Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Lovec Na Zmaje 2. del

Lovec Na Zmaje 2. del

10
Nixon se ob večeru ni ustavil. Za nekaj minut je postal pri potoku, da si je nabral malin, nato pa polovico dal konju, ter nadaljeval ježo. Vedel je, da bo njegov konj zdržal. Vedel je tudi, da bodo kraljevi konji obupali vsaj dve uri pred mrakom, in se bo Azur prisiljen ustaviti, ter postaviti tabor za čez noč.
Nixon je nameraval narediti daljšo postojanko čez dve sonci ob vznožju Snežne gore. Vendar bo ta postojanka vse prej kot počitek. Nixon si bo nabral zalogo hrane za čez goro, kjer ni gozdnih sadežev, pač pa sneg, led in mraz. Majhne snežinke so se že sedaj vrtinčile v zraku. Vendar za Nixona to ni bil lep prizor, temveč znak, da bo zima letos zgodnja. Kar je pomenilo, da ima še največ eno luno in pol do zime, do kraljestva pa še tri lune. Bi moral slediti Azurju po njegovi 'bližnjici'? kljub temu, da je bila misel vabljiva, je idejo takoj opustil. Kot prvič, verjetno se je Azur pred njim samo bahal, kot drugič pa: ima sebe, in svojega konja. Več ne potrebuje.

Hodil je že dve sonci, vendar še vedno ni prišel do vznožja Snežne gore. Več časa je zapravil na počitku, saj je višina snega naraščala. Po grobi presoji ga je zapadlo že skoraj 30 centimetrov. Konj je težko gazil po snegu, zato sta več časa zapravila na ježi. Poleg tega je prezeblo oba: Nixona in konja. Nixon si je očital, da ni predvidel zgodnje zime. Poleg tega je vedel, da če bi sprejel vojsko, bi bil zdajle obložen z odejami, toplimi oblačili in kvalitetnejšimi čevlji.
»Oprosti, danes zvečer se ne bova ustavila.« Je Nixon zamrmral izmučenemu konju, ter razjahal. Pot je nadaljeval peš, ob njem pa je olajšano hodil konj; znebil se je bremena, in pot je bila zdaj zanj enostavnejša. Nenadoma je Nixon otrpnil. Začutil je, da ga nekdo opazuje, vendar ni slišal ali videl ničesar. Kljub temu je toliko zaupal svojemu šestemu čutu, da je pustil konja samega, ter se razgledal naokrog. Obkrožalo ga je nizko grmičevje, ob prihodu zime brez listov, ki je ločevalo uhojeno pot od gozda. Gozd so sestavljala precej visoka gola drevesa. Gozd je bil mračen, saj so nebo prekrivali sivi oblaki, pokrajina je bila tik pred zimo pusta.
Nenadoma je končno zaslišal zvok. Bil je človeški kašelj. Počasi se je približal grmu, izza katerega je prihajal zvok.
Razgrnil je suhe veje in zagledal dekle njegove starosti. Definitivno ni živela tukaj okoli, kajti bila je bosa, oblečena le v preprosto obleko. Lase je imela dolge, vendar je bila daleč od urejenega. Nixon je počepnil k njej, ter jo pregledal: tako kot se je učil. Njene ustnice, dlani, in stopala so bila pomodrela. Še vedno se je tresla, kar je pomenilo, da še ni podhlajena. Dvignil jo je, ter jo nesel do konja, ki je ob stiku s tujo kožo nezaupljivo zarezgetal.
»Vse je v redu.« Je Nixon pomiril konja. »Pomagava ji. Umrla bi, sama v tem snegu. Prav?« Konj se je umiril, in sedaj pustil, da je dekle počivalo na njegovem hrbtu. Nixon je slekel svoj oklep, nato pa še oblačila. Oklep si je nato nadel nazaj, z oblačili pa ogrnil pomodrelo bitje. Nato je ponovno zajahal, ter se pognal v dir, za njeno življenje. Vedel je, da ima majhne možnosti, vendar je hkrati vedel, da ne bo zlahka obupal. Medtem ko je galopiral skozi gozd, je razmišljal, če ne bi bilo bolje dekleta predati Azurju. On bi lahko poskrbel zanjo, in si na koncu še lastil usluge. In v tistem trenutku je bil odločen, da jo bo rešil čisto sam. Poleg tega bi ga najbrž okradli, dekle pa pustili umreti.
Ne. Še bolj je spodbudil konja, da je ta še hitreje stekel. Nato se je obrnil k dekletu, ki je celo začelo dobivati barvo. No, Nixon jo je ogrnil z vsemi svojimi oblačili, samo oklepa ji ni dal, zato je sedaj zeblo njega. Poskusil je biti pri miru, in se ne tresti ob mrazu, ki je razjedal njegovo kožo. Namesto tega se je raje obrnil k dekletu, ki je bila vedno bolj rožnata. Pogledal je naprej, in presodil, da imajo do Snežne gore še eno sonce ježe. Dekle bo moral zbuditi, da ji da nekaj za jesti.

Dekle je, nekaj ur kasneje, počasi odprlo oči. Nixon jo je za trenutek pogledal, vendar se je osredotočal na ježo. Še vedno je bila možnost, da so mu Azur in njegovi vojaki sledili. Nato se je počasi ustavil, ter iz torbe vzel za pest gozdnih sadežev, ki jih je dal dekletu. Sadeže je z veseljem sprejela, in jih v trenutku pogoltnila. Nixon je videl, da je res lačna, vendar ji ni smel dati preveč naenkrat. Če že dlje časa ni jedla, se lahko njeno telo narobe odzove na hrano. Lahko umre.
»Hvala …« Je zamrmrala, ter ga hvaležno pogledala. Nixon ji je vrnil pogled, vendar se ni nasmehnil. Čustev ni. Če so, jih moraš skriti.
»Kako ti je ime?« Je hladno vprašal.
»Keena.« Je odgovorila, ter ga proseče pogledala. »Še hrane?«
Odkimal je. »Nimam več. Poleg tega morava naprej. do Severnega kraljestva imam še tri polne lune.«
Keena je prestrašeno pogledala. »Ne v Severno kraljestvo! Prosim, samo tja ne!« Nixon je začudeno obstal. Kaj je tam tako groznega?
»Zakaj ne?« Je začudeno vprašal.
»Ker me bodo ubili …« Je zašepetala tako tiho, da se je moral še Nixon, ki je imel izvrsten sluh lovca zmajev skloniti bliže, da je slišal kaj je rekla. Nixon je pomislil, da se ji blede, zato jo je le posadil nazaj na konja, ter se pognal naprej skozi gozd. »Ne, prosim, ne!« Nixon se je ustavil, in jo pogledal.
»Zakaj natančno nočeš v Severno kraljestvo? Jaz prihajam od tam, in zagotavljam ti, da se nimaš ničesar bati.«
»Ti … ti si iz Severnega kraljestva?« Ga je vprašala, ter se za centimeter odmaknila od njega. Nixon je pokimal. “Ne veš vsega.” Je zatrepetala. “Ne veš vsega o vašem kralju. Če me najde… če me odpelješ k njemu, me bo ubil.” Nixon je rahlo zavil z očmi, vendar se je odločil, da jo bo poslušal.
»Iz katerega kraljestva si?« Jo je nato vprašal.
»Nisem več iz nobenega.« Je zašepetala, ter si pramen las, ki ji je padal na obraz, zataknila za uho.
»Nimava časa …« Je rekel Nixon, ko je uvidel, da ne bo mogel iz nje izvleči ničesar.
»Ne, čakaj! Vse ti bom povedala, samo ne hodi v Severno kraljestvo!« Nixon se je delal, da je ne sliši, in je pognal konja, vendar je iz poti zavil v težko prehoden gozd. Konj je nejevoljno rezgetal, saj se je z nogami zapletal v trnje. Nixon ga je nežno trepljal, ter mu prigovarjal, naj nadaljuje.
______________________________

*b* Ekola, 2. del :D *b*

*b* Nič nimam za dodat, upam da ste uživali v branju, pa se že veselim branja vaših komentarjev ;)) *b*

*b* -- No Name *b*
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hojla!
Sem prebrala oba dela tvoje zgodbe... in veš zakaj nisem napisala komentarja pod prvim?
1. Preveč je bilo dobro, potegnila si me not
2. Nisem imela kaj za dodat ali povedat ker je bilo preveč dobro.
Khem khem neki mi računalnik šteka. Ne preveč dobro ampak odlično! 5 dobiš xD čeprav ti to ne pomeni kaj veliko ker nisi v šoli samo povem xD
Všeč mi je, da postopoma predstavljaš Nixtona in druge, saj je tako zelo lahko slediti in biti pozoren na druge pomembne stvari ne na kdo sploh govori in od kdaj je v zgodbi xD (ne vprašaj zakaj imam izkušnje s tem)
Pa tvoje opisovanje! OMAGAD (neprofesionalni izraz xD) Pač če bi bila na stolu bi padla dol ampak imam srečo ker sem bolna in ležim v postli xD pa čih prava meja je med govorjenjem oseb in opisovanjem okolice da vedno veš kaj se dogaja :D
Pač ja veliko so ti povedali komentarji na prejšnjem delu: zgodba je odlična in pač ne najdem niti ene napake (zakaj to govorim kot da sem izkušena xD) pač WOW je. Res nimam nič kaj več za napisat
Še to: že pridno čakam nov del ker si me do potegnila not .-. .... še vedno čakam
Ly,
GG
1
 
Hvala tii, jah ti povem da sem večino izkušenj glede opisovanja in razporejanja dobila iz branja (nekatere knjige so tako slabo prevedene, da glava boli). Včasih je treba kakšen odstavek trikrat prebrat, da veš kaj in kako in to mi gre strašansko na živce, zato se potrudim sama drugače napisati :DD
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej!

Zelo dober del, spet. Sem samo čakala, kdaj boš vključila punco v zgodbo. Morda me malo moti, da ni bila čisto opisana, niti Nixton ne (saj veš, barva las, barva oči itd...) Drugače pa je zelo dobro in napreduješ. Drugega nimam za dodati, saj sem se že razpisala pri prvem delu.

