snofi
Naslednji Pil izide 6. decembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Mali šef: PARADIŽNIKOVA ŠAKŠUKA

PARADIŽNIKOVA ŠAKŠUKA

9
*b*SESTAVINE ZA 4 OSEBE*b*

*modra*Šakšuka z rakci:*modra*
1-2 šalotki
100 g brokolijevih cvetov
500 g špargljev
150 g paradižnika
česen v prahu Maestro
sol
mleti poper Maestro
mleta kumina Maestro
curry Maestro
600 g gamberov
nasekljan peteršilj
8 jajc
8 prepeličjih jajc
2 dl Radenske Classic


*modra*Paradižnikova omaka:*modra*
4 zreli paradižniki
1 manjše korenje
1-2 šalotki
mleti česen, origano Maestro


*modra*Konfiriran paradižnik:*modra*
oljčno olje
150 g mini paradižnika
vejica peteršilja
1-2 lovorjeva lista Maestro
poper v zrnju Maestro
sol
limonina lupinica in sok za marinado gamberov

*b*PRIPRAVA:*b*

Gambere očistimo. Nekaj očiščenih repkov pustimo na strani in jih popražene mariniramo z oljčnim oljem in limoninim sokom, soljo in poprom. Ostale repke uporabimo za peko.

Šalotko očistimo, drobno narežemo in prepražimo na oljčnem olju. Dodamo očiščeno in narezano zelenjavo ter popražimo. Primešamo še na krhlje narezan mini paradižnik, začinimo s kumino, curryjem, solimo in popramo. Pražimo še par minut, nato primešamo nasekljan peteršilj ter narezane očiščene gambere. Pražimo še minuto ter odstavimo.

Iz rakovih oklepov in ostankov zelenjave skuhamo jušno osnovo, s katero zalivamo paradižnikovo omako.

Zelenjavno mešanico nadevamo v modele za peko. Prelijemo jih z jajci, ki smo jih penasto umešali z Radensko da prekrijemo zelenjavo. Na vrhu okrasimo z rakcem in špargljem. Pečemo v pečici. Ko je skoraj pečena na vrh ubijemo prepeličja jajca ter pustimo, da zakrkne.

Večje paradižnike narežemo na kocke. Šalotko narežemo ter na oljčnem olju prepražimo, dodamo nasekljano korenje ter česen. Pustimo, da česen zadiši ter primešamo še narezan paradižnik in origano. Začinimo s soljo in poprom. Po potrebi zalivamo z rakovo jušno osnovo. Ko se omaka nekoliko pokuha jo s paličnim mešalnikom zmiksamo ter jo precedimo.

Mini paradižnike operemo ter dobro osušimo, pustimo jim peclje. Položimo jih v manjšo kozico ter prilijemo oljčno olje. Dodamo začimbe in limonino lupino ter pristavimo na nizkem ognju. Ko se temperature dvigne toliko, da začne brbotati vse skupaj odstavimo, oz. pustimo na nizkem ognju, da počasi mehča paradižnike. Narejene vzamemo iz olje ter jih nekoliko osušimo na kuhinjski brisački ter serviramo.

*b*DOBER TEK!*b*

*i*Recept sta pripravila Julija in Jakob iz OŠ Hruševec, Šentjur.*i*

 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Super!
A to NUJNO rabi bit Maestro?
0
 
verjetno ne
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Mali šef


Objava:

Lok

Ogledov: 114 Odgovorov: 2
 
8
#Sddhfameli
Objava:

TOFTEK

Ogledov: 97 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Poletna torta našega otroštva

Ogledov: 146 Odgovorov: 3
 
5
Objava:

Sladko kisli piščanec

Ogledov: 183 Odgovorov: 1
 
3
Kuharica, ki obožuje sladoled
Objava:

Breskovo bananin sladoled

Ogledov: 129 Odgovorov: 1
 
3
Objava:

Mayo - tuna sendvič

Ogledov: 168 Odgovorov: 0
 
4
Fun-girl potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Jaz sem v enega fanta

Hojjjj!
Jaz sem v enega fanta, ki je eno leto starejši. On me ne pozna. Sicer hodi na našo šolo in se ponavadi vidiva. Danes smo imeli plesni dan in smo plesali. In potem smo morali vsi 7.r pokazat ples in jaz sem ga vedno gledala on pa je mene parkrat pogledal. V bistvu sva izpostavila očesni stik. Nekaj dni nazaj, ko smo šli k drugemu predmetu sem se po pomoti zaletela v njega. Jaz sem se mu opravičevala on pa meni vredu je in se mi je nasmehnil. Prosim pomagajte. Kako naj vzpostavim čim boljši stik z njim. Strah me je tudi kaj bi mi na to rekli starši in sošolke.
Hvala za odgovore:innocent:
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Obvestila

1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"

Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!

Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

akok si stara
 
granger.
a ti s izmagala pac u dobrem smislu
 
grnger.
ful lepo, res cute
 
vavvvvvvvvvvv
 
ojoooj, js sm začela smrkat, pa dvomim da ...
 
Hahaha ja bravo si izumila nov recept :joy: ...
 
pa pol ko sem objavila mam še vse ostale ...
 
Uuuu sliši se fulll dobr!!! :kissing_heart::heart_eyes:
 
Bahahahahah:drooling_face:
 
izgledajo odlični:heart_eyes: mogoče pa ...
 
wowww, lovam temno čokolado, jogurt, cimet ...
 
Vsec mi je:clap::thumbsup::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: