snofi
Naslednji Pil izide 5. aprila
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

KOTIČEK PILOVCA/KE

Avatar
Neaktiven PILovec #1569

Sporočila:

Hej!
Prvi del bloga je objavljen.
Upam, da bodo komu nasveti koristili :)
https://www.pil.si/forumi/pilov-blog/od-pionirja-do-profesionalca-kako-pisati-bolje
2
 
Superrrr
 
Hej!
Blog bom začela pisat, ker je bilo kar nekaj pozitivnih odgovorov.
Me pa zanima, o čem bi radi, da se gre prvi del?
Imam že par idej, ampak kaj bi vi najraje brali?
Odgovore zbiram do jutri.
1
Kako se lotiti pisanja nove zgodbe (kako izbrati naslov, kako like, dogajanje ...)
Priporočilo knjig, ki so meni pomagale do boljšega navdiha za pisanje
Kje dobiti navdih, če se ti pisanje zgodbe nekje na sredini ustavi? Kako ne zaiti iz rdeče niti?
Slovnična pravila (premi govor, vejice, presledki ...)
Kako opisovati bolje?
 
loli
#4
 
#2,#3 pa #5 (sori, ne moram se odločit)
 
#1,4,5 ful bi bla vesela če bi lahk vse bi mi ful pomagal(
H2
 
Pisateljica
#1
 
Definitivno rabim #3
 
Od teh 1#
 
#2 pa zadnja ce ne bojo samo basic stvari pak se morda kaj kar ponavadi dela tezave/pozabimo nanj
 
1, 3 ali 5
 
Hej!
Mene samo zanima, če bi si kdo od vas želel blog o pisanju zgodb/priporočilu dobrih knjig?
Nekaj takšnih blogov je že bilo in nočem, da prvotni avtorji kaj zamerijo :)
Glasujte spodaj, če bi brali kaj takega, ker vem, da tudi sama nisem nek profesionalec v pisanju, ampak par nasvetov pa imam, ki bi jih lahko delila z vami :)
1
Ja, bi bral/a, dobra ideja
Dobra ideja, ampak ne bi bral/a, ker ne pišem zgodb
Ne bi bral/a
 
Jaz bo zagotovo brala!Me lahko obveščaš ko boš napisala(če boš)
Se veselim <3333
H2
 
Ja, bi bralaaa
 
Jaz pišem zgodbo Ljubezen razredov
 
Superrr idejaa
 
Jaz bi definitivno brala. Če ga napišeš bom zelo vesela!
 
Hey, dragon girl!
Malo mi je dolgčas nsn pa sem se ti odločila pisati. Kako si? Ste bli že kaj na morju? Si si odpočila od šole? Kako napredujejo tvoje zgodbe?
No, tako. Zdaj sem ti postavila en kup vprašanj na katere boš mogla odgovoriti. Zdaj te pa najbrž zanima, zakaj ti pišem kot, da sva že zelo dolgo nevem kakšni prijateljici.
Torej, res občudujem tvoje pisanje in na sploh si zelo prijazna oseba. Enkrat sem prebrala tvoj profil in si mislila: "Madona, če to ni moja dvojnica!" Niti ne. V bistvu ni bilo prav tako. V resnici sem si mislila: "Ta dragon girl mi je pa zelo podobna. Čist vsak podatek drži tud zame."
Jaz stvari malo priredim po svoje, heh.
V glavnem sem jaz ista glede komentarjev na zgodbe. Rada vidim, da mi ljudje iskreno povejo, kaj si mislijo in preprosto obupam nad zgodbo, če ne dobim povratne informacije. Če nobeden ne komentira se mi zdi, kot da nobenega ne zanima in nobeden ne bere zgodbe.
Moram ti povedat tud to, da me tvoji komentarji najbolj razveselijo od vseh. Nevem, imam občutek, da pišeš zelo iskreno in tako kot je. Tudi ti imaš velik potencial (jaz sem navajena reči talent, ma dobro xD) in zagotovo je večji od mojega. Kolikor sem videla pri Prerokbi izgubljenih angelov znaš zgodbo narediti zgodbo zanimivo in napeto in to ti po mojem mnenju uspeva veliko bolje kot meni in tudi zgodba je zelo lepo slovnično napisana.
V glavnem obveščaj me o zgodbi in kar tako naprej. Na svoji poti do pisateljevanja (če greš v to smer) boš uspela veliko prej kot jaz. ;) Resno mislim. Prebrala bom še ostale tvoje zgodbe, ker res izjemno pišeš in takoj bom kliknila gumb "naroči se", ker je tvoj talent res izjemen prav tako kot tvoje zgodbe in ti. <3
Lepo se mej in hvala za spodbudo pri zgodbah.
P.S. ne morem se zadržat: napisala sem nov del moje zgodbe. Heh, oprosti.
byyy
~iMusic <3
0
 
Hej!

Hvala ti za tole sporočilo, mi je prav polepšalo dan <3
Ful hvala za vse pohvale na moje zgodbe, res se trudim.
Se pa ne strinjam. Tudi ti imaš ful velikp talenta za pisanje in punca, ne podcenjuj se. To je nekaj najhujšega, kar lahko pisatelj naredi!!!
Seveda, pri vsaki zgodbi, tudi pri vsaki profesionalni knjigi, so stvari, ki bi se jih dalo izboljšati, ampak tvoja zgodba ima res potencial. Resno, premalo se ceniš. Ne primerjaj se z mano in kakšnim drugim pisateljem, sama imaš svoj stil pisanja in sama veš kako pisati.
Samo vaja vaja pa samozavest, da se boš zavedela, da se premalo ceniš.
Te bom obveščala, tvojo zgodbo sem pa že videla in pustila lajk, ampak komentirala pa žal še nisem.

Lepo bodi <3
 
Eh, pozabila sem odgovoriti na zgornja vprašanja.
1. Vredu sem, pa ti?
2. Ne, ampak gremo kmalu (na letalo in jaz že 2 dni računam, koliko tehta kakšna knjiga in koliko kg imam lahko ročne prtljage (poskušala bom iti do zadnjega grama, da bom lahko vzela čimveč knjig (delavci na letališču me bodo gledali, kot največjega norca, joj))).
3. Jap, sem si že odpočila, na srečo, edino upam, da ne bom padla preveč v ta počitniški mode in bom septembra čisto out.
4. Napredujejo zelo dobro, PIA (lol to je dejansko Prekletstvo igubljenih angelov hahaha) bo kmalu objavljena <3
 
P.s. Kot boš videla pri mojih drugih zgodbah, se zelooo dobro vidi napredek pisanja (vsaj tako sklepam) in se ful vidi, kako so bile kronološko napisane, saj starejše zgodbe res niso nek fenomen :)
 
Hey, hvala ti za odgovor. Okej, okej, najbrž se res podcenjujem, ker to res velikokrat delam. Hvala za lajk. Saj ni treba komentirat. Že tko se trudiš in mi večkrat pustiš kakšen res lep komentar, ne morem te prosit, da komentiraš prav vsak del. Ti komentiraj, kadar hočeš.
Me veseli, da si v redu, jaz sem tudi kar fajn.
Js sm ista s knjigami, sicer ponavadi ne gremo na letalo, ampak vzamem s sabo kar veliko knjig kadar gremo na morje ali pa kam drugam.
Fajn, da si si odpočila.
PIA? xD Kdo bi si mislil, da je lahko kratica naslova ime! Bo PIA hmali objavljena? Jejjjjjj!!!! Se že veselim!!
Lepo bodi,
iMusic
 
Hojla!
Hvala za sporočilo, res je že dolgo minilo od najinega pogovora.
1.) Na žalost te moram razočarati, saj sem šele dobro začela s 3. knjigo. Predknjiga mi je vzele veliko dlje, kot sem mislila, čeprav sem zadnjih 100 strani požrla včeraj v enem popoldnevu. Danes sem preživela tudi precej časa na PILovi spletni strani, ampak sem do zdaj spoznala Lysandro (predknjiga), Manon in Rowana. Lysandra ... mi sprva ni bila všeč, ampak se mi hkrati zdi, da bi se v nekaj takega spremenila Celaena (za zdaj so bom še tako klicala, ker trenutno ne mara njenega drugega imena), če ne bi postala morilka. Posledično jo malo pomilujem, ampak mi gre vseeno blazno na živce. Mislim, komu pa ne? Še najbolj ji zamerim, da je poskusila osvajati Sama. On mi je od moških literarnih likov še najbolj všeč. S Celaeno je imel precej boljši odnos kot Chaol in Dorian. Dejansko jo je razumel, bil ji je zvest in navkljub prepirom jo je dejansko ljubil. Če se njuno razmerje ne bi zgodilo pred prvo knjigo, bi mislila, da je Celaena šla skozi dober character development. Zato se še toliko bolj jezim, da si je dovolila iti v tako toksično ljubezensko razmerje. Bolj je bila pametna v predknjigi.
Rowan je za zdaj še okej, je pa res, da še nisem prišla do njujena urjenja. Prišla sem do dela, ko Celaena je svoj prvi zajtrk v kuhinji utrdbe in Manon ta čas ogleduje zbrane čarovnice v Feriaskem prelazu. Kar všeč mi je in mislim, da bi se s Celaeno dobro ujeli. Ampak isto sem mislila za osebo, ki jo je izdala pri Tihih morilcih. Po resnici povedano, mi Manon sprva ni bila najbolj všeč, ker je bila precej kruta, ampak kot sem izvedela njen back story in seštela ena plus ena ter ugotovila, da so jo kmetje realno želeli ubiti in oropati, mi je postala kar všeč. Sicer o njej še ne vem veliko, da bi se lahko opredelila, ampak za zdaj ni na seznamu oseb, ki mi grejo na živce. Zanimivo, sta Dorian in Chaol tudi precej okej, ampak nazanje, ko sem nekoga začela gledati drugače, je Celaeno grdo pretental (khm, Arobynn - najbolj osovražena oseba ever).


2.) Moja zgodba? Bom pohitela. Napisano imam že približno polovico naslednjega dela, jo pa mislim čim prej zaključiti, saj sem se jo že malo naveličala. Ne veš, koliko mi pomeni, da se je veseliš <333 Iskreno sem bila presenečena in počaščena, še posebej, ker si ti taka profesionalka ;-) <3

3.) Tvojo zgodbo sem si prišparala za na konec, ker sem želela zaključiti z branjem najboljše ;-) Napisala sem ti tudi komentar pod 2. delom. Se lahko nekaj zmeniva? Ko boš izdala svojo knjigo, mi prosim napiši, da bom prva v vrsti, ki jo kupi! Tvoj stil pisanja naravnost obožujem in ne šalim se, ko rečem, da so tvoje zgodbe veliko boljše od nekatrih natisnjenih. Pred kakšnim letom sem brskala po knjižnicah, da bi našla eno dobro fantazijsko zgodbo s slovenskim avtorjem / avtorico (zdaj vem, kako butasta ideja je bila to), vzela najbolj priporočeno in ugotovila, da bi morala ostati kar pri tujih. Mislim, da lahko ti popraviš vtis, ker so tvoje zgodbe že zdaj veliko bolj zanimive in kvalitetnejše od mnogih ostalih.

Oprosti za dolgo sporočilo. Prosim pohiti z nadaljevanjem ''Prerokba izgubljenih angelov''! Obožujem jo in enostavno ne morem čakati! Lepe počitnice!
Clara
0
 
Odgovor imaš v kotičku <3
 
Oj, maš čas za klepet?
0
 
...
0
Potterhead
Demigod
Nič od tega
 
Mimogrede, jaz sem demigod (#pj4life)
 
Oboje, ampak bolj sem demigod :D
 
obojeeeeeeeeeeeeeee
 
Potterheaddddd
 
Hojla!
Prvo bi te rada pohvalila da pišeš res izjemne zgodbe!
Bi se kdaj dobila na klepetu?
Lepo se imej in nujno nadaljuj z zgodbami
H2
0
 
Hej!
Hvala ti, ful mi pomeni <3
Ja, lahko se kdaj dobiva <3
 
Danes…?Ali pač kdaj maš čas
 
Lahko danes ja. Mogoče ob 18.00?
 
Oprosti nisem videla lahko mogoče pol danes al jutri…al i kdaj ti ustreza
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Sporočila

Naročena :sparkling_heart:
 
Avatar Pilotka je pisal/a pilovcu/ki: Avatar Janja.G.Junior
Naročena
 
Avatar Pilotka je pisal/a pilovcu/ki: Avatar Palčica Pomaglačica
Naročena
 
Avatar Pilotka je pisal/a pilovcu/ki: Avatar Rueanne
Naročena
 
Avatar Pilotka je pisal/a pilovcu/ki: Avatar DayMoon
Naročena
 
Avatar Pilotka je pisal/a pilovcu/ki: Avatar someonehappy
Naročena
 
Avatar tina sprašuje pilovce/ke:
KAJ NAJ BO MOJA NASLEDNJA ZGODBA?
 
Avatar robloxmanca sprašuje pilovce/ke:
Hola Js ms se zej spomlna, da sm mela en ...
 
Avatar 12letnica je pisal/a pilovcu/ki: Avatar Sophie Donna
aaa vidm da si aktivnaa!! klepett kr zjj??
 
Avatar Sophie Donna je pisal/a pilovcu/ki: Avatar 12letnica
Kopiram še semle za rezervo, ker se mi zdi ...
 
Avatar DayMoon je pisal/a pilovcu/ki: Avatar MišMaš12
Hi Miš:hugging:
 
Naročenaaa:heart::heart::heart: tvoja if:grinning:
 
Avatar Rosita115 sporoča pilovcem/kam:
https://si.bakequiz.com/match/503P To je ...
 
Avatar MišMaš12 sporoča pilovcem/kam:
Hej! Odločila sem se, da bom vsak večer napisala ...
 
Avatar I love dance💖 sprašuje pilovce/ke:
Razmišljala sem, da bi naredila šolo o naravi:cactus::rose::mountain:... ...
 
Avatar Twiggy sprašuje pilovce/ke:
Pozdravljeni! Kot sem obljubila je tukaj ...
 
Avatar someonehappy je pisal/a pilovcu/ki: Avatar Rueanne
Haiiiiiii, Napisala si, da je pravilni ...
 
Avatar Fluffychick sporoča pilovcem/kam:
haval res hvala za 39 narocnikov samo se ...
 
Avatar someonehappy je pisal/a pilovcu/ki: Avatar # rada pomagam
Haiiiiiii, Napisala si, da je pravilni ...
 
Haiiiiiii, Napisala si, da je pravilni ...
 
Avatar someonehappy je pisal/a pilovcu/ki: Avatar Kavica12
Haiiii, Za igralnico si napisala, da je ...
 
Haiiii Za igralnico si napisala, da ...
 
Avatar Fluffychick je pisal/a pilovcu/ki: Avatar Bullet Journal FAN
sm brala tist k so ti napisala glede alergij ...
 
Avatar # rada pomagam sporoča pilovcem/kam:
Ojla! Ah četrtek! No za ves ne vem ampak ...
 
Avatar Fluffychick je pisal/a pilovcu/ki: Avatar Kavica12
evo sm objavla ze dolgo casa nazj
 

Oglas