najboljše palačinke
2
hej danes bom objavila recept za najbolše palačinke
Sestavine za najboljše palačinke:
2 jajci
1 jušna žlica olja
1 zvrhana čajna žlička soli
14 jušnih žlic gladke moke
okoli 450 ml mleka
Postopek za pripravo najboljših palačink:
V posodo damo obe jajci. Jajci zmešamo z električnim mešalnikom ali metlico za stepanje. Dodamo sol in olje ter še malo premešamo. Nato dodamo 7 jušnih žlic moke in okrog 200 do 250 ml mleka. Premešamo.Potem dodamo še 7 jušnih žlic moke in še 200 do 250 ml mleka. Premešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic.V ponvi močno segrejemo olje, in sicer na visokem ognju, da se bo zmes lepo prijela ponve. Ko je olje vroče, nanj dodamo eno zajemalko zmesi in počakamo, da palačinka dobi lepo rjavo-zlato barvo. Nato jo obrnemo.Pazimo, da se palačinka ne prepeče. Mora dobiti barvo, a obenem ostati prožna in mehka.Na enak način spečemo še preostale palačinke, dokler ne porabimo mase. Polnimo jih s poljubnim nadevom. Če jih polnimo s sladkim nadevom, so odlična sladica. Polnjene s slanim nadevom pa so lahko nasiten zajtrk ali večerja, če jih zapečemo v pečici ali iz njih naredimo kanelone, so tudi odlično kosilo. Palačinke res lahko spečemo po občutku, a zakaj bi vsakič znova ocenjevali, kakšno maso imamo, če lahko vnaprej dodamo sestavine in vsakič dobimo enak, odličen rezultat. Dober tek!:sparkles::yum::yum:
Sestavine za najboljše palačinke:
2 jajci
1 jušna žlica olja
1 zvrhana čajna žlička soli
14 jušnih žlic gladke moke
okoli 450 ml mleka
Postopek za pripravo najboljših palačink:
V posodo damo obe jajci. Jajci zmešamo z električnim mešalnikom ali metlico za stepanje. Dodamo sol in olje ter še malo premešamo. Nato dodamo 7 jušnih žlic moke in okrog 200 do 250 ml mleka. Premešamo.Potem dodamo še 7 jušnih žlic moke in še 200 do 250 ml mleka. Premešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic.V ponvi močno segrejemo olje, in sicer na visokem ognju, da se bo zmes lepo prijela ponve. Ko je olje vroče, nanj dodamo eno zajemalko zmesi in počakamo, da palačinka dobi lepo rjavo-zlato barvo. Nato jo obrnemo.Pazimo, da se palačinka ne prepeče. Mora dobiti barvo, a obenem ostati prožna in mehka.Na enak način spečemo še preostale palačinke, dokler ne porabimo mase. Polnimo jih s poljubnim nadevom. Če jih polnimo s sladkim nadevom, so odlična sladica. Polnjene s slanim nadevom pa so lahko nasiten zajtrk ali večerja, če jih zapečemo v pečici ali iz njih naredimo kanelone, so tudi odlično kosilo. Palačinke res lahko spečemo po občutku, a zakaj bi vsakič znova ocenjevali, kakšno maso imamo, če lahko vnaprej dodamo sestavine in vsakič dobimo enak, odličen rezultat. Dober tek!:sparkles::yum::yum:
Moj odgovor:
doll girl
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Kako očarati fanta
torej jst sm 1. letnik in on je 3. letnik. poznava se od prej ampak zdej sva se parkrat pogovarjala (v živo nimam njegove številke/ snapa). zelo mi je ušeč ampak nevem a sem jaz tudi njemu. a naj nrdim prvi korak in če ja kako?
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.