ojlaa,
dans delamoo špagete karbonara po predlogu bivše eve<3
----------------------------------------------------------------------
*i**b*TEŽAVNOST*i**b*
☆☆☆
*i**b*ČAS PRIPRAVE*i**b*
• PRIPRAVA: 5 min
• KUHANJE: 10 min
*i**b*SESTAVINE*i**b*
• 200 g špagetov
• 3 jajca
• 100 g pancete ali slanine (narezane na kocke)
• 30–50 g parmezana (naribanega)
• 1 žlička masla ali olja
• Ščepec soli
• Ščepec popra (po želji)
*i**b*POSTOPEK*i**b*
Masa:
V eni posodi skuhaj špagete v slani vodi, dokler niso al dente (po navodilih na embalaži).
Panceta:
V ponvi segreješ maslo ali olje, dodaš panceto (ali slanino) in jo pražiš, dokler ne postane hrustljava (približno 3–4 minute).
Jajca:
V ločeni skledi ubiješ jajca, dodaš nariban parmezan, ščepec soli in popra ter dobro premešaš.
Zlitje:
Ko so špageti kuhani, jih odcediš, pri tem pa prihraniš malo vode od kuhanja. Špagete zmešaš z praženo panceto in malo vode od kuhanja, da se vse lepo poveže.
Dokončanje:
Vmešaš jajčno zmes in hitro mešaš, da jajca ne zakrknejo (lahko dodaš še malo vode od kuhanja, če je potrebno za kremasto teksturo). Postrežeš takoj, najbolje še z dodatnim parmezanom in svežim poprom.
*i**b*NASVETI*i**b*
• Če želiš bogatejši okus, lahko dodaš malo smetane v jajčno zmes.
• Špagete lahko nadomestiš z drugimi testeninami po želji, kot so fettuccine ali rigatoni.
• Za boljše rezultate uporabite sveže nariban parmezan.
*i**b*SLIKA*i**b*
Če to ne izgleda dobrrrr aghhh<3
--------------------------------------------------------------------------
čauuuu
dans delamoo špagete karbonara po predlogu bivše eve<3
----------------------------------------------------------------------
*i**b*TEŽAVNOST*i**b*
☆☆☆
*i**b*ČAS PRIPRAVE*i**b*
• PRIPRAVA: 5 min
• KUHANJE: 10 min
*i**b*SESTAVINE*i**b*
• 200 g špagetov
• 3 jajca
• 100 g pancete ali slanine (narezane na kocke)
• 30–50 g parmezana (naribanega)
• 1 žlička masla ali olja
• Ščepec soli
• Ščepec popra (po želji)
*i**b*POSTOPEK*i**b*
Masa:
V eni posodi skuhaj špagete v slani vodi, dokler niso al dente (po navodilih na embalaži).
Panceta:
V ponvi segreješ maslo ali olje, dodaš panceto (ali slanino) in jo pražiš, dokler ne postane hrustljava (približno 3–4 minute).
Jajca:
V ločeni skledi ubiješ jajca, dodaš nariban parmezan, ščepec soli in popra ter dobro premešaš.
Zlitje:
Ko so špageti kuhani, jih odcediš, pri tem pa prihraniš malo vode od kuhanja. Špagete zmešaš z praženo panceto in malo vode od kuhanja, da se vse lepo poveže.
Dokončanje:
Vmešaš jajčno zmes in hitro mešaš, da jajca ne zakrknejo (lahko dodaš še malo vode od kuhanja, če je potrebno za kremasto teksturo). Postrežeš takoj, najbolje še z dodatnim parmezanom in svežim poprom.
*i**b*NASVETI*i**b*
• Če želiš bogatejši okus, lahko dodaš malo smetane v jajčno zmes.
• Špagete lahko nadomestiš z drugimi testeninami po želji, kot so fettuccine ali rigatoni.
• Za boljše rezultate uporabite sveže nariban parmezan.
*i**b*SLIKA*i**b*
Če to ne izgleda dobrrrr aghhh<3
--------------------------------------------------------------------------
čauuuu
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Moja najljubša hrana so dobesedno špageti!!:heart_eyes:
0
Zradiran račun
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
uu njamiii:yum::yum::yum::yum::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:. bom probala nareeit:hugging:
0
Moj odgovor:
f*ckschool
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
sola pa to
kej nej nardim kr sm ful stresirana glede sole in mamo cist prevec ocenjevanj in zadnje case dobivam same slabe ocene tko da nevem ce bom lahk sploh prsla na sredno ki si jo zelim Pa jutr mamo test in jst sm ze cist iztrosena od teh prvih dve dneh v soli ker so nonstop sama ocenjdevanja in zelim sam zaspat
Vprašanje
Kako ocenjuješ rubriko Šport?
Všeč mi je takšna, kot je.
(123)
Raje kot novičke bi imel/a članek, ki se posveti enemu športu posebej.
(54)
Šport me na sploh ne zanima.
(81)
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
Priljubljene objave
Zadnji odgovori
OMAJGADDDD:anger:🤯:dash: TO JE TKO PERFECTT:heart_eyes::heart_eyes::kissing_heart::yum::yu
:sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile






Pilov blog