snofi
Naslednji Pil izide 1. julija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Jaz, Clara - dekle s strehe: Še eno jutro v NYC 33. del

Jaz, Clara - dekle s strehe: Še eno jutro v NYC 33. del

7
Ob ponovnem udarcu tiho zaječim, vendar vseeno dvignem roke v obrambni položaj. Uradno sovražim McQueenove učne ure samoobrambe. Že prej nisem bila ravno navdušena nad njegovimi nauki in šaljivimi pripombami (ki jih je na srečo vedno manj), vendar tale nesmiselna telovadba mi gre že pošteno na živce. Da bi se izognila naslednji brci, nekoliko odskočim in vse upe usmerim v njegov nezavarovan bok. Sicer se ga s pestjo ne dotaknem, vendar bi v primeru dejanskega napada napadalcu zlomila rebra. Vsaj v moji glavi to tako izgleda, verjetno bi ga le malo presenetila in bi v naslednjem trenutku dobila precej agresivnejši odgovor.
Nemo nadaljujeva z že tako dolgo vadbo ter iščeva priložnost za varen napad. Ravno, ko začnem razmišljati o vročem potu, ki mi polzi navzdol po pregretem hrbtu, kriminalist izkoristi mojo nepazljivost ter nakaže učinkovito lomljene nosu. V znak nezadovoljstva z mojim bornim napredkom privzdigne tanke obrvi in si mimogrede popoka členke. Nastali votel zvok še nekaj časa odmeva v improvizirani telovadnici. Pravzaprav sva z McQueenom le premaknila razpadajoč kavč na prvotno mesto in za vsak primer pospravila posušene skodelice v neurejene kredence.
''Tiho ...'' Walker zamrmra opozorilo.
Oba ji nameniva nedolžen nasmeh, izustiva nekaj podobnega opravičilu ter se znova posvetiva drug drugemu. Kljub temu ne traja dolgo, da se kriminalistka znova ne oglasi in naju prisili k zaključku dvoboja. Pomigne nama naj stopiva bližje in radovedno se zazreva v računalniški ekran.
''Večina je povabilo že odobrila,'' reče in pokaže na odprto elektronsko pošto.
''In zato si naju poklicala?'' se nepričakovano razjezi njen sodelavec. Morda bi bilo fer, da ga kličem le *i*sodelavec*i*, saj smo vsi skupaj in tej obupni situaciji. Tehnično gledano bi morali biti naši položaji enakovredni.
Ob ponovnem preverjanju informacij ter neštetih telefonskih klicih, smo prišli do nekaj resnično obupnih zaključkov:

1) Ne moramo se več zanašati na Talley. Tudi če ni vedela, da nas je napotila do napačnega trupla, je njena zvestoba vprašljiva. Sicer se to sliši izjemno otročje, ampak nas je ali (a) na inšpektorjevo željo zavajala ali (b) imela pomanjkljive oz. napačne informacije.
2) Večina podatkov, ki jih vemo o umoru so verjetno neresnični.
3) Ker zdaj vemo, da je nekdo namerno pripravil še eno truplo, ki bi nas zavedalo, ne moramo vedeti, katero truplo so videla tudi priče.
4) Ker imamo le še šest dni (kakšno presenečenje, sojenje bo 25. julija), da ugotovimo, kdo je krivec. Pri tem moramo upoštevati, da se nam sploh ne sanja, kdo to je, in, da nam naš ''dober prijatelj'' višji inšpektor z oddelka za preiskovanje umorov Patrick O'Donell diha za ovratnik.
5) McQueen je bil enkrat za spremembo uporaben in je uspel pridobiti McEffertyovo povabilo na poslovno zabavo. McEfferty je celo obljubil, da bo poskrbel za prisotnost vseh prič in osumljencev ter odsotnost neželenih osebkov. Ko mislim slednje, imam v mislih predvsem ostale kriminaliste, ki ne podpirajo naše odločitve.
Peta točka je pravzaprav precej dobra, vendar me vodi do naslednje in zadnje ugotovitve.
6) McQueen je postal *i*obseden*i* z mojo varnostjo in glasno nasprotuje vsaki Walkerjevi ideji. Križ smo naredili čez uporabo mojega nadvse priročnega znanja plezanja po stavbah *i*in*i* pogovor z vsemi povabljenimi na zabavo. Tam naj bi bila le, da bom vklopila svoj fotografski spomin ter si poskusila zapomniti vse premike in kretnje določenih oseb.

''Em, ja!'' nekoliko povzdigne glas Walker ''Pomembno je, da vsi pridejo!''
''In za preverjanje prisotnosti si potrebovala smrtno tišino?'' vrta, kamor ne bi smel.
''In za obisk zabave moraš znati karate?'' ga z mirnejšim glasom izzove.
''Ja. Če te kdo napade, se moraš znat braniti!'' Moram priznati, da se precej strinjam z njegovim argumentom. Tudi če ne pride do spopada, bom bolj pomirjena stopila v moderno zasnovan nebotičnik z znanjem karateja ali česarkoli me že McQueen uči.
''Vse kar si dosegel je smrdeče stanovanje,'' ga z lahkoto zavrne.
''Clara bo do nedelje pripravljena, obljubim,'' ji zagotovi in vidno tehta naslednje besede ''Morda bi se tudi ti kaj naučila?''
''Če te napade ženska, jo povlečeš za lase. Če te napade moški, ga brcneš v mednožje. Ni neka huda znanost ...''
''In če bo imel napadalec pištolo?''
''Jo pač izvlečeš prvi,'' z običajnim glasom odvrne Walker. Preden bi ji sodelavec lahko ugovarjal, izpod elegantnega bombažnega suknjiča privleče nekaj sumljivo podobnega pištoli ter orožje usmeri v McQueena. ''Vidiš?'' se zmagoslavno nasmehne in pospravi predmet pod obleko.
''*i*Pištolo*i* imaš?!'' se po kratki tišini še dodatno razburi ''Ali imaš sploh dovoljenje zanjo?''
''To se te ne tiče,'' ga zavrne, kot da bi se pogovarjali o neprespani noči.

Nalašč očitno zavijem z očmi in se prvič ne menim za svoje dejanje. Bila sta že na presneto dobri poti, da se pobotata in *i*dejansko sodelujeta*i*, vendar se vedno vrneta na točko, kjer sta začela. V Walkerjevem glasu je zaznati več miline ter popuščanja, ampak McQueen se je odločil vztrajati pri vsaki še tako majhni odločitvi.
''Ehm, vaju zanima moje mnenje?'' previdno vprašam s čim bolj objektivnim tonom.
Pričakovala sem odrezavo zavrnitev ali vsaj jezno pripombo, vendar mi oba pokimata. Čeprav njuna pogleda le ošinem, se ne moram prepričati, da imata v očeh neodobravanje. Strah, ki ga zagledam, me za hip prestraši, vendar se raje posvetim oblikovanju besed. Smešno, kako mi je po dobrem tednu in celotni situaciji še vedno težko odkrito govoriti z njima.
''Odkar ste nama razkrili, da veste, da jaz nisem njegova hči,'' previdno začnem in pomignem proti Walker ''se vedno prepirate. Razumem, da ste jezni. McQueenovo dejanje je nezakonito.'' Obrnem se proti kriminalistu, rekoč: ''Vi pa si močno prizadevate za mojo varnost, zato se hitro razburite. Razumljivo, a včasih greste predaleč.'' Povzročim trenutek tišine, z namenom doseganja teže mojih besed. V eni od knjig o telesni govorici je bilo omenjeno, da pavze med govorjenjem sprožijo večjo pozornost pri poslušalcu. ''Ne vem, če se zavedate, da smo v zelo *i*bedni*i* situaciji ... Imamo še koliko?'' se pretvarjam in na prste štejem ''Aja, manj kot šest dni, da najdemo roparje in morilca. Vi,'' s prstom pokažem na oba ''pa si še vedno skačete v lase. Zdaj ni čas za takole otročje pričkanje.'' Prizadeto prekrižam roke na prstih, pri čemer se zaradi nepazljivosti skoraj udarim v levi palec. ''Ker tole ...'' z rokami zaokrožim po zraku ''je neuporabno. Ko bomo spravili *i*prave storilce*i* za zapahe, se lahko pregovarjate v tisti smotani kavarni ali čajnici ali karkoli že je in zraven srkate vanilin kakav. Jasno?!''

Moj ''govor'' doseže nepričakovano pozitiven odziv. McQueen se celo napoti v kopalnico pod mrzel tuš, medtem ko mi Walker pokaže nekaj možnih oblek, ki jih lahko nosim v nedeljo. Kljub temu pa si lahko živo predstavljam, njuno prepiranje med izbiro rozastega in črnega krila.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hojla,
končno mi je uspelo objaviti nov del! Hvala vsem za pomoč! Res je bila težava v kopiranju z Worda ...
Mislim, da bo to vse. Lepo se imejte in srečno z ocenami!
ClaraSEZNAM OSEB:
Clara Roger: glavna junakinja, lažno ime: Ella East, Ella Thomson
Jonny McQueen: kriminalist, lažno ime: Sam Thomson
Tess Walker: temnopolta kriminalistka, pomaga pri razreševanju primera, lažno ime: Lisa Thomson
Jessica Talley: blond policistka, zaslišala Jamesa Kelly-ja, ima dostop do podatkov o umoru Williama Fremonta
Patrick O'Donell: višji inšpektor z oddelka za preizkovanja umorov

https://www.pil.si/forumi/pisalnica/jaz-clara-dekle-s-strehe-se-eno-jutro-v-nyc/31

 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Jej, nov del. Super je bil.
1
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Nice kr neki
0
 
Sync
Hej,
zelo bom vesela, če napišeš, kaj ti ni všeč, da se lahko izboljšam. Vedno sem pripravljena sprejeti kritiko in predloge :-)
lp
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hi
Čeprav (še) nisem prebrala prejšnjih delov moram povedat da je ta zgodba res super! Zelo dobro opisuješ in počutila sem se kot da berem pravo knjigo iz knjižnice!!! Če se boš odločila da bi rada postala pisateljica ti bo sigurno uspelo!!!
1
 
Hvala <3 To mi veliko pomeni, saj želim enkrat izdati vsaj eno knjigo :-)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Jupii!
Sploh ne veš kako komaj sem čakala na nov del! Res je super brati tvojo zgodbo. Besedni zaklad imaš OGROMEN in tudi slovničnih napak ni. Zelo se zgledujem po tebi, tudi po tem, da ti je uspelo napisati že celih 33 delov in vmes nisi obupala nad pisanjem?! Bravo, resno. Zelo dobro opisuješ in tudi ni me motilo, da je ta del bolj tak umirjen, zato da se lahko pripravim na morebidno akcijo, ki sledi. Nimam večjih pripomb, kakor to, da se ne obiraj z objavo novega dela. In nikakor ne obupat z zgodbo, ker je res vredna vseh pohval. Skratka, komaj že čakam na nov del in da vidim kako se bo vse na koncu razpletlo :D
~dragon girl
1
 
Hvala <33333 Tvoj komentar mi res veliko pomeni in povzročil je daljše veselo skakljanje po sobi :-))) Najraje imam take daljše odgovore, kjer dejasnko izvem, kaj je dobro in kaj slabo. Enostavno hvala, hvala in še enkrat hvala!
Bom pohitela z nadaljevanjem, ga imam že v mislih :-) Iskreno bi rada čim hitreje (in kakovostno) zaključila tole zgodbo, ker jo pišem že od 24. februarja 2021 XD
Mimogrede, imaš kakšno željo za naslednjo zgodbo? Imam polno idej in možnosti, ampak še nise prepričana, česa naj se lotim.
Hvala še enkrat in srečno z ocenjevanjem. Pa pohiti s Sončevim mrkov, jaz že odštevam! XD
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Pisalnica


Apricot🍑
Objava:

Zgodbe iz dnevnika Nicole Y. Kelly

Ogledov: 6 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Krvavi mrak 9. del

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

JAZ SEM EVA 2. del

Ogledov: 4 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Sanje 1. del

Ogledov: 9 Odgovorov: 0
 
2
Objava:

JAZ SEM EVA 1. del

Ogledov: 42 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Gozdni ključ 2. del

Ogledov: 4 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Mračna sirotišnica 3. del

Ogledov: 37 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Vojna Z 2. del

Ogledov: 35 Odgovorov: 3
 
1
Majavi zob potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Gimnazija

hej zdej grem v gimnazijo in me samo zanima če ma kdo nasvete ali pa kakšno izkušnjo . Zelo težko se vključim v družbo in na sploh letos nisem mela motivacije da bi se učila vse sem šla delat zadnji dan. sploh ne vem kako se motivirati in ja ...
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj je razlog, da nisi naročen na Pil?
Pil je predrag.
(130)
Starši so proti.
(37)
Ne tekmujem v Veseli šoli.
(39)
Vsebine niso dovolj zanimive.
(44)
Nimam časa za branje.
(44)
Vse potrebno dobim na Pilovi spletni strani.
(102)
Sem naročen/a na Pil.
(201)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

@mica635 je odgovoril/a na
.1 v druugem delu 2. barty crouch mlajsi 3. ...
 

@mica635 je odgovoril/a na
1. veliki človek je mama. 2. 20 devetk 3. ...
 

@mica635 je odgovoril/a na
Omggg. Tisti maček oz. senca je tok scariiiii.:scream::scream::scream::scream::scream::scream:. Druga ...
 

Amy Raven je odgovoril/a na
1. V drugem. 2. Barty Crouch jr. / mlajši 3. ...
 

I love book je odgovoril/a na
bro primerna teza ni da mas ravn trebuh, ...
 

Bookoworm (neregistrirana) je odgovoril/a na
1. Veliki človek je mama 2. ? 3. 90 min ...
 

Sončnica🌻(neprij.) je odgovoril/a na
1. V drugem delu 2. barty crouch mlajši 3. ...
 

Sončnica🌻(neprij.) je odgovoril/a na
1. Veliki človek je mama. 2. 9 19 29 39 ...
 

hej! kul blog, samo prosim nehaj spammati ...
 

queen girl. je odgovoril/a na
super! mogoče bi lahko dodala kaj o negi ...
 

Amy Raven je odgovoril/a na
komi čakam
 

Lily-James-fenica je odgovoril/a na
Pa človkkkkk, kje ti to najdeš...to me bo ...
 

Daenerys je odgovoril/a na
Ulala, vidim, da nekdo piše fanfiction? Mi ...
 

Firbec je odgovoril/a na
Živjo:-) Mam nekaj vprašanj ja, ker sem ...
 

Daenerys je odgovoril/a na
Wow res fajn rime, da fajn steče ritem. xD ...