Naslednji Pil izide 4. junija

Nova številka
Maj 2021


Izid: 7. 5. 2021

Psička♥

29
Dalmatian girl12
Ojla,
v koncu junija dobim psičko (stara bo dva meseca) in me zanima kaj vse potrebujem za njen prihod. Vem da bo zdaj komaj februar, a moram vedeti. (Morda jo dobim že v koncu aprila...) Ali ima doma kdo psa ter mi prosim pomaga??? Res moram vedeti, ker na internetu ni nekih koristnih informacij.
PS: Dobim psičko pasme dalmatinec s črnimi pikami.
Lepo bodite in ostanite zdravi...
Dalmatian girl12
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Živjo, jaz imam psičko in ti bom povedala kaj rabiš za njen prihod. Tam, kjer boš psičko kupila ti bodo dali dokumente o psički, tam lahko vprašaš če imaš kakšno vprašanje saj ti ljudje to pasmo zelo dobro poznajo. Drugače morajo psi biti stari najmanj 2 meseca, da jih lahko posvojiš (razen v zavetišču, no v bistvu ne vem kako je s tem v zavetišču ker sem psa dobila, kupila od vzrediteljev), zato ker morajo toliko časa biti z mamo. Mi smo pripravili udobno ležišče, box (to je kletka za psa, ko te ni doma, da ne bi hodil po stanovanju in grizel stvari, to je njegov prostor kjer ga nihče ne moti box ni potreben ampak ga priporočam), igrače lahko so zdaj ko je psička še majhna tudi igrače majhne, potem pa kupite večje (dobre so igračke za vleči, s tem se psi radi igrajo), lahko kupiš kaj za grizti (bikovke, posušena zajčja ušesa, kakšne zelenjavne ali mesne palčke...), povodec!!!nujno povodec, da med sprehodom ne pobegne, ali uide, saj so mladiči razigrani in je to za njih igra, pasje zobne ščetke za umivanje zobkov, saj če imajo zobe zelo umazane se jim ta gniloba preseli na dlesen, kar pa ne bi bilo dobro, krtače za dlako in masiranje psa, oprsnico,ovratnico,lahko tudi plašček, če dežuje ali sneži, da ne bo psička mokra.Rabiš tudi transportni box, ki je manjši, za vožnjo z avtom, hrana (briketi, konzerve mokre hrane) in šalčke za vodo in hrano. LP
12
 
Ful ti hvala💕
 
Dalmatian girl12
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Živjo!
Pišem ti med tem, k mam konferenco z šolo!:sweat_smile::laughing::smile::joy:... No,kakorkoli... Tukaj ti bom naštela nekaj stvari, kaj moraš imeti, ko bo tvoja dalmatinka prispela.

1. Doma moraš imeti že v sobi, kjer jo boš imela, mora biti pripravljena njeni velikosti pripravljena dobro prezračena pasja posteljica.Ko bo dalmatinka zrasla, ji lahko priskrbite pasjo uto, če niste v bloku ali kakšni hiši z majhno posestjo.
2. Za psičko moraš seveda imeti pasje igrače, kot so pasja žogica ( naj bo majhna), pliško ( prav za kužke posebno obstajajo pliškoti) in še bi lahko naštevala... Skratka, za začetek mora biti nekaj majhnega.
3. Dalmatinko je najbolje, da jo ves čas hraniš z mesom iz konzerve in z briketi.

Tako, to so vsi moji predlogi... Upam, da jih je bilo dosti.

PS: Če so ti všeč moja svetovanja, igre in problemi se PROSIM NAOČI NAME!! Plis????:muscle::heart_eyes::heart: Hvala! love you
lp
Igralka 10
10
 
Hvala ti:)
 
Dalmatian girl12
Naročila bi se nate, a naročnina deluje samo na reggistriranih pilovcih(tako piše)
 
Dalmatian girl12
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ne ustraši se če kdaj na tleh vidiš kri in kakšen zob, saj ji izpadajo zobje. Psičke imajo tudi menstruacijo, zato potrebuješ tudi vložke in hlečke, ki jih lahko kupiš prav zato. Izpadanje zob se zgodi 1 ali začetek 2. leta, menstruacija pa se začne pri pol leta starosti.LP
12
 
Hvala ti:)
 
Dalmatian girl12
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
odgovorilo jih je ze kar nekaj...
1. pripravi prostor, ki ji bo namenjen
2. Pazi da ne bo takih stvari ki jih bo zgrizla, saj zna biti moteče.
4. ko jo pustite samo doma, imejte eno sobo, kjer bo zaprta, saj se lahko dolgocasi in spraska stene, zgrize pohištvo...
5. dobro je da ji daš kaksno igračo. Lahko pobrskas med svojimi pliskoti, ali pa ji jo naredis sama.
6. Na nek nacin si priblizno doloci ure ob katerih jo bos peljala ven. npr ob 8, 12, 16, 20. Ure lahko prilagajas, samo ne sme biti vecje razlike.
7. Pripravis pa si lahko tudi nekaj ali pa si le shranjujes denar, za hrano, obisk zdravnika...
Upam da sem pomagala
6
 
Aja nasi je zob izpadel in sem ga bidela ko se mi je zdelo da je nekaj padlo. Za menstro ma pa gate od mojega bratca
 
Res ti hvala, 💕
 
Dalmatian girl 12
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Živjo. :wave::wave::wave:
Jaz imam tudi dva psa. :dog2::dog2:
Ko sem ju dobila sem še pisala dnevnik.:closed_book::lock:
In zdajle sem šla malo polistati in ugani kaj sem našla! Celo seminarsko nalogo o tem kaj narediti preden dobiš psa in ko ga imaš. :pencil2:
Pozor na vrsti je roman! (mogoče mal zamujam, tole je bilo objavljeno pred devetimi dnevi hehe):grin:
1. Priravi prostor ki bo namenjen tvoji psički. Mi smo na začetku dali kupljeno blazino prav narejeno za pse. Zdaj ko sta pa že zrasla pa uporabljata star jogi(vzmetnico seveda malo manjšo):zzz:
2. Ko smo ju šli mi iskati smo imeli s sabo povodec za vsakega ker lahko bi se zgodilo (sploh pri mladičkih), da bi hotel pobegniti kar bi bilo škoda ker so nekatere pasme zelo drage in še kužek je že sam po sebi dragocena stvar. Povodec seveda uporabljaj tudi kasneje. Opozorilo! Pri mladičkih rabiš uporabljati oprsnico in ne ovratnice. Če bo tvoja psička nosila ovratnico bo imela zelo čudno držo zato priporočam na začetku oprsnico čez kakšne pol leta do eno leto pa navajanje na navadno ovratnico. Glede sprehodev pa priporočajo do enega leta samo 1 uro hoje na dan. Če hodi preveč je možno, da bi lahko mislim, da počila žilica in potem bi lahko bila invalidka ali pa bi ji morali kakšno nogo celo odrezati tega si pa gotovo ne želoš. Tudi po stopnicah naj za začetek ne hodi.:evergreen_tree::evergreen_tree:
3. Ker je otrok se bo rada igrala uato nujno priskrbi igračo. Priporočam tudi kakšno gumijasto igračoza grizenje, ko ji rastejo stalni zobje. Priporočam tudi žogico.:soccer:
4. Seveda tudi hrano. V korona časih jo lahko naročiš tudi na https://www.pasjahrana.net/ ti jo dostavijo na dom. Za začetek priporočam brikete za mladičke. Najboljši so znamke Royal canin. Obstajajo za vse starosti.:fork_and_knife:
5. Ker psička vrjetno ne bo znala takoj se postavit pred vrata če jo bo tiščalo lulat lahko v lekarni kupite podloge za previjanje dojenčkov da bo lulala nanje. Lahko uporabite tudi samo star časopis.:poop:
6. Glede cunjic za pse. Tega ne priporočam. Če jo zebe samo pojdita notri ker ji cunjice lahko tudi škodijo. Bolj kot mraz. :neutral_face:
7. Po vsakem sprehodu jo preglej proti bovham, ušem, klopi in drugimi zajedalci. Moj prejšnji pes je poginil ker ga je ugriznila neka strupena bolha. :bangbang:
Lahko bi še pisala ampak se mi trenutno mudi.
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Najbolj aktivno uporabljam ...
Discord
(48)
Snapchat
(159)
Tiktok
(63)
Youtube
(162)
Instagram
(52)
Viber
(103)
Telegram
(3)
Facebook
(3)

Aktualne objave

Ginny Weasley 123
3
 

4
 

Zanič frendica
8
 

...ayda...
8
 

PikaPoka
4
 

...ayda...
3
 

Oglas

Zadnji odgovori v Svetovalnici

Ana Rao je odgovoril/a na
Nimam rešitve ampak sam povem da grem jst ...
 

Hors Girl je odgovoril/a na
poslušaj moj nasvet jas sem pred pribljižno ...
 

Hors Girl je odgovoril/a na
 

volkec je odgovoril/a na
Drugače je snemanje osebe brez njenega dovoljenja ...
 

Ivana2906 je odgovoril/a na
Hej. Mogoče še počakaš in vidiš ker je možno ...
 

Nikita145 je odgovoril/a na
imam isti problem
 

No Name je odgovoril/a na
Prosi nekoga da natisne zate, lahko greš ...
 

No Name je odgovoril/a na
1. Verjamem, da želiš biti s svojo bff, vendar ...
 

Fashion girl je odgovoril/a na
Jaz imam isti problem in zato tudi malo manj ...
 

Ivana2906 je odgovoril/a na
Poskusi enkrat se sama javit da boš brala ...
 

Vittorija je odgovoril/a na
Hmm, pomoje bi bilo boljše, da najprej poveš ...
 

Vittorija je odgovoril/a na
Jaz ti pasvetujem nekaj glede prijateljici. ...
 

Vittorija je odgovoril/a na
No včasih so včasih ne. Ponavadi me pri krčih ...
 

Sleepy girl je odgovoril/a na
Hej! Prosi kako prijateljico, lahko pa ...
 

Sladkorček je odgovoril/a na
Ojla, lahko učiteljico vprašaš, če ti jih, ...