snofi
Naslednji Pil izide 1. oktobra

Nova številka
September 2021

Revija
Izid: 1. 9. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - ŽIVLJENJE V DRUGIH BARVAH /novo veselje#1/

ŽIVLJENJE V DRUGIH BARVAH /novo veselje#1/

14
Heh heh heh:smirk: Tu je nov delll:heart: Končno sem dobila navdih:sweat_smile: Uživajte!<3

Avto je po dolgi vožnji končno parkiral. Po znakih, ki sem jih prebrala na poti sem ugotovila, da smo nekje v Charronu kjer se reka Sevre Niortaise izliva v morje. No, ustavili smo se v bližnjem gozdu kjer je mama očitno že leta imela skrito počitniško hiško. Tukaj je bilo vsaj lepo in tiho. Preveč tiho. Spomnila sem se na Ajo ter njen lajež in solze so me spet skoraj premagale. Spet. Malo presenečena sem bila nad sabo ker mi po navadi stvari ne pridejo tako hitro do živega. Ampak Aja- Aja je bila posebna. No dovolj razmišljanja o njej.
Mama je že trkala po oknu na vratih od avta saj sem se spet zamislila. »Ava! Smo že prišli!«. Hiša je bila prelepa. Večinoma je bila narejena iz lepega svetlega lesa in imela je velikanska okna med katerimi se je vil bršljan. Na verandi je bil gugajoč stol in na njem je spala črno bela mucka. Njena dlaka se je svetlikala v svetlobi sonca, ki je že zahajalo. Trenutek je bil prelep. Le še veter bi manjkal da bi gugal tisti stol pa bi bilo kot v pravljici.
Spet sem začela filozofirati in si zamišljati kako bi bilo če- in kakšna je ta in ta stvar- in ignorirala mamo, ki me je pri vratih klicala naj pridem. Premaknila sem se a ne proti mami ampak proti gozdu ob hiši. Rob gozda je bil prelep. Velika drevesa so se sklanjala skoraj do tal in na enemu je bila obešena celo gugalnica, v drugem pa je bila luknja, ki jo je očitno naredila žolna. Ptica, ki je nazadnje bivala tukaj je not pustila veliko vejic in- jajca! V luknji so bila ptičja jajca. Eno sem vzela. Vem, da je narobe a jih je bilo deset! Ena so bila drugačna od drugih in po tem sem sklepala, da je kakšna kukavica podtaknila svoja jajca drugi ptici da skrbi zanje. Če je mama že tako lena, da sama ne more skrbeti za jajca zakaj bi potem rabila to narediti druga ptica?
Ko smo bili v petem razredu v šoli v naravi smo opazovali ptice in se učili o njih. Ker si veliko stvari zapomnim sem se spomnila, da ima kukavica sposobnost, da lahko zakrinka jajca in jim da podobno barvo kot so druga v tujem gnezdu. Rdeče taščice naj bi imele modra (jaz jih vidim rumena) jajca, ki jih kukavice težko oponašajo zato sem vzela tistega večjega in bolj pikastega, ki se mi je zdel drugačen.
To bo moja nova prijateljica… ali prijatelj… Zato ga ali jo moram varovati in skrbeti zanj ali zanjo. Bom vsaj imela kaj za delati. Jajce sem spravila v žep v mojo jopico, ki sem jo imela okoli pasu. Zaprla sem žep, da jajce ne bi padlo in, da je bolj na toplem. Potem bom raziskala več o kukavicah. A takrat sem se spomnila na mačko na verandi. Stisnilo me je v srcu ker nisem hotela izgubiti še kakšnega ljubljenčka. Upam, da mi jo bo uspelo naučiti, da bo pustila ptico na miru. In upam, da se bo ptica sploh srečno izvalila in mi zaupala.
Še malo sem hodila ob robu gozda. Videla sem ozko potko, ki je vodila globoko v gozd. Za hišo sem videla celo vrt, na katerem se je razpasel plevel. Če bi imela kdaj dovolj časa bi mogoče lahko tudi vrt uredila.
Skratka, tukaj na sredi gozda se počutim veliko bolj sproščeno in prosto kot v mestu. Tam je bilo vse čisto in že pospravljeno vrta pa sploh nismo rabili, ker so nam vse prinesli drugi. Tukaj pa bi lahko raziskovala gozd, se kopala v morju, skrbela za ptice in mačko… In seveda šola. Ne smem pozabiti, da sem še vedno vpisana v šolo. Zdaj bom najverjetneje šla na drugo in se prepisala a me to ni motilo, saj nisem imela nekih pravih prijateljev. Še Tejo, s katero sva se razumeli v vrtcu so odpeljali v Ameriko, kjer ima zdaj čisto drugo življenje. »Aveline!« se je zaslišalo iz enega od oken. Zdaj je bila mama že pošteno jezna. »Ja no! Prihajam…« saj bo še veliko dni za raziskovati. Stekla sem nazaj k vhodnim vratom in vstopila v hišo.


