haii<3
koko stee? pozabla sm vam rečt če mate kšne predloge kaj naj nardim pište<3
ugl dans delamo grisinee<3
---------------------------------------------------------------
*i* *b*TEŽAVNOST: *i* *b*
☆☆
*i* *b*ČAS PRIPRAVE:*i* *b*
• Priprava: 10 min
• Peka: 15–20 min
*i* *b*SESTAVINE:*i* *b*
• 250 g moke
• 150 ml vode
• 3 žlice olivnega olja
• 1 žlička soli
• 1 žlička sladkorja
• 1/2 pakiranja suhega kvasa (približno 7 g)
• 1 žlička suhe rožmarinovega lista (neobvezno)
• 1 žlička soli za posipanje
*i* *b*POSTOPEK:*i* *b*
• Priprava kvasa: V skledi zmešaj toplo vodo, sladkor in kvas. Pusti stati 5 minut, da se kvas aktivira in začne peniti.
• Testo: V drugo skledo presej moko in sol. Dodaj olivno olje in mešanico kvasa ter premešaj, da nastane testo. Po potrebi dodaj še malo moke ali vode, da dobiš mehko, a rahlo lepljivo testo.
• Gnetenje: Testo gneti na pomokani površini približno 5 minut, da postane gladko. Pokrij in pusti vzhajati 30 minut.
• Oblikovanje grisinov: Ko je testo naraslo, ga na pomokani površini razvaljaj v pravokotnik, debeline približno 1 cm. Nato testo nareži na tanke trakove (približno 1 cm široke).
• Peka: Grisine položi na pekač, obložen s papirjem za peko. Posipaj jih z malo soli in po želji z rožmarinom. Pecite v predhodno segreti pečici na 200°C približno 15–20 minut, dokler niso zlato rjavi in hrustljavi.
• Ohlajanje: Po peki jih pusti, da se ohladijo, preden jih postrežeš.
*i* *b*NASVETI:*i* *b*
• Grisine lahko po želji posipaš tudi s sezamom, makom ali parmezanom.
• Če želiš bolj aromatične, v testo dodaj malo česna v prahu ali papriko.
*i* *b*SLIKA:*i* *b*
hmm, kako vam zgleda a a, dobr aa hahaha
ni moje drgč
----------------------------------------------------------
uzivitee<3
koko stee? pozabla sm vam rečt če mate kšne predloge kaj naj nardim pište<3
ugl dans delamo grisinee<3
---------------------------------------------------------------
*i* *b*TEŽAVNOST: *i* *b*
☆☆
*i* *b*ČAS PRIPRAVE:*i* *b*
• Priprava: 10 min
• Peka: 15–20 min
*i* *b*SESTAVINE:*i* *b*
• 250 g moke
• 150 ml vode
• 3 žlice olivnega olja
• 1 žlička soli
• 1 žlička sladkorja
• 1/2 pakiranja suhega kvasa (približno 7 g)
• 1 žlička suhe rožmarinovega lista (neobvezno)
• 1 žlička soli za posipanje
*i* *b*POSTOPEK:*i* *b*
• Priprava kvasa: V skledi zmešaj toplo vodo, sladkor in kvas. Pusti stati 5 minut, da se kvas aktivira in začne peniti.
• Testo: V drugo skledo presej moko in sol. Dodaj olivno olje in mešanico kvasa ter premešaj, da nastane testo. Po potrebi dodaj še malo moke ali vode, da dobiš mehko, a rahlo lepljivo testo.
• Gnetenje: Testo gneti na pomokani površini približno 5 minut, da postane gladko. Pokrij in pusti vzhajati 30 minut.
• Oblikovanje grisinov: Ko je testo naraslo, ga na pomokani površini razvaljaj v pravokotnik, debeline približno 1 cm. Nato testo nareži na tanke trakove (približno 1 cm široke).
• Peka: Grisine položi na pekač, obložen s papirjem za peko. Posipaj jih z malo soli in po želji z rožmarinom. Pecite v predhodno segreti pečici na 200°C približno 15–20 minut, dokler niso zlato rjavi in hrustljavi.
• Ohlajanje: Po peki jih pusti, da se ohladijo, preden jih postrežeš.
*i* *b*NASVETI:*i* *b*
• Grisine lahko po želji posipaš tudi s sezamom, makom ali parmezanom.
• Če želiš bolj aromatične, v testo dodaj malo česna v prahu ali papriko.
*i* *b*SLIKA:*i* *b*
hmm, kako vam zgleda a a, dobr aa hahaha
ni moje drgč
----------------------------------------------------------
uzivitee<3
Moj odgovor:
Svetovalnica
Selitev
Hej!
Pač moja babi in dedi sta se pred dobrim mescom preselila z vasi v mesto (isto mesto k jaz žvim).
In ja zdj se jaz vsak dan jočem, ker tak pogrešam tam ko sta prej žvela, pač tm se je zgodlo tok lepih spominov, tam so bili ujeti vsi najlepši trenutki. Tm sm praznovala tud RD in je moja simpatija pršla in sva se po goši skrivala, ker so se ustali z naju norčevali da sma par.
Tm sva z dedije posadila tudi drevo katerega tako pogrešam...
In pač ja ... jaz ne morm več tko. Preveč pigrešam vas, njive, vrt, gozdove, hišo...
Tm sm se še esino nekako spriatila in pozabila na vse.
Kak naj vsaj malo pozabim?
Hvala, ker si prebral/a.♡♡
♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
Pač moja babi in dedi sta se pred dobrim mescom preselila z vasi v mesto (isto mesto k jaz žvim).
In ja zdj se jaz vsak dan jočem, ker tak pogrešam tam ko sta prej žvela, pač tm se je zgodlo tok lepih spominov, tam so bili ujeti vsi najlepši trenutki. Tm sm praznovala tud RD in je moja simpatija pršla in sva se po goši skrivala, ker so se ustali z naju norčevali da sma par.
Tm sva z dedije posadila tudi drevo katerega tako pogrešam...
In pač ja ... jaz ne morm več tko. Preveč pigrešam vas, njive, vrt, gozdove, hišo...
Tm sm se še esino nekako spriatila in pozabila na vse.
Kak naj vsaj malo pozabim?
Hvala, ker si prebral/a.♡♡
♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
Vprašanje
Kako ocenjuješ rubriko Šport?
Všeč mi je takšna, kot je.
(14)
Raje kot novičke bi imel/a članek, ki se posveti enemu športu posebej.
(7)
Šport me na sploh ne zanima.
(9)






Pilov blog