Dobra stara PILovka #7151
Sporočila:
ojjjj naročena!!
1
naročenq
1
Zradiran račun
naročena<3
2
Evo, še zelo okusna vanilijeva krema:kissing_heart::flag_fr:!!!
Recept za vanilijevo slaščičarsko kremo
Sestavine:
500 ml mleka
1 vanilijev strok (lahko tudi ekstrakt, pasta ali aroma)
5 rumenjakov
80 do 100 g sladkorja(vem, da imate radi sladko samo jaz dam ponavadi 70g sladkorja pa je več kot dovolj)
40 g koruznega/riževega škroba (gustin) ali gladke bele moke(raje 10-15g)
20 g masla (po želji, jaz raje ne dam)
V kozico vlijemo mleko. Vanilijev strok podolžno razpolovimo in z noževo konico iz obeh polovic izpraskamo semena, ki jih skupaj s strokom dodamo mleku. Pristavimo na srednje močan ogenj in pustimo, da mleko zavre, nato kozico odstavimo z ognja. Odstranimo vanilijev strok.
V skledo damo rumenjake, sladkor in škrob (ali moko) ter sestavine z ročno metlico penasto umešamo.
V jajčno zmes počasi in postopoma prilivamo vroče mleko. Medtem nenehno mešamo z ročno metlico, da nam rumenjaki ne zakrknejo. Dobiti moramo enotno in gladko mešanico brez grudic.
Zmes prelijemo nazaj v kozico in pristavimo na srednje močan ogenj. Med nenehnim in intenzivnim mešanjem kuhamo 2 do 3 minute, da se mešanica zgosti in začne rahlo brbotati. Zmes mora biti povem gladka in brez grudic.
Ko kremo kuhamo, jo z metlico mešamo, tako da po kozici 'rišemo' osmico, pri tem pa pazimo, da dobro mešamo tudi po dnu, da se nam krema ne prismodi.
Ko se zmes zgosti in je gosta kot puding, kozico takoj odstavimo z ognja in kremo precedimo skozi drobno cedilo.
Če bomo v kremo vmešali maslo, ga narežemo na manjše kocke in postopoma vmešamo v toplo kremo. Zatem jo pokrijemo z živilsko folijo in ohladimo na sobno temperaturo. Prozorna folija prepreči, da se na površini kreme naredi skorjica.
Če dodate kakšno sveže sadje je še bolj popolno!
*Predlagam da kremo pojeste še svežo saj se hitro pokvari.
Veselo kuhanje!:hugging:
Recept za vanilijevo slaščičarsko kremo
Sestavine:
500 ml mleka
1 vanilijev strok (lahko tudi ekstrakt, pasta ali aroma)
5 rumenjakov
80 do 100 g sladkorja(vem, da imate radi sladko samo jaz dam ponavadi 70g sladkorja pa je več kot dovolj)
40 g koruznega/riževega škroba (gustin) ali gladke bele moke(raje 10-15g)
20 g masla (po želji, jaz raje ne dam)
V kozico vlijemo mleko. Vanilijev strok podolžno razpolovimo in z noževo konico iz obeh polovic izpraskamo semena, ki jih skupaj s strokom dodamo mleku. Pristavimo na srednje močan ogenj in pustimo, da mleko zavre, nato kozico odstavimo z ognja. Odstranimo vanilijev strok.
V skledo damo rumenjake, sladkor in škrob (ali moko) ter sestavine z ročno metlico penasto umešamo.
V jajčno zmes počasi in postopoma prilivamo vroče mleko. Medtem nenehno mešamo z ročno metlico, da nam rumenjaki ne zakrknejo. Dobiti moramo enotno in gladko mešanico brez grudic.
Zmes prelijemo nazaj v kozico in pristavimo na srednje močan ogenj. Med nenehnim in intenzivnim mešanjem kuhamo 2 do 3 minute, da se mešanica zgosti in začne rahlo brbotati. Zmes mora biti povem gladka in brez grudic.
Ko kremo kuhamo, jo z metlico mešamo, tako da po kozici 'rišemo' osmico, pri tem pa pazimo, da dobro mešamo tudi po dnu, da se nam krema ne prismodi.
Ko se zmes zgosti in je gosta kot puding, kozico takoj odstavimo z ognja in kremo precedimo skozi drobno cedilo.
Če bomo v kremo vmešali maslo, ga narežemo na manjše kocke in postopoma vmešamo v toplo kremo. Zatem jo pokrijemo z živilsko folijo in ohladimo na sobno temperaturo. Prozorna folija prepreči, da se na površini kreme naredi skorjica.
Če dodate kakšno sveže sadje je še bolj popolno!
*Predlagam da kremo pojeste še svežo saj se hitro pokvari.
Veselo kuhanje!:hugging:
0
naročena
1
Bi še kakšen recept?:thinking::smirk:
3
Probaj ta tiramisu, ki je enostaven in takooo slasten:kissing_heart::flag_it:!!!
Sestavine (za cca 8–10 oseb):
• 7 jajc (ločeno na rumenjake in beljake)
• 175 g sladkorja
• 850 g mascarponeja
• ščepec soli
• 50–55 baby piškotov
• 3–4 skodelice močne kave (ohlajene, lahko z malo ruma ali amaretta)+ jaz dam kar tisto citronijo(brez kofeinska kava)
• kakav v prahu za posip
Postopek:
1. Rumenjaki + sladkor – stepaj do svetle, penaste mase (5–7 minut).
2. Mascarpone – nežno vmešaj v rumenjakovo maso, da ostane gladko.
3. Beljaki – stepi s ščepcem soli do trdih vrhov, nato jih previdno (počasi, z lopatko) vmešaj v kremo.
4. Piškoti – na hitro pomoči v ohlajeno kavo (dlje, če jih imaš rada res mokre).
5. Plastenje – piškoti → krema → piškoti → krema … zaključiš s kremo.(jaz dam samo piškoti krema pa ena fora ko piškote namočite jih ožemite in zdrobite da se poveže v maso in tko vam bo laži pa še bolj dobro je)
6. Hlajenje – v hladilnik za vsaj 6–8 ur, idealno čez noč.
7. Zaključek – pred serviranjem posuj s kakavom v prahu.
Če kdo naredi bom vesela fotografije!!!
Uspešno delo že v naprej!!!
Dober tek!:custard::kissing_closed_eyes:
Sestavine (za cca 8–10 oseb):
• 7 jajc (ločeno na rumenjake in beljake)
• 175 g sladkorja
• 850 g mascarponeja
• ščepec soli
• 50–55 baby piškotov
• 3–4 skodelice močne kave (ohlajene, lahko z malo ruma ali amaretta)+ jaz dam kar tisto citronijo(brez kofeinska kava)
• kakav v prahu za posip
Postopek:
1. Rumenjaki + sladkor – stepaj do svetle, penaste mase (5–7 minut).
2. Mascarpone – nežno vmešaj v rumenjakovo maso, da ostane gladko.
3. Beljaki – stepi s ščepcem soli do trdih vrhov, nato jih previdno (počasi, z lopatko) vmešaj v kremo.
4. Piškoti – na hitro pomoči v ohlajeno kavo (dlje, če jih imaš rada res mokre).
5. Plastenje – piškoti → krema → piškoti → krema … zaključiš s kremo.(jaz dam samo piškoti krema pa ena fora ko piškote namočite jih ožemite in zdrobite da se poveže v maso in tko vam bo laži pa še bolj dobro je)
6. Hlajenje – v hladilnik za vsaj 6–8 ur, idealno čez noč.
7. Zaključek – pred serviranjem posuj s kakavom v prahu.
Če kdo naredi bom vesela fotografije!!!
Uspešno delo že v naprej!!!
Dober tek!:custard::kissing_closed_eyes:
2
naročenaaa
2
POIŠČI PILOVCA/KO
Sporočila
chrismas vibe:ok_hand::kissing_heart::heart_eyes::hugging::hugging::santa::santa::santa::s





