Hej,
Tukaj le je lepa misel za te čase.
https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fthumb.pozitivnemisli.com%2F600%2F3pN.webp&imgrefurl=https%3A%2F%2Fpozitivnemisli.com%2Ftag%2Fdepresija&tbnid=mOjsHiLQ-u6tyM&vet=1&docid=EpCilGIlOOzrzM&w=600&h=600&itg=1&source=sh%2Fx%2Fim
Glavno mest države o kateri bo danes govorila je Bruselj.
Mogoče je že kdo uganil to je Belgija.
Belgijo kot državo so morda zasenčile njene bolj priljubljene sosede, vendar je regionalna kuhinja dovolj, da v to izjemno državo privabi resne popotnike. Belgija je bila precej znana po svoji junk hrani, vendar belgijska hrana ni le mešanica jedi, ki uživajo v ustih, ali junk food; je izvrstna mešanica živilskih stilov Francije, Nemčije in Nizozemske.
Zaradi edinstvene hrane je dovolj, da vsakdo, še posebej trpežna hrana, načrtuje potovanje v ta raj brbončic! Konec koncev je belgijska kuhinja narejena tako, da ohranja svoj okus v mislih namesto njegovega videza.
Top 10 Belgija Hrana za zadovoljitev vaših okusnih okusov.
1.Belgijski fries
To je nekoliko nacionalna hrana v Belgiji . Mislim da je recept v pilu.
2. Moules-fritez
Školjke Mosselen-friet, najdene v Severnem morju, so bolj mesnate kot tiste v Franciji in ta tradicionalna hrana v Belgiji vključuje školjke, ki so kuhane v belem vinu in klasični zelenjavni juhi ali v tradicionalnem belgijskem pivu.
3.Stoemp
To kremasto jed je odlična različica pire krompirja in rezanih belgijskih jedi. Tradicionalna belgijska hrana je kremna mešanica pire krompirja in druge zelenjave, kot je korenje, ohrovt, brstični ohrovt itd. In je služila kot priloga ali kot glavna jed s klobasami.
4.Kroketi sive kozice
Ta morska hrana je tudi ena od klasičnih belgijskih specialitet. To je hrustljava poslastica, običajno narejena iz nič v večini restavracij z morskimi sadeži. Zunaj je hrustljavec in staljena in izstopa iz notranjosti.
5.speculaas
To je tanek, zelo hrustljav in karamel napolnjen piškotek, ki se peče z nekaj figurami. Običajno zaužita s kavo, je začinjena in daje drugačnemu občutku brbončice.
6.Waterzooi
To je obara ali juha s piščancem ali ribami, zelenjavo, smetano in jajcem.
7.Belgijski vaflji
Vaflji so kot belgijska hrana. Obstajata dve vrsti vafljev, pravokotne tiste, ki niso tako sladke kot druga sorta, temveč so polnjene s čokolado, smetano in različnimi naribanimi sadeži. Druga varianta je majhna in ima kristale sladkorja ukoreninjene, zato je bolj na slajši strani. To najdemo skoraj povsod, saj ima veliko krajev edinstven okus. Recept lahko najdete v novembrske pilu.
8.Belgijske čokolade
Proizvaja se od 19. stoletja, je pomemben del gospodarstva in belgijske kuhinje. Od takrat se je kuhinja razvila v čokolado v mnogih sladicah, kot so praline, ki so mehke s čokoladnim ohišjem. Tartufi so kroglični deserti z vaflji ali skorjico. Na voljo so na mnogih mestih.
9.Sirop de liege
Je marmelada ali žele v obliki sladkih sadežev iz sadnih sokov, ki se izhlapijo, kot so datum, hruške, jabolka itd. Je sladka in lepljiva, večinoma na kruhu ali baguettih ali pa jo celo na par za sirom.
10.Tomates aux crevettes grises
Prav tako imenovano Tomaat z Grijze Garnalen, je to še ena belgijska klasična hrana, narejena iz rjavih ali sivih kozic s pestro mešanico majoneze in polnjenih v hladne paradižnike. Je priljubljena predjed, ki jo imajo radi domačini in obiskovalci.
Za vse radovedneže tukaj pripenjam sliko zastave Belgije. https://www.google.com/search?q=belgija&tbm=isch&ved=2ahUKEwiM0JGwxPzsAhWF-6QKHWUOA_MQ2-cCegQIABAC&oq=Bel&gs_lcp=ChJtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1pbWcQARgDMgQIIxAnMgQIIxAnMgQIABBDMgQIABBDMgQIABBDOgIIADoGCAAQCBAeOgcIIxDqAhAnOgQIABADOgUIABCxA1CmF1ipTmDxZWgCcAB4AYABjAKIAd8KkgEFMC44LjGYAQCgAQGwAQXAAQE&sclient=mobile-gws-wiz-img&ei=FOusX4z2CYX3kwXlnIyYDw&bih=654&biw=360&client=ms-android-huawei-rev1&prmd=mivn&safe=active&hl=sl#imgrc=5i0hcYNPW2AecM
Tako želim vam lep dan še naprej.
Lp Plesalka :wave:
Tukaj le je lepa misel za te čase.
https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fthumb.pozitivnemisli.com%2F600%2F3pN.webp&imgrefurl=https%3A%2F%2Fpozitivnemisli.com%2Ftag%2Fdepresija&tbnid=mOjsHiLQ-u6tyM&vet=1&docid=EpCilGIlOOzrzM&w=600&h=600&itg=1&source=sh%2Fx%2Fim
Glavno mest države o kateri bo danes govorila je Bruselj.
Mogoče je že kdo uganil to je Belgija.
Belgijo kot državo so morda zasenčile njene bolj priljubljene sosede, vendar je regionalna kuhinja dovolj, da v to izjemno državo privabi resne popotnike. Belgija je bila precej znana po svoji junk hrani, vendar belgijska hrana ni le mešanica jedi, ki uživajo v ustih, ali junk food; je izvrstna mešanica živilskih stilov Francije, Nemčije in Nizozemske.
Zaradi edinstvene hrane je dovolj, da vsakdo, še posebej trpežna hrana, načrtuje potovanje v ta raj brbončic! Konec koncev je belgijska kuhinja narejena tako, da ohranja svoj okus v mislih namesto njegovega videza.
Top 10 Belgija Hrana za zadovoljitev vaših okusnih okusov.
1.Belgijski fries
To je nekoliko nacionalna hrana v Belgiji . Mislim da je recept v pilu.
2. Moules-fritez
Školjke Mosselen-friet, najdene v Severnem morju, so bolj mesnate kot tiste v Franciji in ta tradicionalna hrana v Belgiji vključuje školjke, ki so kuhane v belem vinu in klasični zelenjavni juhi ali v tradicionalnem belgijskem pivu.
3.Stoemp
To kremasto jed je odlična različica pire krompirja in rezanih belgijskih jedi. Tradicionalna belgijska hrana je kremna mešanica pire krompirja in druge zelenjave, kot je korenje, ohrovt, brstični ohrovt itd. In je služila kot priloga ali kot glavna jed s klobasami.
4.Kroketi sive kozice
Ta morska hrana je tudi ena od klasičnih belgijskih specialitet. To je hrustljava poslastica, običajno narejena iz nič v večini restavracij z morskimi sadeži. Zunaj je hrustljavec in staljena in izstopa iz notranjosti.
5.speculaas
To je tanek, zelo hrustljav in karamel napolnjen piškotek, ki se peče z nekaj figurami. Običajno zaužita s kavo, je začinjena in daje drugačnemu občutku brbončice.
6.Waterzooi
To je obara ali juha s piščancem ali ribami, zelenjavo, smetano in jajcem.
7.Belgijski vaflji
Vaflji so kot belgijska hrana. Obstajata dve vrsti vafljev, pravokotne tiste, ki niso tako sladke kot druga sorta, temveč so polnjene s čokolado, smetano in različnimi naribanimi sadeži. Druga varianta je majhna in ima kristale sladkorja ukoreninjene, zato je bolj na slajši strani. To najdemo skoraj povsod, saj ima veliko krajev edinstven okus. Recept lahko najdete v novembrske pilu.
8.Belgijske čokolade
Proizvaja se od 19. stoletja, je pomemben del gospodarstva in belgijske kuhinje. Od takrat se je kuhinja razvila v čokolado v mnogih sladicah, kot so praline, ki so mehke s čokoladnim ohišjem. Tartufi so kroglični deserti z vaflji ali skorjico. Na voljo so na mnogih mestih.
9.Sirop de liege
Je marmelada ali žele v obliki sladkih sadežev iz sadnih sokov, ki se izhlapijo, kot so datum, hruške, jabolka itd. Je sladka in lepljiva, večinoma na kruhu ali baguettih ali pa jo celo na par za sirom.
10.Tomates aux crevettes grises
Prav tako imenovano Tomaat z Grijze Garnalen, je to še ena belgijska klasična hrana, narejena iz rjavih ali sivih kozic s pestro mešanico majoneze in polnjenih v hladne paradižnike. Je priljubljena predjed, ki jo imajo radi domačini in obiskovalci.
Za vse radovedneže tukaj pripenjam sliko zastave Belgije. https://www.google.com/search?q=belgija&tbm=isch&ved=2ahUKEwiM0JGwxPzsAhWF-6QKHWUOA_MQ2-cCegQIABAC&oq=Bel&gs_lcp=ChJtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1pbWcQARgDMgQIIxAnMgQIIxAnMgQIABBDMgQIABBDMgQIABBDOgIIADoGCAAQCBAeOgcIIxDqAhAnOgQIABADOgUIABCxA1CmF1ipTmDxZWgCcAB4AYABjAKIAd8KkgEFMC44LjGYAQCgAQGwAQXAAQE&sclient=mobile-gws-wiz-img&ei=FOusX4z2CYX3kwXlnIyYDw&bih=654&biw=360&client=ms-android-huawei-rev1&prmd=mivn&safe=active&hl=sl#imgrc=5i0hcYNPW2AecM
Tako želim vam lep dan še naprej.
Lp Plesalka :wave:
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Superrrrr:thumbsup:
1
Moj odgovor:
Svetloba3714
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Energija
Ojla,
upam, da mi boste lahko pomagali.
Že nekaj časa se mi dogaja, da se počutim brez energije in ne vem, kaj naj naredim. Kot, da energije ne dobim, ampak želodec pa imam poln. To je kar težko opisati, na primer težje prehodim dolge poti, se mi kar vleče. Čudno mi je tudi to, da hitro postanem lačna (npr. 3 ure po obroku), ampak v sebi še zmeraj čutim, kot da še imam hrano v sebi (od prej).
Hvala za pomoč <33
upam, da mi boste lahko pomagali.
Že nekaj časa se mi dogaja, da se počutim brez energije in ne vem, kaj naj naredim. Kot, da energije ne dobim, ampak želodec pa imam poln. To je kar težko opisati, na primer težje prehodim dolge poti, se mi kar vleče. Čudno mi je tudi to, da hitro postanem lačna (npr. 3 ure po obroku), ampak v sebi še zmeraj čutim, kot da še imam hrano v sebi (od prej).
Hvala za pomoč <33
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Priljubljene objave
Oglas
Zadnji odgovori
neee jaz se strinajm z roxi isabella in stephan ...