Zdravo, Pilovci!
Najprej imam eno obvestilo za vas: vsako nedeljo bom na smetišnico objavila URNIK MOJEGA BLOGA, da boste vedeli, kaj bom pod določeno rubriko objavljala in kdaj.
No, tole je urnik za ta teden:
https://www.pil.si/smetisnica/objava/urnik-mojega-bloga
Če imate kakšne želje, da bi karkoli spremenila mi pišite v komentar in z veseljem vam ustrežem.
Še eno obvestilo: med vikendi bloga ne bom pisala!
No to je vse glede obvestil, zdaj se vrnimo k današnjemu blogu, ki je namenjen PEKI KRUHA.
Sestavine:
- 1 kg bele moke
- 2 žlički soli
- 0,5 dl olja
- 0,5 l tople vode
- Za kvasec: 1 dl mleka, 1 žlica sladkorja, 1,5 kocke kvasa (63 g)
Priprava:
V manjši posodi nekoliko segrejemo mleko ter v sredino nasujemo sladkor. Nanj nadrobimo kvas in pustimo na toplem, da vzhaja.
Medtem pripravimo moko, ki jih v vrhu naredimo jamico. Vlijemo olje in sol in vzhajan kvasec. Med mešanjem dolivamo mlačno ali celo toplo vodo. Nato testo zamesimo z rokami in dobro gnetemo. Priporočljivo je, da kruh gnetemo vsaj 10 minut, da se sestavine lepo povežejo. Po potrebi lahko dodamo še nekoliko vode, če je gnetenje zelo naporno; če pa se testo preveč prijema rok, dodamo še malo moke.
Pripravljeno testo položimo v pomokano posodo, ki jo pokrijemo in pustimo 1 uro ali dokler se volumen testa podvoji. Testo nato še enkrat pregnetemo in oblikujemo po želji. Če smo se odločili za hlebček, ga položimo na pekač, obložen s peki papirjem, zarežemo in postavimo v pečico. Pečemo ga 45 minut do ene ure pri temperaturi 180 stopinj.
Vroč pečen kruh ovijemo v suho krpo in pustimo, da se na dvignjeni površini ohladi. Lahko ga postavimo na rešetke, tako da zrak okoli ovitega kruha lahko kroži in vlaga izhlapi.
Nekatere gospodinje kruh pred ali med peko namažejo tudi z mlekom.
Uživajte v kuhanju!
Se beremo kmalu, Tačka
P.S.: Jutrišnji blog je namenjen rubriki TAČKINA USTVARJALNICA. Če ima kdo kakšno idejo, kaj bi ustvarjali, mi lahko zapiše v komentar.
Odgovori:

Lp, POWER GIRL
jaz sicer ne maram kuhanja zato pa bom preposlala moji mami:grin:Super blog dijo:grin:
rada kuham

Moj odgovor:

Svetovalnica
Roke
p.s. sm 14
Obvestila
DODATNE UGODNOSTI ZA NAROČNIKE
Naročniki revije Pil, pozor!
Na Pilovi spletni strani imate naročniki revije posebne ugodnosti. V klepetalnici lahko z drugimi naročniki klepetate v ločeni sobi klepetalnice, ustvarjate teste v Galaksiji testov ter na vseh forumih objavljate fotografije in risbe.
Vse, kar potrebujete za aktivacijo ugodnosti, je naročniška številka.
Naročniško številko dobiš na e-poštni naslov, ki si ga vpisal/a na naročilnico. Dostop do dodatnih vsebin za naročnike lahko aktiviraš tudi tako, da vpišeš ime in priimek plačnika naročnine (to je najverjetneje eden od staršev oz. skrbnikov). Če številke nikakor ne najdeš, piši na revije@mladinska-knjiga.si in ti bomo pomagali.
Kam vneseš naročniško številko? Klikni desno zgoraj na svoj vzdevek in izberi “Dostop za naročnike” ali pojdi direktno na povezavo https://www.pil.si/mojprofil/aktivacija.