Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Lovec Na Zmaje 1. del

Lovec Na Zmaje 1. del

12
Lovec na zmaje je tekel skozi gozd. Pod njegovimi stopali ni počila niti ena vejica in zašumel ni niti en list. Na rami je imel obešen lok z eno samo puščico. Ni jih potreboval več. Ko najde tarčo, jo bo zadel. O tem ni bilo dvoma.
Nenadoma se je ustavil in napel ušesa. Nekaj je slišal. Nekaj dobrega zanj. Bilo je krakanje. Podobno kot krakanje srake, vendar ne tako vreščeče. Bolj … nežno krakanje. Lovec je točno vedel, komu krakanje pripada. Njegovemu plenu. In niti pomislil ni na neuspeh. Delno zato, ker ni smel misliti. Odletela bo glava njegove tarče, ali pa njegova glava. O tem je odločala puščica, ki je počivala v njegovih nenavadno mirnih rokah. Nenadoma je lovec zagledal tarčo. Bila je velika le kakšnih dvajset centimetrov, imela je zelene luske, velika, netopirska krila in dolg luskast vrat, ki se je končal z razmeroma majhno glavico.
Lovec je pripravil lok in puščico. Nameril. Ustrelil. In zadel.
Zmaj je padel.
Lovec je redko pokazal svoja čustva. Zatrl jih je, jih zaklenil v najgloblji del duše. Njegovo delo ni smelo vsebovati čustev. Če bi se mu te male žverce zasmilile, bi bilo z njim konec. Kljub temu je ob padlemu zmaju na njegovem obrazu zaigral rahel, komaj opazen nasmešek. Stopil je k truplu, ter ga dvignil nad glavo. Z očmi ga je premeril od rožička do njegovi glavi, do njegovih koščenih luskastih nog, narejenih za plezanje po drevesnih vejah.
Gozdni zmaj. Bili so pogosti, vendar vražje hitri in težko jih je bilo uloviti. V Severnih gozdovih jih je bilo ogromno. Prebivali so visoko v drevesnih krošnjah, zato jih je bilo težko dobiti tako nizko. Lovec je imel srečo.
Nixon Bentone, kakor mu je bilo ime, je opravil svoje delo. Sedaj ga čaka le še vrnitev v Severno kraljestvo. Northern kingdom. Ko se bo vrnil z gozdnim zmajem, bo morda bil čaščen še od kralja. Tako je upal.
Počasi in previdno je sedaj stopal nazaj proti svojemu zasilnemu taboru. Kljub temu, da je kralj tistemu, ki je šel iskat gozdnega zmaja, ponudil del vojske, se je Nixon odločil za samostojno pot. Večina dvora Severnega kraljestva bi temu rekla 'nepremišljeno' in 'samosvoje' in 'tvegano'. Vendar je bil Nixon odločen. Vse življenje je bil prepuščen samemu sebi. Svoji iznajdljivosti. Ni želel da se to spremeni. Ne bo dopustil, da se bo to spremenilo. Nixon se ni več trudil biti tiho. Mirno, vendar še vedno previdno, je stopal skozi gozd. Če bi si sedaj zvil gleženj, ne bi bilo slabo, ali neprevidno. Samo neumno. Premikal se je okretno, in preteče. Njegovo telo je rahlo trznilo ob vsakem šumu, ki ga ni povzročil sam. bil je previden. Izurjen. Pripravljen na vse.
Na sebi je imel oklep, ki je bil po vsej verjetnosti težji od njega samega. Nositi se ga je učil dobre tri lune. Še sedaj, dve zimi kasneje, je padla senca na njegov obraz, v mislih na muke, ki jih je preživljal med prvimi urjenji. Ure in ure se je iz sedečega položaja skušal potegniti na mlahave noge, oblečen v polno viteško opravo, od čelade, do loka, obešenega čez ramo. Vendar ni odnehal. Uspelo mu je, in sedaj je tu, v roki drži gozdnega zmaja, ki ga je v Severnih gozdovih ustrelil popolnoma sam. Njegove mišice so izurjene, napete. Noge niso več mlahave, temveč močne, ter žilave. Vse to mučenje se je obrestovalo. Sedaj se mora samo še prebiti nazaj do Severnega kraljestva.
V Severnem kraljestvu je večino leta vladala zima. Takrat je bil odhod iz kraljestva prepovedan. Nihče, ki je sredi zime odšel izven mestnega obzidja, se ni vrnil živ. Čez nekaj mesecev so ga našli mrtvega, sredi snežnega zameta, ali pa so ga potegnili, utopljenega in zmrznjenega iz dna Ledenega jezera, kjer so v toplejših mesecih lovili ribe. Kdor je sredi zime odšel iz kraljestva, ni bil pogumen ali viteški, samo neumen.
Najhujša zima se bo začela čez dve polni luni. In Nixon je imel skozi Severnega gozda, ter čez Snežne gore do kraljestva tri polne lune. In tega se je zavedal.
Medtem ko je v svojem zasilnem taboru pospravljal še zadnje reči, ter se pripravljal za odhod nazaj, je razmišljal.
On je imel sebe, in enega konja. Na odpravo je šlo še sedem drugih pogumnežev, le da so imeli ti vsak svoj delež kraljeve vojske, ter hrane na pretek. Tudi Nixon se ne bi branil hrane, vendar mu, ko je odklonil vojsko, niso ponudili ničesar drugega. Kljub temu ni stradal. Svoje otroštvo je preživel ob koreninicah in gozdnih sadežih. Bolje je jedel samo enkrat v letu, na festivalu belih rož.
Rok vrnitve je bil šest sonc nazaj. Verjetno so se že vsi vrnili, z zmajem, ali brez, je razmišljal Nixon, medtem ko je zajahal konja, ter mu pred dolgim potovanjem ponudil še zadnjo koreninico, ki jo je imel na zalogi.
»Oprosti, to je vse kar imam.« Je zamrmral konju, ko je ta razočarano zarezgetal in se prestopil. Konj je ponovno zarezgetal, vendar se je pognal med drevesa.
Nixon se je zavedal, da ima le eno stvar boljšo od vseh ostalih vitezov. Konja. S tem konjem je preživel vse svoje življenje. Ko je bil Nixon star pet let, se je ta konj skotil, vendar je bil za kraljevska merila prešibek, zato so ga priklenili zunaj mestnega obzidja, ter čakali, da bo umrl. Nixon, ki je odraščal v eni revnejših družin, je vsak dan prihranil svoje kosilo in večerjo, ter se ponoči splazil h konju, da ga je nahranil. Konj mu je vsakič bolj zaupal, in kmalu ga je Nixon začel uriti. Deset let kasneje (ko je bil Nixon 15), ga je končno pripeljal nazaj med zidove kraljestva, ter ga odpeljal naravnost na dvor. Sprva mu kralj ni verjel, vendar je Nixon dokazal svoj prav. In sedaj, tri leta kasneje, sta nerazdružljiva. Nixon mu je celo želel dati ime, vendar so mu ob začetku urjenja to strogo prepovedali. Čustev ni. Če so, jih ne kažeš. Konj lahko kadarkoli umre. In če mu daš ime, ti je bolj pri srcu. Nixon je to spoštoval, in zato njegov konj še sedaj ni imel imena.
Nixon je na konjevem hrbtu spretno dirjal med drevesi proti Snežnim goram. Vedel je, da ga čaka hudo potovanje. Do Severnega gozda se je prebil skozi majhno vrzel, kjer se je lahko izognil goram, nazaj pa tam ni bilo poti.
Nenadoma se je ustavil, ter napel ušesa. Nekaj je zašumelo. Konj se je prestopil, vendar ga je Nixon z eno potezo utišal. Nato se je okretno obrnil na sedlu, ter otrpnil. Znašel se je iz oči v oči z Azurjem, enim od vitezov, ki so se odpravili iskat Gozdnega zmaja. Azur je bil strašansko samovšečen, saj je bil sin, za cesarjem, najbogatejšega moža v kraljestvu.
»Glej, glej, glej!« Ga je posmehljivo premeril s pogledom. »Kdo pa se je znašel tukaj? Samotni bojevnik?«
Nixon je zapihal od jeze, vendar je ohranil mirno kri. Nikoli ne smeš nasprotniku pokazati, da ti pride do živega. To se je naučil med svojim urjenjem.
»Ravno sem se vračal proti kraljestvu. Greste čez Snežne gore?« Je mirno začel 'pogovor', ki je bilo samo enostransko zbadanje iz Azurjeve strani.
»Ne, mi bomo šli drugje. Oče mi je povedal za bližnjico. Verjetno tebi ni nihče iz družine povedal za nič na tem svetu, razen za to, da je treba konje hraniti s tvojim ubogim kosilom in večerjo?« nekaj vojščakov v ozadju se je posmehnilo, Azur pa je z zlobnim nasmeškom na ustnicah že hotel nadaljevati pot.
»Predvidevam, da nisi našel Gozdnega zmaja, saj bi se drugače že bahal z njim.« Nixon je točno vedel, da bi ga moral pustiti, da nadaljuje pot, vendar si ni mogel pomagati.
In res je na Azurjev obraz padla senca besa. »Utihni!« Je siknil proti Nixonu. »Kot da si ga ti dobil!« Nixonu je na obrazu zapel rahel nasmešek, ko je iz torbe na konjevem hrbtu privlekel truplo Gozdnega zmaja. Vedel je, da bi ga Azur napadel, in si prilastil truplo, nato pa ponosno odjahal v Severno kraljestvo, zato se ni obotavljal. Truplo je hitro potisnil nazaj v vrečo, ter spodbudil konja. V galopu sta odvihrala skozi gozd ter za Azurja in njegove bojevnike hitro postala le še zmazek na obzorju.
»Gremo za njim!« Je glasno ukazal Azur, ter spodbudil konja. »Potrebujemo tega zmaja!« Globoko v sebi je Azur vedel, da Nixona nikoli ne bo ujel. Vendar ni želel pokazati šibkosti pred cesarjevo vojsko, in se je zato odločil za napad.

_________

*b* Kot obljubljeno, zgodba, ki jo kar nekaj delov vnaprej objavljam tudi na Wattpadu (tako da če ste na Wattpadu, lahko tam berete precej vnaprej). *b*

*b* Upam da ste uživali, vesela bom vseh lajkov in še bolj komentarjev. Če želite biti obveščeni o prihodnjih delih, se lahko naročite name. *b*

*b* -- No Name *b*
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
uau:flushed::astonished:
pač megaaaa nn ti obladaš pisanje:blush::wink: da loh sam tkole gledaš:astonished::astonished:
pač ressss ful dobr
rabim te na klepetu:wink:dons ob 8h?
plusss NE POZAAAABB NA VOLKODLAKINJO PLISSSS
čaučiii bejb:joy::joy::sunglasses::cowboy::joy:
1
 
Heheh, just trying my best with the writing XD
Ob osmih nisem mogla, ker me ni bilo doma. Lahko se pa zmeniva jutri?
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hojla! Ej, ful dobro, mene je res navdušilo vso opisovanje in napetost, ki sem jo občutila med branjem. A malenkost, ki sem jo opazila že na začetku, so imena. Meni se zdijo res izvirna. :)
In da lovi zmaje?! Kako si drzne? xD Saj ne, to je tvoja zgodba, ti odločaš (če bi odločala jaz, bi tega Nixona za kazen zmaji pojedli).
Res ena super zgodba, ki je prav zame. Zmaji, ZIMA PRIHAJA (wow, kot da bi brala Igro prestolov hm hm) in vse skupaj zmešano. xD Res odlično in vredno branja.
1
 
Hvala za tole mnenje XD
Bomo še videli, kaj si boš mislila o Nixonu... :D
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej,
zgodba je bolj nora (v dobrem smislu) kot sem mislila. Mi je pa malo škoda za zmaja, ki ga je lovec ubil :(
Res supeeeeeeeeer
pa plis obveščej
springi
1
 
Like I said, I'm doing the best that I can and I just hope it's good enough XD
Jah, bilo je potrebno ;)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Nice ʕ´• ᴥ•̥`ʔ
1
 
Thxx <3
Also, kako ti uspe narediti te emojije? *mindblown*
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej!

Spet ena tvoja superca zgodba, me je spet pustila odprtih ust. Res imaš velik besedni zaklad in se vidi, da ogromno pišeš ter to že zelo dolgo. Tukaj se vidi lep primerek: Vaja dela mojstra. Ne bom zdaj govorila, kakšen talent si, ker vsi vemo, da se tako najbrž nisi rodila :D Branje, branje in vaja in woala, tole lahko nastane.
Bom nehala filozofirati, zgodba je super, me že zanima kaj se bo zgodilo v prihodnjih delih in kam boš zavila z zgodbo (iskreno upam, da se ti ne bo naredilo enako kot meni, ko sem čisto utopljena v pisanje in popolnoma izgubim rdečo nit ter zaidem nekam v tri krasne :D). Če se ti bo pa to kdaj zgodilo, imam pa nasvet: Napiši si v beležko okvirno zgodbo vsakega dela, oziroma kar naj bi se v vsakem delu dogajalo. Meni je pomagalo, in imam zapisano okvirno zgodbo za Sončev mrk že do 12. dela ;D
Kar naprej piši, lahko ŠE bolj napreduješ in kmalu izdaš knjigo, ki bi jo z veseljem prebrala. Potencial imaš in vidi se da veliko vložiš v pisanje.

Lep dan še naprej,
~dragon girl
1
 
Hvala ti!! Ogromno mi pomeni <3
Jah, rdečo nit pa zelo rada izgubim, ampak se mi zdi da imam pri tej zgodbi nek dokončen cilj skos v glavi in je potem lažje, čeprav imam pa potem problem, da ne vem kako narediti poglavja pred koncem zanimiva.
O izdaji knjige bomo pa govorili, ko bo zgodba do konca spisana XD (poudarek na govorili, zaenkrat nič več :D)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ojla!
Navdušila si me, fascinirala.
Zgodba je fenomenalna, edino imam dva predloga.

~ *i*"Ko se bo vrnil z gozdnim zmajem, bo morda *b*bil*b* čaščen še od kralja."*i* Samo ta poved me je malo zmotila... bolj lepo bi se slišalo, če bi umaknila ta "bil".

~ Na začetku so se mi povedi zdele kot neko golo naštevanje: "Moj plen. Ubil ga bom. Konec je z njim". Amapk sredina in konec sta vredu.


Še enkrat, res krasna zgodba, ampak te dve "napakici" lahko v nadaljnih delih po potrebi popraviš <3


Vesela bi bila tudi, če me obveščaš, saj mi hitro kaj ugre :)


*i*I'll Allways Love You*i*
*i*--Morrigan Vran*i*
{^~^}
1
 
Hahah, hvala za opombe, prva napakica je res ena pogostih neumnih napak XD
Druga je pa tako, once you see it, you can't unsee it. Še enkrat hvala!!
<3
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Pisalnica


Objava:

Gospodar prestolov 6. del

Ogledov: 0 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Prerokba izgubljenih angelov 1. del

Ogledov: 13 Odgovorov: 3
 
2
Objava:

The secret of magic 1. del

Ogledov: 23 Odgovorov: 0
 
4
Objava:

Poučne zgodbe 1. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 2
 
3
Objava:

The Dreamer 1. del

Ogledov: 23 Odgovorov: 2
 
2
Objava:

Gospodar prestolov 5. del

Ogledov: 8 Odgovorov: 0
 
2
Objava:

Rojena v Azkabanu 4. del

Ogledov: 25 Odgovorov: 3
 
9
Objava:

DREAMS AND TEARS 7. del

Ogledov: 22 Odgovorov: 2
 
4
I♥️MyHair potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Skrbi me (problem z lasmi)

<3
Hey,
zadnje čase imam nekaj problemov z lasmi in upamda mi zna kdo pomagati.
1.Lase imam telo mastne in uporabljam za to šampon ki naj bi bil ampak ne pomaga.
Mohoče inate kakšen predlog?
2.Lasje mi ne rastejo več zelo,sicer sem velika 165 cm in moji lasje mi segajo do riti in so dolgi 90cm.
3.Lasje se mi zelo cepijo in ali bi bilo vredu če si ustrižem špice.Ali mogoče obstaja tudi kaj proti tem in zakaj so se mi sploh začeli cepiti.
A bi škodovalo če bi si konice las po striženju pobarvala z baby blue ali pa modro?
4.Zelo dolgo se ravim česati in uporabljam vse možne šampone za boljše lase.Ampak imam zelo močne in po tem ko se ustanem in postelje imam grozne in uničene.Imaste kakšen predlog?
Hvala že vnaprej :upside_down:
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kakšen se ti zdi Pil na TikToku?
Sploh nisem opazil/a, da je Pil na TikToku.
(65)
Sem opazil/a, ampak Pilovi videi niso zanimivi.
(14)
Sem opazil/a in so mi Pilovi TikTok videi všeč.
(13)
Želela bi si še več Pilovih TikTok videov.
(14)
Bolj so mi všeč krajši in bolj udarni videi.
(4)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

*Galaxy Ginny* je odgovoril/a na
Waitt guspaa🤨 ti si men dala prebrat samo ...
 

Lover of books je odgovoril/a na
https://www.pinterest.com/pin/466755948893157332/ Jeej ...
 

Sončnica🌻(neprij.) je odgovoril/a na
Kaja Koprivec Kočevje Kanada Kruh Kitara
 

Lover of books je odgovoril/a na
H2O čeprav je že malo starejša. PS: Na YouTobu ...
 

Hermiona 2 je odgovoril/a na
Naslov zveni dobro....Bom prebrala
 

Hermiona 2 je odgovoril/a na
Zgodba je ODLIČNA!! Imaš ogromen talent ...
 

Amy Raven je odgovoril/a na
:wink::wink: moj naj emoji
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Super blog rada bi pa samo popravila te naslove: -- ...
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Ja res je dobra zgodba in tudi pomen je zelo ...
 

Lover of books je odgovoril/a na
:joy::joy::joy:
 

Mantra je odgovoril/a na
Sem prebrala ja. Sicer ga nisem nikoli gledala. ...
 

Mantra je odgovoril/a na
Kritika je čist ok, če je dejansko kritika. ...
 

Dancing queen je odgovoril/a na
70% 9 sekund:grin:
 

Dancing queen je odgovoril/a na
Hey, a se lahko prijavim na to?
 

Dancing queen je odgovoril/a na
:yellow_heart:oranžna:blue_heart: (druga)