--------------------------------------------
Hojlaaa:revolving_hearts:
Hvala če si prebral/a mojo zgodbico do konca!! Hvala hvala hvala!!!! Aja opravičujem se, da novega dela ni bilo veliko časa ampak nimam veliko časa čeprav so počitnice... Ja no ubistvu sem bila na hrvaškem in nisem mogla pisat a treninge mam pa... dobro ne bom vas dolgočasila:sweat_smile:
Pa sej že vsete od drugih če vam je bla zgodba všeč lajkajte pa komenirajte pa se naročite sej to nobenmu ne škodi:relieved::joy:
LYZMMMM:blowfish::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart:

Vaša, GG:two_hearts::purple_heart:
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
NAJBOLJŠAAA ZGODBAAAA EVERRRR
LOVEEEEE ITTTT
1
 
Aw hvala!!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Super zgodba!!!!!!!!!!!!!!!!!
Toooooooooooooooooooooooopppppppppp!!!!!
Nov del!
1
 
Hvalaaa! Nov del pa bo vrjetno ko se vrnem iz počitnic❤️
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
:ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand:Top of the top!
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Pisalnica

Matko

Vici part1.

Ogledov: 5 Odgovorov: 1
 
1
Ginny fan

Pogum 4. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 5
 
4
Help Girl

HipHoparka 3. del

Ogledov: 14 Odgovorov: 1
 
3
Help Girl

HipHoparka 2. del

Ogledov: 24 Odgovorov: 2
 
2
Marc Marqez fan

ZA VOGALOM 2. del

Ogledov: 30 Odgovorov: 4
 
6
Help Girl

HipHoparka 1. del

Ogledov: 41 Odgovorov: 4
 
5
Power Girl

<3

Ogledov: 52 Odgovorov: 2
 
6
coconut potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

HELP PLS

Mam težavo, med sošolci nisem zaželena ker ljudje misljijo da sem prizadeta in podobno. Hočem met frende vsaj za normalen pogovor. Če se začnem menit s kom se začnejo ljudje norčevat.. Kaj naj nardim?
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori

Ocean je odgovoril/a na
Sem rešila!
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
mi mamo od 27-1oktobra history girl uživaj
 

Horse girl je odgovoril/a na
Hej! Ali lahko narediš naslednjič blog Bodoč ...
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
???
 

Dancing queen je odgovoril/a na
oooo spet mi ni vspelo :pensive:. No moja ...
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
mogoče si prepozno odala prijavnico?
 

Horse girl je odgovoril/a na
Zdravo! Dober blog! Imam pa eno idejo: v ...
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
dobr vic
 

Doglover je odgovoril/a na
Ooo kok je cute spominja me nq mojega Blacy-ja:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_e
 

Horse girl je odgovoril/a na
Meni je 2. slika lepša (Če ne gledamo imen.).
 

Horse girl je odgovoril/a na
Toooooo!!!
 

Horse girl je odgovoril/a na
Jerca 7 Neva 6 Saša 6 Urška 6 Urša 5 Suzana ...
 

Horse girl je odgovoril/a na
1. kocka: 3 2. kocka: 3
 

Horse girl je odgovoril/a na
To je moja zajklja Luna: https://www.pil.si/forumi/hvalilnica/zajec
 

Horse girl je odgovoril/a na
Nina Pušlar.