snofi
Naslednji Pil izide 5. novembra

Nova številka
Oktober 2021

Revija
Izid: 1. 10. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - Hči čarovnikov 3. del

Hči čarovnikov 3. del

4
Victoria se je naslednjega dne zbudila zelo zgodaj in, za razliko od včeraj, se tistega sončnega dne ni oblekla po požje. Takoj, ko se je spomnila, da gredo danes na Prečno ulico, je kar poletela iz postelje, si nase hitro navlekla polover in kavbojke, potem pa zdirjala v jedilnico, kjer sta jo že čakala mama in oče. Ob vsem tem vznemirjenju je pozabila celo na pismo z Bradavičarke, ki ji je celo noč kratilo spanec. Strah jo je bilo razloga, zaradi katerega je bila sprejeta na akademijo in zelo dolgo ni mogla zatisniti očesa, saj so jo skrbi kar dušile. Toda vse mračne misli je zdaj pregnala tista o Prečni ulici (in lastni palici!).
Daenerys še ni bilo na spregled in Victoria je za trenutek pomislila, da bo spet hotela spati do dvanajstnih, ko so se vrata jedilnice znova odprla in skoznje se je vsa zaspana primajala njena sestrična. Že to, da je vstala štiri ure prej kot navadno, je bil zanjo ogromen napredek, pa tudi če bo kasneje še cel dan zaspana.
"Očitno bi vas res ubilo, če bi počakali do kosila," je zamrmrala Daenerys in zazehala. Seveda, ona je prvi obrok, ki ga je večina imenovala zajtrk, klicala kar kosilo, kar pa sploh ni bilo težko, če si vsak dan prespal polovico dneva.
"Ja, najbrž bi kar nas," je modro prikimala Victoria, ki se je pridružila materi pred staromodnim visokim kaminom, v katerem so plapolali zeleni plameni. Prek njega bodo vstopili na Prečno ulico: Victoria hitrejše poti ni poznala, je pa že slišala za varnejše. Pri potovanju s praškom frčaškom moraš ime kraja, ki si ga želiš obiskati, izgovoriti karseda razločno. Victoria je tako ob svojem prvem potovanju skozi kamin pristala sredi sredi trgovine s spodnjim perilom, ne da bi vedela, kako je tja prišla. Nazadje so jo našili šele čez par dni, vendar Victorie to ni motilo: nastanila se je v piceriji in se vsak dan najedla do mrtvega, ne da bi za kar koli plačala.
"Gremo!" je zaklicala Victoriina mama in v kamin vrgla pest črnega praška. Z glavo je pomignila proti možu. "Ti greš prvi, Ethan."
Victoriin oče je pogumno zakorakal v kamin in zelo razločno zaklical: "Prečna ulica!" Plameni so ga zajeli po celem telesu in ko so se spet pomirili, očeta ni bilo več med njimi. Victoria se je nasmehnila: ne glede na to, kolikokrat je to videla, jo je še vedno impresioniralo.
"Victoria!" jo je poklicala njena mama in ji pomignila, naj stopi v kamin. Zdaj je to, za razliko od prvič, ko je vstopila v kamin, točno vedela, kaj mora narediti. Z razločnim in jasnim glasom je rekla: "Prečna ulica!"
Bilo je, kot bi jo stlačili v pretesno cev. Za nekaj sekund ji je zmanjkalo zraka in imela zoprn občutek, da ima pljuča in vse ostale organe zapolnjene s svinem. Potem pa je začutila, da se preozka cev bliža koncu in izpljunila jo je pri obokanem uhodu v Prečno ulico. Tam jo je čakal nasmejan oče in v trenutku, ko je Victoria rahlo zmedeno stopila iz kamina, se je v njem že pojavila Daenerys, za njo pa še mama. Šele ko so bili vsi štirje zbrani, se je Victoria ozrla po Prečni ulici, obsijani s soncem.
Čeprav jo je obiskala že velikokrat, se ji nikoli prej ni zdela tako vesela, polna življenja in zanimivih stvari. Živobarvne trgovine so jo kar vabile k sebi, četudi so prodajale le praške za vzgojo mandragor. Mogoče je to zato, ker nikoli prej ni ničesar kupila, zdaj pa je sem prišla z žepi, polnimi bronastih firičev, srebrnih srpcev in zlatih guldov, ki jih je prejšnji mesec dvignila iz trezorja Lestrange Duartovih. Mogoče je bilo krivo dejstvo, da je zdaj sem prišla z namenom, da bo kupila potrebščine za čarovniško akademijo, ki jo bo začela obiskovati decembra; lahko pa se samo tako zelo veseli palice.
"No, pa pojdimo!" jih je pozval oče in skupaj so se odpravili po tlakovani cesti. Tako Daenerys kot Victoria sta si ogledali vse trgovine, ki so jima prišle pred oči in čeprav nista mogla zajeti vseh, ki so stale ob ozki cesti, sta vseeno opazili nekaj najzanimivejših: Eylopovo sovje gnezdo, kjer se je kar gnetlo različnih živobarvnih sov, Olchembatova prodajalna palic, ki jo je po smrti velikega mojstra čarovnih palic prevzel njegov sin in nato vnuk, Vse za quidditch, kjer so ravno predstavljali nov model Zlate puščice, najboljše metle na tržišču, in nenazadnje še Crepar, trgovina s pripomočki za šaljivce, ki se je iz Meryascoveene preselila na Prečno ulico.
"Po mojem bo najbolje, če gremo najprej k Madam Malkin in nato v Lepopis in pivnik," je začela Victoriina mama. "Potem lahko zavijemo v trgovino s pripomočki za napoje - pozabila sem že, kako se imenuje. No, nazadnje pa gresta punci lahko še po palici."
Ni ji ušlo, kako so se njeni hčerki ob tem zasvetile oči, in nasmehnila se je.
"No, kaj čakamo, gremo!" je navdušeno izbruhnila Daenerys in se pognala skozi vrata trgovine Madam Malkin s plašči za vse priložnosti, ostali pa so ji namuznjeno sledili. Daenerys je že klepetala z lastnico, ki nikakor ni bila več izvirna Madam Malkin, temveč neka ženska, ki si je trgovino priigrala v igri z eksplozivnimi kartami v Počenem kotlu. Vendar je bila kljub temu prijazna in čez pol ure so že odšli iz trgovine z novimi plašči v vrečah.
"Zdaj pa knjige!" je še vedno z enako mero navdušenja vzkliknila Daenerys in se spet pognala skozi vrata trgovine, katere izložba je bila polna učbenikov, v katerih je Victoria prepoznala kot različne knjige za obrambo pred mračnimi silami. Ampak ni imela časa, da bi si jih podrobneje ogledala, kajti mama jo je že zvlekla skozi vrata.
Trgovino je vodil debelušen gospod, očitno obseden s knjigami, ki je z lahkoto našel vse učbenike, ki sta jih sestrični potrebovali. Ni jih bilo težko nesti, saj je Victoriina mama izvedla nekakšen zapleten urok, s katerim so vse knjige postale praktično brez teže.
"Si s tem urokom kdaj poskusila obdelati tudi kakšnega človeka?" se je pozanimala Victoria. "Mogoče bi lahko letel!"
Daenerys se je samo zasmejala, mama pa se je namuznila, kar je bilo dovolj zgovorno.
Nazadnje so kupili tudi sestavine za napoje in kot bi mignil, sta Victoria in Daenerys že stali pred Olchenbatovo trgovino s palicami. Starša sta odšla v Počeni kotel, saj nista želela 'kratiti zabave', za kar je bila Victoria hvaležna, saj ju iz nekega razloga ni želela imeti ob sebi, ko bo dobila svojo prvo palico.
"Greva?" je nekam živčno nazadnje vprašala Daenerys in ko je ta prikimala, je odrinila vrata.
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
i will read your stories always and forever <3
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Just purfect!!
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
:ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand:Komaj čakam novi del :)
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Pisalnica

Night girl

Se bojiš teme

Ogledov: 13 Odgovorov: 0
 
0
hastagi

največ hastagov 1.del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
1
Annie #1

Samo Harley 5. del

Ogledov: 16 Odgovorov: 1
 
4

GROZLJIVA ZGODBA

Ogledov: 11 Odgovorov: 0
 
1
Hally

ŽELJA

Ogledov: 20 Odgovorov: 2
 
1
LunaLovegood

Hillary&Sky 6. del

Ogledov: 19 Odgovorov: 1
 
3
Hally

ZAPLETENO ŽIVLJENJE

Ogledov: 29 Odgovorov: 1
 
1
Night girl

V napačnem telesu 2. del

Ogledov: 40 Odgovorov: 2
 
1
plis helppp potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

MEnstra proooooosiiiimmm pomagajte mi

Hej meni mestruacija zamuje že 5 dni in meje zelo strah, kaj če je kaj narobe? Pač zdaj jo imama elo leto in sem mela nekaj mesecov redno in zdaj mi zamuja 5 dni? in zdaj me je fulll strah!!!!! Milslim stara sem 13 let zato nimam fanta... ampak ali je to nornalno????
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Koliko ste stari?
9
(15)
10
(34)
11
(69)
12
(84)
13
(77)
14
(42)
15
(11)
16
(7)
Nič od naštetega
(12)

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori

kamilica je odgovoril/a na
o wawww!!! to je tok zakon!! + a je sam ...
 

Hermiona Granger123 je odgovoril/a na
o, kok je kjut:heart::heart::heart:
 

anonymus je odgovoril/a na
aye mate, look: I won't bother you with ...
 

robloxmanca je odgovoril/a na
lisa
 

robloxmanca je odgovoril/a na
Lena
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
temno modra
 

butel iz 7.a je odgovoril/a na
Harry Potter
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
trenirke
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
6/10 ni slabo
 

</3 je odgovoril/a na
forget her? yes. forgetting failed. ...
 

WikiDuo je odgovoril/a na
temno turkizna
 

Nekdo pač je odgovoril/a na
George Richard Raymond Martin: Igra prestolov; ...
 

WikiDuo je odgovoril/a na
jetnik iz azkabana
 

WikiDuo je odgovoril/a na
5 od 10 :yum:
 

WikiDuo je odgovoril/a na
5 od 10 :sunglasses: