snofi
Naslednji Pil izide 3. januarja
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pilov blog: I LOVE CHRISTMAS šŸŽ…šŸ¾šŸŽ„šŸŽ‡ā›ø 2. del

I LOVE CHRISTMAS šŸŽ…šŸ¾šŸŽ„šŸŽ‡ā›ø 2. del

3
HELLO TOREJ 2. DEL MOJEGA PRAZNOVANJA TER BLOGA Z VAMI.
DANES BOM BOLJ PODROBNO OPISALA PEKO PIÅ KOTOV IN NJIHOVO PRIPRAVO. :cookie::coffee:

1. MASA

- 180 g pŔenične bele moke
100 g sladkorja
80 g masla sobne temperature
1 jajce
0,5 žličke vanilijeve arome
0,5 žličke pecilnega praŔka
1 Ŕčepec soli

POSTOPEK :

-
Vse naŔteto stresi v posodo in zmeŔaj v enotno maso. Iz nje oblikuj kepo, ki jo malce sploŔčiŔ in zavijeŔ v prozorno folijo za živila.
Testo za 20 minut postavi v hladilnik.
Pripravi povrŔino za množično izdelovanje piŔkotov. Pomokaj jo in na njej razvaljaj piŔkotno maso do debeline približno 3 mm.
Pograbi poljubne piŔkotne modelčke in z njimi iz povaljane mase iztisni surove piŔkote.


ČE SI ŽE MOJSTER PA SE LOTI TEH PIŠKOTOV :

- 500 g zmletih mandljev
5 beljakov
480 g sladkorja v prahu
1,5 žličke mletega cimeta


POSTOPEK :

-
Iz beljakov stepemo sneg. Ko sneg Ŕe ni povsem čvrst, postopoma dodajamo 450 g sladkorja in stepamo Ŕe deset minut, da dobimo čvrst sneg.

Zmlete mandlje in cimet premeŔamo. Od Ŕtiri do pet žlic snega oddevamo na stran in ga shranimo v hladilniku, v preostali sneg pa dodamo zmlete mandlje in cimet ter vse skupaj previdno zmeŔamo. Maso shranimo v hladilnik za približno 60 minut.

Pripravimo si dva peki papirja. Prvega posujemo s preostalim sladkorjem v prahu in stresemo nanj ohlajeno maso. Pokrijemo z drugim papirjem in maso, ki je vmes, razvaljamo na približno 1 cm debeline. Papir odstranimo in iz razvaljane mase izrežemo zvezdice. Modelček med izrezovanjem sproti namakamo v mleti sladkor.

Zvezdice preložimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. S čopičem jih premažemo s prihranjenim snegom in pustimo, da se vsaj dve uri suÅ”ijo na zraku (najbolje jih je suÅ”iti kar čez noč), nato pa jih 10 minut pečemo na 160 Ā°C. Počakamo, da se nekoliko ohladijo, nato pa jih previdno preložimo na reÅ”etko. Pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Ohlajene zvezdice serviramo na krožnik in postrežemo.

Dodatni nasvet
Namesto mletih lahko uporabimo cele mandlje. Mandlje prelijemo z vrelo vodo, odcedimo, olupimo kožico, posuŔimo in drobno zmeljemo.

Pecivo iz mandljev, ki jih zmeljemo tik preden jih dodamo v testo, ima boljŔo aromo.

Testo za cimetove zvezdice je zelo mehko, zato je potrebno kaj nekaj potrpljenja, ko jih izrezujemo. Ko jih prelagamo, si pomagamo s Ŕirokim nožem.

Cimetove zvezdice hranimo v kovinskih Ŕkatlah. Na ta način bodo ostale hrustljave.

Prednost
Cimet so zelo cenili že Feničani, Kitajci in Egipčani. Njegova topla in mikavna aroma nas poživi in nam izboljŔa razpoloženje.

TAKO PRIŠLI SMO DO KONCA ČE MOJ BLOG DOBI VSAJ 5 LAJKOV BOM OBJAVILA ŠE NASLEDNJI DEL V KATEREM BOM OPISOVALA OKRAŠEVANJE STANOVANJA.

VESEL BOŽIČ :santa::christmas_tree:
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
NajboljŔi odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Zelo dobra recepta! Ju bom čimprej preizkusla!
:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie:
0
 
SEM VESELA DA TI JE VŠEČ
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Pilov blog


Objava:

Ma ja citati pa蹟˜ 1. del

Ogledov: 26 Odgovorov: 3
 
4
Objava:

10 razlogov zakaj 12. del

Ogledov: 17 Odgovorov: 3
 
4
Objava:

CHAOTIC BLOGS ARE BACK<3 1. del

Ogledov: 34 Odgovorov: 5
 
6
Objava:

VESOLJKA opisovanje oseb 4. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 1
 
1
haiii
Objava:

rabm prjatle

Ogledov: 40 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Vse o gimnaziji 12. del

Ogledov: 57 Odgovorov: 3
 
9
Objava:

2024 YAPPING AND NOVOLETNE ZAOBLJUBE

Ogledov: 90 Odgovorov: 6
 
14
Ikik potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Sorodstvo

KakŔna bi lahko bila možnost da sem v sorodu z nekom ki se enko piŔe kot jaz poznam jo iz Ŕole je eno leto mlajŔa jaz sem deveti razred ona 8 živima v enaki občini
 

VpiŔi se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

VpraŔanje

Kako vam je vŔeč zgodba v Pilu?
Zelo mi je vŔeč.
(235)
Srednje.
(158)
Ni mi vŔeč.
(46)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vpraŔanja

IŔčeŔ odgovore na vpraŔanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", KakŔna so pravila obnaŔanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniŔko Ŕtevilko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Zadnji odgovori

:heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heart
 
Wow čudovita slika! Mi smo tudi na počitnicah ...
 
ahhhh kak dobr okus maÅ”
 
Super.:heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat:
 
scaredgirlāœˆļø
vznemirljivo, nikoli si nisem upala na letalo ...
 
dolphin238
wowwwww:heart_eyes::heart_eyes: kok svetovna ...
 
omjgadddd. love it:heart_eyes: jaz bi ful ...
 
Zelo leoo! Mislim, da ga bo prijateljica ...
 
Ful lepa slika:heart_exclamation::heart::heart::heart_eyes: A ...
 
vauuuu kok lepa slika:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: lovammm:kissing_heart:
 
wow! čudovita je! pa ti oblaki izgledajo ...
 
woooowww to je tok lepoooo:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: ...