Čarobno pecivo
21
*roza*REVEPT ZA ČAROBNO PECIVO*roza*
*zelena*Sestavine:*zelena*
*modra*Biskvitno testo:*modra*
•4 jajca (ločimo beljake in rumenjake)
•150 g sladkorja
•80 ml olja
•80 ml vroče vode
•200 g namenske moke za peciva
•8 g vanilje
•15 g pecilni prašek
•5 g temnega nesladkanega kakava v prahu
*modra*Puding masa:*modra*
•1 vrečica vaniljevega pudinga v prahu
•2 x 450 ml mleka
•2 x 60 g sladkorja oz. po želji
*modra*Preliv iz kisle smetane:*modra*
•800 g kisle smetane
•120 g sladkorja
•16 g vaniljevega sladkorja
•Sočno pecivo s pudingom in kislo smetano –
*modra*Sadni preliv:*modra*
•(lakko zmrznjene) maline ali borovnice
•banana
*zelena*Postopek:*zelena*
Najprej stepemo beljake s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem in nato postopno primešamo še rumenjake.
Nato dodamo olje in vročo vodo. Premešamo. Na koncu primešamo še moko s pecilnim praškom.
Pekač obložimo s peki papirjem in nanj zlijemo malo več kot pol biskvitne mase. V ostanek mase primešamo temni nesladkan kakav.
Temni biskvit z žlico razporedimo po belem pekaču. Po navodilu iz vrečke skuhamo vaniljev puding. Uporabimo samo 450 ml mleka, ostalo vse enako. Še vroč vaniljev puding nanesemo točno na tista mesta, ko je temni del biskvitnega testa.
Sedaj damo vse skupaj peči v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj Celzija, klasične peke, za 25 do 30 minut oz. odvisno od pečice.
Med tem časom, ko se biskvit peče, zmešamo preliv iz kisle smetane in sicer kisli smetani dodamo sladkor in vaniljev sladkor ter vse skupaj premešamo.
Naredimo še sadni preliv, v kozico natresemo maline oz. borovnice, dodamo malo sladkorja in malo vode in vse skupaj zmešamo in damo na štedilnik. Čakamo, da zavre in med tem mešamo.
Ko se je biskvit spekel, ga vzamemo iz pečice in še vročega premažemo s prelivom iz kisle smetane. Smetana bo sama opravila svoje, čudežno bo pronicnila v luknjice med biskvitom in pudingom. Čeprav mi ne bomo videli luknjic.
Sedaj pride tisti najtežji del – pecivo damo na hladno mesto, najbolje v hladilnik, čez noč.
Preden pecivo damo na krožnik, še narežemo banano na manjše kolobarje, jih položimo na vrh peciva in preden postrežemo, na pecivo polijemo še sadni preliv.
*roza*Pa dober tek!*roza*
*zelena*Sestavine:*zelena*
*modra*Biskvitno testo:*modra*
•4 jajca (ločimo beljake in rumenjake)
•150 g sladkorja
•80 ml olja
•80 ml vroče vode
•200 g namenske moke za peciva
•8 g vanilje
•15 g pecilni prašek
•5 g temnega nesladkanega kakava v prahu
*modra*Puding masa:*modra*
•1 vrečica vaniljevega pudinga v prahu
•2 x 450 ml mleka
•2 x 60 g sladkorja oz. po želji
*modra*Preliv iz kisle smetane:*modra*
•800 g kisle smetane
•120 g sladkorja
•16 g vaniljevega sladkorja
•Sočno pecivo s pudingom in kislo smetano –
*modra*Sadni preliv:*modra*
•(lakko zmrznjene) maline ali borovnice
•banana
*zelena*Postopek:*zelena*
Najprej stepemo beljake s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem in nato postopno primešamo še rumenjake.
Nato dodamo olje in vročo vodo. Premešamo. Na koncu primešamo še moko s pecilnim praškom.
Pekač obložimo s peki papirjem in nanj zlijemo malo več kot pol biskvitne mase. V ostanek mase primešamo temni nesladkan kakav.
Temni biskvit z žlico razporedimo po belem pekaču. Po navodilu iz vrečke skuhamo vaniljev puding. Uporabimo samo 450 ml mleka, ostalo vse enako. Še vroč vaniljev puding nanesemo točno na tista mesta, ko je temni del biskvitnega testa.
Sedaj damo vse skupaj peči v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj Celzija, klasične peke, za 25 do 30 minut oz. odvisno od pečice.
Med tem časom, ko se biskvit peče, zmešamo preliv iz kisle smetane in sicer kisli smetani dodamo sladkor in vaniljev sladkor ter vse skupaj premešamo.
Naredimo še sadni preliv, v kozico natresemo maline oz. borovnice, dodamo malo sladkorja in malo vode in vse skupaj zmešamo in damo na štedilnik. Čakamo, da zavre in med tem mešamo.
Ko se je biskvit spekel, ga vzamemo iz pečice in še vročega premažemo s prelivom iz kisle smetane. Smetana bo sama opravila svoje, čudežno bo pronicnila v luknjice med biskvitom in pudingom. Čeprav mi ne bomo videli luknjic.
Sedaj pride tisti najtežji del – pecivo damo na hladno mesto, najbolje v hladilnik, čez noč.
Preden pecivo damo na krožnik, še narežemo banano na manjše kolobarje, jih položimo na vrh peciva in preden postrežemo, na pecivo polijemo še sadni preliv.
*roza*Pa dober tek!*roza*
Moj odgovor:
jklklčćpćkjpoj
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Oglas
wowww, lovam temno čokolado, jogurt, cimet ...
Vsec mi je:clap::thumbsup::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: