Naslednji Pil izide 7. maja

Nova številka
April 2021


Izid: 2. 4. 2021

Mediacija

48
Ste že slišali, kaj pomeni mediacija? To je proces kontroliranega pogovora. Torej pogovora, kjer ne govori vsak en čez drugega, ampak vsak v miru pove svoje mnenje po navodilih mediatorja, to je pa oseba, ki je vmes. In to smo zdaj mi.

Naše navodilo je, da najprej vsaka oseba pove z ENIM (!) odgovorom svoj pogled na situacijo, kaj se je zgodilo. Odgovore je prepovedano komentirat in bomo komentarje brisali. Mi bomo dali signal, kdaj je dovoljeno drug drugemu komentirat odgovore, ampak morate počakati. Do takrat vse komentarje brišemo.

Torej: naj se mediacija začne :) 1 odgovor na osebo, ko mi dovolimo, pa gremo v naslednji krog.

UPDATE: zdaj je dovoljen 1 komentar na osebo :)
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
po mojem mnenju je smo vsi skupaj imeli zelo slab dan, zato je tudi vse ušlo izpod nadzora. Addi&Maddi sta morda povedali nekaj laži, čeprav tudi tega ne moremo 100% vedeti, za nekatere od tistih, ki so se nanju jezili vem, da so imeli slab dan, kar sicer ni razlog za prenos slabe volje na ostale, ampak kar se je zgodilo se je zgodilo, življenje teče naprej
6
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Maddi in Addi sta kakor "lažnivki" ker naj bi povedali nekatere lazne informacije in naj bi s 3veliko lagali.
npr. poslala je sliko pa ni bila ona izmisljeno ime...
pa kaj meni se zfi custo normalno. naj se lazeta. saj lazeta dami sebi. mogoce sploh ne poznamo njune zgofbe. kfo ve kajs e skriva za tem.
aja BTW Book:book: tu na enem skupnem profilu
7
 
BOOK OD KDAJ SI TI NA TEM PROFILU?!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Na živce mi gre, da vsi obtužujejo addi pa nimajo trdnih dokazov. To me zelo jezi in ne morem kontrolirati svoje jeze. Prosila bi vse, da s tem nehate in niste nesramni do nje. Ne veste sicer kako se počuti, a verjetno ji je zelo slabo. Upam, da bo kaj bolje.
6
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Vse se gre v zvezi s profiloma Maddi&Addi ter Annanas.
1. Ne vemo ali Maddison obstaja.
Vsekakor ji ni tako ime, saj bi bilo zabeleženo v državnem registru. Na pilu je bila zelo malo, večinoma profil uporablja Addi (možno da sta to isti osebi). Maddison naj bi šla najprej v Ameriko ampak je kasneje Addi rekla da je šla v sosednjo državo urejat papirje za hišo.
WUT
Zdaj ko je korona pametni starši ne vlačijo otrok sabo v tujino če grejo urejat neke papirje.

2. Ne vemo ali Annanas obstaja.
Ena pilovka (nebom je izpostavljala) je Annanasa prosila za snapchat ime. Imenuje se nekaj v zvezi ananas je sadje (identiteta). Na snapchatu lahko deliš lokacijo in Addijin ter Annanasov telefon sta bila v torek zjutraj na ISTI LOKACIJI (vrjetno ker sta obadva profila na istem telefonu🤯).

3. Addi je v bistvu ime Ula.
Na vibru in snapchatu ji je ime Ula. Ok snapchat kokr je razložila bi blo možno ampak a ona slučajno uporablja viber od sestre? Da se na sestrinem vibru pogovarja z neznanci? Če sestra vibra ne uporablja več pa bi si lahko spremenila ime, saj je vsm povedala da ji je ime "Adison".

4. Addison ali Adison.
Ko smo vam dali dokaz da na uradni strani ni nobene Addison, je Book star (smz da je ona) ugotovila da je v sloveniji manj kot 5 Adison. Če tega nebi povedala bi Addi mby priznala (Book star ni naredila nič narobe, vsi bi na njenem mestu ravnali enako).

