Evy's blog - #Evy
7
Evy
Živjo! :kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:🥰🥰🥰🥰🥰🥰:heart::heart::heart::heart::heart::heart: Upam, da vam je všeč nova tema bloga. Začnimo:
1. Ali imate raje čevlje z vezalkami:mans_shoe::athletic_shoe: ali brez vezalk:high_heel::sandal::boot:?
2. Ali ste že bili po kakšni dejavnosti zelo izmučeni?
3. Ali ste že bili kdaj v šoli :school:ob 7.00?
4. Ali vam je že kdaj kakšen prijatelj :boy::girl:pokazal, kako narediti kakšno stvar? Da vam je pokazal, kako se neko stvar naredi 'pravilno', a se je v resnici le hecal (Npr. da vam pokaže, kako se 'pravilno' je testenine:spaghetti::ramen:, potem pa jih je z rokami:raised_hand:)?
5. Ali kakšen vaš prijatelj:boy::girl: trenira kakšno zvrst plesa:dancer:?
6. Ali ste že kdaj kar naenkrat začeli plesati:dancer:?
7. Ali ste že kdaj izvedli kakšen zanimiv trik?
8. Danes vam bom predstavila recept za torto šahovnico:cake:!
Sestavine za testo:
50 ml mleka
2 žlici kakava v prahu
150 g masla
180 g moke
3 jajca
100 g sladkorja
1 čajna žlička pecilnega praška
Za kremo:
4 jajca
120 g sladkorja v prahu
700 g kremnega sira
200 g kisle smetane
125 g masla
1 čajna žlička arome vanilije
Za čokoladni premaz:
100 g mlečne čokolade
50 g masla
Priprava:
V posodo damo mleko, kakav v prahu, maslo in sladkor ter segrevamo na šibkem ognju.
Odstranite s toplote in pustite, da se ohladi. Ko je hladno, vmešajte moko, pecilni prašek in jajca.
Mešamo z metlico ali ročnim mešalnikom.
Pekač obložite s peki papirjem ali aluminijasto folijo in vanj vlijte testo, pecite v pečici na 180 stopinj, 25 minut.
Testo vzamemo iz pečice, pustimo, da se nekoliko ohladi, nato ga odstranimo s pekača.
Naredite kremo: maslo zmešajte s sladkorjem v prahu in rumenjakom.
Dodamo kremni sir in kislo smetano, mešamo, dokler ne postane krema.
Beljake stepemo v trd sneg, nato vmešamo skuto (kremni sir) in dodamo aromo vanilije.
Kremo damo v hladilnik.
Kakavo testo narežemo na 10 enakih trakov.
Pekač obložite s folijo in vanj položite polovico trakov testa, tako da so enakomerno razporejeni.
Skuto iz nadeva nadevamo v plastično vrečko in napolnimo prostor med trakovi testa s kremo.
Na kremo položimo drugo plast testa. Mesto med trakovi, spet napolnite s kremo.
Čokoladna glazura: čokolado razbijemo na majhne koščke in damo v skledo z maslom, stopimo nad paro, nato pa razporedimo po vrhu testa.
Za 30 minut postavite v hladilnik.
Po želji lahko čokoladno glazuro nadomestimo z naribano čokolado.
Nato vrh testa potresemo s čokoladnimi čipsi, nato pa odrežemo nekaj trakov papirja in jih položimo kot kvadratno mrežo na vrh testa, potresemo s sladkorjem v prahu, tako da bo tudi vrh torte v obliki šahovnice.
Testo s pomočjo peki papirja odstranimo s pekača in že ga lahko razrežemo.
To je vse za danes. Se slišimo jutri!
