snofi
Naslednji Pil izide 1. oktobra

Nova številka
September 2021

Revija
Izid: 1. 9. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - Potomka krvi / Izguba #3

Potomka krvi / Izguba #3

11
Nemilostni veter me premetava gor in dol. Kot bi prav hotel, da moj konec napoči zdaj. Ampak ne bo. Ne še. Ne bom se mu pustila. Ko si to ponavljam v glavi, veter nenadoma preneha. Kot da bi obupal nad mano in začel iskati novo žrtev, ki ji lahko naredi konec.

Od smrti staršev je minilo 5 dni in še vedno hodim na goro. V teh dneh se nisem ustavila. Niti za počitek. Le pri kakšnem izviru da se odžejam. Od lakote mi v želodcu kruli že par dni, ampak v teh gorovjih težko najdeš kaj obilnega za pod zob. Kakšen zajec se prikrade, a kmalu spet odkrade. Moja edina hrana je bil deževnik, pa še tega sem izpljunila.

Gore sploh ni konec. Iz doline izgleda veliko manjša. Kot bi bila to le iluzija in jaz hodim na mestu. Žal ni iluzija. Moji starši so mrtvi in to ni iluzija.

Zgrudim se na tla, vsa premražena in utrujena. Solze mi kot potočki privrejo izza vek. Nikoli še nisem jokala. Niti ko sem bila dojenček. Nikoli. Tokrat je prvič. Izgleda sem potrebovala nekaj časa da čustva res privrejo na plano. Solze se niso nehale. Niso mi pustile da vstanem in nadaljujem pot za preživetje. Niti vrniti v dolino se nisem morala. Oziroma, se nisem hotela.

*DVA DNI KASNEJE*
Včeraj sem se po 24urnem jokanju pobrala na noge in nadaljevala pot. Nikoli si nisem mislila, da v sebi skrivam toliko žalosti in vseh čustev. Šele zdaj sem jih odkrila ko sem izvedela kaj pomeni prava izguba. Ne izguba plišastega medvedka, ali telefona. Izguba ljubljenega.

Čeprav poskušam misli čimbolj odvrniti od staršev in smrti, ne gre. Kar naprej mi uhajajo nazaj. Nazaj v tisti skoraj neskončno dolg trenutek, ko sem ju zagledala mrtva ležati na tleh. Se bom kdaj pobrala? Nihče ne ve. Edino kar zdaj vem je, da moram tako ali drugače sama preživeti na tej gori. Kot otrok sem hodila k tabornikom. To pomeni, da znam preživeti v divjini. A ta gora ni divjina, to je gotova smrt.

Pod nogami mi začnejo pokati veje. Prišla sem v predel gozda. Najboljši predel za preživetje. Čeprav se bom morala seliti iz kamnitega, do gozdnega in tako dalje, bom preživela. Moram! Če me starša gledata iz zgoraj, jima moram dokazati, da sem samostojna. Da me njuna izguba ni tako zelo potrla kot izgleda. Po dobrem premisleku pa ugotovim da hočem z begom le zakriti rano, ki mi jo je zadal On.

Močna, a na trenutke krhka. Tako kot orehova lupina. Močna in nepremagljiva, a če se je lotiš s pravim orodjem, se kaj hitro zlomi. Vse življenje sem kazala svojo moč, ampak nisem vedela, kaj se skriva v moji notranjosti. Tako nežna dušica. Taka, ki se hitro zlomi.

Nebo se je osvetlilo in napočil je osmi dan mojega bega. Svojega dejanja nisem niti najmanj obžalovala, sem se pa že cel teden kesala, ker nisem s sabo vzela kaj hrane. Preutrujena sem bila, da bi utrujenost sploh čutila. Pametno bi si bilo najti prenočišče. Vsaj za eno noč. V gozdu je veliko jam, najboljše za spanje. Ampak se včasih notri zavlečejo medvedi, kar ni najbolj priročno. To ni tako pomembno, jih bom že nekako pregnala.

Prvič sem tako dolgo zunaj. Ja, raje bi bila v ogrevani hiši pred televizijo. Med mojim iskanjem dovolj velike jame opazim prestrašenega zajca. Moja priložnost! Čim bolj tiho vzamem bližnjo vejo in jo pretipam če je dovolj ostra- pogleda namreč ne mislim spustiti iz zajca. Konica veje se mi zareže v prst. »Dovolj ostra bo« si rečem po tiho in s stisnjenimi zobmi. Mislim da je zdajle prvič odkar sem izpustila besedo. Vse od pobega.

Previdno jo namerim v zajca … In … Vržem! Veja hitro leti do zajčjega zdaj že bodočega trupla. Nima več možnosti da pobegne, pomislim. Že si predstavljam sočen okus pečenega zajca, čeprav ga še nikoli nisem jedla. Stotinko kasneje ugotovim da moje sposobnosti metanja niso ravno izvrstne. Veja je zajca zgrešila za približno 2 metra, to pa ga je prestrašilo. Odskače nazaj v gozd. V želodcu mi začne še močneje kruliti, kot da bi nekdo povzročil plaz. Ne preostane mi drugega kot da spet jem deževnike. Na srečo jih je na vlažnih tleh ogromno.

Sedaj se že prav močno kesam, da nisem vzela hrane. Res močno. Najraje bi se vrnila nazaj v dolino, ukradla nekaj hrane in prišla nazaj sem. Ampak to ni mogoče. Ne, če nočem v najboljšem primeru na poti dol umreti od lakote. Ali pa me v dolini dobijo in dajo v dom za posvojene.

Kmalu bom dopolnila 18 let, kar pomeni da nisem več odvisna od staršev in me v dom ne morejo več dati. Lahko bi me posvojila teta, ampak jo sovražim. Babica je prestara … Že načrtujem svojo prihodnost, ki je morda sploh ne bo. Morda se nikoli ne bom vrnila iz te gore. Morda sem tu obtičala zavedno.

:point_right:Res upam, da vam je bil ta delček všeč! Neskončno bom hvaležna komentarjev (tudi lajkov), ki me ženejo naprej. Res hvala vsem mojim bralcem! Čeprav se mi zdi da se mi je ta del malo ponesrečil:neutral_face::flushed:
HVALA DA STE PREBRALI!:point_left:
Vaša dg
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
KJE TI JE PRIŠLO NA PAMET DA SE JE TA DEL PONESREČIL?!?!?! js tvoje dele zgodb goltam kot borovnice ki sem jih prej pojedla :joy: res je ful dobro in napeto! komaj čakam da vidim če preživi? pa tisto tvojo misel da se je del ponesrecil bom ubila kot je ona poskusila tistega zajca pa ceprav ga je zgresila :relieved::smirk:
lysm :two_hearts::sparkling_heart:
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Wow WoW WOW!!!
Super je. Ravnokar sem prebrala vse tri dele zgodbe in so neverjetni, boljši kot kakšna knjiga:heart_eyes::heart_eyes:.
:sparkling_heart::revolving_hearts::purple_heart::sparkling_heart::revolving_hearts::purple_heart::sparkling_heart::revolving_hearts::purple_heart::sparkling_heart::revolving_hearts::purple_heart:
0
 
Power Girl
Omb hvala. To je tok lepo slišat
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Samo povej mi kje dobiš ti tolko domišljije za take zgodbe?!?! KJE ZA BOGA MILEGA?!?! IN tudi iz kje se ti privleče trditev da se ti je del ponesrečil?! IZ KJE?! Najbrž iz tiste jame te je prestrašil kakšen medved pa se ti je sfuzlal.... Mah ne...... DG TO JE ODLIČNO TIPICA!!!!!!!!! Pa bogi zajček :( Pa boga Maya :( Js še vedno razmišljam o unemu fatnu tho:smirk: a jo bo prissu resit?! To bi blo sanjsko:heart_eyes: Ok GG nehi fantazirat! Aja še to: ŠE VEDNO ČAKAM KNJIGO!! KDAJ PRIDE V KNJIŽNICO?!?!?:innocent:
Lp, tvoja GG
0
 
Hahaha hvalaaaaaa😘😘😘
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
1. Kdo je rekel da se ti je ponesrečil?
2. Zakaj si napisala da se ti je ponesrečil, čeprav se ti ni?
3. Kdaj prid enaslednji del?
Zahtevam ga Pica moja! Si razumela!!??? LYSM Pica:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::joy::joy::joy:
Pozdravi pandota v mojem imenu, pa hop hop čop čop pisti mojega PMP- jčka!
0
 
1. JAZ
2. Ker se mi je😇
3. Verjetno danes.
4. Pandota bo pa trea čakat.
 
Okej😂😂😂
1. NAPAČEN ODGOVOR
2.NAPAČEN ODGOVOR
3.PRAVILEN ODGOVOR
4.ODGOVOR BREZ PRAVILNEGA ODGOVORA
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
O joj! Deževniki? Fuuuj!:joy::joy::joy: Maya, saj zmoreš! Jaz verjamem vate!:heart_eyes:
Zgodba pa je svetovna, mimogrede. Zelo, zelo mi je všeč kako opisuješ Mayin notranji svet! Prava profesionalka!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:Prosim, prosim napiši nov del, ker me res zanima kaj si bo tvoja čudovita glava še namislila!:wink::grimacing::kissing_heart::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
RTM,
JustLilly
0
 
Hvalaaaa
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
NOROOOOOO!
#komajčakamnovdel
Lp,
Super sister :sparkling_heart:
0
 
Hvalaaa.
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Wooooow :sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart:
Komaj čakam nov del :two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts:
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Pisalnica

ManonWhitethorn

Točka preloma 1. del

Ogledov: 12 Odgovorov: 0
 
2
dragon girl

Legenda o zmaju 9. del

Ogledov: 9 Odgovorov: 0
 
1
Šolsko dekle

Čarobni dnevnik Klare Čarovnik

Ogledov: 31 Odgovorov: 2
 
2
Marc Marqez fan

ZA VOGALOM 3. del

Ogledov: 25 Odgovorov: 2
 
4
Super sister
 
3
Ginny fan

Pogum 4. del

Ogledov: 52 Odgovorov: 6
 
5
Help Girl

HipHoparka 3. del

Ogledov: 27 Odgovorov: 2
 
3
CLUELESS potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Ljubezen in zmedenost

Hejjj!
Meni je že 2 leti všeč en fant, ki je eno leto starejši od mene. Poznava se že 7 let in sva kar dobra prijatelja. Imava tudi nekaj skupnih aktivnosti. Letos poleti sva bila 14 dni skupaj na taboru in sva se dosti pogovarjala. Ko smo kurili ogenj, se mi je zdelo, da me je gledal, ampak nisem bila prepričana. Potem me je enkrat tudi lovil in me polil z vodo. Potem sem se še jaz zapodila za njim in ga polila.
Potem sem prosila svojo prijiateljico, da ga vpraša v koga je. Rekel ji je, da je v eno starejšo, ampak ni hotel povedati imena. Kar naprej jo je tudi spraševal za koga to sprašuje. Prijateljica me na srečo ni izdala. Sicer ne vem, če lahko verjamem temu, kar je povedal, saj je moji prijateljici enkrat že povedal, da je v eno drugo kot je bil v resnici.

Prosim, pomogajte, ker nimam pojma!!!
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Katera naslovnica Pila vam je bolj všeč?
Takšne, kot so bile prejšnje šolsko leto.
(32)
Letošnja!
(29)
Ne opazim razlike.
(20)

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori

Pilovka 1 je odgovoril/a na
UUuuu super! Resss sm navdušena :relieved: ...
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
vprašanje za registrirane!!!Ali vam na vaš ...
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
ali kdo ve kdo je moj Čarobni dnevnik Klare ...
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
vsi držite pesti da bo jutri računalništvo ...
 

Sleepy girl je odgovoril/a na
Ful lepo in zanimivo:grinning:
 

Sleepy girl je odgovoril/a na
Odlično si narisala! Jaz ti svetujem, da ...
 

Ginny fan je odgovoril/a na
Zelo lepo! :kissing_heart:
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
si še budna?
 

Nnnnnnnnnn je odgovoril/a na
lej js vem pac js mam oboje od epla in oboje ...
 

dragon girl je odgovoril/a na
Hej! Svetujem, da to objaviš v pisalnico, ...
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
sem jaz edina ki gledam odbojko???
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
Zahvaljujem se za lajk ki ga je nekdo tu ...
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
Živa Nastja Jerca Frančiška Sara Lina Saša ...
 

Ivana2906 je odgovoril/a na
:joy::joy::joy:
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
kak srčkano