snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: V dvoje 2. del

V dvoje 2. del

7
*b* *i* Jasna *i* *b*
Takoj ob prihodu v razred sem stekla proti Zali in Emi. Stali sta ob oknu in buljili v nekaj ali nekoga. Zala je bila v zelo srčkanem puloverju in črnih pajkicah, Ema pa v kavbojkah in jopici. Ne bom rekla, da nista privlačni, a najlepši punci v razredu pač nista. Sta pa popularni in v središču pozornosti. Tudi sama želim postati bolj priljubljena, zato se družim z njima. Sicer pa je videti, da si je Tereza že poiskala novo prijateljico. Pogovarjala oziroma stala je ob neki novi sošolki z zelo lepimi očmi.
»Hej, punci, kaj počn…« sem začela, pa me je Ema odrinila. »Tiho! Poglej!« je siknila in pokazala skozi okno.
Zdaj sem videla, koga sta tako napeto opazovali. Pred vhodom v šolo je stal visok fant s svetlimi kodri. Na rami mu je visel nahrbtnik, v roki pa je držal telefon. Videti je bil novejše znamke. Morala sem priznati, da je privlačen, a ob pogledu na Emo in Zalo sem vzkliknila: »Nisem še videla koga tako finega!«
»Fino« je zelo priljubljena beseda med zadnjo triado, zato jo uporabljam zelo pogosto.
»Ane, da je,« je zavzdihnila Zala. Z Emo sva prikimavali.
V razred so vstopili še ostali. Fantje in dekleta. V oči mi je padla Tereza, ki je z iskricami v očeh pogledala Bora, ko je stopil v razred. Zapeklo me je v srcu. Tudi mene daje ljubezen.

*b* *i* Vita *i* *b*
Tako blazno na živce mi gre, kako Tereza zardeva. Vem, da nihče sploh ne ve, da obstajam, a vseeno se počutim osramočeno, ko najin obraz prebarva rdečica. Včasih si prav želim, da bi bili vsaka v svojem telesu.
Popraviva si pramen las za uho. To sva naredili iz Terezine želje, mislim, če bi imela jaz v lasti to telo, tega ne bi storila. Joj, mislim, da je čas, da vam še nekaj razložim.
Čeprav si s Terezo deliva to telo, ga ima v večini v lasti ona. Saj ste videli, kako je Tereza zardela, čeprav jaz nisem imela nič pri tem. Ne morem zaustaviti telesa, da bi nekaj naredilo. No… Tereza tudi ne, ampak če bi jaz zardela, se to ne bi videlo navzven. Hm, lahko razjasnim na enem primeru: Prejšnji teden sva odšli v trgovino, da sva si pomerili obleko, ki sva jo hoteli imeti za stričevo poroko. Takrat sem zagledala lepo modro oprijeto obleko, ki mi je bila všeč in Tereza je to čutila, čeprav ni gledala v tisto smer. Njene oči so bile usmerjene drugam, jaz pa sem brez premikanja oči videla modro obleko. Hotela sem jo pomeriti, a Tereza ima večjo moč nad najinim telesom in se zame ni zmenila, brezsrčnica. Saj ne mislim resno, v redu sestra je, to je bil samo primer.
Zdaj najbrž razumete, zakaj je moje življenje zelo naporno. Nekdo bi lahko rekel, da je brez vrednosti. Včasih sem tudi sama pomislila na to. Še ena od groznih stvari je, da imam na svetu samo Terezo. Nimam prijateljev, ki bi me dejansko poznali, ne poznajo me niti lastni starši. A imam Terezo. To je najbrž dovolj.

*b* *i* Tereza *i* *b*
Punca za mano me ni več zanimala. Vita še ni čisto obupala, a tudi, če bi poskušali se spoprijateljiti z njo, nama najverjetneje ne bi uspelo. Če ne želi prijateljev, jih pač ne bo dobila. Niti imena nama ni zaupala.
Iz šolske torbe sva vzeli zvezek. Ni le navaden zvezek, dnevnik je. Vanj piševa, ko se nama ljubi, kar ni tako pogosto. No, Vita se velikokrat spomni, a jaz nerada izgubljam čas s takšnimi stvarmi. Vendar se mi zdaj, v razredu na prvi šolski dan, zdi, da je čas za kakšen zapis. *i* Kdo bo prvi? *i* pomislim in Vita mi odgovori, da bi ona. Zanimivo, kajne? Včasih, če se le zberem, lahko svoje telo prepustim Viti. Tako se najini vlogi zamenjata.

*b* *i* Vita *i* *b*
»Prvi september osmega razreda« napišem naslov na vrhu strani. No, hja, ne vem, če naj rečem »zapiševa,« ker sva obe v telesu, a zdaj po nekaj časa končno čutim, da lahko sama obvladujem telo. Res sem hvaležna sestri, da mi je vsaj zdaj dovolila.
»Vsi so se spremenili. Drugače se oblačijo, zrasli so, se postrigli, dobili očala, tudi njihov značaj se je spremenil. Jasna, najina najboljša prijateljica,« tukaj vendar ne morem napisati, da je moja, saj je pravzaprav Terezina, »se zdaj druži bolj z drugimi, a to me ne moti. Morda Terezo, mene ne. Lahko si poiščeva druge prijatelje. Do zdaj je vse minilo kar v redu, le malo mi je razpoloženje uničila nova sošolka, ki se zdi zelo nesramna. Vljudno sva jo vprašali za ime, ona pa kar…«
Prekinil naju je prihod razrednika. Takoj sem začutila, da je Tereza telo spet prevzela v svoje roke. Škoda. Dober občutek je bil.
Dnevnik sva dali na polico pod mizo in vstali. Tudi ostali so hitro pospravili telefone, si poravnali šolske torbe, se hitro posedli na mesta, če se še niso. Nekaj jih je bilo nejevoljnih. Najbrž si niso priborili dobrih mest. Zagledala sem se v Jasno, ki je stala poleg mize pri oknu v tretji vrsti. Bila je zraven Zale, Eme in Maruše. Tudi v redu. S pogledom sem prestrelila sošolko za mano, ki je telefon še vedno držala v rokah in buljila. Tereza je začutila moj pogled in tako tudi sama uprla oči vanjo.
»Hej!« sva šepnili in punca je rahlo trznila. Telefon je pritisnila k prsim in se jezno zazrla v naju. »Kaj bi radi?«
Nato se je njen pogled spremenil v presenečenega in telefon je hitro spustila v odprt predal svoje črne šolske torbe. Bila je porisana z belim flomastrom, kar je bilo kar lepo. Punca je sunkovito vstala. Takoj sva se obrnili naprej.
Razrednik je stopil pred tablo in nas radovedno opazoval. Vsakega je pogledal in ga nekaj trenutkov premleval v mislih. Ko je prišel do naju, se je komaj opazno namrščil. Ali pa se je tako le meni zdelo. Na koncu je le prišel do nove sošolke.
»No, dragi osmi a, preden začnem s predavanjem, vam predstavljam novo sošolko,« je povedal z navdušenim glasom. S kretnjo ji je nakazal, naj se mu pridruži pred tablo.
Sošolka je hrupno porinila stol k mizi in lenobno oddrsala proti razredniku. Komaj zdaj sem opazila čudovit širok turkizen pulover in komaj opazne oprijete črne kratke hlače, ki jih je pulover skoraj povsem prekrival. Oblačila, ki jih je nosila, so ji noro pristajala. Prišla je do table in opazila sem, da si belih tenisk še ni preobula. Nato se je postavila ob razrednika.
Takrat sem opazila veliko podobnost med njima.
»Naj vam predstavim Vito, vašo novo sošolko,« je ponosno rekel in ji roko položil na ramo. Zazijala sem in s Terezo sva bili takoj enakih misli.
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
superrr zgodbaaa:sparkling_heart::heart_eyes_cat:!!!

mee lahkoo obveščaš v kotiček za nov del???


ly,
panda:panda_face:
0
 
Seveda. ;)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Pozdravljena,
prvo hvala ker si me obvestila v kotiček.
Zgodba je super,komaj sem čakal na nov del in vesel sem daje ven prišel kar hitro.
In še vedno ne morej vrjet kako je ta zgodba dobro napisana in domiselna.Komaj že čakam nov del,ker sem neodčakan kaj se bo naprej zgodilo.
In glede obveščanje če boš tako kot si zdaj napisala v svoj kotiček mi ne rabiš pisati v moj kotiček,ker samo izgubljaš čas.;)
Čestitam!
Uživaj in nikoli ne obupaj :))
0
 
Hvala :) me veseli, da ti je zgodba všeč. Glede obveščanja pa zelo pozorno od tebe.
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej, super zgoba! Komaj cakam nadaljevanje!Mimorede, hvala da me obvescas v koticek.
0
 
Hvala in ni ptoblema. ;)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hojla!
Najprej velika pohvala za izvirno idejo, postopno rakrivanje podatkov in čudovito opisovanje. Všeč mi je, da se zgodba ravno prav počasi razkriva ter da nas ne zasuješ s podatki, ampak na vsake toliko poudariš neko lastnost ali rakriješ mnenje določenega literarnega lika. Konec me je zelo presenetil! Moja teorija med branjem je bila amatersko preprosta: Vita bo prepričala Terezo v pogovor z novo sošolko, le-ta se bo počasi odprla in razkrila neko neobičajno lastnost. Nekaj takega ... Sploh nisem pomislala na drugačen razplet, zato me so me zadnje tri povedi pustile odprtih ust. Mislim, da je iskreno presenečenje ena najboljših stvari, ki se lahko zgodijo bralcu.
Niti ne dvomim, da me bo tudi v naslednjem delu pritegnila skrivnost nove sošolke Vite. Zanima me, kako se bo Vita v Terezi odzvala v nadaljevanju. Tega se še najbolj veselim :-)
Upam, da uživaš v poletju in imaš pri roki dobro knjigo. Sama sem zatopljena v Dedinjo ognja (tretja knjiga Steklenega prestola) in komaj uspem početi kaj drugega kot branje xD
Clara:spider:
0
 
Hvala za čudovit komentar in tudi tebi želim prijetne počitnice. :)
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Pisalnica


Objava:

Ledeno srce 2. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Odvzem morja, 4. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 44. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 22. del

Ogledov: 3 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Življenje Emilly Anderson 3. del

Ogledov: 1 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Odvzem morja, 3. del

Ogledov: 12 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 43. del

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 21. del

Ogledov: 4 Odgovorov: 0
 
0
anonimna potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Srednja šola

Zdravo,
septembra grem v 1 letnik srednje šole in imam nekaj vprašanj.
1. Nevem če je bolje da bi za v šolo imela nahrbtnik ali večjo torbico. Odločila sem se da bom uporabljala zvezke, ne akte, saj se mi zdi da mi bo bolj odgovarjalo. In nevem če bom vse zvezke spravila v večjo torbico, ker sploh nevem koliko približno jih rabim. Delavnih zvezkov in učbenikov res ni veliko (11 učbenikov in delavnih zvezkov za 17 predmetov) in nevem kaj mi bo bolj priročno.
2. Moram kar priznati da me ni strah prvega dne saj sem že spoznala eno mojo bodočo sošolko in nimam niti straha pred spoznavanjem novih ljudi, tako da upam da se bom dobro razumela z sošolci. Ampak to je edini manjši strah na tem področju, da nebom dobila vredu sošolcev, saj sem v OŠ imela večino sošolcev samovšečnežev.
3.Zdaj pa še zadnja stvar ki me zanima. Ali potrebuješ veliko pripomočkov za pisanje, veliko barvnih kulic, markerje itd. Ali je lažje da to urejaš doma, govorim glede časovnice, saj nimam občutka kako hitro bomo obdelovali snov, in kako hitro bo treba pisati.
4.Kakšni so kaj načini ocenjevanja, predvidevam da so testi enaki ampak kaj pa ustne ocene ter projektne naloge. Kako se učiteji lotijo teh dveh področij pri ocenjevanju?

Hvala za pomoč že v naprej in vsem vam želim uspešno šolsko leto.
Lp, Anonimna
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali spremljaš Pil na Instagramu?
Ja, z veseljem!
(29)
Ne še, bom pa zdaj začel/a.
(17)
Ne, Pil na Instagramu ni zanimiv.
(35)
Ne uporabljam Instagrama.
(196)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Daenerys je odgovoril/a na
Čudovito, te barve oddajajo kar pozitivno ...
 

ems je odgovoril/a na
1. Ko je Voldemort prišel ubiti Harryja koda ...
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Koalaaaa are cutieeee
 

ems je odgovoril/a na
Me lahko obveščaš, ker he super blog.
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Bad Habits, Monster, Happier
 

I love book je odgovoril/a na
koala haha
 

Loona88 (Neprijavljena:) je odgovoril/a na
Pes!!!🥰:heart::heart:
 

A.j.d.a. je odgovoril/a na
Prosim še kakšen del!
 

LadyBugFAN je odgovoril/a na
Why'd you only call me when you're high, ...
 

warrior cats fan je odgovoril/a na
warrior cats so ful fajn knjige, sam so v ...
 

mimi3521 je odgovoril/a na
chrissy wake up... hey hello...:relieved::relieved::relieved:
 

Doggylover je odgovoril/a na
Oboje dobimo v posebnem dogodku. Torej balon ...
 

Doggylover je odgovoril/a na
vijolica lp Doggylover
 

Cool Girl je odgovoril/a na
super je izpadlo! izgleda ful živahno in ...