1. Ali imate raje čevlje z vezalkami:mans_shoe::athletic_shoe: ali brez vezalk:high_heel::sandal::boot:?
2. Ali ste že bili po kakšni dejavnosti zelo izmučeni?
3. Ali ste že bili kdaj v šoli :school:ob 7.00?
4. Ali vam je že kdaj kakšen prijatelj :boy::girl:pokazal, kako narediti kakšno stvar? Da vam je pokazal, kako se neko stvar naredi 'pravilno', a se je v resnici le hecal (Npr. da vam pokaže, kako se 'pravilno' je testenine:spaghetti::ramen:, potem pa jih je z rokami:raised_hand:)?
5. Ali kakšen vaš prijatelj:boy::girl: trenira kakšno zvrst plesa:dancer:?
6. Ali ste že kdaj kar naenkrat začeli plesati:dancer:?
7. Ali ste že kdaj izvedli kakšen zanimiv trik?
8. Danes vam bom predstavila recept za torto šahovnico:cake:!
Sestavine za testo:
50 ml mleka
2 žlici kakava v prahu
150 g masla
180 g moke
3 jajca
100 g sladkorja
1 čajna žlička pecilnega praška
Za kremo:
4 jajca
120 g sladkorja v prahu
700 g kremnega sira
200 g kisle smetane
125 g masla
1 čajna žlička arome vanilije
Za čokoladni premaz:
100 g mlečne čokolade
50 g masla
Priprava:
V posodo damo mleko, kakav v prahu, maslo in sladkor ter segrevamo na šibkem ognju.
Odstranite s toplote in pustite, da se ohladi. Ko je hladno, vmešajte moko, pecilni prašek in jajca.
Mešamo z metlico ali ročnim mešalnikom.
Pekač obložite s peki papirjem ali aluminijasto folijo in vanj vlijte testo, pecite v pečici na 180 stopinj, 25 minut.
Testo vzamemo iz pečice, pustimo, da se nekoliko ohladi, nato ga odstranimo s pekača.
Naredite kremo: maslo zmešajte s sladkorjem v prahu in rumenjakom.
Dodamo kremni sir in kislo smetano, mešamo, dokler ne postane krema.
Beljake stepemo v trd sneg, nato vmešamo skuto (kremni sir) in dodamo aromo vanilije.
Kremo damo v hladilnik.
Kakavo testo narežemo na 10 enakih trakov.
Pekač obložite s folijo in vanj položite polovico trakov testa, tako da so enakomerno razporejeni.
Skuto iz nadeva nadevamo v plastično vrečko in napolnimo prostor med trakovi testa s kremo.
Na kremo položimo drugo plast testa. Mesto med trakovi, spet napolnite s kremo.
Čokoladna glazura: čokolado razbijemo na majhne koščke in damo v skledo z maslom, stopimo nad paro, nato pa razporedimo po vrhu testa.
Za 30 minut postavite v hladilnik.
Po želji lahko čokoladno glazuro nadomestimo z naribano čokolado.
Nato vrh testa potresemo s čokoladnimi čipsi, nato pa odrežemo nekaj trakov papirja in jih položimo kot kvadratno mrežo na vrh testa, potresemo s sladkorjem v prahu, tako da bo tudi vrh torte v obliki šahovnice.
Testo s pomočjo peki papirja odstranimo s pekača in že ga lahko razrežemo.
To je vse za danes. Se slišimo jutri!
Moj odgovor:
ndnddsm
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
britje spodaj
ziv, zanima me zkj ane k sm se pobrila spodaj mam zdej tko po 3 dneh une rdece pike pri hocinah, sploh ni lepo tko da ne vem kak naj naredim ker me motijo kocine rdecica pa tudi.
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Priljubljene objave
Oglas
Zadnji odgovori
tukaj je
https://media.licdn.com/dms/image/D4D12AQEZjoB6O4Xt2w/article-cover_image-shr
Super zgodbica, komaj cakam na se kaj
[URL=https://spartan-agency.com/]https://spartan-agency.com/[/URL] ...
okej...
https://julialeonovich.tedsby.com/52281/fluffy-fantasy-pet
Hej!
Se prijavljam!
Moja pesem:
https://youtu.be/m7Bc3pLyij0?si=AABSOCfojIldwkdq
Hvalaa ...