snofi
Naslednji Pil izide 4. aprila
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pilov blog: TAČKIN BLOGEC 8. del

TAČKIN BLOGEC 8. del

7
16.10.2020 - KUHARSKI BLOG - PEKA KRUHA

Zdravo, Pilovci!

Najprej imam eno obvestilo za vas: vsako nedeljo bom na smetišnico objavila URNIK MOJEGA BLOGA, da boste vedeli, kaj bom pod določeno rubriko objavljala in kdaj.

No, tole je urnik za ta teden:
https://www.pil.si/smetisnica/objava/urnik-mojega-bloga

Če imate kakšne želje, da bi karkoli spremenila mi pišite v komentar in z veseljem vam ustrežem.

Še eno obvestilo: med vikendi bloga ne bom pisala!

No to je vse glede obvestil, zdaj se vrnimo k današnjemu blogu, ki je namenjen PEKI KRUHA.

Sestavine:

- 1 kg bele moke
- 2 žlički soli
- 0,5 dl olja
- 0,5 l tople vode
- Za kvasec: 1 dl mleka, 1 žlica sladkorja, 1,5 kocke kvasa (63 g)

Priprava:

V manjši posodi nekoliko segrejemo mleko ter v sredino nasujemo sladkor. Nanj nadrobimo kvas in pustimo na toplem, da vzhaja.

Medtem pripravimo moko, ki jih v vrhu naredimo jamico. Vlijemo olje in sol in vzhajan kvasec. Med mešanjem dolivamo mlačno ali celo toplo vodo. Nato testo zamesimo z rokami in dobro gnetemo. Priporočljivo je, da kruh gnetemo vsaj 10 minut, da se sestavine lepo povežejo. Po potrebi lahko dodamo še nekoliko vode, če je gnetenje zelo naporno; če pa se testo preveč prijema rok, dodamo še malo moke.

Pripravljeno testo položimo v pomokano posodo, ki jo pokrijemo in pustimo 1 uro ali dokler se volumen testa podvoji. Testo nato še enkrat pregnetemo in oblikujemo po želji. Če smo se odločili za hlebček, ga položimo na pekač, obložen s peki papirjem, zarežemo in postavimo v pečico. Pečemo ga 45 minut do ene ure pri temperaturi 180 stopinj.

Vroč pečen kruh ovijemo v suho krpo in pustimo, da se na dvignjeni površini ohladi. Lahko ga postavimo na rešetke, tako da zrak okoli ovitega kruha lahko kroži in vlaga izhlapi.

Nekatere gospodinje kruh pred ali med peko namažejo tudi z mlekom.

Uživajte v kuhanju!

Se beremo kmalu, Tačka

P.S.: Jutrišnji blog je namenjen rubriki TAČKINA USTVARJALNICA. Če ima kdo kakšno idejo, kaj bi ustvarjali, mi lahko zapiše v komentar.
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
super blog! spremljam te in komaj cakam da bom pekla kruh! :hugging:
1
 
somebody
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Super blog!!! Ali se 4. del mojega bloga lahko šteje za tvoj natečaj?
Lp, POWER GIRL
2
 
Aja Tačka oprosti če boš rekla da ponavljam, ampak tvoja ideja glede urnika kaj boš objavljala tisti teden me je tako navdušila, da mislim da bom še jaz začela tako... Ali dovoliš?
 
Hej. Hvala za pohvalen komentar. In ja 4. del tvojega bloga se šteje za natečaj!😄
 
Super!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Obožujem tvoj blog!:blush::heart_eyes::stuck_out_tongue_closed_eyes:
1
 
Jaz pa tvojo zgodbo! Hvala!
 
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Živjo Tačka,
jaz sicer ne maram kuhanja zato pa bom preposlala moji mami:grin:Super blog dijo:grin:
1
 
Okej...;-)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
superca!!!:wink::relaxed:
rada kuham
0
 
Sem vesela, da ti je všeč. Tudi jaz rada kuham ;)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
TO JE NAJBOLJŠI BLOG!!!!:grinning:
0
 
.

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.
~°•🎧•°~ potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Roke

js mam tko ful dlak po rokah. a ce jih z unimi trakovi odstranm k jih prlepis pa pol dol potegnes bojo ratvale vedno bl temne pa mocne? kok casa pa to drzi da ne nazaj zrastejo? a ful boli?
p.s. sm 14
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Obvestila

29.1.2025
DODATNE UGODNOSTI ZA NAROČNIKE

Naročniki revije Pil, pozor!

Na Pilovi spletni strani imate naročniki revije posebne ugodnosti. V klepetalnici lahko z drugimi naročniki klepetate v ločeni sobi klepetalnice, ustvarjate teste v Galaksiji testov ter na vseh forumih objavljate fotografije in risbe.

Vse, kar potrebujete za aktivacijo ugodnosti, je naročniška številka.

Naročniško številko dobiš na e-poštni naslov, ki si ga vpisal/a na naročilnico. Dostop do dodatnih vsebin za naročnike lahko aktiviraš tudi tako, da vpišeš ime in priimek plačnika naročnine (to je najverjetneje eden od staršev oz. skrbnikov). Če številke nikakor ne najdeš, piši na revije@mladinska-knjiga.si in ti bomo pomagali.

Kam vneseš naročniško številko? Klikni desno zgoraj na svoj vzdevek in izberi “Dostop za naročnike” ali pojdi direktno na povezavo https://www.pil.si/mojprofil/aktivacija. 

Vprašanje

Kakšna se ti zdi moda v Pilu?
Všeč mi je tako, kot je.
(41)
Dovolj bi bile 2 strani, ena za punce in ena za fante.
(44)
Bolj so mi všeč kompletni stylingi, ne posamezni kosi oblačil.
(38)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Zadnji odgovori

omg kako si sposobna nardit to?!! a si čarovnik? ...
 
draco malfoy, krasotilya l'ohol, lucius malfoy
 
Rory Gilmore 21
harry poter dddd:heart::heart::heart::heart::heart:
 
:green_heart:
 
misliš v galaksiji testov? to lahko delamo ...
 
Miško je troglavi pes, ta emoji pa me spominja ...
 
brooooo kira igra!! TILEN
 
PRIJAVILA BI SE!:slight_smile::slight_smile:
 
ig da dam najprej not to kar mam prvu pr ...
 
Girrrlll, to je toookkk dobroooo,,ti maš ...
 
Njamaaaa, drgač pa moj ati itak tk vsake ...
 
Iiiiiiii, kok je cuteeeee:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::hear
 
spremlam+lovam:ok_hand:
 
Zgleda tko prfect postava:heartbeat:
 
:heart::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob: