spet jst,
dans delamo presticee:heart_eyes:
------------------------------------------------------------
*i* *b*TEŽAVNOST:*i* *b*
☆☆
*i* *b*ČAS PRIPRAVE:*i* *b*
• PRIPRAVA: 15 min
• Peka: 20 min
*i* *b*SESTAVINE:*i* *b*
• 500 g moke
• 1 kvasni kvas
• 300 ml mlačne vode
• 1 žlica sladkorja
• 1 žlička soli
• 1 žlica olja
• 1 jajce za premaz
• Sezam ali sol za posipanje
*i* *b*POSTOPEK:*i* *b*
• V posodi zmešajte kvas, sladkor in mlačno vodo. Pustite 5 minut, da kvas začne delovati.
• Dodajte moko, sol in olje ter zgnetite testo. Pustite testo počivati 1 uro, da se podvoji v velikosti.
• Ko je testo naraslo, ga na pomokani površini pregnetite in oblikujte preste.
• Preste položite na pekač, premazane z jajcem in posujte s sezamom ali soljo.
• Pečico segrejte na 200°C in pecite preste 15–20 minut, dokler ne postanejo zlato rjave.
*i* *b*NASVETI:*i* *b*
• Če želite bolj hrustljave preste, jih lahko pred peko še nekoliko poškropite z mlačno vodo.
• Uporabite različne vrste semen ali zelišč za različne okuse.
SLIKA:
spet ni moja<3
---------------------------------------------------------------
bye
dans delamo presticee:heart_eyes:
------------------------------------------------------------
*i* *b*TEŽAVNOST:*i* *b*
☆☆
*i* *b*ČAS PRIPRAVE:*i* *b*
• PRIPRAVA: 15 min
• Peka: 20 min
*i* *b*SESTAVINE:*i* *b*
• 500 g moke
• 1 kvasni kvas
• 300 ml mlačne vode
• 1 žlica sladkorja
• 1 žlička soli
• 1 žlica olja
• 1 jajce za premaz
• Sezam ali sol za posipanje
*i* *b*POSTOPEK:*i* *b*
• V posodi zmešajte kvas, sladkor in mlačno vodo. Pustite 5 minut, da kvas začne delovati.
• Dodajte moko, sol in olje ter zgnetite testo. Pustite testo počivati 1 uro, da se podvoji v velikosti.
• Ko je testo naraslo, ga na pomokani površini pregnetite in oblikujte preste.
• Preste položite na pekač, premazane z jajcem in posujte s sezamom ali soljo.
• Pečico segrejte na 200°C in pecite preste 15–20 minut, dokler ne postanejo zlato rjave.
*i* *b*NASVETI:*i* *b*
• Če želite bolj hrustljave preste, jih lahko pred peko še nekoliko poškropite z mlačno vodo.
• Uporabite različne vrste semen ali zelišč za različne okuse.
SLIKA:
spet ni moja<3
---------------------------------------------------------------
bye
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
se opravičujem slike ni objavll<3
jo bo drugič ahha
jo bo drugič ahha
1
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Kavica zaka si se deaktiviralaaa:sob:
1
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
aaaaa to se sliš tok dobr:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
morm enkrt probat:sweat_smile::drooling_face::drooling_face::drooling_face::hugging:
supr blogec<333
morm enkrt probat:sweat_smile::drooling_face::drooling_face::drooling_face::hugging:
supr blogec<333
1
Moj odgovor:
Bonboncek
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Gim zelimlje
hejj,
a hodi kdo od vas na gim zelimlje? a mi opise kdo na hitro? sem pa vidla ze nekaj prejsnjih objavic. a je tezka? kako je v 1.letniku? a je ful bl zahtevno kot 9.r?
a hodi kdo od vas na gim zelimlje? a mi opise kdo na hitro? sem pa vidla ze nekaj prejsnjih objavic. a je tezka? kako je v 1.letniku? a je ful bl zahtevno kot 9.r?






Pilov blog