Hey,
kako ste? danes in jutri nosi miklavž darila in današnja sladica je povezana z njim saj je narejena iz pomaranč. Najbrž vsi dobite pomaranče ali mandarine saj je prav po teh sadežih miklavž znan. No današnje slaščice pa so..........Praline s pomarančni čokolatini!:tangerine::chocolate_bar:
*modra*Količina:*modra* odvisno od velikosti modelčkov
*roza*Čas priprave:*roza* 2 dni
*zelena*Sestavine:*zelena*
za košarice:
250 g jedilne čokolade:chocolate_bar:
3 žlice olja, jaz sem uporabila kokosovo
*modra*za pomarančni žele:*modra*
2 dl pomarančnega soka:tangerine:
1 žlica sladkorja
10 g želatine
*roza*Priprava:*roza*
Čokolado z oljem raztopimo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovki. V vsako papirnato košarico damo pol žličke čokolade in jo razmažemo po robovih, nato damo v hladilnik in čez nekaj minut ponovimo. V pomarančnem soku na nizki temperaturi razpustimo želatino, pustimo, da se malce ohladi in je v vsako košarico damo do roba. Damo čez noč v hladilnik in naslednji dan postrežemo.
*zelena*Opomba:*zelena*
Jaz sem delala v silikonskih modelčkih prav za čokolatine, če jih imate jih priporočam, ker se vam lahko papirnate košarice zalepijo.
Uživajte v sladkanju.
P.S. Kako vam je šla priprava prejšnje sladice?
kako ste? danes in jutri nosi miklavž darila in današnja sladica je povezana z njim saj je narejena iz pomaranč. Najbrž vsi dobite pomaranče ali mandarine saj je prav po teh sadežih miklavž znan. No današnje slaščice pa so..........Praline s pomarančni čokolatini!:tangerine::chocolate_bar:
*modra*Količina:*modra* odvisno od velikosti modelčkov
*roza*Čas priprave:*roza* 2 dni
*zelena*Sestavine:*zelena*
za košarice:
250 g jedilne čokolade:chocolate_bar:
3 žlice olja, jaz sem uporabila kokosovo
*modra*za pomarančni žele:*modra*
2 dl pomarančnega soka:tangerine:
1 žlica sladkorja
10 g želatine
*roza*Priprava:*roza*
Čokolado z oljem raztopimo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovki. V vsako papirnato košarico damo pol žličke čokolade in jo razmažemo po robovih, nato damo v hladilnik in čez nekaj minut ponovimo. V pomarančnem soku na nizki temperaturi razpustimo želatino, pustimo, da se malce ohladi in je v vsako košarico damo do roba. Damo čez noč v hladilnik in naslednji dan postrežemo.
*zelena*Opomba:*zelena*
Jaz sem delala v silikonskih modelčkih prav za čokolatine, če jih imate jih priporočam, ker se vam lahko papirnate košarice zalepijo.
Uživajte v sladkanju.
P.S. Kako vam je šla priprava prejšnje sladice?
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Mmm dober recept:yum::yum:
0
Moj odgovor:
hashtage
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
piflanje-učenje
hej,vsi,
mi mamo v šoli eno predstavo in js se moram naučit 6 strani. a ma gdo nasvet,kako se najhitrej to naučit, ker mam sam 5 dni
hvala,lp
mi mamo v šoli eno predstavo in js se moram naučit 6 strani. a ma gdo nasvet,kako se najhitrej to naučit, ker mam sam 5 dni
hvala,lp
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
Vprašanje
Kako vam je všeč septembrski Pil?
Zelo mi je všeč.
(312)
Srednje.
(192)
Ni mi všeč, premalo je zanimivih vsebin.
(52)
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Priljubljene objave
Oglas
Zadnji odgovori
Sam tak likam!!!!:kissing_heart::heart_eyes::blush::wink::innocent::grin::relaxed:
Lp, ...