haii<3
koko stee? pozabla sm vam rečt če mate kšne predloge kaj naj nardim pište<3
ugl dans delamo grisinee<3
---------------------------------------------------------------
*i* *b*TEŽAVNOST: *i* *b*
☆☆
*i* *b*ČAS PRIPRAVE:*i* *b*
• Priprava: 10 min
• Peka: 15–20 min
*i* *b*SESTAVINE:*i* *b*
• 250 g moke
• 150 ml vode
• 3 žlice olivnega olja
• 1 žlička soli
• 1 žlička sladkorja
• 1/2 pakiranja suhega kvasa (približno 7 g)
• 1 žlička suhe rožmarinovega lista (neobvezno)
• 1 žlička soli za posipanje
*i* *b*POSTOPEK:*i* *b*
• Priprava kvasa: V skledi zmešaj toplo vodo, sladkor in kvas. Pusti stati 5 minut, da se kvas aktivira in začne peniti.
• Testo: V drugo skledo presej moko in sol. Dodaj olivno olje in mešanico kvasa ter premešaj, da nastane testo. Po potrebi dodaj še malo moke ali vode, da dobiš mehko, a rahlo lepljivo testo.
• Gnetenje: Testo gneti na pomokani površini približno 5 minut, da postane gladko. Pokrij in pusti vzhajati 30 minut.
• Oblikovanje grisinov: Ko je testo naraslo, ga na pomokani površini razvaljaj v pravokotnik, debeline približno 1 cm. Nato testo nareži na tanke trakove (približno 1 cm široke).
• Peka: Grisine položi na pekač, obložen s papirjem za peko. Posipaj jih z malo soli in po želji z rožmarinom. Pecite v predhodno segreti pečici na 200°C približno 15–20 minut, dokler niso zlato rjavi in hrustljavi.
• Ohlajanje: Po peki jih pusti, da se ohladijo, preden jih postrežeš.
*i* *b*NASVETI:*i* *b*
• Grisine lahko po želji posipaš tudi s sezamom, makom ali parmezanom.
• Če želiš bolj aromatične, v testo dodaj malo česna v prahu ali papriko.
*i* *b*SLIKA:*i* *b*
hmm, kako vam zgleda a a, dobr aa hahaha
ni moje drgč
----------------------------------------------------------
uzivitee<3
koko stee? pozabla sm vam rečt če mate kšne predloge kaj naj nardim pište<3
ugl dans delamo grisinee<3
---------------------------------------------------------------
*i* *b*TEŽAVNOST: *i* *b*
☆☆
*i* *b*ČAS PRIPRAVE:*i* *b*
• Priprava: 10 min
• Peka: 15–20 min
*i* *b*SESTAVINE:*i* *b*
• 250 g moke
• 150 ml vode
• 3 žlice olivnega olja
• 1 žlička soli
• 1 žlička sladkorja
• 1/2 pakiranja suhega kvasa (približno 7 g)
• 1 žlička suhe rožmarinovega lista (neobvezno)
• 1 žlička soli za posipanje
*i* *b*POSTOPEK:*i* *b*
• Priprava kvasa: V skledi zmešaj toplo vodo, sladkor in kvas. Pusti stati 5 minut, da se kvas aktivira in začne peniti.
• Testo: V drugo skledo presej moko in sol. Dodaj olivno olje in mešanico kvasa ter premešaj, da nastane testo. Po potrebi dodaj še malo moke ali vode, da dobiš mehko, a rahlo lepljivo testo.
• Gnetenje: Testo gneti na pomokani površini približno 5 minut, da postane gladko. Pokrij in pusti vzhajati 30 minut.
• Oblikovanje grisinov: Ko je testo naraslo, ga na pomokani površini razvaljaj v pravokotnik, debeline približno 1 cm. Nato testo nareži na tanke trakove (približno 1 cm široke).
• Peka: Grisine položi na pekač, obložen s papirjem za peko. Posipaj jih z malo soli in po želji z rožmarinom. Pecite v predhodno segreti pečici na 200°C približno 15–20 minut, dokler niso zlato rjavi in hrustljavi.
• Ohlajanje: Po peki jih pusti, da se ohladijo, preden jih postrežeš.
*i* *b*NASVETI:*i* *b*
• Grisine lahko po želji posipaš tudi s sezamom, makom ali parmezanom.
• Če želiš bolj aromatične, v testo dodaj malo česna v prahu ali papriko.
*i* *b*SLIKA:*i* *b*
hmm, kako vam zgleda a a, dobr aa hahaha
ni moje drgč
----------------------------------------------------------
uzivitee<3
Moj odgovor:
PunCaa3322
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Menstra
gajss nocm zdj kej tko k vem da je ful cudn al ja.Mam ze 2 mesc menstro in se nism nc rekla svoji mami k me je strah (vlozke sm si sla sama kupt).3 dni nazaj sm jo dubla pc za ta mesc...no zdle zvecer sm pa ugotovila d mam sam se 1 vlozk in vem d morm zdj mami nujn rect zto da jih greva kupt kr zjutri jih bom rabla za v solo in ne morm it pred solo kupt ker se trgovina pr ns sele ob 10:00 odpre...Tko da kko naj povem mami d sm dubla menstro kr me je res strah.
Vprašanje
Kako ocenjuješ rubriko Šport?
Všeč mi je takšna, kot je.
(58)
Raje kot novičke bi imel/a članek, ki se posveti enemu športu posebej.
(22)
Šport me na sploh ne zanima.
(34)






Pilov blog