Odlični bučni mafini!
38
Živjo! Naredila sem bučne mafine!:sparkling_heart::green_heart::grinning: Zraven sem dala tudi recept in link: https://www.youtube.com/watch?v=BGtcmRWuInU do mojega video recepta na YouTubu, če boste želeli narediti mafine. Ne bo vam žal, ker so res okusni in tako mehki, da se ti v ustih skoraj stopijo! Če vam bo recept in slika všeč oz. mafini, če jih poste naredili prosim lajkite:heart: in komentirajte!
Bučni mafini recept::grinning:
Sestavine za mafine:
250g bučnega pireja,
240g moke,
180g sladkorja,
4 žlice mleka,
120g olja,
(če želite) cca 100g čokoladnih
solzic ali koščkov temne čokolade,
2 jajci,
½ pecilnega praška,
1 žlička ingverja v prahu
in 1 žlička cimeta v prahu.
Sestavine za skutno kremo:
3 žlice skute,
200 ml sladke smetane,
1 vanilijin sladkor
in (če želite) nekaj bučnih
semen ali drugi okraski.
1. Bučni pire naredimo tako, da olupimo bučo. Narežemo jo na manjše kose, ki jih položimo na pekač in v pečici pečemo pol ure oz. dokler ne postanejo mehki. Ko se spečejo jih vzamemo iz pečice in jih zmiksamo.
2. V posodi z mešalnikom zmešamo sladkor in jajci. Zmesi dodamo mleko, olje, cimet v prahu, ingver v prahu in bučni pire. Vse skupaj dobro premešamo, nato pa dodamo še moko in pecilni prašek in spet dobro zmešamo.
3. Maso vlijemo v modelčke za mafine in pečemo 25 minut na 180 stopinjah. Pečene mafine vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladijo.
4. Medtem naredimo kremo za okrasitev. V skledo damo skuto in vanilijin sladkor in ju dobro premešamo. V drugi skledi stepemo sladko smetano. Zmesi skute in vanilijinega sladkorja dodamo sladko smetano in z žlico premešamo.
5. Kremo damo v vrečko za okraševanje in z njo okrasimo mafine. Po želji na vrh dodamo še bučna semena ali druge okraske.
Dober tek!:wink:
Bučni mafini recept::grinning:
Sestavine za mafine:
250g bučnega pireja,
240g moke,
180g sladkorja,
4 žlice mleka,
120g olja,
(če želite) cca 100g čokoladnih
solzic ali koščkov temne čokolade,
2 jajci,
½ pecilnega praška,
1 žlička ingverja v prahu
in 1 žlička cimeta v prahu.
Sestavine za skutno kremo:
3 žlice skute,
200 ml sladke smetane,
1 vanilijin sladkor
in (če želite) nekaj bučnih
semen ali drugi okraski.
1. Bučni pire naredimo tako, da olupimo bučo. Narežemo jo na manjše kose, ki jih položimo na pekač in v pečici pečemo pol ure oz. dokler ne postanejo mehki. Ko se spečejo jih vzamemo iz pečice in jih zmiksamo.
2. V posodi z mešalnikom zmešamo sladkor in jajci. Zmesi dodamo mleko, olje, cimet v prahu, ingver v prahu in bučni pire. Vse skupaj dobro premešamo, nato pa dodamo še moko in pecilni prašek in spet dobro zmešamo.
3. Maso vlijemo v modelčke za mafine in pečemo 25 minut na 180 stopinjah. Pečene mafine vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladijo.
4. Medtem naredimo kremo za okrasitev. V skledo damo skuto in vanilijin sladkor in ju dobro premešamo. V drugi skledi stepemo sladko smetano. Zmesi skute in vanilijinega sladkorja dodamo sladko smetano in z žlico premešamo.
5. Kremo damo v vrečko za okraševanje in z njo okrasimo mafine. Po želji na vrh dodamo še bučna semena ali druge okraske.
Dober tek!:wink:
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
waw zelooo dobro
1
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Bravo! Waw res so mi všeč!
1
ČarodEla
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Najboljši mafini kar sem jih kdaj jedla :heart_eyes:
0
Baletka
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Jaz bi jih kar pojedla :yum:
0
princeska
Moj odgovor:
NvmKakJeBilMojPrejšnjiVzdevek
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Kaj pomeni?
Zdravo,
spet sem jaz. Danes me oa zaniam, kaj pomeni rizler. Nevem ce ima to kakšno vezo z rizzanjem, ker govorijo "*ime* ker rizler si" tudi tistim, ki nikoli ne govorijo rizzov, prav tako pa tistim, ki neprestanjo rizzajo. Zato me zanima kej poemni ce si rizler, kdaj se to uporablja?
Hvala za odgovore
spet sem jaz. Danes me oa zaniam, kaj pomeni rizler. Nevem ce ima to kakšno vezo z rizzanjem, ker govorijo "*ime* ker rizler si" tudi tistim, ki nikoli ne govorijo rizzov, prav tako pa tistim, ki neprestanjo rizzajo. Zato me zanima kej poemni ce si rizler, kdaj se to uporablja?
Hvala za odgovore
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Oglas
wowww, lovam temno čokolado, jogurt, cimet ...
Vsec mi je:clap::thumbsup::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: