snofi
Naslednji Pil izide 3. januarja
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Mali šef: Poletna torta našega otroštva

Poletna torta našega otroštva

5
*b* SESTAVINE: *b*

*b* Za biskvit: *b*
*250 g moke
*100 g sladkorja
*150 ml vode
*50 ml olja
*5 jajc
*čajna žlička vanilijevege arome
*vrečka pecilnega praška
*ščepec soli

*b* Za kremo: *b*
*250 ml smetane za stepanje
*250 ml maskarpone/kremega sira
*2 žlici sladkorja
*čajna žlička vanilijeve arome

*b* Ostale sestavine: *b*
*velik paket baby piškotov
*sveže sadje
*mleko


*b* POSTOPEK: *b*

*b* Jajca *b* ločimo in beljake, ki jim dodamo ščepec *b* soli, *b* stepemo v gost sneg. Rumenjakom medtem dodamo *b* sladkor *b* in *b* vanilijevo aromo *b* ter penasto zmešamo, dokler masa rahlo ne naraste. Dolijemo *b* olje *b* in *b* vodo, *b* nato pa mešamo (najboljše z električnim mešalnikom) vsaj 2 minuti.
V drugi posodi združimo *b* moko *b* s *b* pecilnim praškom *b* in ju počasi dodajamo v prvo posodo. Pazimo, da ni grudic.
Ko je masa gladka in gosta, dodamo sneg in vse skupaj ročno zmešamo.
Maso vlijemo v velik pekač obložen s peki papirjem. Pečemo na *b* 180°C *b* v ogreti pečici za *b* 35 minut, *b* oziroma dokler ni biskvit zlato rumen.

Medtem ko se biskvit peče, pripravimo kremo. Gosto stepemo *b* smetano *b* in ji primešamo *b* maskarpone. *b* Dodamo še *b* sladkor *b* in *b* vanilijevo aromo. *b* Mešanje je lažje z električnim mešalnikom.

Naš biskvit se je spekel. Počakamo, da se ohladi, nato pa je čas za krašenje torte.

Izmerimo debelino piškotov, ki meri nekje 1,5 do 2 cm. Toliko roba biskvita moramo odrezati. Rob, ki smo ga odrezali, lahko pojemo kot pecivo ali pa ga uporabimo za okrasitev na vrtu torte. Izrezali smo ga, da bo okoli torte prostor za rob iz piškotov.
Biskvit prerežemo na 2 dela.
Na pekač, ki smo ga uporabili pri peki, položimo prvo plast biskvita. Nanj nanesemo približno 1/2 kreme, nato pa izbrano sadje. Jaz sem uporabila sveže slive. Položimo drugo plast.
Piškote rahlo pomočimo v kremo (da se bodo lažje sprijeli) in jih pokončno vtaknemo v prostor med torto in okroglim pekačem. Dobili smo piškotni rob.
Na vrh biskvita nanešemo še drugo polovico kreme, ki nam je ostala, in poljubno okrasimo na vrhu. Lahko položimo kose sadja (to sem naredila jaz) ali karkoli drugega.

Torta naj počiva vsaj 3 ure v hladilniku in v tem času ostane v pekaču, da se dobro strdi. Pekač odstranimo, ko se z njo želimo posladkati. :)

Dober tek.

 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
zahtevam en kos:joy::pray:
1
 
se opravičujem ampak torta je bila pojedena pred 29 dnevi 😥
 
Se ves kdo (odjavlo me spet)
Pa dej no 🥲
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
se strinjam z Gamerom7. Zahtevam kos!!!!! Drugače:smiling_imp::imp:... Sredi noči:last_quarter_moon_with_face:muahahahhhahahah
Muihihihihihihihihihihihihihihi
1
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
omg, izgleda odlicno<33
1
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Mali šef


Objava:

Lok

Ogledov: 139 Odgovorov: 2
 
8
#Sddhfameli
Objava:

TOFTEK

Ogledov: 113 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Poletna torta našega otroštva

Ogledov: 169 Odgovorov: 3
 
5
Objava:

Sladko kisli piščanec

Ogledov: 217 Odgovorov: 1
 
3
Kuharica, ki obožuje sladoled
Objava:

Breskovo bananin sladoled

Ogledov: 148 Odgovorov: 1
 
3
Objava:

Mayo - tuna sendvič

Ogledov: 187 Odgovorov: 0
 
4
Ponki3 potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Plesi za valeto

ojla, a mogoč kdo ve keri plesi se plešejo na valeti?? hvala za odgovore
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Obvestila

1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"

Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!

Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Vprašanje

Kako vam je všeč zgodba v Pilu?
Zelo mi je všeč.
(132)
Srednje.
(104)
Ni mi všeč.
(32)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

akok si stara
 
granger.
a ti s izmagala pac u dobrem smislu
 
grnger.
ful lepo, res cute
 
vavvvvvvvvvvv
 
ojoooj, js sm začela smrkat, pa dvomim da ...
 
Hahaha ja bravo si izumila nov recept :joy: ...
 
pa pol ko sem objavila mam še vse ostale ...
 
Uuuu sliši se fulll dobr!!! :kissing_heart::heart_eyes:
 
Bahahahahah:drooling_face:
 
izgledajo odlični:heart_eyes: mogoče pa ...
 
wowww, lovam temno čokolado, jogurt, cimet ...
 
Vsec mi je:clap::thumbsup::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: