HELLO TOREJ 2. DEL MOJEGA PRAZNOVANJA TER BLOGA Z VAMI.
DANES BOM BOLJ PODROBNO OPISALA PEKO PIŠKOTOV IN NJIHOVO PRIPRAVO. :cookie::coffee:
1. MASA
- 180 g pšenične bele moke
100 g sladkorja
80 g masla sobne temperature
1 jajce
0,5 žličke vanilijeve arome
0,5 žličke pecilnega praška
1 ščepec soli
POSTOPEK :
-
Vse našteto stresi v posodo in zmešaj v enotno maso. Iz nje oblikuj kepo, ki jo malce sploščiš in zaviješ v prozorno folijo za živila.
Testo za 20 minut postavi v hladilnik.
Pripravi površino za množično izdelovanje piškotov. Pomokaj jo in na njej razvaljaj piškotno maso do debeline približno 3 mm.
Pograbi poljubne piškotne modelčke in z njimi iz povaljane mase iztisni surove piškote.
ČE SI ŽE MOJSTER PA SE LOTI TEH PIŠKOTOV :
- 500 g zmletih mandljev
5 beljakov
480 g sladkorja v prahu
1,5 žličke mletega cimeta
POSTOPEK :
-
Iz beljakov stepemo sneg. Ko sneg še ni povsem čvrst, postopoma dodajamo 450 g sladkorja in stepamo še deset minut, da dobimo čvrst sneg.
Zmlete mandlje in cimet premešamo. Od štiri do pet žlic snega oddevamo na stran in ga shranimo v hladilniku, v preostali sneg pa dodamo zmlete mandlje in cimet ter vse skupaj previdno zmešamo. Maso shranimo v hladilnik za približno 60 minut.
Pripravimo si dva peki papirja. Prvega posujemo s preostalim sladkorjem v prahu in stresemo nanj ohlajeno maso. Pokrijemo z drugim papirjem in maso, ki je vmes, razvaljamo na približno 1 cm debeline. Papir odstranimo in iz razvaljane mase izrežemo zvezdice. Modelček med izrezovanjem sproti namakamo v mleti sladkor.
Zvezdice preložimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. S čopičem jih premažemo s prihranjenim snegom in pustimo, da se vsaj dve uri sušijo na zraku (najbolje jih je sušiti kar čez noč), nato pa jih 10 minut pečemo na 160 °C. Počakamo, da se nekoliko ohladijo, nato pa jih previdno preložimo na rešetko. Pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Ohlajene zvezdice serviramo na krožnik in postrežemo.
Dodatni nasvet
Namesto mletih lahko uporabimo cele mandlje. Mandlje prelijemo z vrelo vodo, odcedimo, olupimo kožico, posušimo in drobno zmeljemo.
Pecivo iz mandljev, ki jih zmeljemo tik preden jih dodamo v testo, ima boljšo aromo.
Testo za cimetove zvezdice je zelo mehko, zato je potrebno kaj nekaj potrpljenja, ko jih izrezujemo. Ko jih prelagamo, si pomagamo s širokim nožem.
Cimetove zvezdice hranimo v kovinskih škatlah. Na ta način bodo ostale hrustljave.
Prednost
Cimet so zelo cenili že Feničani, Kitajci in Egipčani. Njegova topla in mikavna aroma nas poživi in nam izboljša razpoloženje.
TAKO PRIŠLI SMO DO KONCA ČE MOJ BLOG DOBI VSAJ 5 LAJKOV BOM OBJAVILA ŠE NASLEDNJI DEL V KATEREM BOM OPISOVALA OKRAŠEVANJE STANOVANJA.
VESEL BOŽIČ :santa::christmas_tree:
DANES BOM BOLJ PODROBNO OPISALA PEKO PIŠKOTOV IN NJIHOVO PRIPRAVO. :cookie::coffee:
1. MASA
- 180 g pšenične bele moke
100 g sladkorja
80 g masla sobne temperature
1 jajce
0,5 žličke vanilijeve arome
0,5 žličke pecilnega praška
1 ščepec soli
POSTOPEK :
-
Vse našteto stresi v posodo in zmešaj v enotno maso. Iz nje oblikuj kepo, ki jo malce sploščiš in zaviješ v prozorno folijo za živila.
Testo za 20 minut postavi v hladilnik.
Pripravi površino za množično izdelovanje piškotov. Pomokaj jo in na njej razvaljaj piškotno maso do debeline približno 3 mm.
Pograbi poljubne piškotne modelčke in z njimi iz povaljane mase iztisni surove piškote.
ČE SI ŽE MOJSTER PA SE LOTI TEH PIŠKOTOV :
- 500 g zmletih mandljev
5 beljakov
480 g sladkorja v prahu
1,5 žličke mletega cimeta
POSTOPEK :
-
Iz beljakov stepemo sneg. Ko sneg še ni povsem čvrst, postopoma dodajamo 450 g sladkorja in stepamo še deset minut, da dobimo čvrst sneg.
Zmlete mandlje in cimet premešamo. Od štiri do pet žlic snega oddevamo na stran in ga shranimo v hladilniku, v preostali sneg pa dodamo zmlete mandlje in cimet ter vse skupaj previdno zmešamo. Maso shranimo v hladilnik za približno 60 minut.
Pripravimo si dva peki papirja. Prvega posujemo s preostalim sladkorjem v prahu in stresemo nanj ohlajeno maso. Pokrijemo z drugim papirjem in maso, ki je vmes, razvaljamo na približno 1 cm debeline. Papir odstranimo in iz razvaljane mase izrežemo zvezdice. Modelček med izrezovanjem sproti namakamo v mleti sladkor.
Zvezdice preložimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. S čopičem jih premažemo s prihranjenim snegom in pustimo, da se vsaj dve uri sušijo na zraku (najbolje jih je sušiti kar čez noč), nato pa jih 10 minut pečemo na 160 °C. Počakamo, da se nekoliko ohladijo, nato pa jih previdno preložimo na rešetko. Pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Ohlajene zvezdice serviramo na krožnik in postrežemo.
Dodatni nasvet
Namesto mletih lahko uporabimo cele mandlje. Mandlje prelijemo z vrelo vodo, odcedimo, olupimo kožico, posušimo in drobno zmeljemo.
Pecivo iz mandljev, ki jih zmeljemo tik preden jih dodamo v testo, ima boljšo aromo.
Testo za cimetove zvezdice je zelo mehko, zato je potrebno kaj nekaj potrpljenja, ko jih izrezujemo. Ko jih prelagamo, si pomagamo s širokim nožem.
Cimetove zvezdice hranimo v kovinskih škatlah. Na ta način bodo ostale hrustljave.
Prednost
Cimet so zelo cenili že Feničani, Kitajci in Egipčani. Njegova topla in mikavna aroma nas poživi in nam izboljša razpoloženje.
TAKO PRIŠLI SMO DO KONCA ČE MOJ BLOG DOBI VSAJ 5 LAJKOV BOM OBJAVILA ŠE NASLEDNJI DEL V KATEREM BOM OPISOVALA OKRAŠEVANJE STANOVANJA.
VESEL BOŽIČ :santa::christmas_tree:
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Zelo dobra recepta! Ju bom čimprej preizkusla!
:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie:
:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie:
0
Moj odgovor:
hejjj
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
getting over
okej js mam mal tko weird tezavo. js ze 2 leti ne morm prebolet enga tipa. pac nisva bla niti skp sam bla sva frenda in tut zdej ga ze ksno leto sploh nism vidla, sam ig da pregovor dalec od oci dalec od srca zame ne velja haha
kaj nej nardim narest hocm samomor tok gamam rada.
kaj nej nardim narest hocm samomor tok gamam rada.
Vprašanje
Če si tekmovalec, tekmovalka v Veseli šoli, te prosimo za odgovor. Vprašanje se glasi: Zakaj si naročen/a na Pil?
Na Pil sem naročen/a izključno zaradi Vesele šole.
(99)
Pil bi naročil/a tudi, če ne bi tekmoval/a v Veseli šoli.
(223)
Pila nimam naročenega, saj pri mentorici Vesele šole dobimo vse vsebine za tekmovanje.
(52)
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Priljubljene objave
Oglas
Zadnji odgovori
bdw volna iz tedya je super!