snofi
Naslednji Pil izide 3. junija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Zadnja nočna mora 1. del

Zadnja nočna mora 1. del

4
*b* Uvod *b*
Ozrla sem se proti vhodnim vratom belega bloka, dolgočasnega in neprivlačnega v tej zatohli ulici. Vrata prav tako niso bila nič posebnega; nezanimive rjave barve z železno kljuko. Imela so dve krili, ki sta se stikali, držala pa ju je staromodna ključavnica. Zanimivo, da v teh časih na vrata še vedno pripenjajo te ključavnice.
Saj bi pozvonila, pa tega nisem mogla. Na steni pred vrati so bili napisi stanovalcev, a priimek Retipuy ni bil dodan. Tako se piše Markus.
Poznam fanta, Markusa, ki ni običajen fant. Izumlja lastnoročne naprave in jim pravi izumi. Vsi nekako delujejo, a noben ni uporaben. Zanimivo, da sva postala prijatelja, saj sva si presneto različna. Sama ne maram znanosti, ki jo on ljubi, raje se zatečem v naravo, kar pa on ne. Sama verjamem v mitološka bitja, sem sramežljivo dekle in imam rada mirno življenje. Spomnim se njegovih velikokrat izrečenih besed: *i* Ema, brez pustolovščin ne boš prišla nikamor. *i*
Sem Ema, natančneje Emelin, a iskreno je to predolgo ime. Moralo bi biti kratko in hitro izrečeno, zato se raje okličem za Emo. O sebi bi lahko povedala še veliko, a to ni zgodba o meni, temveč o mojem prijatelju Markusu. Povem le še to, da se pišem Nutras.
Da se vrnemo k prej opisanem dogajanju. Stala sem pod obokom in razmišljala, kako bi prišla k Markusu. »Markus!« sem zaklicala, ko sem videla odprto okno, ki je njegovo. Stanuje v prvem nadstropju, zato sem si lahko zapomnila kraj njegovega okna. Brez odziva. »Markus!«
Lahko bi stopila nazaj in videla skozi okno, a je ulica preozka, da bi lahko to naredila. Namesto čakanja, da bi mi kdo odprl, sem se zabila v vrata. Presenečeno sem ugotovila, da so pravzaprav odprta. Kar me je vrglo po tleh. Na srečo je bila na tleh preproga, zato se nisem preveč udarila. Kot vedno je smrdelo po urinu, zato sem hitro vstala in stekla po stopnicah.
K Markusu sem odšla, ker sem spet imela grozne sanje. Dogajalo se mi je že tedne in vse skupaj je bilo res srhljivo. Vsako noč je bilo resničnejše in mi enostavno ni dalo miru. Nisem si želela pustolovščin, le vedela sem, da je Markusa zanimalo. In te sanje so bile nenavadne. V vsakih sva se z Markusom pojavila pred zmajevo jamo in naju je živa požrl, tokrat pa naju ni. Kot vse sanje so bile zmedene, a jasno sem videla, da je zmaj požrl le Markusa. Mene sploh ni bilo zraven.
Po marmornih stopnicah je bila položena rjava preproga. Morda je bila nekoč rdeča, a je njena barva zbledela. Ko sem pritekla v prvo nadstropje, sem morala do konca hodnika in nato levo. Na koncu so zevala vrata, prav nič drugačna od drugih. Vrata v Markusovo stanovanje. A bila so odprta.
Stekla sem do njih in sunkovito vstopila. V veži ni bilo ničesar vrednega omembe, zato sem odšla v dnevno sobo. Vse je izgledalo normalno. Spomnila sem se odprtega okna in odprtih vrat v stanovanje. *i* Da se ni Markusu kaj zgodilo… *i* sem pomislila in spet izgovorila njegovo ime, le da šepetave. Postalo me je strah.
Šla sem do njegove sobe, ki je bila le-ta zaprta. Odprla sem vrata in zagledala grozljiv prizor.
Žimnica na postelji je bila raztrgana, prav tako rjuha in polni sta bili krvavih madežev. Blazina je bila ožgana in v nos mi je prišel vonj po dimu. Zaves skoraj ni bilo, le nekaj ostankov blaga, ki je bilo na robovih črno. Na tleh je ležala knjiga. Pobrala sem jo in poskušala zadrževati krike, ki so hoteli skočiti iz mene. Knjiga je bila skoraj cela ožgana, a ostalo je nekaj strani. Prepoznala sem skice zmajev in poleg Markusovo pisavo. Bila je razmazana, zato nisem mogla prepoznati besed. Očitno je Markus popisal knjigo.
Zagledala sem se skozi okno. Kljub stavbi pred njim sem videla drevesa v parku. Osupnila sem, ko sem videla črne in ožgane krošnje, skoraj brez listja. Zažgana drevesa so se nadaljevala proti gozdu v skoraj ravni črti. *i* Kdaj se je to zgodilo? *i* sem se spraševala.
Na okenski polici je bila črna posušena snov, ki je izgledala kot kri. Zelo gosta, a definitivno ne človeška. Še enkrat sem se ozrla po sobi, nato pa mi je v glavo šinila misel. *i*Ugrabljen je. *i*
V nahrbtnik, ki sem ga imela s sabo, sem zbasala knjigo o zmajih in ožgano rjuho, nato pa skočila.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Se spomnite mojega prejšnjega profila WikiDuo? Tam sem pisala to zgodbo. A zdaj sem se odločila, da jo popravim in napišem znova. Upam, da vam je všeč. ;)
Daenerys
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hej!

Mi je zelo všeč, res imaš velik besedni zaklad. Samostalnikom daješ super pridevnike, slovničnih napak skoraj ni in nasplošno je dober kontekst zgodbe... Zdaj je še začetek in zato nimam nekih večjih pripomb, bom pa videla kako boš pisala naprej ;D Skratka, zgodba je kar v redu (vsaj uvod) in me že zanima kako boš nadaljevala.

p.s. Te ne moti, če te vprašam, če bi mogoče prebrala mojo zgodbo Sončev mrk? Vem, da zveni zelo usiljivo, a bi rada mnenje od nekoga, ki zna pisat in že dolgo piše :D

Lp,
~dragon girl
0
 
Hojla!
Hvala za lep komentar. :) Res je to komaj uvod, a lahko prebereš, kako sem pisala na prejšnjem profilu, pa boš videla napredek. ;)
Glede tvoje zgodbe pa jo bom prebrala, ko bom imela čas. Se bom potrudila, da čimprej. :)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ta mi je zelo všeč! Zmaji in mitološka bitja imam najraje! Pa ta Markus mi je takoj postal všeč!
Me lahko prosim obveščaš o novih delih?
0
 
Hvala za lep komentar. Me veseli, da imaš rada mitološka bitja. ;) Jaz enako, le da sem zadnje čase ljubiteljica manj fantazijskih knjig. A sem se potrudila za tole zgodbo.
Tudi meni je že od vse ideje Markus zelo všeč in kamlu boš ugotovila več o njem... ne smem preveč izdati. :)
Seveda te bom obveščala.
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ellloooo mahec z drevesaaaaaaaa <3
Pač khem khem:nail_care:čakam:eye:na:writing_hand:aplavz:clap:
Tvoji Pozdravateljici / Ginny / gg je uspelo neki:heart_eyes_cat:
Zaspala sm edini dan, ko je dany objavla zgodbicoooo:clap::clap: In zamudila sem prve minutee:joy::joy::joy:
Lmao, hec sej veš, da bom prebrala ane? Tui če spim, ko objaviš bom prebrala pol čez dve uri XD Pač fora je, da js nikoli ne spim popoldan... samo danes:weary::nail_care:
Oki, oki bom nehala težit:innocent::innocent: ti bom povedala mnenje o zgodbici:relieved::innocent:
1. super
2. je
3. prosm
4. nehaj
5. me
6. mučit
:D Se strinjaš, ne? Veliko napak v zgodbi... mhmmm:pensive:
Nsn tokrat sm našla samo majhno napakico ---> šepetave (sem pomislila in spet izgovorila njegovo ime, le da šepetave) Mogoče šepetaje? Nimam pojma:innocent::relieved:
Uglaunem today I woke up and chose, that I'm stoopid <3
Res sori to ful ni blo uporabno samo pač zdej nisem zmožna napisat kej več:sweat_smile:
AJA pozabla sm napisat, da je zgodbica drugače ful ful ful dobra ane:innocent: pač resno you amaze me every time:joy:
ly,
GG
0
 
Ellooo pozdravateljica moja. xD
OMG ZASPALA SI? (skoraj sem napisala zasRala xD) Ravno, ko objavim zgodbo??? Se ti hecaš? Drugače pa lepo, da jo zdaj prebereš. 😂 <3
Joj si me prestrašila s tem, da je veliko napak. :o
UJEJJJJJ šepetave. xD Od kje to meni? Najbrž sem razmisljala, če je šepetavo ali šepetave, pa se mi je oboje zdelo čudno in sem izbrala šepetave. xD Joooj, res hvala, saj tega ne bi NIKOLI sama opazila! :))
In resssss hvala za še en lepppp komentar, ker me vedno razveseliš. <3333
~Lp, tvoj mahec z drevesa? Idk xD
 
Bahahahahah ko sm dobraaaa napakice, ja 😌 😂😂
Lyy
 
😂😂😂
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Pisalnica


Objava:

Deep inside 3. del

Ogledov: 3 Odgovorov: 0
 
0
Avocado
Objava:

Moj dnevnik.

Ogledov: 18 Odgovorov: 1
 
3
Objava:

ČE BI BILA V WARRIOR CATSU.. - 3. del

Ogledov: 19 Odgovorov: 0
 
4
Objava:

Harry Potter: Zoe's story 3. del

Ogledov: 34 Odgovorov: 0
 
3
Avtistično budalo potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Problemi

Pozdravljeni.
Imam par problemov in res nujno rabim pomoč.

1. *b*Nihče me ne mara*b*
Ko ste že prebrali, me res nihče ne mara. Sploh se ne počutim ljubljeno, bolj kot da sem vsem nadležna.
Naprimer: s puncami hodimo po hodniku, in se nekaj pogovarjajo, jaz vprašam:"Kaj?" in one rečejo :"Nič" in potem se smejejo, in imajo svoje fore mene pa kar izločijo, jaz pa sem tam kot teslo.


Primer #2: jaz sem veliko časa manjkala v šoli, in nisem nečesa znala in se je učiteljica lepo zdrla name, ko sem ji pokazala izvide iz bolnice in šla proč medtem ko sem ji poskušala razložit kaj se je sploh zgodilo.

Primer #3: Enkrat sem pozabila dati staršem položnico za kosilo v šoli in je prišel opomin, in zdaj se mama zdira name in me krivi za vse kot, da bi ubila nekoga in dobila dosmrtno kazen v zaporu.

2.*b*Nisem popolna *b*
Ja, tudi jaz nisem popolna. Ne uspe mi vedno izpolniti svojih ciljev, ne morem vsega, ne uspe mi vse kar si zadam... In drugi me obsojajo kot, da sem zločinka ker nisem popolna. Kot da že ni dovolj da sem jezna sama nase, ker mi ni uspelo, še vsi drugi se zderejo name, se mi posmehujejo in konstantno ponavljajo da so razočarani nad mano.
PA SAJ NISEM ROBOT!
Ne morem vsega, utrujena sem in najraje bi v tem trenutku zaspala in se nikoli več zbudila.

3. *b* čustva*b*
Vedno se pretvarjam, da je vse okej, da sem vredu in da sem zelo vesela in ponosna nase in da mi v življenju prav nič ne manjka... Pa je to še daleč od resnice.
Želim si biti nekdo drug, nekdo ki je srečen in ga imajo ljudje radi.
In tako se vsa negativna čustva nabirajo v meni, in v sebi se lomim na zunaj se pa smejem. Ko me v šoli zafrkavajo se smejem. Vedno se samo smejem.
Dokler se nabere vsega preveč in jokam brez prestanka. In ko se to zgodi, me nihče ne posluša. Od drugih slišim samo :"Sama si si kriva" "jok ti ne bo pomagal" "Ha ha gospodična popolna, pa le ni tako popolna"
In jaz moram biti tiho in nič ne reči biti samo tiho, ker vse kar naredim je narobe. Tudi če samo diham je narobe. VEDNO JE VSE KAR NAREDIM V NJIHOVIH OČEH ENA VELIKA NAPAKA
In meni se bo zmešalo

Najraje bi pobegnila, umrla, ali pa samo izginila daleč stran kjer bi lahko bila nekdo drug, in ne jaz. Ker sovražim samo sebe, in ne prenesem več ničesar.
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj ti je na Pilovi spletni strani najbolj všeč?
Forumi.
(153)
Klepetalnica.
(86)
Svetovalnica.
(127)
Pilov hodnik in Moj kotiček.
(115)
Branje člankov.
(23)
Razvedrilo.
(48)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Stayc je odgovoril/a na
kpop gimnazija je dbest in kpop avdicija
 

No Name je odgovoril/a na
Ojla, tule mam pa kar širok spekter serij ...
 

No Name je odgovoril/a na
V naravi vse najde neko ravnotežje, tako ...
 

Amelia je odgovoril/a na
Ful zanimiv! Bila bi dobra učiteljica zgodovine. Amelia
 

HP fanica je odgovoril/a na
A so ti bolj všeč filmi al knjige???
 

Ginny Weasley 123 je odgovoril/a na
Hojla! Blog je zakon! Le dodala bi nekaj, ...
 

Ana Rao je odgovoril/a na
last christmas or all i want for christmas🥰🥰:heart_eyes::heart_eyes:
 

Oki doki poki smoki je odgovoril/a na
Cool pesem!
 

Šestošolka je odgovoril/a na
Sia, Sia in še enkrat Sia
 

Clara je odgovoril/a na
Živjo, jaz imam najraje: - Stranger Things ...
 

Wikipedija je odgovoril/a na
Nikola Tesla Iz Wikipedije, proste enciklopedije Jump ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Js jih sicer ne sovražim ampak sem že opazila ...
 

LoveGinnyPotter je odgovoril/a na
Tudi, ko ti je najbolj hudo obstaja en kanček ...
 

@mica635 je odgovoril/a na
Waaaawww. A tile so iz Amazona? Lp, mica.
 

Cool Girl je odgovoril/a na
Uuuu nice!! Upam, da ste se meli lepo ;))