Hojla pišem že 2 del in danes je tema piškotki:cookie:
Torej najbrš mamo vsi radi piškote.
Poznamo čokoladne,jagodne,medene,nuteline...
Da bo Božič še bolj prazničen ga polepšajmo z najbolj različnimi piškoti ki jih poznamo.
RECEPT:
Imam tudi recept za NUTELINE PIŠKOTKE če koga zanima
SESTAVINE:
12 majhnih žlic nutelle
115 g masla
90 g sladkorja
50 g sladkorja v prahu
1 majhna žlička vaniljevega sladkorja
1 jajce
140 g navadne moke
če želiš 1/2 majhne žličke sode bikarbone
1 majhna žlička koruznega škroba
40 g kakava v prahu
1 velika žlica mleka
PRIPRAVA:
1. Pekač obložite s papirjem za peko. Nanj naložite 12 čajnih žličk nutelle, ki naj bodo med seboj oddaljene vsaj dobra dva centimetra. Vse skupaj porinite v zamrzovalnik in tam pustite vsaj 30 minut.
2. Nato s papirjem za peko obložite še dva velika pekača.
3. V posodi zmešajte sladkorja in maslo ter miksajte, dokler zmes ne postane kremasta. Dodajte vaniljo in jajce in zopet zmiksajte.
4. Dodajte moko, sodo bikarbono, koruzni škrob in kakav ter mešajte, dokler zmes ne postane enotna. Če je malce gosta, dodamo še žlico mleka.
4. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija ali 160 stopinj Celzija z ventilacijo.
5. Iz zamrzovalnika vzemite zamrznjene porcije nutelle in začnite oblikovati piškote. Z žlico zajemite maso za piškote in jo nežno sploščite na obloženem pekaču. Na vrh postavite porcijo nutelle, ki jo pokrijete z žlico mase za piškote. Vse skupaj v rokah povaljajte v kroglico. Ponavljajte postopek, dokler ne porabite vse nutelle in mase za piškote.
6. Piškote postavite v pečico za 10 minut, nato pa jih zložite na rešetko, da se malce ohladijo in postrezite.
Upam da vam je bil 2 blog všeč in da vam bo všeč tudi recept za piškote
Torej najbrš mamo vsi radi piškote.
Poznamo čokoladne,jagodne,medene,nuteline...
Da bo Božič še bolj prazničen ga polepšajmo z najbolj različnimi piškoti ki jih poznamo.
RECEPT:
Imam tudi recept za NUTELINE PIŠKOTKE če koga zanima
SESTAVINE:
12 majhnih žlic nutelle
115 g masla
90 g sladkorja
50 g sladkorja v prahu
1 majhna žlička vaniljevega sladkorja
1 jajce
140 g navadne moke
če želiš 1/2 majhne žličke sode bikarbone
1 majhna žlička koruznega škroba
40 g kakava v prahu
1 velika žlica mleka
PRIPRAVA:
1. Pekač obložite s papirjem za peko. Nanj naložite 12 čajnih žličk nutelle, ki naj bodo med seboj oddaljene vsaj dobra dva centimetra. Vse skupaj porinite v zamrzovalnik in tam pustite vsaj 30 minut.
2. Nato s papirjem za peko obložite še dva velika pekača.
3. V posodi zmešajte sladkorja in maslo ter miksajte, dokler zmes ne postane kremasta. Dodajte vaniljo in jajce in zopet zmiksajte.
4. Dodajte moko, sodo bikarbono, koruzni škrob in kakav ter mešajte, dokler zmes ne postane enotna. Če je malce gosta, dodamo še žlico mleka.
4. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija ali 160 stopinj Celzija z ventilacijo.
5. Iz zamrzovalnika vzemite zamrznjene porcije nutelle in začnite oblikovati piškote. Z žlico zajemite maso za piškote in jo nežno sploščite na obloženem pekaču. Na vrh postavite porcijo nutelle, ki jo pokrijete z žlico mase za piškote. Vse skupaj v rokah povaljajte v kroglico. Ponavljajte postopek, dokler ne porabite vse nutelle in mase za piškote.
6. Piškote postavite v pečico za 10 minut, nato pa jih zložite na rešetko, da se malce ohladijo in postrezite.
Upam da vam je bil 2 blog všeč in da vam bo všeč tudi recept za piškote
Moj odgovor:
Vlozeki?
potrebuje pomoč ali nasvet v
![](/datoteke/2020-09/1f46d.png)
Svetovalnica
Vlozki??
mene zanima ce se te navadne vlozke vidi cez pajkice... pac a se vidi da bi bilo kej "drugacne oblike" (da malo ven strli?). Ker pol pri sportni nevem ce nosit pajkice al trenirko. Kaj pa pri nocnih vlozkih? A se to vidi?
Vprašanje
Ali bi te motilo, če veselošolske priloge ne bilo več v tiskani izdaji, ampak samo na spletu?
Da, zelo bi me motilo.
(209)
Ne bi me motilo.
(171)
Ne vem. / Nimam mnenja.
(78)
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Priljubljene objave
Oglas
Zadnji odgovori
Kul vedno sem hotela znati norvesko tudi ...