Hejj,
danes po predlogu Harry_Potter delamo torto brez peke:)
-----------------------------------------------------------------------------
*i**b*TEŽAVNOST:*i**b*
☆☆☆☆
*i**b*ČAS PRIPRAVE:*i**b*
• PRIPRAVA: 25 min
• HLAJENJE: 4 h ali čez noč
*i**b*SESTAVINE:*i**b*
Podlaga:
• 250 g maslenih piškotov
• 100 g masla
Krema:
• 500 g mascarpone sira ali kremnega sira
• 250 ml sladke smetane
• 80 g sladkorja v prahu
• 1 vaniljev sladkor
• 5 lističev želatine (ali 1 zavoj želatine v prahu)
• Sok 1 limone
Premaz / dekoracija (po želji):
• Sveže sadje (npr. jagode, borovnice, maline)
• Čokoladni preliv ali sadni preliv
• Mleti oreščki
*i**b*POSTOPEK:*i**b*
Priprava podlage: Piškote zmelješ v drobtine. Stopiš maslo in ga zmešaš s piškoti. Mešanico razporediš po dnu tortnega modela in dobro pritisneš ob dno. Postaviš v hladilnik.
Priprava kreme:
Želatino pripraviš po navodilih. Smetano stepeš do čvrstega. Mascarpone zmešaš s sladkorjem in limoninim sokom. Počasi dodaš stopljeno želatino, nato še stepeno smetano.
Sestavljanje:
Kremo enakomerno razporediš po piškotni podlagi. Po želji okrasiš s sadjem ali prelivom. Postaviš v hladilnik za vsaj 4 ure (najbolje čez noč).
*i**b*NASVETI:*i**b*
• Uporabi tortni obroč ali model s snemljivim dnom.
• Po vrhu lahko dodaš tudi plast jagodne želeje za bolj svež okus.
• Za bolj čokoladno različico dodaj kakav ali stopljeno čokolado v kremo.
*i**b*SLIKA:*i**b*
njamm<33
danes po predlogu Harry_Potter delamo torto brez peke:)
-----------------------------------------------------------------------------
*i**b*TEŽAVNOST:*i**b*
☆☆☆☆
*i**b*ČAS PRIPRAVE:*i**b*
• PRIPRAVA: 25 min
• HLAJENJE: 4 h ali čez noč
*i**b*SESTAVINE:*i**b*
Podlaga:
• 250 g maslenih piškotov
• 100 g masla
Krema:
• 500 g mascarpone sira ali kremnega sira
• 250 ml sladke smetane
• 80 g sladkorja v prahu
• 1 vaniljev sladkor
• 5 lističev želatine (ali 1 zavoj želatine v prahu)
• Sok 1 limone
Premaz / dekoracija (po želji):
• Sveže sadje (npr. jagode, borovnice, maline)
• Čokoladni preliv ali sadni preliv
• Mleti oreščki
*i**b*POSTOPEK:*i**b*
Priprava podlage: Piškote zmelješ v drobtine. Stopiš maslo in ga zmešaš s piškoti. Mešanico razporediš po dnu tortnega modela in dobro pritisneš ob dno. Postaviš v hladilnik.
Priprava kreme:
Želatino pripraviš po navodilih. Smetano stepeš do čvrstega. Mascarpone zmešaš s sladkorjem in limoninim sokom. Počasi dodaš stopljeno želatino, nato še stepeno smetano.
Sestavljanje:
Kremo enakomerno razporediš po piškotni podlagi. Po želji okrasiš s sadjem ali prelivom. Postaviš v hladilnik za vsaj 4 ure (najbolje čez noč).
*i**b*NASVETI:*i**b*
• Uporabi tortni obroč ali model s snemljivim dnom.
• Po vrhu lahko dodaš tudi plast jagodne želeje za bolj svež okus.
• Za bolj čokoladno različico dodaj kakav ali stopljeno čokolado v kremo.
*i**b*SLIKA:*i**b*
njamm<33
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Njama! Pri nasledjem rd-ju bom to mogla sprobat:heart_eyes:
0
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
hvala
0
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Dobro izgoeda in stavim, da je še boljša od tega!!!:cake::ok_hand:
0
Anonimna miška 🕶️🐭🐁🐀
Moj odgovor:
f*ckschool
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
sola pa to
kej nej nardim kr sm ful stresirana glede sole in mamo cist prevec ocenjevanj in zadnje case dobivam same slabe ocene tko da nevem ce bom lahk sploh prsla na sredno ki si jo zelim Pa jutr mamo test in jst sm ze cist iztrosena od teh prvih dve dneh v soli ker so nonstop sama ocenjdevanja in zelim sam zaspat
Vprašanje
Kako ocenjuješ rubriko Šport?
Všeč mi je takšna, kot je.
(123)
Raje kot novičke bi imel/a članek, ki se posveti enemu športu posebej.
(54)
Šport me na sploh ne zanima.
(81)
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
Priljubljene objave
Zadnji odgovori
OMAJGADDDD:anger:🤯:dash: TO JE TKO PERFECTT:heart_eyes::heart_eyes::kissing_heart::yum::yu
:sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile






Pilov blog