Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

Lado Bizovičar o čudesih logike

Značka
Intervju
Fotografija: PROPLUS
Besedilo: Jelka Šutej Adamič

Lada Bizovičarja spremljamo v novi sezoni šova Slovenija ima talent, ga gledamo v reklamah za Hofer, sicer pa s številnimi sodelavci že vsaj pol leta največ časa in energije posveča snovanju arenskega šova Slovenska muska v Stožicah. Lado je v preteklosti že večkrat premikal meje v slovenskem medijskem in zabavnem prostoru, tokrat pa želi v dvorano, kjer se sicer strastno navija za športnike in v kateri se vrstijo koncerti slavnih bendov, postaviti gledališki spektakel, ki bo veliko več kot tisto, kar lahko doživite  v gledališču.

 

Kako se spomniš svojih osnovnošolskih let? Kaj si takrat mislil, da boš počel v življenju?

Okleval sem med arheologijo – zaradi navduševanja nad vsem iz preteklosti, od starih Rimljanov do dinozavrov – ter delom avtomehanika. Naš takratni sosed, ki je bil avtomehanik, je namreč imel dober avto.

 

Te je že takrat zanimala glasba? Kdaj si začutil, da bi šel na televizijo?

Predstave sem najprej igral s svojo sestrico v najini sobi. Vstopnina je bila zelo draga – več vrečk sladkarij! Nastopal sem v lutkovni skupini, hodil v glasbeno šolo … Dokončno sem zapečatil usodo, ko sem v 6. ali 7. razredu osnovne šole odšel na RTV Slovenija in potrkal na vrata legendarnega urednika razvedrilnega programa. In potem več let nosil rekvizite iz skladišča v studio in nazaj. A sem vztrajal in vse je bilo poplačano, ko sem začel z radijskimi oddajami in nato sodeloval pri obskurni glasbeni televizijski oddaji, od koder me je Miša Molk potegnila višje, na pravo televizijo. Od tam naprej me televizija ni več izpustila.

 

Sodeloval si tudi v bendih G.R.O.M. in O.S.T. Imaš kakšen nasvet za devetošolce, ki bodo naslednje leto v prvem letniku, kako naj se lotijo ustanavljanja benda?

Popolnoma nobenega nasveta nimam, vsakdo mora ubrati svojo pot. Pa naj vam bodo všeč MRFY ali Fehtarji, Nina Pušlar ali Masayah, nima veze.

 

Tebe še kaj vleče v muziko? Z Gašperjem Koncem nas na Instagramu zabavata s priredbami slovenskih klasik, pesem Blu s Fehtarji pa ima na YouTubu že več kot milijon in pol ogledov.

Kot vidite, se glasbe v svojem življenju in ustvarjanju ne morem in nočem otresti. Tudi obiski koncertov pomagajo. V zadnjih tednih so bili Joker Out v Stožicah super, MRFY na svojem koncertu spektakularni, Laibach pa fantastični. Fehtarji sicer dosegajo take številke na YouTubu zato, ker poznajo slovensko mladino in širše – ne zaradi mene. Je bilo pa vsekakor zabavno sodelovati z njimi.

 

Slovenska muska v Stožicah ... pop ali narodnozabavna glasba?

Čakajte malo! Kaj pa rock, trap, elektronska glasba, turbo folk, ljudska pa take? Slovenska muska res ni samo narodnozabavna … Morda še najmanj.

 

Komu bo ta predstava v prvi vrsti namenjena?

Če imate radi slovensko musko, vam bo predstava zelo všeč. Če slovenske muske ne marate, vam bo predstava všeč še bolj! V prvi vrsti je namenjena pač tistim v prvi vrsti, če so že v prvi vrsti. V drugi vrsti je pa namenjena tistim v drugi vrsti. In, ne boste verjeli, v 22. vrsti je namenjena tistim v 22. vrsti! Čudo logike.

Vprašanje

Bi si v Pilu želeli več ilustracij?
Ja, ilustracij je premalo.
(19)
Tako, kot je zdaj, je OK!
(30)
Raje imam fotografije kot ilustracije!
(13)

AKTUALNO

Največja noč skupine Joker Out

Joker Out so zmagali! V svojem rodnem mestu, pred zvestim občinstvom, ki jih spremlja od prvega dne, ... več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

ZADNJA ŠTEVILKA

December 2023

gumb

Revija
Izid: 1. 12. 2023

POSVOJI ŠNOFIJA!

PILOVA LESTVICA

Domača
1. Joker Out - Carpe Diem
2. Nina Pušlar - Malo, malo
3. Joker Out - Barve oceana
4. Maraaya - Nebesa
5. Fehtarji - Štorklje

Tuja
1. Käärijä - Cha Cha Cha
2. Dua Lipa - Dance The Night
3. Doja Cat - Paint The Town Red
4. Loreen - Tattoo
5. Miley Cyrus - Flowers

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Bepop: Dlan v dlan
2. Fehtarji: Štorklje
3. Joker Out: Sunny Side of London
4. Joker Out: Carpe Diem
5. Joker Out: Barve oceana
6. LPS: Insomnia
7. Maraaya: Nebesa
8. Nina Pušlar: Malo, malo
9. Regen: Rada znala bi plesati
10. Siddharta: Prepovedana

Tuja

1. Doja Cat: Paint The Town Red
2. Dua Lipa: Dance The Night
3. Käärijä: Cha Cha Cha
4. Loreen: Tattoo
5. Miley Cyrus: Flowers
6. Nicki Minaj & Ice Spice With Aqua: Barbie World
7. Olivia Rodrigo: Vampire
8. Rema & Selena Gomez: Calm Down
9. Tate McRae: Greedy
10. Taylor Swift: Is It Over Now? (Taylor's Version) (From The Vault)

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

KNJIŽNA LESTVICA

Knjižna
1. J.K. Rowling - Harry Potter 7: Svetinje smrti
2. Enid Blyton - Pet prijateljev: Znova na Kirrinovem otoku
3. Sebastijan Pregelj - Deček Brin na domačem kolišču
4. Desa Muck - Blazno resno o šoli
5. Mateja Gomboc - Sposojena babica Štefi

NAKLJUČNI VIC

Padalca

Letalo dva padalca odvrže v zraku. Padalca padata z veliko hitrostjo. Pa en padalec vpraša drugega: "Bova počasi razprla padala?" "Ne, ne še saj sva na komaj sto metrih!" Pa čez petsto metrov spet prvi padalec vpraša drugega: "Bova sedaj razprla padala?" Pa mu drugi odgovori: "Pa ne še, če sva komaj na dvajsetih metrih!" Pa spet čez čas, ko sta že skoraj pri tleh prvi vpraša drugega: "Bova sedaj sedaj razprla padala?!" Pa mu drugi odgovori: "Ah, saj ni potrebe. Ja, s petih metrov pa se še ja nihče ni ubil!"

Bomba_RB11, 11 let