snofi
Naslednji Pil izide 5. aprila
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

KOTIČEK PILOVCA/KE

Avatar
Neaktiven PILovec #1569

Sporočila:

Hej,
to je bil pa hiter odgovor :)

1.Uf, še dobro, sem se že ustrašila. Vem, kako nadležno je, če ti nekdo uniči branje. Meni je ena sošolka namenoma spoilala konec 6. knjige Harryja Potterja in ji še do danes zamerim (čeprav je minilo že več let). Na srečo večina mojih sošolcev ne bere istih knjig kot jaz, popravek: večina jih sploh ne bere, tako da mi tisti najbolj žleht niso mogli uničiti najboljših knjig. Jih pa to ni ustavljalo, da mi ne bi z največjim veseljem spoilali filme, kot je Titanic (vseeno sem jokala zadnje pol ure) ali serije kot je Stranger Things. Zlobneži ...

Večino imen sem tudi jaz podobno izgovarjala, le Chaola sem kot Čaol. Na začetku vsake knjige bi morali imeti napisalo izgovorjavo vseh imen, tako kot je v slovarju, da bi se znašli. Čeprav me to verjetno ne bi ustavilo pri delanju napak.

2. Hvala <33333

3. Ni problema, res odlično pišeš in sem čisto na trnih za nadaljevanje <3

4. Kaj?! Naj se gre cel svet solit, sploh nisem vedela za starostno omejitev! Srbijo me pristi, da bi jo kršila, ampak nazadnje, ko sem jo, sem ponoči težko zaspala. Presneto, bom pa počakala še teh ''nekaj'' let. To je tako nepošteno ... Res hvala za obvestilo. Torej sem pristala na kriminalkah ... Še vedno imam v mislih PJO, ampak si bom knjige raje sposodila v knjižnici. V prvi vrsti je Eden od nas laže (in nadaljevanje), našla sem pa tudi A Good Girl's Guide to Murder, ki jo vsi na internetu priporočajo.
Woooow! Iskreno povedano bom znorela (v dobrem smislu), če se bo prehajanje svetov zgodilo že v Kingdom of ash. To bi bilo tako zakon! Tudi, če se ne bo zgodilo, ne bom razočaranja, ampak, če se bo ... Recimo, da bi eksplodirala od navdušenja. In jaz sem še vendo pri 3. knjigi ... Nekako sem vesela, ker je še večina zbirke pred mano, ampak sem čisto preveč neučakana.
Prosim ne pozabi mi sporočiti tvojega mnenja o Igrah lakote in Igro prestolov.

Uživaj v poletnem branju!
0
 
Hoj,
hvala za odgovor :-)

1. Ojoj, upam, da ti nisem preveč spoilala :cold_sweat: Sicer je pred knjiga (se piše skupaj ali narazen?) baje neobvezna, ampak mi je prijateljica svetovala, naj jo vseeno preberem po drugi knjigi, da bom lažje razumela, kdo je kdo. Zaradi tega sem tudi začela smrkati, ko je Aedinon (Celaenin bratranec) našel nek kos oblačila v njenem stanovanju. Sploh ni bil pomemben podatek, tudi dogodek, ko je Celaena to oblačilo nosila ni nekam pomemben, ampak ... Mah, ne vem, samo nek na ''nepomembna tonika'' mi je sprožila val žalosti. Zaradi pred knjige mi je bila tudi hitra omemba rdečelaske, ki vlada v Pustinji, malo bolj zanimiva.
Problem predknjige je tudi, da ni prevedena v slovenščino in ima posledično tudi drugačno platnico in format. Jaz sem jo naročila preko spleta (pravzaprav so starši) in je prišla v dveh tednih. Sicer me zdaj moti drugačen format, ampak sem jo nujno potrebovala. Nekako pa tudi dvomim, da jo bodo prevedli v slo, ker je od zadnjega prevoda minilo že več kot pol leta (na vsake pol leta so baje prevajali ostale knjige).
Glede na to, da že večinoma veš, kaj se je zgodilo v pred knjigi, ti bo lahko malo dolgočasna, čeprav sem jaz kar uživala. Branje je na začetku težko, ampak potem kar steče.
Me veseli, da se bodo vsi izboljšali, pa čeprav bodo nekateri potrebovali več časa (khm Chaol).

Mimogrede, kako ti izgovarjaš imena Chaol, Celaena, Rowan ...? Pa tudi Endovier, Rifthold, Terrasen, Xandria ...
Jaz sem čisto zmedena, sem pa našla tale posnetek: https://www.youtube.com/watch?v=FI12PWlV_94 kjer je pisateljica izgovorila nekaj imen. Umrla sem od smeha, ko je prišla do Chaola :joy:


2. Dobra novica: napisala sem nadaljevanje. Vseskupaj je približno 1480 besed, tako da je ta del eden daljših. V tretjem poskusu mi jo je uspelo objaviti! Zelo ti bom hvaležna, če bi jo lahko prebrala in mi napisala, kaj bi lahko izboljšala. Seveda v nič ne silim, le če imaš čas in se ti da ... Prosim <3


3. Prebrala in pokomentirala sem tvojo PIA (nekje sem zasledila to kratico, upam, da ti je okej, če jo uporabljam). Sploh nisem vedela, kaj naj napišem, ker je odlična. Niti ene pomankljive vejice nisem našla, tako da te ne morem niti slovnično popraviti. Ti le nadaljuj, ker jaz obožujem tvoje zgodbe! Ko pride nadaljevanje, me prosim kar obvesti <333


4. To sicer spada pod 1. točko, ampak bom ustvarila kar novo 4. točko. Wow, veliko poletnega branja! Upam, da boš lahko vzela dovolj knjig na letalo (srečno pot mimogrede). Če te kdo grdo gleda, je to kar njegov problem in je on/a nor. Pač rada bereš, če pa je to komu problem, je pa on/a malo butast/a (oprosti izrazu).
Tudi jaz sem bila prejšnji teden in včeraj v knjigarni (moje najljubše mesto <3) in kupila kup knjig. Čeprav sem porabila smešno veliko denarja, ni sploh ni žal. To je bila definitivno najbolje porabljena žepnina ;-D Dober okus imaš, ampak jaz sem na žalost počasna bralka, tako da so bom mogla sprijazniti (le) z branjem Steklenega prestola čez počitnice. Sprva sem načrtovala branje Iger lakote, ampak imam slab občutek, da me bodo razočarale tako, kot me je lani Gospodar prstanov. Porabila sem cel mesec za branje prve knjige (?) in bila mi je enostavno dolgočasna. Ne maram, da junaki tako dolgo časa samo ''bežijo'', jejo, spijo in so navdušeni nad vsako goro, ki je enaka petim prejšnjim. To je sicer samo moje mnenje, me pa zelo zanima tvoje. Prosim sporoči mi, kako so se ti zdele Igre lakote (pa tudi druge, saj se slišijo super).

Po Steklenem prestolu verjetno grem na A Court of Thorns and Roses, ker moram širiti svoj angleški besedni zaklad + na koncu pred knjige ToG je bilo prvo poglavje in pol ACoTaR in sem ga absolutno lovala + obožujem to pisateljico + Maas bo križala ta svet s Crescent City svetom (še ena zbirka, ki jo piše) in morda še z ToG svetom (čeprav bi po eni strani raje videla, da Aelin živi mirno življenje) in to se meni sliši tok zanimivo (lahko pa je tudi polomija, ampak to je Maas, tako da 99% ne bo). Morda si bom sicer vzela en mesec pavze od fantazije in prebrala kakšno kriminalko (Agatha Christie <3333333 ali Eden od nas laže), ali pa tudi ne.

Uživaj v branju in srečno pot!
0
 
Še povezava do moje zgodbe: https://www.pil.si/forumi/pisalnica/jaz-clara-dekle-s-strehe-se-eno-jutro-v-nyc/34
Res nočem nič siliti, ampak mi bo ogromno pomenilo, če dobim povratno informacijo od tebe <3
 
Odgovorčki v kotičku :) <3
 
Hej :) trenutno si izmišljujem ime za naš writing community. Imaš kakšno idejo? Lahko predlagaš pa ti še jaz napišem par svojih pa potem poklepetamo da se zmenimo kero ime je najboljše? Isto sem napisala iMusic
0
 
Uh si me pa dobila nepripravljeno😂
Veš da nimam idej haha.
Mogoče kakšen WritePIL😂
Ti napišem, če se kaj boljšega spomnim.
 
Ej te čisto razumem haha. Drugače pa dobra ideja da vključimi PIL v ime. Moje ideje niso ne vem kaj, ti napišem par po mojem boljših: writing together - pišemo skupaj
WTBpil - to bi lhko bila krajšava različnih stvari (writing to be/writing together for better itd)
100 src, 1000 svetov - sto src tisoč svetov naj bi predstavljalo da nas je skupaj veliko ampak še evč je svetov v zgodbah ki jih ustvarimo.
PILwrite - tvoja ideja, če zamenjamo vrstni red besed.
Noben predlog ni ne vem kaj ampak lej, ime si je težko spomnit, nimaš kaj
 
Hy!
Ti si res super osebaaa, čeprov te ne poznam XD vem da si tak da :D. Ful mi je všeč tvoj blog o pisanju zgodb, prosila bi te če me lah obveščaš :wink:
P.S. naročenaaa :blush:
LpAmy
0
 
Hvala ti!
Me veseli, da ti je všeč, tudi ti si super oseba!
Bom obveščala <33
 
Hej hej!
Samo obveščam, da je izšel nov del Prerokbe izgubljenih angelov, če koga morda zanima <3
2
 
Hej... Nedavno sem postala bolj aktivna v pisalnici in opazila vse tvoje kritike. To se mi zdi res lepo dasi vzames cas in jih napises. Mora biti vsajmalo zabavno da se tzko potrudis, ane? No vem da veliko ljudi ne sprejme dobro taksne kritike drugi pa so je zelo veseli. Ampak tukaj sel samo zato, da ti povem da je to kar delas odlično in bi bila tudi v casu pisanja moje zgodbe zelo vesela ce bi bil kaksen tak pilovec kot ti in bi mi kaj predlagal. Ko sem prvic prisla na oil sem bila zelo drugacna oseba in moje zgodbe grozne. S takimi nasveti bi najbrz prej prisla do ugotovitve zakaj so grozne in kako jih izboljsati. :) lepo se imej!
1
 
Oil-pil :)
 
Hej!
Hvala ti za "pohvalo"!
Če se boš odločila pisati novo zgodbo, jo bom zihr prebrala in komentirala! <3
 
Hey, dragon girl!
Ob 17:00 bom v pisalnici objavila napovednik za mojo novo zgodbo Elemetarne sestre in bi bila zelo vesela tvojega mnenja. Če te zanima si lahko pogledaš, ni pa nujno. Tvoja izbira.
P.S.: Tvoj blog je ZAKON (sem komentirala in lajkala)! In komaj čakam nov del PIA!:joy:
Lepo se mej,
iMusic
0
 
Hej!
Sem videla, da boš objavila, komaj čakam, da vidim kakšna bo zgodba!
Hvala za pohvale, PIA pa bom poskusila napisati do četrtka, saj potem ne bom več imela časa (morje). Bom poskusila napisati vsaj 2 dela do četrtka pa potem objavit v napovednik, da boste naslednji teden lahko več brali :)
 
O super! Komaj čakam, da pride nov del PIA! <33
Hvala ti! <3 Bom probala spremenit termin v napovedniku, samo nevem, če se to da! Me že kar raznaša od pričakovanja kako se vam bo zdelo. No lahko bom tudi razočarana. Kaj veš!
Byyy
 
heeej,

evo nov del zgodbe sem objavila :)

lp, Kat
0
 
Super!
Bom danes prebrala, ampak malo kasneje, ker moram zdaj sobo pospravit😐
 
Ni problema :)
če bi bila bližje, bi ti pomagala XD
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Sporočila

Avatar Kavica12 je pisal/a pilovcu/ki: Avatar Pametna
Ojla, tvoj intervjuu
 
Avatar someonehappy je pisal/a pilovcu/ki: Avatar Pametna
Haiii Napisala si da je ZDRAVNIK In ...
 
Avatar Roxy. E sporoča pilovcem/kam:
Ojla za vas imam novo zgodbo SAMO PLEŠI ...
 
Avatar Pametna je pisal/a pilovcu/ki: Avatar someonehappy
oj, za tisto igro v igralnici, a je pravi ...
 
Značka Avatar MICI sporoča pilovcem/kam:
Hejla PILovci! Če še koga zanima kaj o meni, ...
 
Avatar Vitica🐎 je pisal/a pilovcu/ki: Avatar Baileygirl
heeej! Ker si zmagala v moji igri mam še ...
 
Avatar I love dance💖 je pisal/a pilovcu/ki: Značka Avatar Prijateljica
hejjj my moon:hugging: kako si?:revolving_hearts: želim ...
 
Avatar I love dance💖 sporoča pilovcem/kam:
hejjj:blush: po dolgem času vas v napovedniku ...
 
Hoj Vračam naročnino in še enkrat hvala,da ...
 
Avatar kužek12❤️🐶 je pisal/a pilovcu/ki: Avatar Revija PIL
Pozdravljeni! PIL kaj je to??!!!! nek random ...
 
Avatar HorseGirl123 je pisal/a pilovcu/ki: Avatar Fleurdesia
Narocena!!!!!!!!
 
Avatar marelica sporoča pilovcem/kam:
Hejjjjjjjjjjjjjjj!!! Zdajle sem videla ...
 
Avatar HorseGirl123 sporoča pilovcem/kam:
kviz o meni:point_down: https://en.ldare.me/accept/97117
 
Avatar coolgirl5 sporoča pilovcem/kam:
hojla! mene je presenetilo da sem imela ...
 
Avatar kiwiNZ sprašuje pilovce/ke:
Ste veseli da je petek in da imamo podalšan ...
 
Avatar crazy fun park 2014 sporoča pilovcem/kam:
https://si.bakequiz.com/b/match/5053 to ...
 
Avatar I love dance💖 je pisal/a pilovcu/ki: Avatar Twiggy
naročenaa:blush:
 
Avatar Hermiona Granger@ _fen sporoča pilovcem/kam:
Na skrivna sporočila me je nekdo vprašal: Torej ...
 
Značka Avatar Like emojis sporoča pilovcem/kam:
PETK JEEEEE IN OODALJŠAN VIKENDDDD
 
Avatar HorseGirl123 je pisal/a pilovcu/ki: Avatar 12letnica
Naročena!
 
Naročena:sparkling_heart:
 
Avatar love animals sporoča pilovcem/kam:
https://si.bakequiz.com/b/match/504P
 
Avatar love animals je pisal/a pilovcu/ki: Avatar Miki mouse 😛
naročena:hibiscus::sparkling_heart:
 
Avatar Janja.G.Junior sprašuje pilovce/ke:
dobro jutro kak ste
 
Avatar Sophie Donna je pisal/a pilovcu/ki: Avatar 12letnica
13letnica jaz se ti opravičujem iz vsega ...
 

Oglas