Že čakam na nov del.

Lep pozdravček,
~dragon girl
1
 
Haha, sej veš da ne morem brez romance v zgodbi (le zakaj ne, trikrat ugibaj XD).
Glede opisovanja oseb je pa tako - ko sem začela z zgodbo, še nisem imela vizualne predstave kako naj bi izgledala, pa je potem še nisem vključila (na kratko, Nixon je temen (temni lasje, oči), Keena pa zelo svetla (snežno beli lasje, bleda polt)).
Hvala za kritiko ;)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ojla, No Name!

Kako je lahko ta del še boljši kot 1. del ._.
Pač tl je neverjetno, ti si neverjetna.... pač noro xD

Ful mi je všeč, da lepo opisuješ Nixona oz. vse, kako je izgledal vsak njegov premik, kaj je kdo čutil...
Ful mi je vzenimrljivo tudi to, da končaš na tistem delu kjer je najbolj napeto - tako bralec še bolj težko čaka na naslednji del :D

Tu nisem zasledila nobene slovnične napake, vse tipi topi. Prepovedujem ti da sploh še pišeš, kar potem se ostali pisatleji (najbolj jaz) želimo vgrezniti v zemljo. In to ni pravično ahhhhh :')

Ljubim tvojo zgodbo (Marry me?(za zgodbo, btw)).
--Morrigan Vran
1
 
Nekako si poskušam predstavljati dogajanje v glavi, kot bi gledala film, potem pa to napišem in roke kar same zletijo po tipkovnici XD
Cliffhangerji na koncu poglavja so pa en del zgodb ki jih hkrati obožujem in sovražim (za vse bralce, mislim da veste kaj mislim) in jih je ful fajn pisat :D (malo sem evil, don't mind me)
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Pisalnica


Objava:

Gospodar prestolov 6. del

Ogledov: 0 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Prerokba izgubljenih angelov 1. del

Ogledov: 16 Odgovorov: 7
 
3
Objava:

The secret of magic 1. del

Ogledov: 23 Odgovorov: 0
 
4
Objava:

Poučne zgodbe 1. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 2
 
3
Objava:

The Dreamer 1. del

Ogledov: 23 Odgovorov: 2
 
2
Objava:

Gospodar prestolov 5. del

Ogledov: 8 Odgovorov: 0
 
2
Objava:

Rojena v Azkabanu 4. del

Ogledov: 27 Odgovorov: 3
 
9
Objava:

DREAMS AND TEARS 7. del

Ogledov: 22 Odgovorov: 2
 
4
Dancing queen potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Špaga

Hello:wave::wave:
jaz imam eno vprašanje.
Jaz se še ful časa trudim, da bi znala špago in sem že na zelo dobri poti. Samo še ene 5cm mi manjka do tal. ampak tukaj težava: jaz delam iste vaje in isto 'količino' ampak mi ne ratuje. Niti malo ne napredujem. A kdo pozna kakšno dobro vajo, ki bi mi lahko pomagala?
Vem, da to ni ful grozen problem, ampak še zmeraj rabim kakšen dober nasvet...
Lp
Queenie
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kakšen se ti zdi Pil na TikToku?
Sploh nisem opazil/a, da je Pil na TikToku.
(65)
Sem opazil/a, ampak Pilovi videi niso zanimivi.
(14)
Sem opazil/a in so mi Pilovi TikTok videi všeč.
(14)
Želela bi si še več Pilovih TikTok videov.
(14)
Bolj so mi všeč krajši in bolj udarni videi.
(5)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Mini je odgovoril/a na
:movie_camera:
 

@mica635 je odgovoril/a na
Karolina Kraker Kanada Kruh Kitara
 

@mica635 je odgovoril/a na
5. - :pound:
 

@mica635 je odgovoril/a na
1. Padca z višine. 2. Brikete in priboljške. 3. ...
 

@mica635 je odgovoril/a na
wooooowew:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_ey
 

@mica635 je odgovoril/a na
oj, zelo mi je všeč:heart_eyes:🤩. ce zelis ...
 

@mica635 je odgovoril/a na
kok kjuttttt. ful mi je kjuttt.:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eye
 

Ashleigh Delatour je odgovoril/a na
Stoooooooooooooj teta!!! Kje zaboga ti najdeš ...
 

KatSomerhalder :) je odgovoril/a na
hej, nadaljuj. izgleda obetavno :)
 

*Galaxy Ginny* je odgovoril/a na
Waitt guspaa🤨 ti si men dala prebrat samo ...
 

Lover of books je odgovoril/a na
https://www.pinterest.com/pin/466755948893157332/ Jeej ...
 

Sončnica🌻(neprij.) je odgovoril/a na
Kaja Koprivec Kočevje Kanada Kruh Kitara
 

Lover of books je odgovoril/a na
H2O čeprav je že malo starejša. PS: Na YouTobu ...
 

Hermiona 2 je odgovoril/a na
Naslov zveni dobro....Bom prebrala
 

Hermiona 2 je odgovoril/a na
Zgodba je ODLIČNA!! Imaš ogromen talent ...