kuhanje med korona
3
Živjo! Mnogi se sedaj sprašujejo kaj naj delajo med korona časih pa vam dam idejo kaj in kako kuhati:
1.AMERIŠKE PALAČINKE
KOLIČINA JE 12 PALAČINK
4 lončki bele gladke moke
2 jajci
4 lončki mleka
pecilni prašek
6 žličk sladkorja
1 žlička soli
POSTOPEK
1V posodo damo moko, sol in pecilni prašek in vse skupaj dobro pomešamo. V eno posodo damo rumenjake, v drugo beljake, ki jih stepemo v sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in mleko ter zmešamo z mešalnikom. Zmes dodamo posodi z moko, soljo in pecilnim praškom. S kuhalnico dobro premešamo beljake in dobljeno zmes.
Ko imamo maso narejeno vponev damo maslo, da se nam palačinke ne bodo zalimale na ponev.
Z majhno zajemalko zajamemo zmes in jo zlijemo na sredino teflonske ponve, da se razlije v premer okoli 10 cm in zapečemo, dokler se ne pojavijo mehurčki. Nato obrnemo in pečemo do zlato rjave barve.
In sedaj še ena jed: ZELENJAVNA RIŽOTA:
za 4 osebe:
2 žlici olja
1 čebula
1 por
1 bučka
2 korenčka
1 paprika
1 - 2 strok česna
bazilika
peteršilj
sol in poper
1 skodelica riža za rižoto
1 pest naribanega sira
POSTOPEK
Na olju najprej prepražimo sesekljano čebulo, narezano zelenjavo (por, bučka, korenje in paprika), malo česna, peteršilj in baziliko. Solimo in popramo, dušimo 10 minut.
V lonec z zelenjavo dodamo skodelico riža in prilijemo dve skodelici vode. Premešamo in na zmerni temperaturi kuhamo toliko časa, da se zrna riža lepo zmehčajo.
Pripravljeno rižoto serviramo na krožnike, potrosimo s sesekljanim peteršiljem in naribanim sirom ter postrežemo.
Upam da vam bo kaj prišlo prav in imejte se lepo pri kuhanju.:blush:
In povejte mi še kašna naj bo naslednja tema!
1.AMERIŠKE PALAČINKE
KOLIČINA JE 12 PALAČINK
4 lončki bele gladke moke
2 jajci
4 lončki mleka
pecilni prašek
6 žličk sladkorja
1 žlička soli
POSTOPEK
1V posodo damo moko, sol in pecilni prašek in vse skupaj dobro pomešamo. V eno posodo damo rumenjake, v drugo beljake, ki jih stepemo v sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in mleko ter zmešamo z mešalnikom. Zmes dodamo posodi z moko, soljo in pecilnim praškom. S kuhalnico dobro premešamo beljake in dobljeno zmes.
Ko imamo maso narejeno vponev damo maslo, da se nam palačinke ne bodo zalimale na ponev.
Z majhno zajemalko zajamemo zmes in jo zlijemo na sredino teflonske ponve, da se razlije v premer okoli 10 cm in zapečemo, dokler se ne pojavijo mehurčki. Nato obrnemo in pečemo do zlato rjave barve.
In sedaj še ena jed: ZELENJAVNA RIŽOTA:
za 4 osebe:
2 žlici olja
1 čebula
1 por
1 bučka
2 korenčka
1 paprika
1 - 2 strok česna
bazilika
peteršilj
sol in poper
1 skodelica riža za rižoto
1 pest naribanega sira
POSTOPEK
Na olju najprej prepražimo sesekljano čebulo, narezano zelenjavo (por, bučka, korenje in paprika), malo česna, peteršilj in baziliko. Solimo in popramo, dušimo 10 minut.
V lonec z zelenjavo dodamo skodelico riža in prilijemo dve skodelici vode. Premešamo in na zmerni temperaturi kuhamo toliko časa, da se zrna riža lepo zmehčajo.
Pripravljeno rižoto serviramo na krožnike, potrosimo s sesekljanim peteršiljem in naribanim sirom ter postrežemo.
Upam da vam bo kaj prišlo prav in imejte se lepo pri kuhanju.:blush:
In povejte mi še kašna naj bo naslednja tema!
Moj odgovor:
aggaga
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
Vprašanje
Kako vam je všeč septembrski Pil?
Zelo mi je všeč.
(311)
Srednje.
(192)
Ni mi všeč, premalo je zanimivih vsebin.
(52)