Jesenska kuhinja šššššššš½ļø 1. del
4
Danes sem spekla jabolÄno pito
Tukaj je recept
Testo:
350g moke
0,5 pecilnega praŔka
90g sladkorja
150g masla
2 rumenjaka
4 žlice kisle smetane
Nadev:
3 jabolka
pol žliÄke cimeta
Postopek:
Moko in pecilni praÅ”ek presejemo v posodo. Medtem ko v drugi skledi smeÅ”aÅ” sladkor, rumenjaka kislo smetano in maslo. Sestavine ki smo jih zmeÅ”ali v posodo v kateri je maslo, dodamo moko in pecilni praÅ”ek. Zgnetemo testo. Testo damo poÄivati v hladilnik, ko je testo v hladilniku naredimo nadev. Teso damo na dva dela in ju razvaljamo. 1.del testa položimo na dno pekaÄa, dodamo nadev. 2.del testa pa razrežemo na trakce in jih damo na pito.
Lp :blue_heart:
Tukaj je recept
Testo:
350g moke
0,5 pecilnega praŔka
90g sladkorja
150g masla
2 rumenjaka
4 žlice kisle smetane
Nadev:
3 jabolka
pol žliÄke cimeta
Postopek:
Moko in pecilni praÅ”ek presejemo v posodo. Medtem ko v drugi skledi smeÅ”aÅ” sladkor, rumenjaka kislo smetano in maslo. Sestavine ki smo jih zmeÅ”ali v posodo v kateri je maslo, dodamo moko in pecilni praÅ”ek. Zgnetemo testo. Testo damo poÄivati v hladilnik, ko je testo v hladilniku naredimo nadev. Teso damo na dva dela in ju razvaljamo. 1.del testa položimo na dno pekaÄa, dodamo nadev. 2.del testa pa razrežemo na trakce in jih damo na pito.
Lp :blue_heart:
Odgovori:
Moj odgovor:
jklklÄÄpÄkjpoj
potrebuje pomoÄ ali nasvet v
Svetovalnica
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni nateÄaj "NAJST"
Sodelujte na nateÄaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
POIÅ ÄI PILOVCA/KO
Pogosta vpraŔanja
POSVOJI Å NOFIJA!
Priljubljene objave
Oglas
Zadnji odgovori
š¤©š¤©š¤©š¤©š¤©š¤©š¤©š¤©š¤©š¤©š¤©š¤©š¤©:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heartpulse::heartpulse::hear