snofi
Naslednji Pil izide 7. oktobra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pilov forum: Gimnazija Bežigrad

Gimnazija Bežigrad

1
Hej! Razmišljam o vpisu na gimnazijo Bežigrad in me zanima, če kdo morda obiskuje to gimnazijo ali pa ima morda brata/sestro, ki hodi tja? Zanima me vse glede profesorjev, zahtevnosti, koliko dejansko je učenja, kakšni so tam ljudje, kako je s statusom športnika, in ali je res, da profesorji pri ocenjevanju gledajo na to, kako je nekdo oblečen, koliko denarja ima...? In pa nasplošno mnenje o tej gimnaziji.
Hvala vsem, ki boste odgovorili. <3
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
hej,
jaz hodim na to gimazijo in mi je v primerjavi z osnovko veliko ljubše. profesorjev je res veliko, tako da ti za čisto vsakega ne znam povedati, ampak kolikor vem ne gledajo na to koliko denarja ima nekdo ... to bi bilo res ne fer in bi jih odpustili. če pa naletiš na tako ''marjetico'' pa lahko to obrneš v svoj prid ;) čeprav pa se strinjam da to res res res ni prav. jaz do zdaj še nisem slišala za takega (zdaj sem v 2. letniku)
vodstvo šole je tudi zelo odprto in posluša naše želje in predloge. poznam nekoga iz sosednjega razreda, kjer so se (utemeljeno) pritoževali nad profesorji in so jim jih polovico zamenjali. zdaj so veliko bolj zadovolni. kar hočem reči je, da čeprav se najdejo kakšni slabi profesorji, jih večina odlično predava. nimajo problema nečesa podrobneje razložiti in pripravljeni so si vzeti dodatno uro ali del glavnega odmora ter ti del snovi na samem še enkrat razložijo.
učenja je pravzaprav toliko kolikor si ga vzameš. v našem razredu (in veliki večini drugih) na srečo ni tekmovalnosti (v paralerki vem samo za tri učence / učenke, ki se primerjajo z ostalimi, ampak jih ostali ignorirajo, tako da ti s tem ni treba skrbeti). zelo je odvisno, kakšno predznanje imaš ... jaz moram veliko delati na biologiji, ostali pa se mučijo pri matematiki. v novembru, decembru, marcu, aprilu in maju bo največ ocen. v ostalih mesecih bo komaj kakšna, zato ti priporočam, da se takrat sproti učiš. to ne pomeni, da preživiš celo popoldne za knjigo. najpomembnejše je, da delaš domačo nalogo, še posebej pri matematiki, fiziki in tujih jezikih. v prvem letiku je večinoma nadgradnja osnovke, meni je bilo zelo zanimivo, ker ti zdaj dejansko razložijo, kako kaj deluje. aja, pa en teden (7 dni) v naprej ti profesor pove, da boš vprašan! mislim, da je to samo na bežigradu. torej dejansko veš en teden prej, da boš vprašan npr. zgodovino. učenci lahko tudi vplivajo na datume testov. če nam ne ustreza npr. 5. 12. (ker imamo tisti teden že dva testa) bo profesor brez probema rekel, da lahko pišemo naslednji teden.
ko sem jaz šla v srednjo, so vsi govorili, da profesorji samo razlagajo, ti pa si moraš sam delati zapiske. NE! to edino velja pri umetnostni zgodovini (imaš jo samo prvo leto, razen, če jo še vzameš za maturo).vsi ostali imajo powerpointe, mnogi jih celo naložijo na teams (to se spogajajte prvo uro!)! samo umetnost je glede tega zoprna. čim več si piši sproti in potem preveri v učbeniku ter poišči še ene slike na internetu. aja, drugače pa tudi že nekaj časa krožijo med dijaki eni res dobri zapiski. prosi nekoga starejšega zanje - praktično celo šola se je učila iz njih. dodane imajo tudi vse slike! še en namig: ko boš pri likovni imela predstavitev pred razredom (vsak bo dobil obdobje npr. antična grčija, romantika, gotika, dadaizem ..., ki ga bo moral predstaviti), čim več opisuj dejanska dela (slike, kipi, arhitektura). pri pouku se boste naučili kako, ne skrbi ;)
status športnika ... vsa ocenjevanja so napovedana, ampak če veliko manjkaš (tekmovanja, priprave) ga je priročno imeti. tako se lažje zmeniš, do kdaj boš nadoknadila ...
jaz osebno ti priporočam, da se vpišeš (če si seveda to želiš - to mora biti tvoja odločitev!!!!), ker je tudi vzdušje dobro. pri biologiji, kemiji in fiziki imamo vsak teden na urniku tri ure, kjer delamo samo poskuse in pišemo poročila v skupini. je ena redkih gimnazij, ki ima vsa leta šport in imamo veliko športnih prostorov (velika telovadnica, mala telovadnica za odbojko, plesna dvorana, soba za pinkponk in fitnes - kmalu bomo dobili nove naprave). če želiš, greš lahko v tretjem in četrtem letniku na mednarodni oddelek (pouk je v celoti v angleščini in v razredu si s tujci, ki so pa tudi super) in delaš mednarodno maturo. potem se lahko vpišeš na katerokoli univerzo na svetu (če seveda dobro opraviš)! prehrana je tudi odlična! za malico imaš šest različnih menijev, za kosilo pa štiri. na njih se prijavljaš preko lopolisa približno teden vnaprej. tam se tudi odjavljaš, skratka zelo enostaven sistem je. imamo tudi lastno e-pošto, kjer dobivamo obvestila in GimSIS, kjer vidimo urnik, učitelje, ocene, ure, ko smo manjkali, se prijavljamo na športne dneve ... pri športnih in kulturnih dnevih si ponavadi lahko izbereš med 20 dejavnostimi! imamo tudi veliko dejansko zanimivih kroškov (niso obvezni) in priprav na tekmovanja.
minusi: vrsta za kosilo je ressss dolga (čakaš lahko tudi 40 min). učiteljica za likovno ne mara nobenih ''modernih'' stvari ali izboljšav (verjame v tradicionalen način poučevanja in ne verjame izgovorom, da nam internet ni dalal, ko smo imeli pouk na daljavo (čeprav je to bilo velikokrat res)). infomatika (imaš jo samo eno leto) je dolgočasna in nič se ne naučiš. ker je veliko profesorjev, lahko tudi dobiš slabega (ampak lahko v vseh 4ih letih enaga kot razred zamenjate!!!!).


za bežigrad običajno velja, da so tam sami ''piflarji''. ja, moraš imeti dobre ocene, da prideš tja in je treba precej delati, ampak to ne pomeni, da med odmorom vsi ponavljamo matematiko. so tudi zamujanja, pritoževanja nad profesorji, kupovanje sladkarij v bližnjih trgovinah, ... v razredu nas je približno 30, tako da boš zagotovo našla prijatelja :)

uh, mislim, da bo to vse. upam, da sem ti pomagala ;))) in še enkrat: VPIŠI SE, ČE SI TO TI ŽELIŠ! NAJ TO NE BO, KER GRE TJA TUDI TVOJA PRIJATELJICA ALI KER SI TAKO STARŠI ŽELIJO. MENI USTREZA, AMPAK POMEMBNO JE, DA USTREZA TUDI TEBI. TUDI, ČE SE ODLOČIŠ ZA DRUGO GIMNAZIJO, TI BO TAM ZAGOTOVO SUPER, MORDA CELO BOLJE KOT NA BEŽIJU :D
2
 
gimnazijka
Res ful ti hvala da si si vzela čas in napisala tok podrobno!!! Ja, zlo si želim it tja zaradi nekaterih plusov, ki jih ima ta gimnazija in mi je fajn, da mi nekdo, ki hodi tja pove, kako je. Ker zadnje čase poslušam mnenja veliko ljudi, kj tja sploh ne hodijo. Me pa noben ne sili, da grem. In ja ful si mi pomagala res ti hvala:)
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Pilov forum


Hana123
Objava:

Hej

Ogledov: 36 Odgovorov: 5
 
0
Objava:

Za pil- knjižnica

Ogledov: 41 Odgovorov: 2
 
0
????
Objava:

nagrada

Ogledov: 34 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Rojstni dan

Ogledov: 58 Odgovorov: 1
 
0
MyLife...No,No,No potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Hejjj

Tole se navezuje na eno sporočilo prej (z enakim naslovom) plis preberite, če še niste
<3 no ubistvu mi je ena punca komentirala naj dobim njegov snapchat instagram... in js sm ga addala in zdaj čakam že 2 dni, da me adda nazaj. No fora je,da od kar ga stalno pozdravljam na hodniku in sam ga dodala me je nehal sam od sebe pozdravljati. sem pa opazila, da me včasih gleda, ko skupaj čakamo na kakšno uro kjer sta dve učilnici skupaj. sicer sva 2 leti razlike sammen je ful nerodno ker zdaj vem kje živi in včasih ga vidim, ko sprehaja psa...
Kaj naj naredim, da me bo spet pozdravljal, da me bo dodal na snepu? plis preberite prejšnje sporočilo za več podrobnosti


lp
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Obvestila

30.8.2022
NAROČI SE NA PIL!

Odnosi s starši. Simpatije. Najboljši prijatelji. Zafrkavanje. Šola. Mozolji.
Z revijo PIL je odraščanje lažje!
Naroči PIL!

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori

glasbenaviolina1 je odgovoril/a na
Želva ki je liste Želva ki je zelena. Želva ...
 

Dekle je odgovoril/a na
frazemiz prenesenim pomenom, se mi zdi
 

Saksofonistka je odgovoril/a na
http://silverclan-fallenstar.blogspot.com/2010/08/weeping-willow.html
 

Saksofonistka je odgovoril/a na
WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOw tako realistično!
 

Saksofonistka je odgovoril/a na
Wow, res lepo! Všeč so mi tisti mini pajki! ...
 

Saksofonistka je odgovoril/a na
How cuteee!!! I love it!
 

Saksofonistka je odgovoril/a na
Wow kok je cute!! mam pa eno vprašanje. S ...
 

Mini je odgovoril/a na
koman čakam!
 

Strelka je odgovoril/a na
oboje je zeleno želva je liste želva ima ...
 

Loona_Lovegod je odgovoril/a na
Mby, kopenska želva??:grinning::grinning:
 

Loona_Lovegod je odgovoril/a na
https://cdn.kme.si/public/images-cache/1 ...
 

Lexi7 je odgovoril/a na
V mladinski knjigi. Jo mam doma sam še nisem ...
 

Loona_Lovegod je odgovoril/a na
Heeej, hvala za prijazen komentar. Se bom ...
 

Revija PIL je odgovoril/a na
Se bomo potrudili!
 

Snoopy je odgovoril/a na
Misim da so to fraze.