To sm do zdj napisala, mby bom še kaj dodala kr mam zdj drugo delo.
Lp, :green_heart: :notes:
18
 
Torej, če sem prav razumela zdaj lahko komentiramo objave? No, lako tudi izbrišete.

Vglavnem....
STRINJAM SE S TABO KUL KIDDO!!!! Se tudi meni zdi, da je vse to ena oseba, maddi sploh ne obstaja...itd. itd. Tk da maš zame prov ti.
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
ravno ne razumem, a bom poskusila.
Skratka malce sem zmedena na to kaj se dogaja. Sem nekje na sredini. Ne vem niti v katero smer naj pogledam, če me razumete. Enkrat sem tam, enkrat tam. Kot zmešana kura brez glave. Verjetno bom po mojem ostala še kar na sredini, saj vselej to je SPLET. Ljudje lahko lažejo, morda ne. Prek spleta si večino ljudi več upa. Recimo v šoli se počuti izpodrinjenega, zato vsaj tu želi biti deležen pozornosti. In to je verjetno ravno razlog teh prepirov. Ne vemo kdo zares laže in kdo ne. Skratka: ZAPLETENO!
5
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Sama sem videl vso to dramo in ni mi všeč. Ta stran je, da se spoznavamo z vrstniki, si pomagamo, pišemo zgodbe in klepetamo. Namesto da bi bila smetišnica sproščen kotiček je ravno obratno. Brezveze je, da se kregamo, kako je Pilovki Addi&Maddi ime, ker to ni smisel stvari. Ne vem, če je to laž ali ne, samo je potrata časa da iz tega delamo dramo in se prepiramo. Prosim naj se vsak briga zase in imena so tudi osebne informacije in se ni vredno o tem kregati.
V miru, Anika0712
3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ok, moje mišljenje:
Jaz nisem na nikogaršnji strani. Malo čundo mi je glede Addi, ker tako ime res ni značilno za Slovenijo. Pa tudi, ker Maddi sploh ni! Glede Annanasovega snepa: sem šla gledat in ta acc dejansko obstaja! In kaj nima malo čudnega imena? To, da sta bila Ula (Addi) in Annanas na isti lokaciji je možno, da sta profila na istem telefonu al pa sta bila čist slučajno na obisku!
Drugače pa tudi, če se laže, se pač laže. Saj pri vpisu piše VZDEVEK! Ne vem, zakaj ste zagnali tako paniko. Saj meni tudi ni ime orbit.
2
 
zagnali smo paniko ker je SAMA REKLA DA JI JE IRL IME ADDISON
 
oprosti, nisem vedela....
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Jaz ubistvu nevem kaj točno je bilo ker me čez vikend ni bilo tukaj. Vem le, da bi se naj Addi delala da ima skupen profil z Meddi.
2
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Videla sem in vem kaj se dogaja. Ta drama mi res ni všeč. Trenutno jaz osebno nisem na nikogaršnji strani, tudi če nekateri mislijo/mislite da to ni prav. Tudi jaz imam razburljiv značaj, ampak si ga nekako poskušam zadržati. Tole z Addi&Maddi pa ...
1. Nekateri mislijo da Maddison ne obstaja! Mislim, da tega ne bomo nikoli izvedeli, ampak meni se nekako nekaj že svita ...
2. Maddison naj bi odpotovala v Ameriko (ali v eno drugo državo) mogoče si je Addi to samo izmislila, da bi bilo lažje razumljivo zakaj vse vedno piše Addison?
3. Nekateri so tudi mislijo, da imajo Annanas in Addi oz. Maddi (ali obe) profile na istem telefonu! To pomeni, da za njimi lahko stoji tudi kakšen HACKER!
4. Mislim, da je prav, da Addi&Maddi nista razkrili svoje resnične identitete, ampak zakaj bi tedve, (po prvi oceni) bili lažnjivki?
5. Najbolje bo, da to probamo nekako pozabiti, čeprav vem, da bo zlasti za izpostavljene pilovce in pilovke ki so bili v prepiru najtežje. Moramo se umiriti, vsi mi!

Lp, Hermione
2
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
To z Maddi&Addi je zelo zapleteno in ne vem kaj naj si o tem mislim. Sem zelo nepristranska, ker ”ju” nisem najbolje poznala. Nekajkrat smo se srečali na klepetu. Je pa res nekaj čudnega s temi stvaremi, da se myb laže(ta).

1. Rekla je, da sta z Annanasom par, potem pa so ju (ne vem kdo) videli, da imata telefon na isti lokaciji. Mogoče je prespal pri njej? Meni se zdi bolj verjetno laži, ker je skoraj neverjetno, da bi bila ob 7. zjutraj na isti lokaciji. Je pa možno.

2. Stojim nekje ob strani, zato tudi ne vem, kaj naj rečem glede Madissoninega potovanja v Ameriko. Če sta sestri/prijateljici in živita v Sloveniji so potovanje v Ameriko nekoliko izmišljene sanje. Dvomim, da bi človek pri 13/14 letih kar odpotoval. Med šolskim letom je pa to skoraj nemogoče oz. nerazumljivo. Pomojem si je to Addi izmislila, da bi bilo bolj verjetno da ponavadi piše ona.

Razumem pa nekaj: Lahko da ima ta oseba težave v življenju in je večina ne razume. Mislila je, da lahko tukaj najde prijatelje, razumevanje in pomoč. Pa še vedno. Ni bila tako pogumna, da bi priznala svoje težave. Tukaj si je le poiskala razvedrilo. Mi smo ji bili v uteho. Izmislila si je fanta, sestro, nasplošno izvrstno življenje. Morda je v svojem življenju v neprestani senci, nima prijateljev in ima slabše ocene, lahko so starši tudi ločeni in še to vpliva nanjo ter ji nalaga utež na njena prsa. Pomojem si je hotela v nekem koščku sveta predstavljati sanjsko življenje, medtem ko je zunaj divjala vihra. To popolnoma razumem. Amak ne maram, da kdo laže...Pa naj ima še vsekakršne težave.
Nismo kruti. Če bi nam povedala za vse laži, bi ji pomojem pomagali. Lahko bi pisala na svetovalnico...nismo taki, da bi njene težave ignorirali.

AMpak je, kot je rekla Hermione-> najbolje je nekako pozabiti.
Za vsem tem očitno sedi človek, ki nima najboljšega življenja. Za vse bo težko, še najtežje za tiste, ki so bili omenjeni ali so prisostvovali v prepiru/nezgodi. Umiriti se moramo. Morda lahko nekako pozabimo. To je enkrat.
Addi, če to bereš: vedi, še vedno ti lahko pomagamo.
P1
3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Meni kar veliko reči ni jasno, ampak sem razbrala podatke in sem ostala odprtih ust.

1. Mislim, da je Anannas in Maddi&Addi ista oseba, ker so ju ujeli na enako lokaciji. Vendar je tudi možno, da sta Ananna in Addison brat in sestra/ali uporabljata enako napravo. V tem primeri nisem žisto zihr in nisem na nobeni strani.

2. Verjetno Maddison je obstajala in verjetno še vedno, ampak je že odšla in verjetno ne želi povedati, zakaj in je potem Addi rekla, da ureja papirje, da bi prikrila resnico. Mogoče pa Maddison res ne obstaja. Tudi tu nisem čisto prepričana.

3. Jaz sem 98% da je Anannas fant in da Addi in Anannas ni ista oseba, saj je razvidno pri pisanju; Addi piše kot pišejo dekleta, Anannas pa je razložil, kaj si mislijo fantje in to z lahkoto, torej...

4. Tukaj sem bolj prepričana, da je Addi v bistvu ime Ula, ampak je seveda možno, da je tudi Addison. Morda pa je to njen zdevek? Ali pa si je to ime nadela zaradi vzornice Rae.

To je moja mediacija, če vam kaj ni prav, v redu, komentiranje je prepovedano do določenega časa:relieved:
2
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Moje mnenje, je da se ne smemo prepirat, ker pilovci držimo skupaj! Ne se prepirat, pilovci moji! Mi držimo skupaj, mi smo ekipa! zato se ne prepirat! Vsi bodimo prijatelji! Pozabite, na vse, vsi smo prijatelji, in ne preprirajmo se več! Ker potem samo hejterske objave in pilovci se postavljajo na dve strani!
2
 
bravo
 
Help GIRL
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Super! Zelo smo zadovoljni z vašimi odgovori. Nihče se ne krega, samo pogovarjamo se. Če želite, lahko zdaj vsak napiše EN komentar na stvari, ki so jih povedali ostali.
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Okej, tega nisem čisto razumela, pa samo povem da če ste živčni se lahko zderete name
1
 
Hej! Nihče se ne bo drl nate! In prosimo, da tudi ti ne "iščeš" tega. Tukaj smo prijazni.
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Okej.
Po mojem tega problema ne moremo kar tako razrešiti, saj smo na SPLETNI strani in ne v realnem življenju. To pomeni, da se preko interneta lahko vsi podatki popačji, polepšajo, spremenijo ... Na internetu smo lahko nekaj drugega kar smo v resnici, o sebi govorimo drugače ... Nikoli pa ne moremo vedeti ali nekdo govori resnico ali ne. Po spletu osebe ne moreš spoznati tako dobro, kot v realnosti, zato težko presodiš, ali je to kar je rekel laž ali resnica ...
Maddi&Addi ne moremo obsojati po tem, ker imata angleško ime. Ne moremo govorirti "To sta si izmislili", če prav ne vemo zakaj se gre. Čisto možno je, da sta angležinji, ali pa slovenki s posebnim imenom... Ampak imamo pa kar nekaj dokazov, da sta res "izmišleni" osebi in, da to ni njuno/njeno pravo ime.
Jaz osebno res ne morem presoditi kaj je res. Če bi ju spoznala v živo, pa bi šlo lažje.
3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Se opravičujem, ampak res nimam pojma, kaj se tle dogaja.... tko da če bi mi lahk kdo razložil bi blo super.
1
 
Hja, jaz tudi ne vem.
 
Vesoljka
Jaz tudi ne, niste samo vidve.
 
Mima
tut js pojma nimam
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Šola na daljavo je ...
V bistvu super!
(382)
Šola kot šola, vseeno mi je.
(259)
Zanič, hočem nazaj v šolo!
(603)

Priljubljene objave

Violinka
14
 

lilasta pinki
11
 

Lyra and Pantalaimon
11
 

Sleepy girl
20
 

Sleepy girl
10
 

Sleepy girl
9
 

Lyra and Pantalaimon
9
 

Oglas

Zadnji odgovori

LION184 je odgovoril/a na
#MARMIJEZANAŠPLANET
 

spletnapunca❤ je odgovoril/a na
Sem se prav zdaj naročila nate :D
 

Breskvica je odgovoril/a na
Mi smo v karanteni tako da imam en dan počitnic ...
 

Violinka je odgovoril/a na
Jupi!:hugging: Vesele počitnice vam želim! Hvala ...
 

Fashion girl je odgovoril/a na
Tudi tebi lepe počitnice!!!:tada::confetti_ball: Sam ...
 

Blank je odgovoril/a na
 

je odgovoril/a na
koliko ste jih imeli jaz sem imela 45
 

magija nas lahko zapleeje je odgovoril/a na
ja vem da stedane spisali ampak pri nas so ...
 

Sk8er girl je odgovoril/a na
Jupi!!
 

boby je odgovoril/a na
to je zlo dobr:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::hea
 

boby je odgovoril/a na
#MARMIJEZANAŠPLANET
 

Diamant 123 je odgovoril/a na
um no, u just cant, we werent talking in ...
 

Sophie :) je odgovoril/a na
Noro dobra je. I love it!!!:heart::heart::heart:
 

Potterhead je odgovoril/a na
no jaz bi zelela sporociti da sem na pilu ...
 

Violinka je odgovoril/a na
:pensive::pensive::pensive::confounded::confounded::confounded: