snofi
Naslednji Pil izide 1. oktobra

Nova številka
September 2021

Revija
Izid: 1. 9. 2021
pepca oblacek

Juš Milčinski in Rok Škrlep

Intervju

Fotografija: Adrijan Pregelj
Besedilo: Jelka Šutej Adamič

Male sive celice bosta na jesen prevzela nova voditelja – Juš Milčinski in Rok Škrlep, ki se že dolgo spogledujeta s televizijo. Z velikim veseljem bosta animirala mlade in se že pripravljata na prve oddaje. Dobili smo se v Lepi žogi, takoj po košarkarski tekmi Slovenija: Španija, tako da smo najprej peli hvalo našim odličnim košarkarjem.  

Kaj so to male sive celice? Sive po barvi, po letih …

Rok: Možganske celice so dejansko sive in so kar dobro izbrali ime. Otroci jih morajo kar dobro uporabljati, razgibavati! Prepričan sem, da uporabljajo vsako leto več teh celic.

Juš: Ta izraz se mi zdi v slovenščini precej posrečen. Mislim, da v angleščini temu rečejo »gray matter«, siva tvarina v možganih.

Kako nastajajo scenariji? Ali že zdaj razmišljata o njih?

Juš: Scenariji že nastajajo in tudi vprašanja na različne teme se pripravljajo. Imava precej svobode pri tem, kako s kakšno oddajo začeti. Bodo pa scenariji nastajali tudi na mestu samem, torej spontano med samo oddajo. Mislim, da je bistvena sestavina Malih sivih celic interakcija s skupinami, ki so tam, zato je dobro odkrivati nove vsebine skupaj z njimi. Nekaj bo torej nastalo vnaprej, drugo pa tudi med oddajo.

Rok: Se strinjam z Jušem. Nekaj svobode imava, tako da si pravzaprav pripravljen do določene mere, ko se bo začelo snemanje, pa bo šlo nekaj ven, drugo pa bo ostalo, odvisno od tega, kako bo potekalo druženje z otroki in tudi z gledalci. Upava, da bodo slednji v studiu, da jim tega ne bo preprečil nov val koronavirusa.

Juš: Generacije se menjajo, imajo nove potrebe, različne stvari jih zanimajo, ne moremo delati tako, kot so delali pred petimi ali več leti.

Vprašanje

Katera naslovnica Pila vam je bolj všeč?
Takšne, kot so bile prejšnje šolsko leto.
(98)
Letošnja!
(73)
Ne opazim razlike.
(47)

AKTUALNO

Anoreksija

ANOREKSIJA


Kar streslo me je, ko sem prebrala pismo Nesrečnice v decembrskem Pilu. Takoj sem imela pred očmi sliko dekleta, ki ni moglo pozdraviti anoreksije. Dekle sem poznala in njena zgodba je bila strašljiva. Ne, nočem vas strašiti, samo opozoriti vas ... Več

Kako prepoznati prijatelja v stiski?

V nekem trenutku je vse popolno: s prijateljem ali prijateljico snemata TikTok videe, skupaj poslušata najnovejše komade vajinih najljubših glasbenikov, se skrivaj nasmihata med poukom, se zanimata za iste hobije in cele dneve klepetata o simpatiji. Nato pa ... Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača
Klara Jazbec - Največ
BQL - Budala
Alya - Ti z mano znaš
Bepop - Daj se nasmej
Eva Boto - Ti

Tuja
Harry Styles - Watermelon Sugar
Måneskin - Zitti E Buoni
Olivia Rodrigo - good 4 u
Dua Lipa ft. DaBaby - Levitating
BTS - Butter

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Alya: Ti z mano znaš
2. Bepop: Verjamem v dobre ljudi
3. Bepop: Daj se nasmej
4. BQL: Budala
5. Čuki: Mogoče
6. Eva Boto: Ti
7. Klara Jazbec: Največ
8. Magnifico: Sonce posijalo
9. Mi2: joj joj joj
10. Rina: Naprej

Tuja

1. Billie Eilish: Lost Cause
2. BTS: Butter
3. Dua Lipa ft. DaBaby: Levitating
4. Harry Styles: Watermelon Sugar
5. Justin Bieber ft. Daniel Caesar & Giveon: Peaches
6. Katy Perry: Electric
7. Lorde: Solar Power
8. Måneskin: Zitti E Buoni
9. Olivia Rodrigo: good 4 u
10. The Weeknd: Save Your Tears

Oglas

ZADNJA ŠTEVILKA

September 2021

gumb

Kupi zadnjo številko
Revija
Izid: 1. 9. 2021

NAKLJUČNI VIC

ZNANSTVENIKA

Znanstvenika sta preučevala kobilico. Rekla sta ji: "Kobilica skoči!" in kobilica je skočila. To sta si zapisala. Nato sta ji odrezala en par nog in rekla spet isto. Kobilica je spet skočila. Spet sta si vse zapisala. Potem sta ponovila isto še dvakrat in zgodilo se je isto. Ko je kobilica ostala brez nog sta rekla: "Kobilica skoči!" Kobilica ni skočila. Kobilica skoči! Kobilica ni skočila. Prvi je rekel drugemu: "Zapiši! Če kobilici odrežeš vse noge ogluši."
*Galaxy Ginny*, 11, skoraj 12