Hejj,
danes po predlogu Harry_Potter delamo torto brez peke:)
-----------------------------------------------------------------------------
*i**b*TEŽAVNOST:*i**b*
☆☆☆☆
*i**b*ČAS PRIPRAVE:*i**b*
• PRIPRAVA: 25 min
• HLAJENJE: 4 h ali čez noč
*i**b*SESTAVINE:*i**b*
Podlaga:
• 250 g maslenih piškotov
• 100 g masla
Krema:
• 500 g mascarpone sira ali kremnega sira
• 250 ml sladke smetane
• 80 g sladkorja v prahu
• 1 vaniljev sladkor
• 5 lističev želatine (ali 1 zavoj želatine v prahu)
• Sok 1 limone
Premaz / dekoracija (po želji):
• Sveže sadje (npr. jagode, borovnice, maline)
• Čokoladni preliv ali sadni preliv
• Mleti oreščki
*i**b*POSTOPEK:*i**b*
Priprava podlage: Piškote zmelješ v drobtine. Stopiš maslo in ga zmešaš s piškoti. Mešanico razporediš po dnu tortnega modela in dobro pritisneš ob dno. Postaviš v hladilnik.
Priprava kreme:
Želatino pripraviš po navodilih. Smetano stepeš do čvrstega. Mascarpone zmešaš s sladkorjem in limoninim sokom. Počasi dodaš stopljeno želatino, nato še stepeno smetano.
Sestavljanje:
Kremo enakomerno razporediš po piškotni podlagi. Po želji okrasiš s sadjem ali prelivom. Postaviš v hladilnik za vsaj 4 ure (najbolje čez noč).
*i**b*NASVETI:*i**b*
• Uporabi tortni obroč ali model s snemljivim dnom.
• Po vrhu lahko dodaš tudi plast jagodne želeje za bolj svež okus.
• Za bolj čokoladno različico dodaj kakav ali stopljeno čokolado v kremo.
*i**b*SLIKA:*i**b*
njamm<33
danes po predlogu Harry_Potter delamo torto brez peke:)
-----------------------------------------------------------------------------
*i**b*TEŽAVNOST:*i**b*
☆☆☆☆
*i**b*ČAS PRIPRAVE:*i**b*
• PRIPRAVA: 25 min
• HLAJENJE: 4 h ali čez noč
*i**b*SESTAVINE:*i**b*
Podlaga:
• 250 g maslenih piškotov
• 100 g masla
Krema:
• 500 g mascarpone sira ali kremnega sira
• 250 ml sladke smetane
• 80 g sladkorja v prahu
• 1 vaniljev sladkor
• 5 lističev želatine (ali 1 zavoj želatine v prahu)
• Sok 1 limone
Premaz / dekoracija (po želji):
• Sveže sadje (npr. jagode, borovnice, maline)
• Čokoladni preliv ali sadni preliv
• Mleti oreščki
*i**b*POSTOPEK:*i**b*
Priprava podlage: Piškote zmelješ v drobtine. Stopiš maslo in ga zmešaš s piškoti. Mešanico razporediš po dnu tortnega modela in dobro pritisneš ob dno. Postaviš v hladilnik.
Priprava kreme:
Želatino pripraviš po navodilih. Smetano stepeš do čvrstega. Mascarpone zmešaš s sladkorjem in limoninim sokom. Počasi dodaš stopljeno želatino, nato še stepeno smetano.
Sestavljanje:
Kremo enakomerno razporediš po piškotni podlagi. Po želji okrasiš s sadjem ali prelivom. Postaviš v hladilnik za vsaj 4 ure (najbolje čez noč).
*i**b*NASVETI:*i**b*
• Uporabi tortni obroč ali model s snemljivim dnom.
• Po vrhu lahko dodaš tudi plast jagodne želeje za bolj svež okus.
• Za bolj čokoladno različico dodaj kakav ali stopljeno čokolado v kremo.
*i**b*SLIKA:*i**b*
njamm<33
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Njama! Pri nasledjem rd-ju bom to mogla sprobat:heart_eyes:
0
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
hvala
0
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Dobro izgoeda in stavim, da je še boljša od tega!!!:cake::ok_hand:
0
Anonimna miška 🕶️🐭🐁🐀
Moj odgovor:
Rina.25
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Vprašanje
Kako ocenjuješ rubriko Šport?
Všeč mi je takšna, kot je.
(12)
Raje kot novičke bi imel/a članek, ki se posveti enemu športu posebej.
(7)
Šport me na sploh ne zanima.
(8)
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
Priljubljene objave
Zadnji odgovori
suprrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Fuuuuuul dobr!!Ne nehat pisat:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::






Pilov blog