snofi
Naslednji Pil izide 1. marca
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Med Živim in Neživim 5. del

Med Živim in Neživim 5. del

27
Kje so bili vsi, ki so izginili preden so se pojavili kot napol živi? Ali sta moja starša okužena? Ali sta Luna in Luka okužena? Moje vihrave misli zmoti čudno kruljenje. Ampak za spremembo to ni moj trebuh. Tudi elektrika po navadi ne kruli in grglja. Čisto utihnem in poslušam. Ne, ta zvok ne prihaja iz hiše. Nekaj je pri oknu. Dvignem roleto in ga zagledam.

*b*3. POGLAVJE: Stvor*b*, 1. delSamo steklo me loči od njega. Zazre se vame in zarenči. Ima ostre, ampak gnile zobe. Njegova koža tudi izgleda gnila. In lahko bi prisegla, da ga voham. Njegove oči so svetlo modre, podobne mojim, samo da se njegov pogled ozira v prazno, kot da ne bi ničesar več videl. Njegova srajca je strgana in prepojena s krvjo. Ampak kaj točno je? Okužen je z virusom, v to sem prepričana. Ne spustim pogleda iz njega in v roke vzamem kuhinjski nož. Stvor se zazre v mojo desno roko, zato se samo še bolj oprimem mojega edinega orožja. S pestjo udari v okno, zato se zdrznem in končno neham buljiti v njegove oči. Pogled zdaj ozrem v njegovo roko. Nekaj me zmoti. Manjka mu en prst. Lahko da sem preveč domišljava, ampak mojemu očetu manjka točno ta prst. Malce popustim oprijem nad nožem. Stvor ali moj oči me pogleda v oči. Nož odložim nazaj na pult in stopim korak bliže oknu: »Oči?« Začutim kako se mi začnejo solziti oči. Dlan položim na okno. Stvor ne umakne pogleda in zarenči. Umaknem dlan in ga butasto pogledam. Oči ponovno s pestjo udari v okno. Ko me vidi da poprimem za nož začne neprestano jezno butati in rjoveti. Iz oči se mi na polno ulijejo solze. Tudi če to je telo mojega očeta, se ne obnaša kot on. Kaj naj zdaj naredim? Kako naj se ga znebim? Naj ga ubijem? Ne, tega nisem zmožna. Saj je vendar moj oče! Ali se lahko nekako sporazumeva z drugimi? Jih bo priklical s svojim rjovenjem? Kako dolgo bo steklo še zdržalo? Odložim nož v upanju, da se bo pomiril. Ampak se ne. »Hej!« zakričim. Stvor se zdrzne in me ogroženo pogleda, kot da je on prava žrtev. Vsaj rjoveti in zbijati je nehal. Pa ne za dolgo.

Dlake po celem telesu se mi naježijo, ko poleg zbijanja zaslišim še ropotanje na roleti na moji desni. Dvignem tudi to. Vame zdaj prav neumno zijajo štirje taki stvori. Eden od njih ima daljše mastne lase v katerih so koščki umazanije. Na njih mi ni čisto nič všeč. Mislim da je čas da se poberem. V dnevni sobi hitro iz šolske torbe stresem vse zvezke. V torbo nato nazaj vržem peresnico in zvezek v katerega sem si že začela pisati podatke od prej. Notri dam še telefon, polnilec, dve steklenici vode, eno steklenico čaja in nekaj oblačil. V kuhinji odprem še omarico s prvo pomočjo. Celotno izpraznim v torbo, vzamem še nekaj dodatnih povojev in zaščitno masko. Obujem se in se toplo oblečem. Zdaj moram samo še ugotoviti kako pobegniti brez da me opazijo.

Ponovno trznem, ko zaslišim kako se okno končno vda in razbije. Stvorom je končno uspelo. Hitro zgrabim kuhinjski nož in iz notranjih vrat vzamem ključ in jih na zunanji strani zaklenem. To jih bo ustavilo za nekaj časa. Že se obrnem proti stopnicah v zgornje nadstropje, ko si premislim. Zavijem proti spalnici mojih staršev. Za mano zaslišim butanje po vratih in jezno rjovenje. Zaklenem se v spalnico in dvignem rolete na vseh treh oknih. Ko se prepričam da je zrak čist zlezem skozi eno od oken ven. Z nožem pred seboj se odtihotapim mimo razbitega okna in se skrijem čez cesto za hišo mojih sosedov. Tistih, ki jih najbolj sovražim. Saj jih ne sovražim toliko. Mislim Ema je katastrofa, ostali v njeni družini so pa sprejemljivi. Potrkam na eno izmed oken. Brez odziva. Stečem naprej. Tukaj me ne morejo videti.

Kar naenkrat mi pa na travi zdrsne. Pri tem se urežem v roko. Kakšen štor sem. »O, ogabno!« rečem ko se ozrem proti travi. Nisem padla, ker bi bila trava mokra. Saj v zadnjih dneh sploh nič ni deževalo. Ne, trava pod mano je rdeča od krvi. Ne more biti moja, saj mi iz roke ne krvavi tako zelo. Vstanem s takim sunkom, da mi skoraj ponovno spodrsne. Čez travnik stečem proti glavni cesti. Ozrem se okoli sebe. Če še ne bi bila v šoku zaradi padca in vsega drugega, bi bil prizor še pomirjujoč. In seveda, če ne bi bila v taki situaciji. Cesta, ki je po navadi polna prometa je zdaj popolnoma prazna. Na njej ni žive duše. Zna biti celo lepo. Veter mi v nos prinese gnusni vonj. Spominja me na vonj gnilih jajc, pomešanih s skisanim mlekom in tuno. To ne more biti nič drugega kakor stvori, razen če se je kdo na ta prelep dan odločil pripraviti okusen smuti. Nedaleč stran zagledam dve postavi, ki se mi približujeta. Vsa osupla ugotovim, da sem na travniku pozabila svoj nož. Odlično. Tako se bo končalo moje življenje. Ko poskušam biti pogumna ampak zaradi nerodnosti in nenatančnosti pozabim na lastno glavo in umrem. Očitno res ne bom dosegla starosti, moje skrbi glede sivih las so brez pomena.


***

spet malce krajši del, zato da ohranjam napetost ;)
ampak se je pa kar dosti stvari zgodilo kajne? ali ne?
a mislite, da bo April že v tretjem poglavju umrla? js mislm da ne :thinking: … sam kaj sta pa pol uni dve postavi? in kako se ju bo April rešila? lah ugibate v komentarjih xx
še neki haha, a kdo ve pravilno slovensko besedo za smuti? haha ker sm šla v sskj prevert če beseda smuti obstaja, pa očitno da ne. in pač če greste zadn odstavk pogledat lah vidte k piše smuti kr nism vedla kk drugač to napisat xD
pa če greste mal za nazaj pogledat moje objave (zgodbe) boste opazil, da sm (unfortionally) use dialoge spremenila v knjižne. do te odločitve sm pršla glede na dejstvo da če bo dejansk kej iz te zgodbe in jo bom hotla izdat to ne bo šlo z takimi dialogi in sm se odločla že zdej spremenit, da ne bom mela pol problemov lol. ful sori če dobivate second hand embarasmente iz tega ahahah men je nevem zaka ful cringe tko pisat dialoge ampk bomo skup pretrpeli ahahhaha
spet bom isto napisala kt pr useh delih do zdej: reees ful vm hvala za kritike, pohvale v komentarjih in za use lajke, res mi ful pomenjo <333
upam, da vm je blo ušeč, pa – pa :wave_tone1:

obveščam, če se spomnem:
- Kavica12
- #love
drugač pa vedn lah kliknete ono kljukico kle spodi hahahah hvala če bote <3
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
OMG jaa,
končno se dogaja. Stvori so pršli muahahahahahah.
Grem stavt da April ne bo še umrla ker če ne bi se lohk kr končala kr zgodba ni zgodba če je brez glavnega junaka. A ni tkoo?
Mogoč pa bosta tisti dve postavi Luna pa njen brat, pa mogoč ji bo uspel pomegnt pred njima al pa se nekam skrit??
A ti to drugač delaš v wordu ker ne najdem čist NOBENE pravopisne napeke če ne štejem vejic zravn. Mislim da nek na koncu manjkata dve vejici oz. eno si dala na napačno mesto.
Pa čist prov maš da si sse zdej spravla popravlat dialoge ker čena boš pol mela ogromnoo dela z tem. Sicer sm v veliko knjigah zasledila dialoge ki niso slovnični in so zelo slengovsko napisani. Tko da ja,kokr teb paše. Sam pomoje če bi blo slengovsko al narečno bi pomoje mlade bolj privlačlo ig?
Gleda smutija pa.....v sskj ga res ne najde ga pa najde v slovarju novejšega besedja lol. Tam piše ubistvu smoothie ne smuti tko da nevem ampak je napisano da je ta beseda nova in je na novo prevzeta v slovenščino in da še nima nekega pomena dejenskega. Ma nevem ne znam razložit tle maš povezavo: fran.si/131/snb-slovar-novejsega-besedja/3623694/smoothie?
Pomoje pa res nima nekega pravilnega imena je kr smuti al smoothie in ga pol ne najde v sskj. Kdo bi vedu?

No to je to,
sorči ka nisem dans neki zlo kritizirala in komentirala ampak nimam nč ker se je tvoje pisanje zlo zboljšalo od prvega dela. Pa ne da je blo slabo prej samo več napak je blo.
Adijo<3
1
 
ja sj logičn da nebo umrla hahah
ja delam v wordu pa tko za besede k nism sure če so pravilne grem itak googlat haha, vejice pa itak an, pač nč novga haha
ja dialoge sm si premisnla, čeprov je mal čudn ampk se bom že navadla lol
hahahah sm šla gledat in un zmešanček mi tok cute zveni kt da je en mejhn pošastko iz sadja hahah
hahahaha hvala tiiii <3
 
Np<3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Aaa, ne... zbrisalo se mi je, ker sem stran posodobila :sob:
Spet. Sicer sem mela samo štiri do šest stavkov napisanih, ampak vseeno.
Ok, drugi poizkus.

Hey!
Uh, iskreno mi je po branju zadnjega odstavka ratalo slabo. Mogla bi mi povedat, da ne smem jest zajtrka pred branjem tvoje zgodbe -_-
Sej se hecam, da ne boš mislila. ;)
Nekaj ti moram povedat, kar je še mene sámo šokiralo. Tako zelo sem se zatopila v zgodbo, da sem pozabila iskat manjkajoče in odvečne vejice. To se mi pa že dolgo ni zgodilo, tako da moram, če ne zaradi drugega že zaradi sebe it še enkrat brat.
Drugi odstavek (:sweat_smile: sorry...) Ima ostre - vejica - ampak gnile zobe.
...prisegla - vejica - da ga voham...
Koliko dolgo bo steklo še zdržalo... - namesto 'koliko' predlagam 'kako'.
Tretji odstavek - ...zdrznem (vejica) ko...
Velikokrat si napisala 'zdrznem'/'zdrzne'. Poizkusi v prihodnje uporabit še kakšno drugo besedo.
...v zadnjih dnevih... - lahko bi napisala 'dneh' namesto 'dnevih'.
Tudi besedo 'spodrsne' si uporabila kar nekajkrat. V zgodbi je super, če se besede ne ponavljajo, bolje je, če uporabiš čim več podobnih besed ali pa sopomenk. Ponekod sicer to ni mogoče, ampak vredno je poizkusiti ;)
*i*Če še ne bi bila v šoku zaradi padca in vsega drugega bi bil prizor še pomirjujoč. In seveda če ne bi...*i* - drugega (vejica) bi... In pred 'če' v drugem od zgoraj kopiranih stavkov je tudi vejica.
Ko si ravno govorila o smutiju... 'okusen' smuti je bolje kot 'okusni' smuti. Moram pa priznat, da ne poznam nobene slovenske besede, ki bi ga nadomestila... čakaj, grem pogledat v Google translate, mogoče je tam kakšen uporaben prevod?
...Nope, nič pametnega. Sploh ni prevedlo...
Kakorkoli, to je takoo napeto. Tako scary, ampak tvoj besedni zaklad se vidi z avijona dol. Res odlično napisano, med branjem sem prav začutila April-in strah, perfect.
Mislim, da se je dovolj stvari zgodilo, ja.
Ugibat raje ne bi šla, čeprav mislim, da glede na to, koliko delov v naprej si napovedala zgodbo še ne bo umrla xD - razen, če bodo zombiji pripovedovali od njene smrti naprej :thinking:
A ti to resno, Like emojis. Najprej začneš s slovničnimi dialogi, pol vprašaš, če smo za, da bi bili neslovnični, mi se v večini strinjamo, ti napišes neslovnične in se pol premisliš. Haha, res noro. xD Bom šla prečekirat, ko tole objavim, ker če grem zdaj ven iz zavihka s tvojo zgodbo se mi bo še enkrat vse zbrisalo. No, thanks.
Mislim, da sem zdaj zajela vse, kar sem hotla povedat...
Lepo se mej,
lep december in se že veselim naslednjega dela.
Sophie Donna
1
 
ahahahh moje vejice 🤦‍♀️ ti boš dobla še živčni zlom zarad njih
bom šla popravit, hvala za kritike <33
pa to k osvežiš stran pa se ti zbriše joooj to se men tokrat zgodi pa lih takrt k neki dolgega pišem 😭😭
pa hvala lol za besedni zaklad so krive use knjige k sm jih prebrala haha pač to me je zanč pr pouku za angleščino prof pohvalila za moj besedni zaklad v angleščini in sm bla tk ja tud u angleščini berem knjige 😂
pa hvala če boš pogledala haha, ni lih nujno mi bo pa velik pomenl če boš
lepo se mej, pa lep december tud tebi
pa hvalaaaaaaa <3
 
evola popravljeno
šeenkat hvala :)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
ojla
omajgattt končnoo nou del hehhehe.
pač zdej jst ti en morm slouničnih napak popravlat, ker pač mislim da je usem jasno, da bi ti jst sam še bolj napačno nardila use lol... zatolahko glede tega sophie poslušaš jst bom pa bolj tko komenterala lmao. pač tko kokr sm zadnjič po odstavkih bom.

- ohhh boga k more gledat njenga očaji k se je okužu. ampak dobesedno sm se jst ISTA uprašanja kokr ona upraša lol. pa upam, da bo čim prej oan dobila kej hrane drgač bo kmau zmanjkalo vsega :(
- oooo fuj mastni lasje z košči umazanije ogabno lol. pa zkaj so zdej kr šterje že pred njeno hišo kolk jih bo jutr? 20? čaki mau kaj ona zdej kr gre?! kr dobr se je spakirala, razn hrane ji manjka hah.
- to je gorzno fr so notr pršli jst bi takrat bla že mrtva od strahu. sam pr nam nebi tok hitr pršli k mi mamo troslojna okna lmao. jojj upam, da ji bo kro odpu, ker drgač bo kmau še ona okužena.
- ohh boga. pač ko si rekla, da se je urezala u roko sm si js predstavlala, da ona tko teče in pol si prodrsne in zamahne z roko u kateri ma nož in si dobesedno odreže pou druge roke, ampak upam da ni blo tko. lol okusni smuti. kako za boga lahko nož pozabiš *jokanje*?? ja upam, da se bo nekak rešila. zdej bi ful prou pršlo, da se tedva stvora njo skor "požreta" in pol se tko mimo prpele en avto in oseba v atu reče "hitr skoč notr" in pol gre v avto in avto se odprelje stran od unih dveh stvorov. pol se ona obrne da vidi kdo jo je rešu in vidi, da je njen crush:joy:. to bi blo kr zanimivo lmao.

