snofi
Naslednji Pil izide 5. novembra

Nova številka
Oktober 2021

Revija
Izid: 1. 10. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - Jaz, Clara - dekle s strehe: Še eno jutro v NYC 1. del

Jaz, Clara - dekle s strehe: Še eno jutro v NYC 1. del

19
Na licu začutim jutranje sonce. Počasi zamežikam in pustim očem, da se privadijo jutranjih sončnih žarkov. Slednji so navkljub julijskem vremenu presramežljivi, da bi me vzeli v topel objem. Stresem se. Zakaj so jutra na vrhu strehe vedno tako mrzla? Lenobno potegnem zguljeno karirasto odejo s sebe ter se pretegnem. Pri tem moram paziti, da z glavo ne udarim v zarjavelo cev. Ozrem se naokoli. Sonce je še nizko, verjetno je manj kot 6.00. Super, preden si poiščem kakšno staro babico, da ji peljem psa na sprehod, se bom lahko malo sprehodila po mestu. Počasi se obrnem na desno. Suha južina je že zdavnaj pokonci in vztrajno pripravlja mrežo za jutranjo malico. Tudi jaz sem lačna. Že spet. Kot večino svojega časa. Previdno dvignem ukrivljeno pločevino in iz hrapave pokvarjene cevi počasi izbezam plastično vrečko s tremi rezinami toasta. Ti toasti, ki jih prodajajo na bencinjski, se mi že počasi gnusijo, vendar je to najcenejša hrana od katere se tudi nasitim. $1,56. Številka od katere sem kar naprej odvisna.


Eno rezino posušenega kruha si stlačim v usta. Bljak. Presneto, bodi vesela, da imaš sploh kaj za jest! si zaukažem. Še predobro sem vedela, kako bedno je lahko življenje takega kot sem jaz. Tridesetletniki izgledajo pet desetletji starejši. Koža jim visi z obraza, rok ne ločijo od nog, pogled je moten, brez cilja, brez življenja in upanja. Upanje ... Verjetno je to ta stvar, ki me drži pokonci. Pred starčki sem v veliki prednosti - imam le štirinajst let in (kar je najpomembnejše) ne izgledam kot brezdomka. Brezdomka. Joj kako mi gre ta beseda na živce! Vendar si ne morem zatiskati oči, to sem jaz ... Ko sem pobegnila iz sirotišnice, sem to postala. Vendar mi na mojo veliko srečo to ne piše na čelu. V tisti smotani sirotišnici sem imela nekaj lepih oblek, ki sem jih vzela seboj. Tako zdaj izgledam kot nekoliko revnejše dekle, ki se potika po NYC in oprevlja počitniško delo. Ugotovila sem nekaj trikov, ki se jih je treba držati, če nočeš propasti.
1. pravilo: Izgledaj običajno, zlij se z okolico, ne sili v oči. Si le še eden od 8,2 milijona prebivalcev na območju 830 km².
2. pravilo: Bodi odločen. Če si v knjižnici dopoldan, ko bi moral biti v šoli, se pretvarjaj, da imaš prosto uro in delaš seminarsko nalogo.
3. pravilo: Izogibaj se policistom, vendar ne preveč očitno. Ne veš, kaj vse vedo o tebi, morda te je sirotišnica prijavila kot pogrešano (kar je sicer malo verjetno, ker se sirotišnica boji za svoj beden ugled).
4. pravilo: Vedno se predstavi z istim imenom, vendar ne s svojim pravim. Babice, ki ti plačajo za sprehod njihovega psa, te bodo tako priporočile ostalim, vendar tvoje pravo ime ne bo znano.
5. pravilo: Pazi kako porabiš denar! Lahko ga imaš v nekem trenutku veliko, vendar ti bo krvavo prav prišel, ko bo mraz. Ko ga porabljaš, pazi, da ni preveč očitno, kako se ti cedijo sline za $2,89 drag čokoladni rogljiček (s tem denarjem si lahko skoraj kupim toaste za 10 dni).
6. pravilo: Ne kradi. Jaz sem verjetno edina brezdomka v NYC, ki ne krade. Enostavno nimam živcev. Ne morem. Gnusi se mi že sama misel, da bi kaj takega naredila. Verjetno sem tudi najbogatejša brezdomka, vendar navkljub temu sem brezdomka.

S takimi misli si z raztegnjeno gumico spnem rjave lase in se s priprtimi očmi zazrem v razmajano pločevino. Vidim le svoj moten odsev, vendar to je najbližje ogledalo. Še zadnjič pogledam svojo suho južino Jacka (vem, kako neizvirno) in se skobacam iz svojega brloga na strehi. Jutro je še sveže. Hitro poberem svojo modro jopico, ki se mi je ravno včeraj strgala na levem rokavu in se po razmajanam žlebu spustim s strehe. Zdaj jo moram samo še hitro pobrisati iz smrdeče stranske ulice in se pretvarjati, da sem le navaden mestni otrok, ki uživa v jutranjem pohajkovanju. Po eni strani mi je to pretvarjanje razburljivo in mi nudi neskončno svobodo, vendar po drugi strani, sem že malo naveličana maske, ki jo moram nositi. Pa saj je ta maska z vsako uporabo bolj obrabljena, zguljena in nasploh nepristna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Opravičujem se za slovnične napake. Nadaljevanje pride kmalu. Obljubim, da se bom potrudila, da bo čim bolj zanimivo (mimogrede: to bo kriminalka). :spy::spider:
Imam nekaj problemov za (angleška) imena likov, ki bodo nastopili v nadaljevanju (ime + priimek). Če ima kdo kakšno dobro idejo za ime, naj mi prosim napiše, vsakega predloga bom vesela :grinning: Ideje potrebujem predvsem za moške in ženke (25 - 45 let), ki dobivajo visoko plačo, otroški vzdevki pa bodo tudi super.
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Super je!:heart::thumbsup::blush:A, na žalost nimam prav posebnih idej za imena.LP mucek
4
 
mucek
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Super zacetek, obeta se zanimiva kriminalka. Komaj cakam na 2. del! :smiley::thumbsup::spy:
2
 
Sherlock H.
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
super zgodba, komaj čakam na nadaljevanje! :muscle::thumbsup:
2
 
Mike
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
začetek je fajn- a koga ubijejo? lahko uporabiš imena Jonny McQueen, Patrick O'Donell, Samantha Goldengate, Barbara Walker, al pa za kkšno mlajšo Tailor Swift haha
2
 
blondi
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Zelo zanimiv začetek. Spremljam:sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::clap::clap::clap::clap::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::ok_hand::thumbsup::thumbsup::clap::ok_hand:
3
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Pisalnica

Night girl

Se bojiš teme

Ogledov: 14 Odgovorov: 0
 
0
hastagi

največ hastagov 1.del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
1
Annie #1

Samo Harley 5. del

Ogledov: 16 Odgovorov: 1
 
4

GROZLJIVA ZGODBA

Ogledov: 11 Odgovorov: 0
 
1
Hally

ŽELJA

Ogledov: 21 Odgovorov: 2
 
1
LunaLovegood

Hillary&Sky 6. del

Ogledov: 19 Odgovorov: 1
 
3
Hally

ZAPLETENO ŽIVLJENJE

Ogledov: 29 Odgovorov: 1
 
1
Night girl

V napačnem telesu 2. del

Ogledov: 40 Odgovorov: 2
 
1
anejči potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

kok za vraga dobit fanta

no moja simpa je gej ne vem kako naj dobim njega ali pa kakega drugega fanta
plis helpp me
:cry::ring:
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Koliko ste stari?
9
(15)
10
(34)
11
(69)
12
(84)
13
(77)
14
(42)
15
(11)
16
(7)
Nič od naštetega
(12)

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori

Animal lovers je odgovoril/a na
nice!:cherry_blossom:
 

kamilica je odgovoril/a na
o wawww!!! to je tok zakon!! + a je sam ...
 

Hermiona Granger123 je odgovoril/a na
o, kok je kjut:heart::heart::heart:
 

anonymus je odgovoril/a na
aye mate, look: I won't bother you with ...
 

robloxmanca je odgovoril/a na
lisa
 

robloxmanca je odgovoril/a na
Lena
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
temno modra
 

butel iz 7.a je odgovoril/a na
Harry Potter
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
trenirke
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
6/10 ni slabo
 

</3 je odgovoril/a na
forget her? yes. forgetting failed. ...
 

WikiDuo je odgovoril/a na
temno turkizna
 

Nekdo pač je odgovoril/a na
George Richard Raymond Martin: Igra prestolov; ...
 

WikiDuo je odgovoril/a na
jetnik iz azkabana
 

WikiDuo je odgovoril/a na
5 od 10 :yum: