Evy's blog - #Evy
7
Evy
Živjo! :kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:🥰🥰🥰🥰🥰🥰:heart::heart::heart::heart::heart::heart: Upam, da vam je všeč nova tema bloga. Začnimo:
1. Ali imate raje čevlje z vezalkami:mans_shoe::athletic_shoe: ali brez vezalk:high_heel::sandal::boot:?
2. Ali ste že bili po kakšni dejavnosti zelo izmučeni?
3. Ali ste že bili kdaj v šoli :school:ob 7.00?
4. Ali vam je že kdaj kakšen prijatelj :boy::girl:pokazal, kako narediti kakšno stvar? Da vam je pokazal, kako se neko stvar naredi 'pravilno', a se je v resnici le hecal (Npr. da vam pokaže, kako se 'pravilno' je testenine:spaghetti::ramen:, potem pa jih je z rokami:raised_hand:)?
5. Ali kakšen vaš prijatelj:boy::girl: trenira kakšno zvrst plesa:dancer:?
6. Ali ste že kdaj kar naenkrat začeli plesati:dancer:?
7. Ali ste že kdaj izvedli kakšen zanimiv trik?
8. Danes vam bom predstavila recept za torto šahovnico:cake:!
Sestavine za testo:
50 ml mleka
2 žlici kakava v prahu
150 g masla
180 g moke
3 jajca
100 g sladkorja
1 čajna žlička pecilnega praška
Za kremo:
4 jajca
120 g sladkorja v prahu
700 g kremnega sira
200 g kisle smetane
125 g masla
1 čajna žlička arome vanilije
Za čokoladni premaz:
100 g mlečne čokolade
50 g masla
Priprava:
V posodo damo mleko, kakav v prahu, maslo in sladkor ter segrevamo na šibkem ognju.
Odstranite s toplote in pustite, da se ohladi. Ko je hladno, vmešajte moko, pecilni prašek in jajca.
Mešamo z metlico ali ročnim mešalnikom.
Pekač obložite s peki papirjem ali aluminijasto folijo in vanj vlijte testo, pecite v pečici na 180 stopinj, 25 minut.
Testo vzamemo iz pečice, pustimo, da se nekoliko ohladi, nato ga odstranimo s pekača.
Naredite kremo: maslo zmešajte s sladkorjem v prahu in rumenjakom.
Dodamo kremni sir in kislo smetano, mešamo, dokler ne postane krema.
Beljake stepemo v trd sneg, nato vmešamo skuto (kremni sir) in dodamo aromo vanilije.
Kremo damo v hladilnik.
Kakavo testo narežemo na 10 enakih trakov.
Pekač obložite s folijo in vanj položite polovico trakov testa, tako da so enakomerno razporejeni.
Skuto iz nadeva nadevamo v plastično vrečko in napolnimo prostor med trakovi testa s kremo.
Na kremo položimo drugo plast testa. Mesto med trakovi, spet napolnite s kremo.
Čokoladna glazura: čokolado razbijemo na majhne koščke in damo v skledo z maslom, stopimo nad paro, nato pa razporedimo po vrhu testa.
Za 30 minut postavite v hladilnik.
Po želji lahko čokoladno glazuro nadomestimo z naribano čokolado.
Nato vrh testa potresemo s čokoladnimi čipsi, nato pa odrežemo nekaj trakov papirja in jih položimo kot kvadratno mrežo na vrh testa, potresemo s sladkorjem v prahu, tako da bo tudi vrh torte v obliki šahovnice.
Testo s pomočjo peki papirja odstranimo s pekača in že ga lahko razrežemo.
To je vse za danes. Se slišimo jutri!
1. Ali imate raje čevlje z vezalkami:mans_shoe::athletic_shoe: ali brez vezalk:high_heel::sandal::boot:?
2. Ali ste že bili po kakšni dejavnosti zelo izmučeni?
3. Ali ste že bili kdaj v šoli :school:ob 7.00?
4. Ali vam je že kdaj kakšen prijatelj :boy::girl:pokazal, kako narediti kakšno stvar? Da vam je pokazal, kako se neko stvar naredi 'pravilno', a se je v resnici le hecal (Npr. da vam pokaže, kako se 'pravilno' je testenine:spaghetti::ramen:, potem pa jih je z rokami:raised_hand:)?
5. Ali kakšen vaš prijatelj:boy::girl: trenira kakšno zvrst plesa:dancer:?
6. Ali ste že kdaj kar naenkrat začeli plesati:dancer:?
7. Ali ste že kdaj izvedli kakšen zanimiv trik?
8. Danes vam bom predstavila recept za torto šahovnico:cake:!
Sestavine za testo:
50 ml mleka
2 žlici kakava v prahu
150 g masla
180 g moke
3 jajca
100 g sladkorja
1 čajna žlička pecilnega praška
Za kremo:
4 jajca
120 g sladkorja v prahu
700 g kremnega sira
200 g kisle smetane
125 g masla
1 čajna žlička arome vanilije
Za čokoladni premaz:
100 g mlečne čokolade
50 g masla
Priprava:
V posodo damo mleko, kakav v prahu, maslo in sladkor ter segrevamo na šibkem ognju.
Odstranite s toplote in pustite, da se ohladi. Ko je hladno, vmešajte moko, pecilni prašek in jajca.
Mešamo z metlico ali ročnim mešalnikom.
Pekač obložite s peki papirjem ali aluminijasto folijo in vanj vlijte testo, pecite v pečici na 180 stopinj, 25 minut.
Testo vzamemo iz pečice, pustimo, da se nekoliko ohladi, nato ga odstranimo s pekača.
Naredite kremo: maslo zmešajte s sladkorjem v prahu in rumenjakom.
Dodamo kremni sir in kislo smetano, mešamo, dokler ne postane krema.
Beljake stepemo v trd sneg, nato vmešamo skuto (kremni sir) in dodamo aromo vanilije.
Kremo damo v hladilnik.
Kakavo testo narežemo na 10 enakih trakov.
Pekač obložite s folijo in vanj položite polovico trakov testa, tako da so enakomerno razporejeni.
Skuto iz nadeva nadevamo v plastično vrečko in napolnimo prostor med trakovi testa s kremo.
Na kremo položimo drugo plast testa. Mesto med trakovi, spet napolnite s kremo.
Čokoladna glazura: čokolado razbijemo na majhne koščke in damo v skledo z maslom, stopimo nad paro, nato pa razporedimo po vrhu testa.
Za 30 minut postavite v hladilnik.
Po želji lahko čokoladno glazuro nadomestimo z naribano čokolado.
Nato vrh testa potresemo s čokoladnimi čipsi, nato pa odrežemo nekaj trakov papirja in jih položimo kot kvadratno mrežo na vrh testa, potresemo s sladkorjem v prahu, tako da bo tudi vrh torte v obliki šahovnice.
Testo s pomočjo peki papirja odstranimo s pekača in že ga lahko razrežemo.
To je vse za danes. Se slišimo jutri!
Moj odgovor:
Pilov blog
a little talk about everything🤍(stranski učinki: okvara možganov in pozabljanje slovnice) 2. del
Ogledov: 33 Odgovorov: 21
petosolka
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Uprasanje
Hiiiii.
Mam eno uprasanje.
A kdo kle trenira judo al pa karate.Mate kaksne nasvete kako nrdit izpit za belo-rumeni pas.:grinning:
Mam eno uprasanje.
A kdo kle trenira judo al pa karate.Mate kaksne nasvete kako nrdit izpit za belo-rumeni pas.:grinning:
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Priljubljene objave
Oglas
Zadnji odgovori
o moj bog! ena mojih najljubših pesmi:black_heart::black_heart::black_heart:
o moj bog! zakaj se mi zdi, da take pesmi ...