snofi
Naslednji Pil izide 6. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

Kako spletne zvezde preživljajo poletje?

Značka
Spletne zvezde
Fotografija: arhiv Pila
Besedilo: Nika Osredkar

Prihajajoče poletje prinaša številne morske užitke, ležerne popoldneve in tople poletne večere, ki jih niste komaj čakali samo pilovci, temveč tudi spletni ustvarjalci Katja Grudnik, Metka Dolanc, Zala Kralj, Ian Rožac, Nik Škrlec in Andraž Žontar. Zaupali so nam, katera je njihova najljubša poletna prigoda iz osnovnošolskih dni ter kako bodo preživeli letošnje poletje. Vabljeni k branju!

 

KATJA GRUDNIK 

Poletje imam zelo rada! Čeprav zadnja leta ugotavljam, da vročino vse težje prenašam. No, ob morju je prav fino! Poletja sem v osnovnošolskih letih vedno preživljala z družino na morju, tako da sem bila zelo malo v Ljubljani. Najboljša anekdota pa bo verjetno kakšna s taborjenja s taborniki! Ko smo bili 14 dni odrezani od sveta, samo mi, naši šotori, pripomočki za taborjenje in narava. Najbolj zanimivo se je bilo kopati v potoku, si umivati zobe v potoku ... Se spomnim, da je mamo tako skrbelo, kako se bom znašla v naravi, jaz pa sem se imela resnično lepo! Letošnje poletje bo (kot mi je najljubše) polno potovanj, koncertov, druženja s prijatelji in seveda bolj lahkotnega življenja. Končno se bo vse malo upočasnilo in bomo uživali v poletju!

 

METKA DOLANC

Poletje imam rada, ker se s prijatelji, vsi beli od sončne kreme, z znojem na čelu in občasnimi žulji na nogah radi podajamo v hribe. Mnogi hodijo v hribe zaradi čudovitih razgledov, zame pa je najboljši razgled tista zaslužena pica v dolini po pohodu. Na poletja v osnovnošolskih letih imam ogromno spominov! Spomnim se, da sem se s prijatelji po kupih zemlje poskušala spuščati kot po snegu. Večkrat smo tudi prenočevali pod milim nebom, v šotorih, in čeprav smo bili na domačem travniku, je za nas predstavljal neukrotljivo divjino, kjer je za preživetje potrebna iznajdljivost. Oh, da o poletnih romancah sploh ne govorim, hihi. Letos poleti se najbolj veselim koncerta Taylor Swift na Dunaju. Odštevam dneve in delam križce na koledarju. Si tudi ti njen oboževalec oz. oboževalka in greš na koncert? Pocukaj me za rokav, da si izmenjamo »friendship« zapestnice.

 

ZALA KRALJ

Poletje obožujem! Najbolj zaradi toplih večerov, ki jih lahko preživim zunaj na toplem vetru pod zvezdnatim nebom. Všeč mi je, da je dalj časa svetlo in grem lahko na sprehod bolj pozno. Poletje sem vedno povezovala s počitnicami, prostim urnikom in brezskrbnostjo. Zdaj je morda malo drugače, ampak še vedno cenim vzdušje, ki ga poletje pričara v ljudeh. Kot da je vse na svetu mogoče. V osnovni šoli sem imela srečo, da sem lahko veliko poletnih tednov preživela na konjeniških taborih. S prijateljico sva živeli svoje sanje, ko sva se lahko od jutra do večera ukvarjali s konji, jih učili trikov in se podili po travnikih. Eno leto sva odkrili skrivni prehod v enega od slovenskih botaničnih vrtov (naj to ostane med nami) in sva tam preživljali vroče dele dneva, ko so se tudi konji hladili v senci. Ker naju je obe že takrat navduševala glasba, sva si izmišljali pesmi, tako da je ona »igrala« nek ritem, jaz pa sem pela. Ob koncu poletja sem se dovolj opogumila, da sem objavila svoj prvi cover, in tako se je začela moja glasbena pot. Del letošnjega poletja bi rada preživela na morju, ker obožujem morski zrak in zvok valov. Rada bi čim več časa preživela s prijatelji in bližnjimi, prebrala veliko knjig in končno do konca skvačkala šal za zimo, ki sem se ga lotila lani oktobra. Pa zelo se veselim breskev in fig.

Vprašanje

Boš v jeseni naročil Pil?
Da
(342)
Ne
(210)
Ne vem
(149)

AKTUALNO

Poklic: vojak

Ali veste, da je pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske toliko, da je vojak verjetno tudi vaš ... več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

ZADNJA ŠTEVILKA

Julij 2024

gumb

Revija
Izid: 5. 7. 2024

POSVOJI ŠNOFIJA!

PILOVA LESTVICA

Domača
1. Luka Basi - Skrito v raju
2. Raiven - Veronika
3. Joker Out - Barve oceana
4. Maraaya - Nebesa
5. Joker Out - Carpe Diem

Tuja
1. Käärijä - Cha Cha Cha
2. Benson Boone - Beautiful Things
3. Miley Cyrus - Flowers
4. Ariana Grande - yes, and?
5. Olivia Rodrigo - Vampire

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Eva Boto: Kjer najbolj gori
2. Fehtarji: Štorklje
3. Joker Out: Barve oceana
4. Joker Out: Carpe Diem
5. Joker Out: Sunny Side of London
6. Luka Basi: Skrito v raju
7. Maraaya: Nebesa
8. Nina Pušlar: Malo, malo
9. Raiven: Veronika
10. Siddharta: Prepovedana

Tuja

1. Ariana Grande: yes, and?
2. Benson Boone: Beautiful Things
3. Dua Lipa: Training Season
4. Käärijä: Cha Cha Cha
5. Miley Cyrus: Flowers
6. Noah Kahan: Stick Season
7. Olivia Rodrigo: Vampire
8. Sia: Gimme Love
9. Tate McRae: Greedy
10. Taylor Swift: Is It Over Now? (Taylor's Version) (From The Vault)

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

KNJIŽNA LESTVICA

Knjižna
1. J.K. Rowling - Harry Potter 7: Svetinje smrti
2. Desa Muck - Blazno resno o šoli
3. Karen M. McManus - Eden od nas laže
4. Enid Blyton - Pet prijateljev: Znova na Kirrinovem otoku
5. Mateja Gomboc - Sposojena babica Štefi

NAKLJUČNI VIC

Morski zajec

Zakaj zajec ne plava?

Ker nima plavuti!

Dog, horse and rabbit lover, Skoraj 12