snofi
Naslednji Pil izide 3. maja
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Mali šef: PARADIŽNIKOVA ŠAKŠUKA

PARADIŽNIKOVA ŠAKŠUKA

8
*b*SESTAVINE ZA 4 OSEBE*b*

*modra*Šakšuka z rakci:*modra*
1-2 šalotki
100 g brokolijevih cvetov
500 g špargljev
150 g paradižnika
česen v prahu Maestro
sol
mleti poper Maestro
mleta kumina Maestro
curry Maestro
600 g gamberov
nasekljan peteršilj
8 jajc
8 prepeličjih jajc
2 dl Radenske Classic


*modra*Paradižnikova omaka:*modra*
4 zreli paradižniki
1 manjše korenje
1-2 šalotki
mleti česen, origano Maestro


*modra*Konfiriran paradižnik:*modra*
oljčno olje
150 g mini paradižnika
vejica peteršilja
1-2 lovorjeva lista Maestro
poper v zrnju Maestro
sol
limonina lupinica in sok za marinado gamberov

*b*PRIPRAVA:*b*

Gambere očistimo. Nekaj očiščenih repkov pustimo na strani in jih popražene mariniramo z oljčnim oljem in limoninim sokom, soljo in poprom. Ostale repke uporabimo za peko.

Šalotko očistimo, drobno narežemo in prepražimo na oljčnem olju. Dodamo očiščeno in narezano zelenjavo ter popražimo. Primešamo še na krhlje narezan mini paradižnik, začinimo s kumino, curryjem, solimo in popramo. Pražimo še par minut, nato primešamo nasekljan peteršilj ter narezane očiščene gambere. Pražimo še minuto ter odstavimo.

Iz rakovih oklepov in ostankov zelenjave skuhamo jušno osnovo, s katero zalivamo paradižnikovo omako.

Zelenjavno mešanico nadevamo v modele za peko. Prelijemo jih z jajci, ki smo jih penasto umešali z Radensko da prekrijemo zelenjavo. Na vrhu okrasimo z rakcem in špargljem. Pečemo v pečici. Ko je skoraj pečena na vrh ubijemo prepeličja jajca ter pustimo, da zakrkne.

Večje paradižnike narežemo na kocke. Šalotko narežemo ter na oljčnem olju prepražimo, dodamo nasekljano korenje ter česen. Pustimo, da česen zadiši ter primešamo še narezan paradižnik in origano. Začinimo s soljo in poprom. Po potrebi zalivamo z rakovo jušno osnovo. Ko se omaka nekoliko pokuha jo s paličnim mešalnikom zmiksamo ter jo precedimo.

Mini paradižnike operemo ter dobro osušimo, pustimo jim peclje. Položimo jih v manjšo kozico ter prilijemo oljčno olje. Dodamo začimbe in limonino lupino ter pristavimo na nizkem ognju. Ko se temperature dvigne toliko, da začne brbotati vse skupaj odstavimo, oz. pustimo na nizkem ognju, da počasi mehča paradižnike. Narejene vzamemo iz olje ter jih nekoliko osušimo na kuhinjski brisački ter serviramo.

*b*DOBER TEK!*b*

*i*Recept sta pripravila Julija in Jakob iz OŠ Hruševec, Šentjur.*i*

 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Super!
A to NUJNO rabi bit Maestro?
0
 
verjetno ne
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Mali šef


Objava:

Kitajski rezanci

Ogledov: 24 Odgovorov: 1
 
2
Objava:

Kakimisu

Ogledov: 47 Odgovorov: 0
 
2
Objava:

Mafini

Ogledov: 55 Odgovorov: 1
 
3
Objava:

Belgijski vaflji

Ogledov: 45 Odgovorov: 2
 
5
Objava:

MAKRONI

Ogledov: 50 Odgovorov: 1
 
4
Objava:

Ameriški piškoti po Lalallino(Lalallaa)

Ogledov: 38 Odgovorov: 0
 
3
Objava:

PANNA COTTA

Ogledov: 58 Odgovorov: 1
 
5
Objava:

Gibanica lene gospodinje

Ogledov: 70 Odgovorov: 1
 
7
punca_ki_rabi_pomoc potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

𝑷𝒐𝒎𝒂𝒈𝒂𝒋𝒕𝒆 𝒑𝒓𝒐𝒔𝒊𝒎 🥹🐶

𝑯𝒆𝒚.
𝑱𝒂𝒛 𝒔𝒊 𝒓𝒆𝒔 ž𝒆𝒍𝒊𝒎 𝒌𝒖𝒑𝒊𝒕𝒊 𝒑𝒔𝒂 𝒑𝒂𝒔𝒎𝒆 𝒌𝒊𝒏𝒈 𝒄𝒉𝒂𝒓𝒍𝒆𝒔 𝒔𝒑𝒂𝒏𝒊𝒆𝒍.
𝒁𝒂𝒕𝒐 𝒃𝒊 𝒑𝒓𝒐𝒔𝒊𝒍𝒂, 𝒅𝒂 𝒑𝒐𝒗𝒆𝒕𝒆 𝒌𝒋𝒆 𝒋𝒆 𝒎𝒐ž𝒏𝒐 𝒌𝒖𝒑𝒊𝒕𝒊 𝒈𝒂? 𝑷𝒐𝒛𝒏𝒂𝒕𝒆 𝒌𝒂𝒌𝒆𝒈𝒂 𝒖𝒛𝒓𝒆𝒋𝒄𝒂? 𝑨𝒍𝒊 𝒌𝒂𝒓𝒌𝒐𝒍𝒊?
𝑽𝒔𝒂𝒌𝒆 𝒑𝒐𝒎𝒐č𝒊 𝒃𝒐𝒎 𝒗𝒆𝒔𝒆𝒍𝒂 𝒊𝒏 𝒉𝒗𝒂𝒍𝒆ž𝒏𝒂 𝑽𝒂𝒎.
𝑯𝒗𝒂𝒍𝒂. :smiley::dog:
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori Mali šef

woww, recept in sliak sta topp
 
njammm, kje so dobila receptt?
 
kul receptt!! slika je tvoja? ker je zlo ...
 
kjut mačkaaa in kul receptt, če namest jogurta ...
 
Bom poskusila narediti :) Lp, MM12
 
Uh, si se pa res potrudila! Vidim, da je ...
 
Zdravo! Eno uprašanje: a rabiš met uno posodo ...
 
ej, tok dobr se sliš mogoč bom ta tedn probala ...
 
sliši se okusno bom nrdila
 
zgleda okusno ali si jo ti naredila?:thumbsup::heart_eyes::blush:
 
Snap🙂🙃🫠
mi jih doma tud delano in so ful dobre
 
Super! A to NUJNO rabi bit Maestro?
 
Mogoče ne zgleda najbolj ampak je full dobro ...
 
Mmmm obožujem cimetove rolice! Bom poskusila ...