Hej, tukaj imam misel za današnji petek 13.
https://images.app.goo.gl/TufjZ8NpdZTtbAmXA
Danes bom govorila o državi ki leži na skrajnem severu Evrope njeno glavno mesto je Rejkjavik. (upam da sem napisala prav).
No govorila bom o Islandiji.
Najpomembnejše sestavine islandske kuhinje so jagnjetina, ribe, perutnina in mlečni izdelki. Priljubljeni so tudi sušeni ali dimljeni mesni izdelki in različne ribje ali mesne juhe vedno bolj pogosto postrežejo tudi različne zelenjavne jedi. Obrok zaključijo z raznovrstnimi okusnimi slaščicami.
Tako zdaj pa Islandske nacionalne jedi. Nekatere so meni osebno zelo čudne zato bom pri vsaki pripela zraven še sliko da si pošte lažje predstavljali.
1. Hákarl: to je fenmenteran morski pes, ima zelo močan vonj po amoniaku in okus po ribah, primerjamo ga lahko z zelo močnimi siri.
https://images.app.goo.gl/fQ8KZFrtvmgn4mY1A
2. Hardfiskur: sušene ribe
https://images.app.goo.gl/7MkazxNAhKmSLYgU9
3.skiri: nekaj med kislo smetano in skuto. Ima kisel okus in je bolj gost.
4. Saltfiskur: siljenje ribe
https://images.app.goo.gl/xdkDMcvWMkW1UorM6
5.hangikjöt: dimljeni jagnje
https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Falchetron.com%2Fcdn%2Fhangikjt-bcd5a798-7572-4cea-a1f1-f0f244b2b23-resize-750.jpeg&imgrefurl=https%3A%2F%2Falchetron.com%2FHangikj%25C3%25B6t&tbnid=EDgp68w1NXLBlM&vet=1&docid=FHInTwewgLC1PM&w=700&h=693&source=sh%2Fx%2Fim
6. Pričevanja: jagnjeva glava (pojejo vse z očmi vred:nauseated_face:)
https://images.app.goo.gl/pW7DDP5rTrNTuFoE8
Tako to so ene izmed najbolj znanih.
Tako kot ponavadi vam pripenjam sliko zastave Islandije.
https://images.app.goo.gl/JmZf1ZQN2A3j39qc7
Upam da vam je bilo všeč. Tako to je za danes vse. Če ima kdo kakšno vprašanje pa mi lahko pišete v odgovore. :v::wave:
Lp Plesalka
https://images.app.goo.gl/TufjZ8NpdZTtbAmXA
Danes bom govorila o državi ki leži na skrajnem severu Evrope njeno glavno mesto je Rejkjavik. (upam da sem napisala prav).
No govorila bom o Islandiji.
Najpomembnejše sestavine islandske kuhinje so jagnjetina, ribe, perutnina in mlečni izdelki. Priljubljeni so tudi sušeni ali dimljeni mesni izdelki in različne ribje ali mesne juhe vedno bolj pogosto postrežejo tudi različne zelenjavne jedi. Obrok zaključijo z raznovrstnimi okusnimi slaščicami.
Tako zdaj pa Islandske nacionalne jedi. Nekatere so meni osebno zelo čudne zato bom pri vsaki pripela zraven še sliko da si pošte lažje predstavljali.
1. Hákarl: to je fenmenteran morski pes, ima zelo močan vonj po amoniaku in okus po ribah, primerjamo ga lahko z zelo močnimi siri.
https://images.app.goo.gl/fQ8KZFrtvmgn4mY1A
2. Hardfiskur: sušene ribe
https://images.app.goo.gl/7MkazxNAhKmSLYgU9
3.skiri: nekaj med kislo smetano in skuto. Ima kisel okus in je bolj gost.
4. Saltfiskur: siljenje ribe
https://images.app.goo.gl/xdkDMcvWMkW1UorM6
5.hangikjöt: dimljeni jagnje
https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Falchetron.com%2Fcdn%2Fhangikjt-bcd5a798-7572-4cea-a1f1-f0f244b2b23-resize-750.jpeg&imgrefurl=https%3A%2F%2Falchetron.com%2FHangikj%25C3%25B6t&tbnid=EDgp68w1NXLBlM&vet=1&docid=FHInTwewgLC1PM&w=700&h=693&source=sh%2Fx%2Fim
6. Pričevanja: jagnjeva glava (pojejo vse z očmi vred:nauseated_face:)
https://images.app.goo.gl/pW7DDP5rTrNTuFoE8
Tako to so ene izmed najbolj znanih.
Tako kot ponavadi vam pripenjam sliko zastave Islandije.
https://images.app.goo.gl/JmZf1ZQN2A3j39qc7
Upam da vam je bilo všeč. Tako to je za danes vse. Če ima kdo kakšno vprašanje pa mi lahko pišete v odgovore. :v::wave:
Lp Plesalka
Odgovori:
Moj odgovor:
aggaga
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
Vprašanje
Kako vam je všeč septembrski Pil?
Zelo mi je všeč.
(312)
Srednje.
(192)
Ni mi všeč, premalo je zanimivih vsebin.
(52)
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Priljubljene objave
Oglas
Zadnji odgovori
Sam tak likam!!!!:kissing_heart::heart_eyes::blush::wink::innocent::grin::relaxed:
Lp, ...