hejj,
dans mamo na vrst picoo<3
-------------------------------------------------------------------
*i* *b*TEŽAVNOST:*i* *b*
☆☆☆
*i* *b*ČAS PRIPRAVE:*i* *b*
PRIPRAVA: 10 min
VHAJANJE TESTA: 1 ura
PEČENJE: 10-12 min
*i* *b*SESTAVINE (za 1 pizzo):*i* *b*
Za testo:
• 250 g moke
• 5 g soli
• 10 g sladkorja
• 7 g suhega kvasa
• 160 ml tople vode
• 30 ml olivnega olja
Za nadev:
•Paradižnikova mezga
• 100 g parmezana
• 100 g šunke ali salame
• Oljčno olje (za premazanje)
*i* *b*POSTOPEK:*i* *b*
•Priprava testa:
V manjši skledi zmešajte toplo vodo, kvas in sladkor. Počakajte 5 minut, da se aktivira (peni).
V večji skledi zmešajte moko in sol. Dodajte mešanico z vodo ter olivno olje. Zamesite testo.
Pregnetite ga 5 minut, da postane gladko. Pokrijte in pustite vzhajati 1 uro.
•Priprava pice:
Ko testo vzhaja, ga razvaljajte na pomokani površini na željeno debelino.
Položite ga na pekač, obložen s papirjem za peko. Rahlo premažite z olivnim oljem.
•Nadev:
Na testo razporedite mezgo,slamo in sir
•Pečenje:
Pečico segrejte na 220°C. Pizzo pecite 10-12 minut, dokler robovi ne postanejo zlati in hrustljavi.
*i* *b*NASVETI:*i* *b*
• Za hitrejšo omako uporabite že kupljeno paradižnikovo mezgo.
• Lahko dodate tudi druge sestavine po želji (gobe, paprika, olive, itd.).
*i* *b*SLIKA:*i* *b*
Ta slika je moja,prosm ne glejte telefone sudokuja pa strganga papirja v ozadju kr nism mela časa obrezvat slike hahah ampk mislm da vam nebo ratal tok dobr kr je na tej pici domača mezga in domače meso od MOJE BABI <3 bahah ne sej verjamem u vas<3
--------------------------------------------------------
cauuu
dans mamo na vrst picoo<3
-------------------------------------------------------------------
*i* *b*TEŽAVNOST:*i* *b*
☆☆☆
*i* *b*ČAS PRIPRAVE:*i* *b*
PRIPRAVA: 10 min
VHAJANJE TESTA: 1 ura
PEČENJE: 10-12 min
*i* *b*SESTAVINE (za 1 pizzo):*i* *b*
Za testo:
• 250 g moke
• 5 g soli
• 10 g sladkorja
• 7 g suhega kvasa
• 160 ml tople vode
• 30 ml olivnega olja
Za nadev:
•Paradižnikova mezga
• 100 g parmezana
• 100 g šunke ali salame
• Oljčno olje (za premazanje)
*i* *b*POSTOPEK:*i* *b*
•Priprava testa:
V manjši skledi zmešajte toplo vodo, kvas in sladkor. Počakajte 5 minut, da se aktivira (peni).
V večji skledi zmešajte moko in sol. Dodajte mešanico z vodo ter olivno olje. Zamesite testo.
Pregnetite ga 5 minut, da postane gladko. Pokrijte in pustite vzhajati 1 uro.
•Priprava pice:
Ko testo vzhaja, ga razvaljajte na pomokani površini na željeno debelino.
Položite ga na pekač, obložen s papirjem za peko. Rahlo premažite z olivnim oljem.
•Nadev:
Na testo razporedite mezgo,slamo in sir
•Pečenje:
Pečico segrejte na 220°C. Pizzo pecite 10-12 minut, dokler robovi ne postanejo zlati in hrustljavi.
*i* *b*NASVETI:*i* *b*
• Za hitrejšo omako uporabite že kupljeno paradižnikovo mezgo.
• Lahko dodate tudi druge sestavine po želji (gobe, paprika, olive, itd.).
*i* *b*SLIKA:*i* *b*
Ta slika je moja,prosm ne glejte telefone sudokuja pa strganga papirja v ozadju kr nism mela časa obrezvat slike hahah ampk mislm da vam nebo ratal tok dobr kr je na tej pici domača mezga in domače meso od MOJE BABI <3 bahah ne sej verjamem u vas<3
--------------------------------------------------------
cauuu
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Lovmm res ful dobr zgleda pa teli recepti so zmeri tok uporabni pač upam da ne zameriš da si jih shranjujem hehe. Ti bi Mogla narest eno spletno stran z recepti:kissing_heart:
1
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hehe mi smo jo pa včeraj z babi delal:heart:
1
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
njami
0
Zradiran račun
Moj odgovor:
Bonboncek
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Gim zelimlje
hejj,
a hodi kdo od vas na gim zelimlje? a mi opise kdo na hitro? sem pa vidla ze nekaj prejsnjih objavic. a je tezka? kako je v 1.letniku? a je ful bl zahtevno kot 9.r?
a hodi kdo od vas na gim zelimlje? a mi opise kdo na hitro? sem pa vidla ze nekaj prejsnjih objavic. a je tezka? kako je v 1.letniku? a je ful bl zahtevno kot 9.r?






Pilov blog