RECEPT 1.DEL
4
Hello:blue_heart:
tukaj je že prvi recept kuharske šole.
Torej.....danes bomo spekli palačinke:custard:.
*roza* SESTAVINE: *roza*
-200 g moke (gladke ali pol gladke, pol ostre)
-2 žlički
-4 ščepce soli
-4 jajca
-600 ml mleka
-2 žlici olja
To so sestavine za 12-16 tankih palačink.
*modra* POSTOPEK: *modra*
1. V skledo stresemo moko. Dodamo soli in sladkor, dobro premešamo in na sredini naredimo jamico. V jamico ubijemo jajci ter prilijemo približno 50 ml mleka in eno žlico olja.
2. Sestavine v jamici pričnemo mešati z ročno metlico ali mešalnikom in med mešanjem postopoma zajemamo moko okoli jamice. Mešamo tako dolgo, da v zmes vmešamo vso moko (po potrebi prilijemo še malo mleka) ter dobimo gladko in gosto zmes brez grudic.
3. Nato med nenehnim mešanjem v tankem curku v skledo počasi vlivamo preostalo mleko. Ko prilijemo vse mleko in dobimo gladko in tekoče testo, prenehamo z mešanjem. Masa mora biti tekoča, vendar ne sme biti vodena. Če je vodena, dodamo še malo moke.
4. Pripravljeno maso pred peko pustimo počivati 15 do 30 minut, da lahko škrobna zrnca v tekočini nabreknejo. Pred peko jo obvezno še enkrat dobro premešamo.
5.Potem pa začnemo kar peči!
*zelena* NASVET: *zelena*
Namesto mleka lahko uporabimo tudi vodo.Lahko pa tudi pol vode pol mleka.
*roza* DODATNA DOMAČA NALOGA *roza*
Za dodatno domačo nalogo spečite palačinke.Če boste mi to sporočite v kotiček in sliko oddajte v hvalailnico.
To je bilo to za danes
Lep pozdravček,Kavica12:blue_heart:
tukaj je že prvi recept kuharske šole.
Torej.....danes bomo spekli palačinke:custard:.
*roza* SESTAVINE: *roza*
-200 g moke (gladke ali pol gladke, pol ostre)
-2 žlički
-4 ščepce soli
-4 jajca
-600 ml mleka
-2 žlici olja
To so sestavine za 12-16 tankih palačink.
*modra* POSTOPEK: *modra*
1. V skledo stresemo moko. Dodamo soli in sladkor, dobro premešamo in na sredini naredimo jamico. V jamico ubijemo jajci ter prilijemo približno 50 ml mleka in eno žlico olja.
2. Sestavine v jamici pričnemo mešati z ročno metlico ali mešalnikom in med mešanjem postopoma zajemamo moko okoli jamice. Mešamo tako dolgo, da v zmes vmešamo vso moko (po potrebi prilijemo še malo mleka) ter dobimo gladko in gosto zmes brez grudic.
3. Nato med nenehnim mešanjem v tankem curku v skledo počasi vlivamo preostalo mleko. Ko prilijemo vse mleko in dobimo gladko in tekoče testo, prenehamo z mešanjem. Masa mora biti tekoča, vendar ne sme biti vodena. Če je vodena, dodamo še malo moke.
4. Pripravljeno maso pred peko pustimo počivati 15 do 30 minut, da lahko škrobna zrnca v tekočini nabreknejo. Pred peko jo obvezno še enkrat dobro premešamo.
5.Potem pa začnemo kar peči!
*zelena* NASVET: *zelena*
Namesto mleka lahko uporabimo tudi vodo.Lahko pa tudi pol vode pol mleka.
*roza* DODATNA DOMAČA NALOGA *roza*
Za dodatno domačo nalogo spečite palačinke.Če boste mi to sporočite v kotiček in sliko oddajte v hvalailnico.
To je bilo to za danes
Lep pozdravček,Kavica12:blue_heart:
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hvala za recept, si super kuharica.
2
najkuharca
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
naredila sam sem pozabla poslikat
0
Moj odgovor:
Tinky binky
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Vprašanje
helou ej mal čudno vprašanje ampak plis odgovor, ker me skrbi pa nimam pojma. uglavnem a lahka zanosi punca ce ni mela spolnih odnosov pa je v bazenu v vodi sperma?