KAKO PRIPRAVITI FRITULE oz. MIŠKE?
6
HEJJJ, kako smo kaj? Danes vam bom predstavila recept za FRITULE oz. MIŠKE.:grin::mouse::joy:
TEŽAVNOST:
:heart::heart::heart: od :heart::heart::heart::heart::heart:
SESTAVINE:
-2 jajci
-60 do 70 gramov sladkorja
-8 gramov vanilijevega sladkorja
-300 gramov navadnega čvrstega jogurta
-pol čajne žličke soli
-limonina lupinica (1 čajna žlička)
-330 gramov mehke moke (tip 500)
-8 do 10 gramov pecilnega praška
-olje za cvrtje
-sladkor v prahu
POSTOPEK:
1.) V veliki posodi z metlico zmešajte jajci, vanilijev sladkor in sladkor. Nato dodajte jogurt in naribano limonino lupino. Zmes dobro premešajte.
2.) V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.
3.) V zmes postopoma dodajajte moko z dodatki in vse sestavine dobro premešajte z metlico, da dobite gladko testo.
4.) V globoki posodi segrejte olje. Olje segrevajte na 9. stopnji (indukcija). Ko olje doseže ustrezno temperaturo, zmanjšate na 5. ali 6. stopnjo. Temperaturo olja preverimo s kuhalnico.
5.) Z dvema čajnima žličkama oblikujte majhne kroglice iz testa in jih previdno polagajte v vroče olje. Žlici občasno pomočite v mlačno vodo, da se bo masa lažje ločila od žlice. Cvrite jih do zlato-rjave barve, pri čemer jih občasno obrnite za enakomerno pečenje.
6.) Ocvrte FRITULE oz. MIŠKE položite na papirnate brisače, da vpijejo odvečno olje. Še tople FRITULE oz. MIŠKE posujte z sladkorjem v prahu in postrezite. DOBER TEK.
Aja, pa želela sem dodat sliko, samo nwm kak se doda:slight_frown:
VSE ZA DANES, ČE BOSTE FRITULE oz. MIŠKE NAREDILI DOMA NAPIŠITE V ODGOVOR ALI KOMENTAR.:grin::yum::heart:
TEŽAVNOST:
:heart::heart::heart: od :heart::heart::heart::heart::heart:
SESTAVINE:
-2 jajci
-60 do 70 gramov sladkorja
-8 gramov vanilijevega sladkorja
-300 gramov navadnega čvrstega jogurta
-pol čajne žličke soli
-limonina lupinica (1 čajna žlička)
-330 gramov mehke moke (tip 500)
-8 do 10 gramov pecilnega praška
-olje za cvrtje
-sladkor v prahu
POSTOPEK:
1.) V veliki posodi z metlico zmešajte jajci, vanilijev sladkor in sladkor. Nato dodajte jogurt in naribano limonino lupino. Zmes dobro premešajte.
2.) V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.
3.) V zmes postopoma dodajajte moko z dodatki in vse sestavine dobro premešajte z metlico, da dobite gladko testo.
4.) V globoki posodi segrejte olje. Olje segrevajte na 9. stopnji (indukcija). Ko olje doseže ustrezno temperaturo, zmanjšate na 5. ali 6. stopnjo. Temperaturo olja preverimo s kuhalnico.
5.) Z dvema čajnima žličkama oblikujte majhne kroglice iz testa in jih previdno polagajte v vroče olje. Žlici občasno pomočite v mlačno vodo, da se bo masa lažje ločila od žlice. Cvrite jih do zlato-rjave barve, pri čemer jih občasno obrnite za enakomerno pečenje.
6.) Ocvrte FRITULE oz. MIŠKE položite na papirnate brisače, da vpijejo odvečno olje. Še tople FRITULE oz. MIŠKE posujte z sladkorjem v prahu in postrezite. DOBER TEK.
Aja, pa želela sem dodat sliko, samo nwm kak se doda:slight_frown:
VSE ZA DANES, ČE BOSTE FRITULE oz. MIŠKE NAREDILI DOMA NAPIŠITE V ODGOVOR ALI KOMENTAR.:grin::yum::heart:
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
uuu njamm js jih lovamm <3
1
Moj odgovor:
Bonboncek
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Gim zelimlje
hejj,
a hodi kdo od vas na gim zelimlje? a mi opise kdo na hitro? sem pa vidla ze nekaj prejsnjih objavic. a je tezka? kako je v 1.letniku? a je ful bl zahtevno kot 9.r?
a hodi kdo od vas na gim zelimlje? a mi opise kdo na hitro? sem pa vidla ze nekaj prejsnjih objavic. a je tezka? kako je v 1.letniku? a je ful bl zahtevno kot 9.r?






Pilov blog