Tiramisu z čokolado
8
Tole je moj Tiramisu*:
Sestavine:
300-350g Savoiardi piškotov
5-6dl kave (brezkofeinske)
500g Mascarpone
3 jajca
1 bio pomaranča
50g temne čokolade
50g sladkorja
10g masla
2 žlici mleka
1 žlica konjaka (po želji)
1 vrečka vanilijevega sladkorja
Recept:
-Skuhamo dobrega pol litra brezkofeinske kave.
-Pripravimo vodno kopel in vanjo ubijemo 3 jajca ter mešamo, dokler niso temperirana (bolj bleda in gostejša). Pazimo, da jajca niso preblizu vrele vode, da ne bi zakrknila.
-Vse skupaj ohladimo.
-V mešalniku zmešamo temperirana jajca, 50 gramov belega sladkorja, eno vrečko vanilijevega sladkorja in mešamo približno 5 minut pri srednji hitrosti.
-Medtem naribamo lupinico bio pomaranče, dodamo dve žlici soka iste pomaranče, po želji žlico konjaka in vse skupaj dodamo v mešalnik. Mešamo še nekaj minut.
-Vmes v toplo kopel stresemo 50g temne čokolade, 10 gramov masla in 2 žlici mleka, ter čokolado razopimo.
-Ko je krema lepo penasta, zmanjšamo hitrost na minimalno in dodamo mascarpone (500g). Počasi in dobro premešamo.
-Vzamemo pravokotno (stekleno) posodo ali pekač velikosti približno 20x30cm
-Vanj zložimo eno plast Savoiardi piškotov in počasi prelivamo s polovico že skuhane brezkofeinske kave. Piškoti morajo biti dobro natopljeni, ne smejo pa plavati.
-Ko prelijemo, vzamemo čokolado iz vodne kopeli in z njo čisto natanko premažemo natopljene piškote.
-Polovico mascarpone kreme razporedimo po čokoladi in enakomerno razmažemo, nato pa položimo nanjo drugo plast piškotov.
-Počasi prelijemo piškote s preostankom kave (tako, da se sproti vpija) in na piškote zložimo kremo.
-Skozi drobno cedilo enakomerno potresemo z manj sladkim ali nesladkim kakavom.
-Prekrijemo s prozorno folijo in postavimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur.
*nisem kopirala, čokolada je originalna ideja.
Sestavine:
300-350g Savoiardi piškotov
5-6dl kave (brezkofeinske)
500g Mascarpone
3 jajca
1 bio pomaranča
50g temne čokolade
50g sladkorja
10g masla
2 žlici mleka
1 žlica konjaka (po želji)
1 vrečka vanilijevega sladkorja
Recept:
-Skuhamo dobrega pol litra brezkofeinske kave.
-Pripravimo vodno kopel in vanjo ubijemo 3 jajca ter mešamo, dokler niso temperirana (bolj bleda in gostejša). Pazimo, da jajca niso preblizu vrele vode, da ne bi zakrknila.
-Vse skupaj ohladimo.
-V mešalniku zmešamo temperirana jajca, 50 gramov belega sladkorja, eno vrečko vanilijevega sladkorja in mešamo približno 5 minut pri srednji hitrosti.
-Medtem naribamo lupinico bio pomaranče, dodamo dve žlici soka iste pomaranče, po želji žlico konjaka in vse skupaj dodamo v mešalnik. Mešamo še nekaj minut.
-Vmes v toplo kopel stresemo 50g temne čokolade, 10 gramov masla in 2 žlici mleka, ter čokolado razopimo.
-Ko je krema lepo penasta, zmanjšamo hitrost na minimalno in dodamo mascarpone (500g). Počasi in dobro premešamo.
-Vzamemo pravokotno (stekleno) posodo ali pekač velikosti približno 20x30cm
-Vanj zložimo eno plast Savoiardi piškotov in počasi prelivamo s polovico že skuhane brezkofeinske kave. Piškoti morajo biti dobro natopljeni, ne smejo pa plavati.
-Ko prelijemo, vzamemo čokolado iz vodne kopeli in z njo čisto natanko premažemo natopljene piškote.
-Polovico mascarpone kreme razporedimo po čokoladi in enakomerno razmažemo, nato pa položimo nanjo drugo plast piškotov.
-Počasi prelijemo piškote s preostankom kave (tako, da se sproti vpija) in na piškote zložimo kremo.
-Skozi drobno cedilo enakomerno potresemo z manj sladkim ali nesladkim kakavom.
-Prekrijemo s prozorno folijo in postavimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur.
*nisem kopirala, čokolada je originalna ideja.
Moj odgovor:
Cookie 🍪
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Hej cookie 🍪 tuki
No pač jaz sem visoka okoli 160 cm. Imam 54 kg. No kaz sem imela pred 2 mesecama 57 kg zdaj pa jih imam 54 no in mi je ful čuden ker izgledam enako. Ali imam normalno težo. Pa stara sem 11 let
Pa lahko kake dobre fat los recepte
Pa lahko kake dobre fat los recepte
Vprašanje
Kako ocenjuješ rubriko Šport?
Všeč mi je takšna, kot je.
(53)
Raje kot novičke bi imel/a članek, ki se posveti enemu športu posebej.
(21)
Šport me na sploh ne zanima.
(33)
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart






Kuharski recept: Tiramisu