snofi
Naslednji Pil izide 6. decembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pilov blog: I LOVE CHRISTMAS šŸŽ…šŸ¾šŸŽ„šŸŽ‡ā›ø 2. del

I LOVE CHRISTMAS šŸŽ…šŸ¾šŸŽ„šŸŽ‡ā›ø 2. del

3
HELLO TOREJ 2. DEL MOJEGA PRAZNOVANJA TER BLOGA Z VAMI.
DANES BOM BOLJ PODROBNO OPISALA PEKO PIÅ KOTOV IN NJIHOVO PRIPRAVO. :cookie::coffee:

1. MASA

- 180 g pŔenične bele moke
100 g sladkorja
80 g masla sobne temperature
1 jajce
0,5 žličke vanilijeve arome
0,5 žličke pecilnega praŔka
1 Ŕčepec soli

POSTOPEK :

-
Vse naŔteto stresi v posodo in zmeŔaj v enotno maso. Iz nje oblikuj kepo, ki jo malce sploŔčiŔ in zavijeŔ v prozorno folijo za živila.
Testo za 20 minut postavi v hladilnik.
Pripravi povrŔino za množično izdelovanje piŔkotov. Pomokaj jo in na njej razvaljaj piŔkotno maso do debeline približno 3 mm.
Pograbi poljubne piŔkotne modelčke in z njimi iz povaljane mase iztisni surove piŔkote.


ČE SI ŽE MOJSTER PA SE LOTI TEH PIŠKOTOV :

- 500 g zmletih mandljev
5 beljakov
480 g sladkorja v prahu
1,5 žličke mletega cimeta


POSTOPEK :

-
Iz beljakov stepemo sneg. Ko sneg Ŕe ni povsem čvrst, postopoma dodajamo 450 g sladkorja in stepamo Ŕe deset minut, da dobimo čvrst sneg.

Zmlete mandlje in cimet premeŔamo. Od Ŕtiri do pet žlic snega oddevamo na stran in ga shranimo v hladilniku, v preostali sneg pa dodamo zmlete mandlje in cimet ter vse skupaj previdno zmeŔamo. Maso shranimo v hladilnik za približno 60 minut.

Pripravimo si dva peki papirja. Prvega posujemo s preostalim sladkorjem v prahu in stresemo nanj ohlajeno maso. Pokrijemo z drugim papirjem in maso, ki je vmes, razvaljamo na približno 1 cm debeline. Papir odstranimo in iz razvaljane mase izrežemo zvezdice. Modelček med izrezovanjem sproti namakamo v mleti sladkor.

Zvezdice preložimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. S čopičem jih premažemo s prihranjenim snegom in pustimo, da se vsaj dve uri suÅ”ijo na zraku (najbolje jih je suÅ”iti kar čez noč), nato pa jih 10 minut pečemo na 160 Ā°C. Počakamo, da se nekoliko ohladijo, nato pa jih previdno preložimo na reÅ”etko. Pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Ohlajene zvezdice serviramo na krožnik in postrežemo.

Dodatni nasvet
Namesto mletih lahko uporabimo cele mandlje. Mandlje prelijemo z vrelo vodo, odcedimo, olupimo kožico, posuŔimo in drobno zmeljemo.

Pecivo iz mandljev, ki jih zmeljemo tik preden jih dodamo v testo, ima boljŔo aromo.

Testo za cimetove zvezdice je zelo mehko, zato je potrebno kaj nekaj potrpljenja, ko jih izrezujemo. Ko jih prelagamo, si pomagamo s Ŕirokim nožem.

Cimetove zvezdice hranimo v kovinskih Ŕkatlah. Na ta način bodo ostale hrustljave.

Prednost
Cimet so zelo cenili že Feničani, Kitajci in Egipčani. Njegova topla in mikavna aroma nas poživi in nam izboljŔa razpoloženje.

TAKO PRIŠLI SMO DO KONCA ČE MOJ BLOG DOBI VSAJ 5 LAJKOV BOM OBJAVILA ŠE NASLEDNJI DEL V KATEREM BOM OPISOVALA OKRAŠEVANJE STANOVANJA.

VESEL BOŽIČ :santa::christmas_tree:
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
NajboljŔi odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Zelo dobra recepta! Ju bom čimprej preizkusla!
:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie:
0
 
SEM VESELA DA TI JE VŠEČ
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred poŔiljanjem Ŕe enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Pilov blog


Objava:

Oh ta Å”ola! 1. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 1
 
1
Objava:

Lyrics for ya 11. del

Ogledov: 29 Odgovorov: 1
 
3
Objava:

Lyrics for ya 10. del

Ogledov: 46 Odgovorov: 1
 
5
Objava:

A blog for your well-being <33 1. del

Ogledov: 58 Odgovorov: 3
 
8
Objava:

Lets comment ~ Souvenir pop

Ogledov: 105 Odgovorov: 4
 
11
šŸ’–ā¤ļøšŸ’ž
Objava:

Naredimo nekaj lepegašŸ«¶ 1. del

Ogledov: 67 Odgovorov: 4
 
4
Nisem piflarka potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Å ola

help pls,
vsi v Ŕoli me zajebavajo da sm piflarka, ker mam pac same petke ampak se res skoraj nic ne učim, kaj Ŕele da bi se piflala
hvala za vse odgovore
<3
 

VpiŔi se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Obvestila

1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"

Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!

Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vpraŔanja

IŔčeŔ odgovore na vpraŔanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", KakŔna so pravila obnaŔanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniŔko Ŕtevilko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori

Ojj, super blogec, bom spremljala.
 
sooooooooooooooooooooooooooooo cute:hugging::hugging::kissing_heart::kissing_heart::heart_
 
Ojlaaa :heartpulse: Prvo kot prvo, full ...
 
Vav lovam!!! Fuuul dobroooo!
 
Morska zelvica
omg kak cuteeeeeee
 
iskreno sožalje.:pensive::sob: deluje kot ...
 
pri nas je tut! pa vidim, da mate vi kr lep ...
 
bogi Samson! pač zaka bi Ŕel brez dobrega ...
 
kok je cute:blush::blush::blush::heart::heart::heart:
 
moje sožalje:pensive::sleepy: Kdo bi ustrelil ...
 
šŸ«¢ ojoj sozalje res je luskan:sob::sob::sob::cry::sweat:
 
ojoj... Iskreno sožalje:rose: Res mi je ...
 
Awww kok zgleda cute na tej sliki:heart::heart: ...
 
Za osebo ki ga je ustrelila imam le eno sporočilo: ...
 
OoOOoooo amari, kok je ta outfit lep:heart_eyes::sparkles::sparkling_heart: Pa ...