Evy's blog - #Evy
4
Evy
Živjo! :heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:🥰🥰🥰🥰🥰🥰:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart:Danes je na vrsti še en del. Začnimo:
1. Ali je kakšen vaš prijatelj :boy::girl:že zabaval druge prijatelje :boy::girl:med tem, ko ste npr. sodelovali v predstavi, bili vprašani, izvajali vašo plesno točko:dancer: ipd.?
2. Ali ste že pri kakšni stvari bili v trojici:boy::girl::boy:?
3. To pesem ste že zagotovo slišali (če ne pa vsaj oboževalci Harry Potterja): https://youtu.be/wtHra9tFISY
Avtor je John Williams, izdana pa je bila leta 2001. Kakšna se vam zdi?
4. Ali ste že kdaj kaj vadili z vašim prijateljem:boy::girl:?
5. Ali ste že kdaj skupaj z vašim prijateljem:boy::girl: sodelovali v predstavi?
6. Kako ste se počutili po tej predstavi s prijateljem:boy::girl:?
7. Ali ste že kdaj bili tako veseli:grinning::smiley::grin:, da ste se komu zahvalili?
8. Danes je na vrsti recept :page_with_curl:za jagodno smetanovo torto:cake:.
Sestavine:
100 g moke
1/2 žličke pecilnega praška
4 jajca
110 g sladkorja
75 g masla, stopljenega ter ohlajenega
Za nadev potrebujete:
500g svežih oziroma zamrznjenih jagod,
400ml sladke smetane,
strok vanilije,
vanilijevo esenco.
Priprava biskvita:
Pečico segrejemo na 180 stopinj.
Maslo stopimo ter počakamo, da se ohladi. Moko s pecilnim praškom trikrat presejemo.
Jajca in sladkor skupaj z električnim mešalnikom stepamo dobrih deset do petnajst minut, da se masa podvoji. Potem s kovinsko žlico primešamo presejano moko s pecilnim. Mešamo zelo rahlo. Na koncu premešamo ohlajeno stopljeno maslo.
Maso prelijemo v namaščen pekač, tokrat sem pekla v pekaču s premerom 18 cm. Seveda lahko pečete v večjem pekaču, ampak predlagam, da v tem primeru količine podvojite, da bo torta dobila svojo višino. Sama raje uporabljam manjšega, saj so mi višje in manjše torte bolj všeč.
Pečemo 15 do 20 minut. Torta bo dobila lepo zlatorjavo barvo. Ko je torta pečena počakamo, da se nekoliko ohladi, nato odstranimo tortni obod in jo prerežemo dvakrat ali trikrat.
Priprava nadeva:
Sladko smetano in žličko vanilijeve esence stepemo, smetana mora biti čvrsta. Svežim jagodam odrežemo zelene dele in jih narežemo na poljubne kose. Dodamo jih v kozico skupaj z dvema žlicama sladkorja v prahu in pristavimo na štedilnik. Dodamo še strok vanilije. V kolikor ga nimate ali dodajte esenco ali aromo, ki jo lahko kupite v vsakem bolje založenem supermarketu. Na zmerni temperaturi skupaj s strokom vanilije kuhamo deset minut. V kolikor boste uporabili zamrznjene jagode bo potrebno kuhati dlje, da se jagode res dobro razkuhajo in prepojijo z vanilijo. Svetujem tudi, da dodate kakšno žlico sladkorja več, saj zamrznjene jagode navadno niso tako sladke kot sveže.
Odstranimo vanilijev strok in počakamo, da se jagode ohladijo. Potem se lahko lotimo sestavljanja torte.
Torte ni potrebno sestavljati v tortnem obroču.
Na tortni podstavek položimo prvi biskvit. Biskvit navlažite s sokom, ki so ga spustile pokuhane jagode.
Na sredino biskvita položimo tretjino jagod. Nikakor jih ne polagajte do robov torte, saj boste imeli težave pri rezanju torte. Po jagodah razporedimo tretjino stepene smetana. Ponovno po sredini, da smetane ne uide ven, ko boste nanjo položili naslednji biskvit.
Na smetano položimo drug biskvit in vajo ponovimo – malce soka, pokuhane jagode in smetana. Gor pa tretji del biskvita.
To je vse za danes. Če imate kakšna vprašanja, kakšne predloge, ideje, lahko zapišete v komentar. Se slišimo jutri.
1. Ali je kakšen vaš prijatelj :boy::girl:že zabaval druge prijatelje :boy::girl:med tem, ko ste npr. sodelovali v predstavi, bili vprašani, izvajali vašo plesno točko:dancer: ipd.?
2. Ali ste že pri kakšni stvari bili v trojici:boy::girl::boy:?
3. To pesem ste že zagotovo slišali (če ne pa vsaj oboževalci Harry Potterja): https://youtu.be/wtHra9tFISY
Avtor je John Williams, izdana pa je bila leta 2001. Kakšna se vam zdi?
4. Ali ste že kdaj kaj vadili z vašim prijateljem:boy::girl:?
5. Ali ste že kdaj skupaj z vašim prijateljem:boy::girl: sodelovali v predstavi?
6. Kako ste se počutili po tej predstavi s prijateljem:boy::girl:?
7. Ali ste že kdaj bili tako veseli:grinning::smiley::grin:, da ste se komu zahvalili?
8. Danes je na vrsti recept :page_with_curl:za jagodno smetanovo torto:cake:.
Sestavine:
100 g moke
1/2 žličke pecilnega praška
4 jajca
110 g sladkorja
75 g masla, stopljenega ter ohlajenega
Za nadev potrebujete:
500g svežih oziroma zamrznjenih jagod,
400ml sladke smetane,
strok vanilije,
vanilijevo esenco.
Priprava biskvita:
Pečico segrejemo na 180 stopinj.
Maslo stopimo ter počakamo, da se ohladi. Moko s pecilnim praškom trikrat presejemo.
Jajca in sladkor skupaj z električnim mešalnikom stepamo dobrih deset do petnajst minut, da se masa podvoji. Potem s kovinsko žlico primešamo presejano moko s pecilnim. Mešamo zelo rahlo. Na koncu premešamo ohlajeno stopljeno maslo.
Maso prelijemo v namaščen pekač, tokrat sem pekla v pekaču s premerom 18 cm. Seveda lahko pečete v večjem pekaču, ampak predlagam, da v tem primeru količine podvojite, da bo torta dobila svojo višino. Sama raje uporabljam manjšega, saj so mi višje in manjše torte bolj všeč.
Pečemo 15 do 20 minut. Torta bo dobila lepo zlatorjavo barvo. Ko je torta pečena počakamo, da se nekoliko ohladi, nato odstranimo tortni obod in jo prerežemo dvakrat ali trikrat.
Priprava nadeva:
Sladko smetano in žličko vanilijeve esence stepemo, smetana mora biti čvrsta. Svežim jagodam odrežemo zelene dele in jih narežemo na poljubne kose. Dodamo jih v kozico skupaj z dvema žlicama sladkorja v prahu in pristavimo na štedilnik. Dodamo še strok vanilije. V kolikor ga nimate ali dodajte esenco ali aromo, ki jo lahko kupite v vsakem bolje založenem supermarketu. Na zmerni temperaturi skupaj s strokom vanilije kuhamo deset minut. V kolikor boste uporabili zamrznjene jagode bo potrebno kuhati dlje, da se jagode res dobro razkuhajo in prepojijo z vanilijo. Svetujem tudi, da dodate kakšno žlico sladkorja več, saj zamrznjene jagode navadno niso tako sladke kot sveže.
Odstranimo vanilijev strok in počakamo, da se jagode ohladijo. Potem se lahko lotimo sestavljanja torte.
Torte ni potrebno sestavljati v tortnem obroču.
Na tortni podstavek položimo prvi biskvit. Biskvit navlažite s sokom, ki so ga spustile pokuhane jagode.
Na sredino biskvita položimo tretjino jagod. Nikakor jih ne polagajte do robov torte, saj boste imeli težave pri rezanju torte. Po jagodah razporedimo tretjino stepene smetana. Ponovno po sredini, da smetane ne uide ven, ko boste nanjo položili naslednji biskvit.
Na smetano položimo drug biskvit in vajo ponovimo – malce soka, pokuhane jagode in smetana. Gor pa tretji del biskvita.
To je vse za danes. Če imate kakšna vprašanja, kakšne predloge, ideje, lahko zapišete v komentar. Se slišimo jutri.
Moj odgovor:
Pilov blog
a little talk about everything🤍(stranski učinki: okvara možganov in pozabljanje slovnice) 2. del
Ogledov: 33 Odgovorov: 21
Clo ek
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Kva je to
Kaj je lipgloss (nvm a sm prov napisala ampak sj veste kaj mislm)? Vem da je to neki za ustnice sam nvm a je to kokr ena labella al kokr šminka?
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Priljubljene objave
Oglas
Zadnji odgovori
o moj bog! ena mojih najljubših pesmi:black_heart::black_heart::black_heart:
o moj bog! zakaj se mi zdi, da take pesmi ...