super, da se je začelo mau dogajat! komi čakam na anslednji del, da vidm kaj bo z njo.
lepo se mej <3
1
 
haha
- me veseli haha, pa ja april bo mau prestradana pomoje, ampk ka pa js vem (js ubistvu prov dobr vem ampk itak da ne bom povedala haha)
- lol ja mau v skupincah radi potujejo pomoje, razn če je kšn pač mau lonely 😂😂
- hahha mi mamo tud troslojna okna
- lol u šoku si pa pozabš kj an usm se zgodi haha, lol kere romance maš ti u glavi hahaha, sicer pa vs u zgodbi čakajo ljubezenski zapleti, tko da... nevemmm hahah ne bom spoilala
hvalaaaa <33333
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ja jz niam nc za napisat, so mi ze vse vzel;)
Obozujem<3
1
 
haha hvala <333
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Lih sem prebrala do konca, omg kako napeto! Me prav zanima kaj bo zdaj z April! Če bi bila jaz ona, bi šla v trgovino po hrano in vodo, pol bi pa našla kakšno zapusceno hišo in se vselila not.
1
 
SWS.lover (neprijavljena)
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Yeeeeeeeeeeeeeesssssssssss! Končno nov del...komaj sem čakala, a ti sploh veš kok si me razveselila. A tile ludeki so pol neki zombiji al ka? scary.....jaz ne bi upala niti pobegnit, bi se rajši skrila v omaro, razen če začutijo ljudi:sweat_smile:al pa bi se našemila v enega od njih, al pa umrla LoL
2
 
ahahahh našemila v enega od njih lol dobra ideha hahaha
hvala za komenmtar <3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
OMG,kako ti rata tko dobr napisat!!!!!!!!!!!:heart:
Od mene dobis :heart:.
Že kpmi čakam na nasledni del!!!!!!!!!!
1
 
omg hvala ti <3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Jooojjj dj jz komi cakam no. in ti das objavljeno cez 17dni:sob:
1
 
ahahahah sj bo hmau sobota pa bo 3. del objavlen ahahah
pa tud že v mojmu kotičku sm sophie donni rekla da bom pred soboto (mby že dons al pa jutr) objavla playliste povezane s to zgodbo da mau spoilam pa tk da ne boste lonely k boste čakal nov del ahahahh
prsežm k bom napisala v wordu do polovice bo hitrejš šlo k bom pa do konca napisala bo pa šlo vn tko dvakrat al pa trikrat na tedn
ampk do tm je še dolg, zdj sm v wordu šele na 4. poglavju ahahah
 
weirdo(zaka me skoz odjavla)
6 dni seeee
 
love this story
še 3 dni. Jjjeeeeeeeeeeessssss
 
ahahhaha
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
kok napeto
1
 
<3
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Omggggggggggggggggggg. Zdaj sem imela 2 dela za prebrati in naslednji del dobim že jutri, tak da je kinda okej, da tak dolgo nisem bila na Pilu in sem 2 dela zamudila (ker sploh nisem obsesivno gledala Stranger things prejšnji teden in ignorirala vse drugo in totalno pozabila, da Pil obstaja).
Pač wow, najprej sem mislila da je ta stvor neki random okuženi človek, pol ko je omenila, da ima iste oči kot ona, pa sem mislila da je njen brat:sweat_smile: ampak ne, pol je njen oče! Nisem pričakovala tega. Ful je to zanimivo:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: Tak svetovno je napisano, pa ne morreš nehati brati (ampak pol si prisiljen, ker naslednji del še ni objavljen:joy::sob:), ti tak zanimivo pišeš, pa ful zanimiva zgodba je!!!!!!!!!!:sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart:
Samo jaz bi literally umrla na Aprilinem mestu:joy::joy::joy: tak bi me bilo strah, da bi nehala funkcionirati in ne bi imela niti najmanjšega pojma, kaj naj naredim. Ne bi si upala tak čisto nič. Paralizirana bi bila s strahom. Hats off for April, you're doing amazing.
Omg, ko si napisala "a mislite, da bo April umrla v tretjem poglavju? jaz mislim da ne" kot da nena ti pišeš te zgodbe:joy::joy:, sej razumljivo, pa jaz tudi mislim, da ne bo umrla, ker je literally main character, razen če se bo šlo, kak bo pol ona toti zombi in bo double agent in se bo borila proti njim, čeprav bo sama del njih, ne sej ne, vem, da se ne bo to zgodilo:joy::joy::joy: joj, upam, da ne bo rabila videti Lune kot zombija, mene bi to ubilo, če bi videla svojo najboljšo prijateljico (okej, sej če bi šlo za moje starše tudi, ampak let's not focus on that:joy::joy:).
Komaj čakam, da bo jutri novi del:purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart: upam, da se imaš lepo v decembru in da imaš rada božič in ga komaj čakaš (še 2 tedna do počitnicccccc (omg, to pišem na računalniku in dejansko moj računalnik nima onega emojija, ko praznuje?!)), jaz sem obsedena s snegom, jutri bo en teden, odkar je sneg pri nas in se še ni stopil in ga je dosti, snow is my life, I am obssesssed with snow
Lepo se imej še dva tedna šole, pol pa se imej super, ko bodo počitnice
Adijo:blue_heart::green_heart:
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Pisalnica


Objava:

Ujeta v ledu 6. del

Ogledov: 14 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

ŽEJEN KRVI 10. del

Ogledov: 45 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Pasje življenje 1. del

Ogledov: 24 Odgovorov: 1
 
1
Objava:

Duhovidka 1. del 12. del

Ogledov: 30 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Moje zgodbe iz otroštva 2. del

Ogledov: 41 Odgovorov: 3
 
4
Objava:

Knjižna pustolovščina (2.0) 6. del

Ogledov: 17 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

ŠOLA MAGIJE 14. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 0
 
4
hahuhehi potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Travme

zivjo
torj js sm kksn tedn nazaj zacela gledat eno serijo k je napol romanca napol fantazijska in pac prvih neki epizod je blo ful zanimivih pa res sm se nasmejala pa uzivala med gledanjem ampak ucer sm pogledala ene 7 epizodo in je biu pac kr naenkrat prizor s krvjo nism bla prpavljena in ni blo tk da bi en mal padu ampak je blo res grozn in me je cist traumatiziral ves vecer sm razmislala o tem pa ob najbl nepricakovanih trenutkih se mi je prizor spet pojavu pred ocmi. no ce ne stejem tega je serija res dobra in bi jo rada pogledala do konca ampak me je strah da bo se vc takih prizorov (guglat si ne upam). mislet sj se probam prepricat da ni prava kri pa use tisto kar sm vidla ampak je zgledal tok resnicen. kva nj nardim a je meu kdo kdaj ze podobne probleme??
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kako ti je všeč rubrika Glasba?
Zelo.
(130)
Mi je všeč, vendar se vsebine malo ponavljajo
(77)
Srednje.
(50)
Ni mi všeč.
(35)
Na sploh me glasba ne zanima preveč.
(19)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori

glavo od svojega brata. Njen brat je...
 
....se pokakala naravnost na....
 
ki je spregovorila.Reje jej lešnike v nebesih ...
 
Ko je nekegega dne našla na tleh eno mrtvo ...
 
..., čeprav so bile slednje njena najljubša ...
 
zajček:rabbit2::rabbit2::rabbit2::rabbit2::rabbit2::rabbit::rabbit::rabbit:
 
panda:panda_face::panda_face::panda_face::panda_face::panda_face:
 
nice. zlo mi je všeč:cat:
 
vav podobna sta mojim
 
vav podobna sta mojim
 
ljudje živeli v jamah je nekje daleč na severu ...
 
fulll lepoo ♡♡♡ se pa za neslednega ...