragi dnevnik!🖤 12. del

Ogledov: 22 Odgovorov: 3
 
3
Objava:

Lyrics for ya 12. del

Ogledov: 24 Odgovorov: 1
 
4
Objava:

Oh ta šola! 1. del

Ogledov: 51 Odgovorov: 2
 
5
Objava:

Lyrics for ya 11. del

Ogledov: 37 Odgovorov: 1
 
5
Objava:

Lyrics for ya 10. del

Ogledov: 48 Odgovorov: 1
 
7
Objava:

A blog for your well-being <33 1. del

Ogledov: 60 Odgovorov: 3
 
8
cankarjevo tekmovanje potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

cankarjevo tekmovanje

a kdo ve približno do kdaj bojo objauljeni neuradni rezultati cankarjevga, pa do kdaj najkasnej bojo uradni??
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Obvestila

1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"

Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!

Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori

o moj god! pač resnično imaš talent! res, ...
 
ahhh, to je tok lepo:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:. ...
 
Ja fuuuuuuuul dobrrrrrr
 
zlo lepooo:heart:pač res si nadarjenaa
 
če želite recept je tukaj https://www.youtube.com/shorts/LSsufDsqpd4 pac ...
 
wow browniji iz sladkega krompirja? nisem ...
 
Zakaj se mi zdi, da je morilec Charlotte?
 
Ja končno konec tedna in nov del.
 
:ghost::ghost::ghost::ghost::ghost::ghost::ghost::ghost::ghost:woooooooooooooooooooooooooo