Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pilov blog: Let’s cook 👩🏻‍🍳 *ੈ✩‧ 1. del

Let’s cook 👩🏻‍🍳 *ੈ✩‧ 1. del

4
Hi guyssss!!
Dans sm si zamisnla blogec, v katermu bi napisala recept za kosilo, ki sem ga tisti dan jedla.
DISCLAIMER: Ne ponavljam za Kavico, pls raje berte njenega ko pa mojega ko je njen boljši prisežm!!
DISCLAMER 2: Mogoče ne bom ravno vsak dan objavljala!

Danes pripravljamo...

*roza* *ੈ✩‧ Mineštro *ੈ✩‧ *roza*


Za pripravo mineštre potrebujemo:

- 4 rezine dimljene slanine, narezane na koščke (lahko tudi navadna slanina ali panceta) (po želji)
- olivno olje
- strok česna
- 2 manjši čebuli
- 2 lovorova lista
- 2 korenčka
- 2 stebli zelene
- šop svežih zelenih listov (kodrolistni ohrovt, brokolijevi listi, blitva, ohrovt ipd.)
- zelenjavno jušno kocko (ali zelenjavno jušno osnovo)
- pločevinko pelatov (400 g)
- 2 pločevinki belega fižola (cannellini ali masleni fižol)
- 100 g drobnih testenin
- sol in mleti poper
- parmezan za serviranje (po želji)


Zelenjavo očistimo, operemo in osušimo. Korenje in stebelno zeleno narežemo na centimetrske koščke. Čebulo in česen olupimo ter ločeno drobno nasekljamo. Iz listov po potrebi odstranimo trdo steblo in ga narežemo na drobne koščke.

Na kuhalnik pristavimo večji lonec in ga segrejemo na srednji temperaturi. Vanj vlijemo žlico olja in na njem popražimo slanino. V brezmesni različici lahko izpustimo dodatek slanine in v lonec vlijemo malo več olja.

Ko se slanina rahlo zapeče, v lonec dodamo čebulo in jo med mešanjem pražimo, da postekleni. Primešamo še česen in vso narezano zelenjavo, razen zelenih listov, ki smo jim odstranili trda stebla. Zelenjavo med občasnim mešanjem pražimo 10–15 minut, da se zmehča in karamelizira.

Če uporabljamo jušno kocko, jo nadrobimo na zelenjavo, nato pa v lonec dodamo paradižnike. S kuhalnico jih razdrobimo, da razpadejo na kose. Prilijemo pločevinko vode ter v lonec dodamo še lovorova lista in ves fižol iz pločevinke (skupaj s tekočino). Dobro premešamo ter po okusu začinimo s soljo in mletim poprom.

Preostanek listov narežemo na trakove in jih dodamo v lonec. Prilijemo še 600 ml vroče vode in počakamo, da juha zavre. Dodamo testenine, lonec pokrijemo in pustimo, da se mineštra kuha še 10–15 minut oziroma toliko časa, da so testenine povsem kuhane, enolončnica pa se primerno zgosti.

Mineštro po potrebi dodatno začinimo s poprom in/ali soljo. Serviramo jo v globoke krožnike ali jušne skledice ter po vrhu naribamo malo parmezana. Kot priporoča slavni kuhar, lahko v pripravljeno jed za piko na i dodamo še žličko pesta, namesto testenin pa lahko uporabimo tudi riž.

No ja to je to, recept pa je iz Okusno.je zato kr če bi jz napisala svoj recept bi se usi zastrupli pa tut jz si pomagam z Okusno.je kr je ress top spletna stran in priporočam!

Love u guys in en kuharski pozdravček od Anchie :woman_tone1:‍:cooking: *ੈ✩‧

 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Pilov blog


Objava:

Tay things-for Taylor Swift fans 2. del

Ogledov: 23 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

💄Juicy Bomb💄 4. del

Ogledov: 33 Odgovorov: 5
 
4
Objava:

Moj telefon 2. del

Ogledov: 50 Odgovorov: 1
 
2
Objava:

Rokomet

Ogledov: 42 Odgovorov: 0
 
3
Objava:

Intervju ob slabem počutju 1. del

Ogledov: 42 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

✨Cook with Kavicaa✨ 50. del

Ogledov: 95 Odgovorov: 7
 
7
Objava:

Idejee❤️💎🫶 2. del

Ogledov: 50 Odgovorov: 1
 
2
Girlie potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Vprašanje

Punce to vprašanje je predvsem za vas. Zanima me če mate kakšne izkušnje z menstrualnimi kopalkami? Letos grem na tabor na morje in bo pred hotelom oz. apartmajem bazen in so tud različne vodne aktivnosti pa to in mi kaže da naj bi na zalost glih v tistem tednu mela pa me zanima kako "vzdržljive" so te kopalke pa če to res zdrži, če ma kera kakšne izkušnje. Pac sej ni problem da neb mogla rect tistim mentorjem da ne morem teh stvari delat ampak ker tabor traja 2 tedna mi je mal škoda da se 1 teden od tega nebi kopala pa za to sprasujem. No ce ma kera kakrsne koli izkusnje se vam že zdaj zahvaljujem
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Obvestila

29.1.2025
DODATNE UGODNOSTI ZA NAROČNIKE

Naročniki revije Pil, pozor!

Na Pilovi spletni strani imate naročniki revije posebne ugodnosti. V klepetalnici lahko z drugimi naročniki klepetate v ločeni sobi klepetalnice, ustvarjate teste v Galaksiji testov ter na vseh forumih objavljate fotografije in risbe.

Vse, kar potrebujete za aktivacijo ugodnosti, je naročniška številka.

Naročniško številko dobiš na e-poštni naslov, ki si ga vpisal/a na naročilnico. Dostop do dodatnih vsebin za naročnike lahko aktiviraš tudi tako, da vpišeš ime in priimek plačnika naročnine (to je najverjetneje eden od staršev oz. skrbnikov). Če številke nikakor ne najdeš, piši na revije@mladinska-knjiga.si in ti bomo pomagali.

Kam vneseš naročniško številko? Klikni desno zgoraj na svoj vzdevek in izberi “Dostop za naročnike” ali pojdi direktno na povezavo https://www.pil.si/mojprofil/aktivacija. 

Vprašanje

Kako vam je všeč uvodnik v Pilu?
Uvodnika ne preberem.
(5)
Všeč mi je, ker je zgodbica o Šnofiju in Pepci.
(15)
Ga preberem, ampak se mi zdi otročji.
(3)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Zadnji odgovori

kje to kupš?:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
 
Die with a smile-Lady Gaga,Bruno Mars
 
omg girlypop lollll:joy::joy::joy: ampak ...
 
Loveocean✨️
ni slike haha
 
Vav! Ta modra barva je res lepa! :heart_eyes:
 
ful je lepo. now avatar kaj?
 
uuu dobra zgodba! velik obeta ig soo spremljam ...
 
omgg zgleda božanski hahaha
 
GURLLL YOURE AMAZING THIS IS SO GOOD
 
Vem, da je pesem Die with a smile, ker jo ...
 
emmn...maš še tak 5 drugih forumov...
 
jejjj povabu jo je:heart::heart: ta david ...