hejj,
omg to je predzadnji del. predzadnji. in čez dva dni boste zagledal zadnji del. zadnji. 50.:sob: in prpraute se na neki velikega.big. the biggest. 1000 zvezdic težavnost.
dans delamo vanilla chuross<3
------------------------------------------------------------------
*i**b*TEŽAVNOST*i**b*
☆☆☆
*i**b*ČAS PRIPRAVE*i**b*
• PRIPRAVA: 10 min
• KUHANJE: 10 min
*i**b*SESTAVINE*i**b*
• 250 ml vode
• 50 g masla
• 1 žlička vanilijevega ekstrakta
• 1 ščepec soli
• 150 g moke
• 2 jajci
• 1 žlička sladkorja
• Za cvrtje: olje (približno 1 l)
Za posipanje:
• 50 g sladkorja
• 1/2 žličke cimeta
*i**b*POSTOPEK*i**b*
Priprava mase:
V loncu zavreš vodo, maslo, vanilijo in ščepec soli. Ko se maslo stopi, počasi dodaj moko in mešaj, da se vse dobro poveže. Kuhaj še 1–2 minuti, dokler masa ne postane gosta in se začne odlepiti od sten lonca.
Dodajanje jajc:
Maso odstraniš z ognja in počakaš, da se rahlo ohladi. Nato dodaj jajca, eno naenkrat, in dobro premešaj, da se popolnoma povežejo v gladko testo.
Cvrtje:
V široki ponvi segreješ olje do 180°C. Testo daj v vrečko za slaščice z zvezdastim nastavkom (ali pa v pipeto). Oblikuj dolge trakove (churros) in jih previdno spuščaj v vroče olje. Cvri jih 2–3 minute, dokler niso zlato rjavi.
Posipanje:
Churros iz vseh strani rahlo posuj z mešanico sladkorja in cimeta, takoj ko jih vzameš iz olja.
*i**b*NASVETI*i**b*
• Churros najbolje postrežeš sveže in vroče, skupaj s čokoladnim prelivom ali vaniljevo kremo.
• Če nimaš vrečke za slaščice, lahko testo oblikuješ z žlico ali preprosto oblikuješ z rokami.
• Za bolj intenziven okus lahko dodaš še malo vanilije ali pomarančne lupinice v testo.
*i**b*SLIKA*i**b*
nism še probala ampak zdej si pa res želimm
---------------------------------------------------------------------------
čaučii
omg to je predzadnji del. predzadnji. in čez dva dni boste zagledal zadnji del. zadnji. 50.:sob: in prpraute se na neki velikega.big. the biggest. 1000 zvezdic težavnost.
dans delamo vanilla chuross<3
------------------------------------------------------------------
*i**b*TEŽAVNOST*i**b*
☆☆☆
*i**b*ČAS PRIPRAVE*i**b*
• PRIPRAVA: 10 min
• KUHANJE: 10 min
*i**b*SESTAVINE*i**b*
• 250 ml vode
• 50 g masla
• 1 žlička vanilijevega ekstrakta
• 1 ščepec soli
• 150 g moke
• 2 jajci
• 1 žlička sladkorja
• Za cvrtje: olje (približno 1 l)
Za posipanje:
• 50 g sladkorja
• 1/2 žličke cimeta
*i**b*POSTOPEK*i**b*
Priprava mase:
V loncu zavreš vodo, maslo, vanilijo in ščepec soli. Ko se maslo stopi, počasi dodaj moko in mešaj, da se vse dobro poveže. Kuhaj še 1–2 minuti, dokler masa ne postane gosta in se začne odlepiti od sten lonca.
Dodajanje jajc:
Maso odstraniš z ognja in počakaš, da se rahlo ohladi. Nato dodaj jajca, eno naenkrat, in dobro premešaj, da se popolnoma povežejo v gladko testo.
Cvrtje:
V široki ponvi segreješ olje do 180°C. Testo daj v vrečko za slaščice z zvezdastim nastavkom (ali pa v pipeto). Oblikuj dolge trakove (churros) in jih previdno spuščaj v vroče olje. Cvri jih 2–3 minute, dokler niso zlato rjavi.
Posipanje:
Churros iz vseh strani rahlo posuj z mešanico sladkorja in cimeta, takoj ko jih vzameš iz olja.
*i**b*NASVETI*i**b*
• Churros najbolje postrežeš sveže in vroče, skupaj s čokoladnim prelivom ali vaniljevo kremo.
• Če nimaš vrečke za slaščice, lahko testo oblikuješ z žlico ali preprosto oblikuješ z rokami.
• Za bolj intenziven okus lahko dodaš še malo vanilije ali pomarančne lupinice v testo.
*i**b*SLIKA*i**b*
nism še probala ampak zdej si pa res želimm
---------------------------------------------------------------------------
čaučii
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Tole je moja mami enkrat jedla, mani pa ne pusti! Zdaj imam recept pa naj se kar pazi...:smirk:
2
Zradiran račun
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
zakaj ZADNJIII
0
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
aaaaaaaaaaaaaa tok me zanima nasledn deu haha
alo can someone relate da sam berm te kuharske bloge ceprav there's no way in hell da grem kuhat tole :joy:
alo can someone relate da sam berm te kuharske bloge ceprav there's no way in hell da grem kuhat tole :joy:
0
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
TO BOM ZIHER PROBALA
0
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
zakaaaaj predzadnji deeel :sob: fuuul dobre recepte maš, prosim ne nehatt!!!!!! :cry:
0
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Uuu, njamaaa, ampak zakaj bo zdaj že konec?! Prosim neee:sob::pray:
0
Moj odgovor:
f*ckschool
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
sola pa to
kej nej nardim kr sm ful stresirana glede sole in mamo cist prevec ocenjevanj in zadnje case dobivam same slabe ocene tko da nevem ce bom lahk sploh prsla na sredno ki si jo zelim Pa jutr mamo test in jst sm ze cist iztrosena od teh prvih dve dneh v soli ker so nonstop sama ocenjdevanja in zelim sam zaspat
Vprašanje
Kako ocenjuješ rubriko Šport?
Všeč mi je takšna, kot je.
(124)
Raje kot novičke bi imel/a članek, ki se posveti enemu športu posebej.
(54)
Šport me na sploh ne zanima.
(82)
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
Priljubljene objave
Zadnji odgovori
:sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::smiley::joy::smiley::smiley::smiley::smiley::laugh
OMAJGADDDD:anger:🤯:dash: TO JE TKO PERFECTT:heart_eyes::heart_eyes::kissing_heart::yum::yu






Pilov blog