snofi
Naslednji Pil izide 4. februarja

Nova številka
Januar 2022

Revija
Izid: 7. 1. 2022
pepca oblacek

Pisalnica - Anna 1. poglavje 3. del

Anna 1. poglavje 3. del

3
»Živijo Brian!« sem v šoli zaklicala čez razred. Brian je takoj dvignil glavo in me pogledal naravnost v oči. Bilo je malo strašljivo. Odlepil se je od stola in se delal da gre na stranišče.
»Bolje bi bilo če nebi bila več prijatelja. Oprosti.« je hitro in tiho rekel, ko je prišel mimo mene. Takoj mi je bilo jasno. Povedali so jim. Stekla sem iz učilnice in ga hitro dohitela.
»Povedali so vam a ne?« sem tiho vprašala. Brian me je debelo pogledal, potem pa mi pomignil naj mu sledim. Stečeva iz šole in Brian se zapodi proti gozdu. Zapodim se za njim. Po gozdu hodiva kakšno minuto in prideva do prelepega slapu. Zastane mi dih.
»Waw! Kdaj si t-o-tt-t-to našel?« sem počasi le uspela izustiti.
»Vem. Prelepo je. Enkrat smo se igrali v gozdu pa sem malo zašel in ga našel.« je tiho povedal. »No. Kaj misliš s tem, da so nam povedali?« je prešel k bistvu.
»Tisto s sirotišnico.« sem tiho namignila.
»Aha. Da bodo sirotišnico izpraznili in podrli otroke pa bodo pustili na ulicah?« je vprašal.
»Ja. Ampak vedela sem samo tisto prvo. Drugo pa se mi zdi že malo nezakonito!« sem mu pretreseno povedala. Brian si je začel slačiti majico in med tem govoril.
»Uff… zdaj sem pa jaz tebi malo preveč povedal.« je rekel in se napotil po urejeni potki proti slapu. Počasi je šel do tam kjer je voda najbolj položna in se spuščal vedno bolj v vodo. Tudi jaz sem skočila za drevo in si slekla majico in modre jeans hlače. Stekla sem po potki in iz najvišje močne plošče odskočila ter odletela v vodo. Bilo je čarobno. Ujela sem tudi Brianov debel pogled. Šele takrat sem se zavedla, da sem naredila trojno salto in skrčena čofnila v vodo. Pod vodo sem dih držala kakšno minuto nato pa z glavo navzgor odplavala na površje. Debelo sem zajela zrak in potem pogledala proti Brianu, ki je lepo počasi kakor dedek plaval žabico sem in tja, od stene do stene. Bilo je noro smešno. Ko me je Brian zagledal je obstal na mestu in iztegnil nogi proti tlom.
»Kje si bila tako dolgo? Čakal sem te pet minut!« je začudeno pogledal.
»Mislim, da morava hitro v šolo, če ne bova zamudila!« sem hitro rekla ter stekla mimo njega. Vmes pa sem tiho razmišljala. Od kdaj znam salto in od kdaj tako dobro plavam? Od kdaj tako dolgo zadržim dih? V moji glavi je bilo nešteto vprašanj, ampak na njih ni mogel odgovoriti nobeden.
Z Brianom sva bila vso pot nazaj čisto tiho. Razmišljala sem kako bo Brian živel na cesti in če ga ne bomo mi »posvojili«.
Ko sva prišla v šolo sva stopila v razred. Pogledala sem proti svoji omarici.
»Oh ne.« sem zašepetala Brianu in stekla proti omarici. Okrog nje so se zgrinjale skoraj vse punce iz razreda. Skoraj vse pomeni da sem manjkala jaz. Brian je pritekel za mano.
»Kaj se dogaja?« je vprašal.
»Kayla je pridobila ostale punce na svojo stran, tako da jim je natvezila laži o meni.« sem mu na hitro razložila kaj se dogaja.
»Uuu… kako pa kaj mali parček?« se je iz kroga dvignila majhna postava. O ne… Kayla je važno pogledala proti meni in Brianu. »Ubožca. Mladi parček se bo kmalu moral ločiti.« je otročje rekla in našobila ustnice. Zardela sem od jeze. Jezno sem se pognala proti krogu. Kayli sem prisolila veliko in bolečo zaušnico. Mah. Prav ji je.
»Auuuuuuuuuuu!!!« je zajavkala in vsi fantje so pritekli na pomoč.
»Stop!« sem glasno zavpila. V tistem trenutku je učiteljica stopila v razred. Veselo je pogledala k nam. Najbrž je mislila da končno sodelujemo, saj se večinoma sovražimo že od vrtca. Kayla se je začela glasno dobesedno dreti (jokati).
»Kaj pa se dogaja?« učiteljičin nasmešek je zbledel. Stopila sem iz kupa našega razreda in ji vse razložila od A do Ž. Tudi tisto o zaušnici sem ji povedala. Nikoli nisem bila navajena lagati. Švigala sem med očmi sošolcev in sošolk, ki so se čudila da pravzaprav nisem izpustila čisto ničesar. Učiteljica je po koncu moje dolge pripovedi rekla samo »Kayla pridi sem. Ostali ostanite tukaj.« Kayla me je pogledala s pogledom tole-boš-pa-še-plačala.

Učiteljice ni bilo kakšno uro. Res je trajalo dolgo. Potem je prišla in nam rekla da bi danes v vsakem primeru športni dan. To vse je zvenelo takole:
»Prav učenci. Danes bi kot veste seveda imeli ŠD, zato vam naslednje 3 ure dovolim,, da ste v okolici šole, samo pazite da se ne izgubite!« cel razred je zakričal ter se pognal skozi vrata. Z Brianom sva seveda šla do slapu. Ko sva se slačila je bilo malo nerodno. Na ravne kamne ob vodi sva položila brisače in torbe. Tokrat je bil moj skok v vodo drugačen. Roke sem stegnila nad glavo ter dlani položila eno na drugo in v loku skočila v vodo tako da so v vodi bile najprej moje noge potem glava in na koncu kar cela. Pod vodo sem počasi odprla oči. Voda je bila čisto čista. Spodaj je bilo kakor v morju. Bilo je ogromno pisanih živali in rastlin. Potem sem ugotovila kako tako dolgo zdržim pod vodo. Oči sem lahko odprla čisto na široko. Malo so me pekle ampak mi ni bilo hudega. Ko sem imela oči odprte sem se nekako pomirila, ker sem videla kje sem. Obrnila sem se in zagledala veliko luknjo. Videla sem jo jasno, saj je iz nje prihajala svetloba. Roke sem ponovno iztegnila, tokrat naprej. Tudi telo sem postavila vodoravno ter odplavala proti luknji. Ko sem vstopila v luknjo sem videla, da je moja edina možna pot razen, da grem nazaj, da grem navzgor. Raztegnila sem noge in roke da so se oboji dotikali stene ter začela plezati. Ampak takrat sem se zavedla, da nimam več zraka. Odprla sem usta. Iz njih so prileteli mehurčki zraka. Pridobila sem malo več časa, da pridem do vrha. Plezala sem naslednjih 15 sekund, potem pa sem mela veliko stisko z zrakom. Začela sem še hitreje plezati. V paniki sem se izpustila stene in odneslo me je nazaj proti začetku luknje. Iztegnila sem roko proti svetlobi na vrhu tunela in gledala kako so mi iz usti plavali mehurčki. Počasi sem zaprla oči. Nato sem jih spet počasi odprla. Tako je potekalo naslednje 10 sekund, potem pa sem le počasi priplavala iz luknje in do gladine vode. Dvignila sem glavo in zahlastala za zrakom.
»Kje si bila tako dolgo? Kako si tako dolgo zadržala dih?« me je takoj začel zasuvati z vprašanji. Zadihana sem stopila iz vode in iz sebe lahko spravila le:
»To je bilo epsko«
»Lahko bi umrla!« je Brian rekel kakor da bi poizkušal priklicati najbolj temno možnost, ki bi se mi lahko storila. Šla sem se zleknit na brisačo na kamnih in zaspala.


Hej!
Tale del je malce daljši! MALCE daljši!
Kako si?
Nov del pride jutri.
Byee
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
odlično!!!!!!!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: komaj čakam nov del.:stuck_out_tongue_winking_eye:Lysm

cool dogy Sky
0
 
Hvala :D
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
wowwwwwwwwwww
suprrr
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.
Pisalnica

Breskvica

Dragi dnevnik 11. del

Ogledov: 14 Odgovorov: 0
 
1
Chloe

Chloe 1. del

Ogledov: 19 Odgovorov: 1
 
3
Breskvica

Dragi dnevnik 10. del

Ogledov: 15 Odgovorov: 1
 
2
Mondo

Pogum 1. del

Ogledov: 18 Odgovorov: 2
 
4
Golmanka

Varuhi Gozda 11. del

Ogledov: 10 Odgovorov: 0
 
3
Golmanka

Varuhi Gozda 10. del

Ogledov: 15 Odgovorov: 1
 
3
KOKICA
 
1
Golmanka

Varuhi Gozda 9. del

Ogledov: 16 Odgovorov: 1
 
6
žalostna potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

zdravo

Nujno mi pomagajte. Moja mama je pre stroga govori mi da sem zmešana šmrkla, včasih me nadere tako da sosedi slišijo in pol prestrašeno gledajo nič mi ne pusti ne pusti mi raztrganih kavbojk ker mi je rekla ka sem klošar in da zgledam kot klošar, odloča mi kaj bom mela oblečeno , zdaj mi odloča kaj bom mela obuto ne smem teniskov moram meti zimske gojzare pol pa se z mene norčujejo v šoli, ko sem dobila 2 mi je rekla da tako več ne gre in ddala mi je kazen da se ne smem 3 tedne družit z prijatelji, pa je to moja edina dvojka v šoli, pol nič m ne pusti grema v trgovino meni se nekaj dopade ona pa meni ne ker tega ne rabim kaoo, pol za božič mi je kupla čist neuporabno stvar, nič mi ne pusti pa še nesramna je do mene.
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kako pogosto obiščeš Pilovo spletno stran?
Vsak dan!
(231)
Večkrat na teden.
(150)
1-krat na teden.
(79)
Samo občasno.
(174)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Like emojis je odgovoril/a na
Ahahahhaahha. Gremo Gryffindor! Še mate ...
 

dragon girl je odgovoril/a na
Hej! Meni je ful všeč, definitivno nadaljuj ...
 

animalllover je odgovoril/a na
super fujj da dajo WC papir v kantoooo ...
 

animalllover je odgovoril/a na
omgg nazajjj siiiii vem da me nepoznas ampak ...
 

animalllover je odgovoril/a na
https://www.google.com/imgres?imgurl=https://cdn.kme.si/public/images-cache/750xX/2017/09/
 

Doggylover je odgovoril/a na
Luškana!:heart::heart::heart::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::hugging::hug
 

Doggylover je odgovoril/a na
Super blog. Spremljam
 

Like emojis je odgovoril/a na
Hai! Prijavljam se! Domovi po vrsti: 1. ...
 

Doggylover je odgovoril/a na
https://images.app.goo.gl/G5fJpTbbuCyLdCuh8
 

Like emojis je odgovoril/a na
Hai! Jst se te spomnm! Kk si??? No upam, ...
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii hvala ti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pač ...
 

Coraline je odgovoril/a na
Kako ljubko!!!!!:blush::heart_eyes:
 

Super girl je odgovoril/a na
Jaz se prijavljam! Rada bi bila v Gryfondomu. ...
 

Liv je odgovoril/a na
se strinjam:) Čeprav pri nas v New Yorkerju ...
 

Gdč. HP fan je odgovoril/a na
Kako lepo!!!