snofi
Naslednji Pil izide 8. novembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

Čarobno pecivo

21
*roza*REVEPT ZA ČAROBNO PECIVO*roza*


*zelena*Sestavine:*zelena*
*modra*Biskvitno testo:*modra*
•4 jajca (ločimo beljake in rumenjake)
•150 g sladkorja
•80 ml olja
•80 ml vroče vode
•200 g namenske moke za peciva
•8 g vanilje
•15 g pecilni prašek
•5 g temnega nesladkanega kakava v prahu
*modra*Puding masa:*modra*
•1 vrečica vaniljevega pudinga v prahu

•2 x 450 ml mleka
•2 x 60 g sladkorja oz. po želji
*modra*Preliv iz kisle smetane:*modra*
•800 g kisle smetane
•120 g sladkorja
•16 g vaniljevega sladkorja
•Sočno pecivo s pudingom in kislo smetano –

*modra*Sadni preliv:*modra*
•(lakko zmrznjene) maline ali borovnice
•banana

*zelena*Postopek:*zelena*
Najprej stepemo beljake s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem in nato postopno primešamo še rumenjake.

Nato dodamo olje in vročo vodo. Premešamo. Na koncu primešamo še moko s pecilnim praškom.

Pekač obložimo s peki papirjem in nanj zlijemo malo več kot pol biskvitne mase. V ostanek mase primešamo temni nesladkan kakav.

Temni biskvit z žlico razporedimo po belem pekaču. Po navodilu iz vrečke skuhamo vaniljev puding. Uporabimo samo 450 ml mleka, ostalo vse enako. Še vroč vaniljev puding nanesemo točno na tista mesta, ko je temni del biskvitnega testa.


Sedaj damo vse skupaj peči v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj Celzija, klasične peke, za 25 do 30 minut oz. odvisno od pečice.


Med tem časom, ko se biskvit peče, zmešamo preliv iz kisle smetane in sicer kisli smetani dodamo sladkor in vaniljev sladkor ter vse skupaj premešamo.

Naredimo še sadni preliv, v kozico natresemo maline oz. borovnice, dodamo malo sladkorja in malo vode in vse skupaj zmešamo in damo na štedilnik. Čakamo, da zavre in med tem mešamo.
Ko se je biskvit spekel, ga vzamemo iz pečice in še vročega premažemo s prelivom iz kisle smetane. Smetana bo sama opravila svoje, čudežno bo pronicnila v luknjice med biskvitom in pudingom. Čeprav mi ne bomo videli luknjic.

Sedaj pride tisti najtežji del – pecivo damo na hladno mesto, najbolje v hladilnik, čez noč.

Preden pecivo damo na krožnik, še narežemo banano na manjše kolobarje, jih položimo na vrh peciva in preden postrežemo, na pecivo polijemo še sadni preliv.
*roza*Pa dober tek!*roza*

 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Kuharski recept: Sladice s sadjem


Objava:

Povabilo k sodelovanju - mali šef

Ogledov: 818 Odgovorov: 0
 
4
Objava:

Rezultati festivala recept

Ogledov: 817 Odgovorov: 0
 
3
Objava:

Navodila za glasovanje

Ogledov: 707 Odgovorov: 1
 
1
Objava:

Sadni smoothie

Ogledov: 942 Odgovorov: 3
 
14
Objava:

Kuna Sladica

Ogledov: 884 Odgovorov: 0
 
16
Objava:

Bananačino

Ogledov: 806 Odgovorov: 0
 
5
Objava:

Bananin posladek z jogurtom

Ogledov: 846 Odgovorov: 1
 
19
Objava:

Čarobno pecivo

Ogledov: 1125 Odgovorov: 0
 
21
jazz potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

ne tok pomembn probelm

hej!
jz bi si ful sla delat second piercing na usesu pač nad temu običnemu k ga že mam ,ampak me je ful strah. Za te k ste ze to delale a je fejst bolel? pa a je ta bol bolel ko un običn. Pač jz sm clock ko se ful boji pac cepljenja ko ti vzemejo kri.... in me je zato tut ful strah to za ušese.Bi pa res ful rada mela ane kr ful rada nosim nakit uno res polno.
vem da ni nek vlek probelem ampak me sam zanima.
hvala
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Obvestila

1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"

Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!

Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Vprašanje

Kako vam je všeč septembrski Pil?
Zelo mi je všeč.
(315)
Srednje.
(197)
Ni mi všeč, premalo je zanimivih vsebin.
(54)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

akok si stara
 
granger.
a ti s izmagala pac u dobrem smislu
 
grnger.
ful lepo, res cute
 
vavvvvvvvvvvv
 
ojoooj, js sm začela smrkat, pa dvomim da ...
 
Hahaha ja bravo si izumila nov recept :joy: ...
 
pa pol ko sem objavila mam še vse ostale ...
 
Uuuu sliši se fulll dobr!!! :kissing_heart::heart_eyes:
 
Bahahahahah:drooling_face:
 
izgledajo odlični:heart_eyes: mogoče pa ...
 
wowww, lovam temno čokolado, jogurt, cimet ...
 
Vsec mi je:clap::thumbsup::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: