HELLO TOREJ 2. DEL MOJEGA PRAZNOVANJA TER BLOGA Z VAMI.
DANES BOM BOLJ PODROBNO OPISALA PEKO PIÅ KOTOV IN NJIHOVO PRIPRAVO. :cookie::coffee:
1. MASA
- 180 g pÅ”eniÄne bele moke
100 g sladkorja
80 g masla sobne temperature
1 jajce
0,5 žliÄke vanilijeve arome
0,5 žliÄke pecilnega praÅ”ka
1 Å”Äepec soli
POSTOPEK :
-
Vse naÅ”teto stresi v posodo in zmeÅ”aj v enotno maso. Iz nje oblikuj kepo, ki jo malce sploÅ”ÄiÅ” in zavijeÅ” v prozorno folijo za živila.
Testo za 20 minut postavi v hladilnik.
Pripravi povrÅ”ino za množiÄno izdelovanje piÅ”kotov. Pomokaj jo in na njej razvaljaj piÅ”kotno maso do debeline približno 3 mm.
Pograbi poljubne piÅ”kotne modelÄke in z njimi iz povaljane mase iztisni surove piÅ”kote.
ÄE SI ŽE MOJSTER PA SE LOTI TEH PIÅ KOTOV :
- 500 g zmletih mandljev
5 beljakov
480 g sladkorja v prahu
1,5 žliÄke mletega cimeta
POSTOPEK :
-
Iz beljakov stepemo sneg. Ko sneg Å”e ni povsem Ävrst, postopoma dodajamo 450 g sladkorja in stepamo Å”e deset minut, da dobimo Ävrst sneg.
Zmlete mandlje in cimet premeŔamo. Od Ŕtiri do pet žlic snega oddevamo na stran in ga shranimo v hladilniku, v preostali sneg pa dodamo zmlete mandlje in cimet ter vse skupaj previdno zmeŔamo. Maso shranimo v hladilnik za približno 60 minut.
Pripravimo si dva peki papirja. Prvega posujemo s preostalim sladkorjem v prahu in stresemo nanj ohlajeno maso. Pokrijemo z drugim papirjem in maso, ki je vmes, razvaljamo na približno 1 cm debeline. Papir odstranimo in iz razvaljane mase izrežemo zvezdice. ModelÄek med izrezovanjem sproti namakamo v mleti sladkor.
Zvezdice preložimo na pekaÄ, ki smo ga obložili s peki papirjem. S ÄopiÄem jih premažemo s prihranjenim snegom in pustimo, da se vsaj dve uri suÅ”ijo na zraku (najbolje jih je suÅ”iti kar Äez noÄ), nato pa jih 10 minut peÄemo na 160 Ā°C. PoÄakamo, da se nekoliko ohladijo, nato pa jih previdno preložimo na reÅ”etko. Pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Ohlajene zvezdice serviramo na krožnik in postrežemo.
Dodatni nasvet
Namesto mletih lahko uporabimo cele mandlje. Mandlje prelijemo z vrelo vodo, odcedimo, olupimo kožico, posuŔimo in drobno zmeljemo.
Pecivo iz mandljev, ki jih zmeljemo tik preden jih dodamo v testo, ima boljŔo aromo.
Testo za cimetove zvezdice je zelo mehko, zato je potrebno kaj nekaj potrpljenja, ko jih izrezujemo. Ko jih prelagamo, si pomagamo s Ŕirokim nožem.
Cimetove zvezdice hranimo v kovinskih Å”katlah. Na ta naÄin bodo ostale hrustljave.
Prednost
Cimet so zelo cenili že FeniÄani, Kitajci in EgipÄani. Njegova topla in mikavna aroma nas poživi in nam izboljÅ”a razpoloženje.
TAKO PRIÅ LI SMO DO KONCA ÄE MOJ BLOG DOBI VSAJ 5 LAJKOV BOM OBJAVILA Å E NASLEDNJI DEL V KATEREM BOM OPISOVALA OKRAÅ EVANJE STANOVANJA.
VESEL BOŽIÄ :santa::christmas_tree:
DANES BOM BOLJ PODROBNO OPISALA PEKO PIÅ KOTOV IN NJIHOVO PRIPRAVO. :cookie::coffee:
1. MASA
- 180 g pÅ”eniÄne bele moke
100 g sladkorja
80 g masla sobne temperature
1 jajce
0,5 žliÄke vanilijeve arome
0,5 žliÄke pecilnega praÅ”ka
1 Å”Äepec soli
POSTOPEK :
-
Vse naÅ”teto stresi v posodo in zmeÅ”aj v enotno maso. Iz nje oblikuj kepo, ki jo malce sploÅ”ÄiÅ” in zavijeÅ” v prozorno folijo za živila.
Testo za 20 minut postavi v hladilnik.
Pripravi povrÅ”ino za množiÄno izdelovanje piÅ”kotov. Pomokaj jo in na njej razvaljaj piÅ”kotno maso do debeline približno 3 mm.
Pograbi poljubne piÅ”kotne modelÄke in z njimi iz povaljane mase iztisni surove piÅ”kote.
ÄE SI ŽE MOJSTER PA SE LOTI TEH PIÅ KOTOV :
- 500 g zmletih mandljev
5 beljakov
480 g sladkorja v prahu
1,5 žliÄke mletega cimeta
POSTOPEK :
-
Iz beljakov stepemo sneg. Ko sneg Å”e ni povsem Ävrst, postopoma dodajamo 450 g sladkorja in stepamo Å”e deset minut, da dobimo Ävrst sneg.
Zmlete mandlje in cimet premeŔamo. Od Ŕtiri do pet žlic snega oddevamo na stran in ga shranimo v hladilniku, v preostali sneg pa dodamo zmlete mandlje in cimet ter vse skupaj previdno zmeŔamo. Maso shranimo v hladilnik za približno 60 minut.
Pripravimo si dva peki papirja. Prvega posujemo s preostalim sladkorjem v prahu in stresemo nanj ohlajeno maso. Pokrijemo z drugim papirjem in maso, ki je vmes, razvaljamo na približno 1 cm debeline. Papir odstranimo in iz razvaljane mase izrežemo zvezdice. ModelÄek med izrezovanjem sproti namakamo v mleti sladkor.
Zvezdice preložimo na pekaÄ, ki smo ga obložili s peki papirjem. S ÄopiÄem jih premažemo s prihranjenim snegom in pustimo, da se vsaj dve uri suÅ”ijo na zraku (najbolje jih je suÅ”iti kar Äez noÄ), nato pa jih 10 minut peÄemo na 160 Ā°C. PoÄakamo, da se nekoliko ohladijo, nato pa jih previdno preložimo na reÅ”etko. Pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Ohlajene zvezdice serviramo na krožnik in postrežemo.
Dodatni nasvet
Namesto mletih lahko uporabimo cele mandlje. Mandlje prelijemo z vrelo vodo, odcedimo, olupimo kožico, posuŔimo in drobno zmeljemo.
Pecivo iz mandljev, ki jih zmeljemo tik preden jih dodamo v testo, ima boljŔo aromo.
Testo za cimetove zvezdice je zelo mehko, zato je potrebno kaj nekaj potrpljenja, ko jih izrezujemo. Ko jih prelagamo, si pomagamo s Ŕirokim nožem.
Cimetove zvezdice hranimo v kovinskih Å”katlah. Na ta naÄin bodo ostale hrustljave.
Prednost
Cimet so zelo cenili že FeniÄani, Kitajci in EgipÄani. Njegova topla in mikavna aroma nas poživi in nam izboljÅ”a razpoloženje.
TAKO PRIÅ LI SMO DO KONCA ÄE MOJ BLOG DOBI VSAJ 5 LAJKOV BOM OBJAVILA Å E NASLEDNJI DEL V KATEREM BOM OPISOVALA OKRAÅ EVANJE STANOVANJA.
VESEL BOŽIÄ :santa::christmas_tree:
Odgovori:
Zabaven odgovor
NajboljŔi odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Zelo dobra recepta! Ju bom Äimprej preizkusla!
:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie:
:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie::cookie:
0
Moj odgovor:
Nisem piflarka
potrebuje pomoÄ ali nasvet v
Svetovalnica
Å ola
help pls,
vsi v Å”oli me zajebavajo da sm piflarka, ker mam pac same petke ampak se res skoraj nic ne uÄim, kaj Å”ele da bi se piflala
hvala za vse odgovore
<3
vsi v Å”oli me zajebavajo da sm piflarka, ker mam pac same petke ampak se res skoraj nic ne uÄim, kaj Å”ele da bi se piflala
hvala za vse odgovore
<3
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni nateÄaj "NAJST"
Sodelujte na nateÄaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
POIÅ ÄI PILOVCA/KO
Pogosta vpraŔanja
POSVOJI Å NOFIJA!
Priljubljene objave
Oglas
Zadnji odgovori
sooooooooooooooooooooooooooooo cute:hugging::hugging::kissing_heart::kissing_heart::heart_
OoOOoooo amari, kok je ta outfit lep:heart_eyes::sparkles::sparkling_heart:
Pa ...